AMG Logo

AMG LogoAMG is een dochteronderneming van Mercedes. Het is gespecialiseerd in de productie van sportwagens en motoren, hoewel het oorspronkelijk een technische studio was die zich toelegde op het verbeteren van de eigenschappen van auto’s. Het jaar van zijn verschijning is 1967. Locatie — Affalterbach (Baden-Württemberg, Duitsland). De oprichters zijn Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher.

Betekenis en geschiedenis

AMG Logo

Wat is AMG?

AMG is een onderdeel van Mercedes-Benz. De volledige naam is Mercedes-AMG GmbH. Het gaat over de aanpassing van auto’s om hun prestaties te verbeteren. Het was oorspronkelijk een onafhankelijk bedrijf opgericht in 1967 en vernoemd naar de woorden Aufrecht, Melcher en Großaspach.

Aanvankelijk was het een onafhankelijke structuur — een ingenieursbureau dat de prestaties van Mercedes-Benz-auto’s verbeterde. Vervolgens ging het meerderheidsbelang over op het concern Daimler-Benz AG (hij ontving het in 1999). Mercedes-AMG is nu onderdeel van Daimler AG. De symbolen zijn versierd met agressieve sportmodellen die zijn vervaardigd in de fabriek van de auto-tuninggigant. Laconische borden benadrukken niet alleen de traditionele elegantie, maar ook de ongeëvenaarde kracht van sportwagens.

En «AMG» is niet zomaar een afkorting. Het is een afkorting van de namen van de oprichters van het merk en geeft de plaats aan waar auto’s debuteerden. «A» staat voor Aufrecht, «M» voor Melcher, «G» voor Grossashpach. Deze combinatie is als basis genomen voor het logo. Het staat meestal op de carrosserie van de auto samen met het Mercedes-logo of op reserveonderdelen.

De visuele identiteit van de AMG wordt overgebracht door drie letters en vijf schuine lijnen. Zoals gezegd staat de afkorting voor de merknaam en staan ​​de lijnen voor de krukas of klepveer. De strepen hebben verschillende breedtes: de dikste zijn aan de linkerkant en de smalste aan de rechterkant. Dit geeft het logo een dynamiek en benadrukt de technische focus van het merk. De letters zijn breed, groot, met vrije tussenruimte en schreefloos.

Naast de oude versie van het embleem is er nog een — een nieuwe. Het heeft de vorm van een ronde stempel en lijkt qua ontwerp op de traditionele Germaanse iconografie. De interne structuur is complex, omdat er een kleinere cirkel in het midden is, die door een gelijkmatige strook in twee identieke helften is verdeeld.

Aan de linkerkant zijn een appelboom en een beek afgebeeld. Ze belichamen Affalterbach, waar de basisfaciliteiten van het automobielbedrijf zijn gevestigd. Feit is dat de naam van het gebied als volgt wordt vertaald: «appelboom» (affalter), «stroom» (bach). Dit werd de reden dat de ontwerpers deze afbeeldingen als de belangrijkste elementen kozen. Dit is hoe AMG een eerbetoon is aan zijn geboorteplaats.

Aan de rechterkant bevinden zich de componenten voor de automotor: nok, klep en veren. Ze worden gebruikt vanwege de authenticiteit, omdat de verbeterde motoren een belangrijk segment van AMG vormen, waarop het volledig is gericht. Elke motor is het resultaat van het handmatige werk van één ingenieur. Dat wil zeggen, dit is een stuk werk. De reserveonderdelen symboliseren dus de onovertroffen vaardigheid van de medewerkers en de hoogste kwaliteit van de producten. Daarom worden met de hand geassembleerde motoren gemarkeerd met een speciaal rond stempel — de handtekening van de fabrikant.

De centrale schijf is omgeven door een zwarte streep met het opschrift «Affalterbach» (boven), twee lauriertakken (aan beide zijden) en de afkorting «AMG» (onder). De naam van de stad werd voor de tweede keer gebruikt (in de vorm van tekst), omdat deze van groot belang is voor de onderneming: de belangrijkste capaciteiten van de fabriek zijn daar geconcentreerd en het hoofdkantoor is daar gevestigd (sinds 1976).

Logo lettertype en kleuren

Logo AMG

Voor het logo kozen de ontwikkelaars een lettertype uit de categorie Sans Serif — vloeiend, meer doet denken aan geometrische vormen dan aan geschreven tekens. Bovendien is de tekst op twee plaatsen gebruikt: op het algemene logo, bestaande uit een afkorting, en op het logo in de vorm van een losse ronde stempel. In het eerste geval zijn de borden breed, in het tweede zijn ze smal. Het enige dat ze verenigt, is de hoofdletter.

Het bedrijfspalet van het embleem is zilver, zo dicht mogelijk bij de metallic kleur met lichtreflecties. Dit is hoe het eruit ziet op de carrosserie. Op andere media is het logo monochroom en bestaat het uit een combinatie van zwart en wit. Het ronde pictogram is er in twee versies, afhankelijk van de plaats van gebruik. Het gekleurde logo gebruikt blauw (water), groen (hout, kroon), rood (appels), grijs (letters, lauwerkransen, klep, veer, achtergrond) en zwart (motornam).

Wat betekent het Mercedes AMG-logo?

Het Mercedes AMG-logo bevat de merknaam geschreven naast vijf schuine lijnen van verschillende breedtes. De strepen kunnen een abstracte weergave zijn van een klepveer. Ze duiden ook hoge snelheid en energie aan, zoals speedlines.

Hoe verander ik mijn Mercedes-logo in AMG?

Om ervoor te zorgen dat het AMG-logo op het startscherm verschijnt in plaats van het Mercedes-symbool, moet u: • draai de sleutel in het contactslot naar 1 of 2; • Commando en radio inschakelen; • 1 seconde druk op 5; • 1 seconde druk op 3 en 5 (gelijktijdig); • houd 7 samen met 3 en 5 3 seconden ingedrukt; • selecteer AMG211_ECE in het menu dat verschijnt; • zet de machine uit en wacht een paar minuten voordat u begint.

Wat betekent het AMG-embleem?

De onderdelen aan de rechterkant vertegenwoordigen de veer, klep en nok. Ze getuigen van het feit dat AMG zich niet alleen bezighoudt met de productie van auto's, maar ook met de productie van motoren. De appelboom aan de oever van de rivier, afgebeeld aan de linkerkant van het embleem, symboliseert de gemeente Affalterbach, waar het bedrijf is gevestigd.