Arrinera Logo

Arrinera Logo

Arrinera Automotive SA is een Poolse autofabrikant die gespecialiseerd is in de productie van raceauto’s. Het verscheen in 2008 en werd opgericht door de gebroeders Tomkiewicz — Lukasz en Marek. Het hoofdkantoor is gevestigd in Warschau.

Betekenis en geschiedenis

Arrinera Logo Geschiedenis

Drie jaar na de opening heeft de fabriek de productie aangekondigd van zijn debuutconceptauto — met achterwielaandrijving en een opstelling met middenmotor. Het tweede monster werd in 2012 gepresenteerd en heette eerst Venocara, maar werd toen omgedoopt tot Hussarya.

Het jonge bedrijf ontwikkelde de raceversie van zijn eigen auto conform de profieleisen — op basis van de FIA ​​GT3. Het debuut van de Hussarya GT-sportwagen vond plaats in de Britse stad Birmingham, op de Autosport International-tentoonstelling, die begin 2016 plaatsvond. En in de zomer pronkte deze auto al in de supercarklasse op het Goodwood Festival of Speed, waardoor Arrinera als eerste Poolse merk deelnam aan een evenement van dit niveau.

Maar toen kreeg het bedrijf een reeks tegenslagen te verwerken. In het voorjaar van 2017 deed de Hussarya GT mee aan de DMV GT en Touring Car Cup in Hockenheim. In de eerste race kwam de auto als 22e van de 24 deelnemers aan de finish. In de tweede race raakte de auto van de baan door een storing in de generator. In de herfst van hetzelfde jaar explodeerde de motor van de auto toen hij de kwalificatierace van coureur Jonny MacGregor passeerde. Dit gebeurde tijdens het Britcar Championship, tijdens de Donington-ronde.

Als gevolg hiervan was het Poolse logo niet goed bekend in professionele kringen en bij fans. Hoewel het bedrijf vóór dit trieste incident tweemaal zijn logo heeft goedgekeurd: de eerste — ten tijde van de lancering van het merk, de tweede — vóór de show van de conceptauto op Autosport International.

2008 — 2016

Arrinera Logo 2008-2016

De persoonlijke openingsbadge bestond uit twee gespiegelde «A» — eigenlijk de eerste en laatste letters van het woord ARRINERA. Er wordt ook vermeld dat dit twee «R»-en zijn, die «terug» naar elkaar zijn opgesteld. In ieder geval was het ene symbool rood gekleurd, het andere — grijs. Op de achtergrond dienden ze als seinvlag, die meestal in de racerij wordt gebruikt. Het bevat vierkanten van dezelfde grootte, die in kleur afwisselen — zwart, wit.

De letters hadden niet één been getekend en een derde van de centrale dwarsbalk ontbrak, dus werden ze geassocieerd met twee symbolen tegelijk — «R» en «A». Onder hen was een gevleugeld teken dat leek op een vliegende vogel of een wijdverspreide «V». Scherpe slagen rechts en links voegden visueel een vleugelklep-gelijkenis toe. De rode vorm onderaan leek op een hart met langwerpige randen of op twee tongen van vlammen. Het was geplaveid met kleine roze stippen. Over het algemeen had het logo de vorm van een schild met een brede rand langs de rand. Hij was echter driedimensionaal.

2016 — heden

Arrinera Logo 2016-vandaag

Het Arrinera-logo ziet er nu anders uit dan voorheen. De ontwerpers verwijderden het schild en de letters en concentreerden zich op het beeld van een vliegende vogel. Ze hebben het bord volledig opnieuw ontworpen, waardoor het de vorm van een duikend silhouet heeft gekregen: de vleugels worden opgeheven en het hoofd met zijn snavel wordt neergelaten. Elke vleugel bestaat uit zeven dunne strepen van verschillende lengtes met verdikkingen aan de uiteinden. Uiterlijk lijkt een dergelijk element sterk op een metalen pen, die wordt gebruikt voor schrijven en afbeeldingen. Aan de rechterkant staat de merknaam in een aangepast lettertype. De letters zijn in hoofdletters en gestroomlijnd. Bovenaan elk symbool is een klein schreefachtig uitsteeksel zichtbaar.

Logo lettertype en kleuren

Arrinera Logo

De centrale afbeelding van de Arrinera-logo’s is een vliegende vogel. Dit wordt bepaald door de flap van de vleugels en hun configuratie. Aanvankelijk bevatte de identiteit geen inscriptie. Dat bleek later toen de debuutconceptauto werd gepresenteerd. De merknaam bestaat uit twee woorden: «arintzea» (gestroomlijnd) en «vero» (waar, echt).

Voor de inscriptie kozen de ontwikkelaars een aangepast lettertype met vierkante symbolen en schreven bovenaan. Volgens het concept dat in de bedrijfsnaam is gecodeerd, zijn alle letters gestroomlijnd om de hoge aerodynamische eigenschappen van de auto te benadrukken.

Logo Arrinera

Het kleurenpalet is discreet en bestaat uit rood, zwart, wit en donker grafiet # E31B22.