True Religion Logo

True Religion Logo

True Religion is een Amerikaans modemerk, waarvan de volledige naam True Religion Brand Jeans is. Nu bestaat ze niet meer, maar vroeger maakte ze kleding van premium denim uit de Verenigde Staten. De productiefaciliteit was gevestigd in Vernon en had zijn hoofdkantoor in Gardena (beide in Californië). De oprichters van het bedrijf waren twee ondernemers — Jeff Lubell en Kym Gold. Ze richtten het op in 2002 en sloten het in 2017 wegens faillissement. De definitieve liquidatie van het bedrijf vond plaats in 2020, toen ze probeerden het na enkele jaren van inactiviteit nieuw leven in te blazen.

Betekenis en geschiedenis

True Religion Logo Geschiedenis

Het merk heeft een korte tijd bestaan. Hoewel de officiële opening in 2002 plaatsvond, begon de release van de eerste batch producten drie jaar later — in 2005. In 2009 werden de producten van het bedrijf op alle vijf continenten verkocht: in 900 gespecialiseerde winkels in 50 landen. De vlaggenschipboetiek verscheen gelijktijdig met de lancering van de kleding op de markt — in 2005. Het bevond zich in de staat Californië — in de stad Manhattan Beach. Een aantal grote warenhuizen verkochten ook merkdenimproducten, waaronder Saks Fifth Avenue, Bloomingdales, Nordstrom, Von Maur.

Het commerciële beleid van het bedrijf hield de prijs op een zeer hoog niveau, wat zelfs tot faillissement leidde. Ten eerste was er in 2011 een ongelooflijk lage vraag naar True Religion-jeans in de pre-kerstperiode, wanneer de bevolking de overgrote meerderheid van de aankopen doet. Ten tweede daalden de aandelen van het bedrijf het volgende jaar sterk — ze daalden met bijna de helft vanwege het gebrek aan interesse in het product vanwege de gestegen waarde.

De daling zette zich voort tot het einde van het najaar van 2012 en in 2013 werd het bedrijf overgenomen door TowerBrook Capital Partners. Deze maatregel bleek echter niet effectief en het merk ging alsnog failliet en sloot in 2017 meerdere winkels. Destijds was het de bedoeling om het in 2020 nieuw leven in te blazen. Maar het merk voldeed niet aan de verwachtingen: True Religion-aandelen stegen slechts 11,6 procent, terwijl de aandelen van concurrenten in dezelfde periode meer dan verdubbelden. Daarom had het bedrijf geen toekomst, maar alleen gaten in het budget en twee logo’s.

Oud

True Religion Oud Logo

Het debuutembleem is meerdelig. Het gebruikt niet alleen grafiek en tekst, maar ook een gewone tekening: in het midden zit een Chinese man in een ochtendjas en met een gitaar. Met de ene hand houdt hij een muziekinstrument vast en met de andere toont hij «klasse» — een uitgestrekte duim. Zo bevestigt het personage de hoogste kwaliteit van merkproducten. Een tevreden glimlach straalt op zijn gezicht.

Rechts en links van de Chinezen staan ​​de woorden «World» en «Tour». Ze zijn rood, recht, met kleine schreven. Hieronder staat de reclameslogan «Fashion for the senses», uitgevoerd in dezelfde lange langgerekte letters, maar met een bredere opstelling van symbolen. Boven het hoofd staan ​​in twee regels de naam van het bedrijf «True Religion» en de uitdrukking «Brand Jeans». Het eerste element is groot, met letters vergroot aan de randen, het tweede is klein, in de vorm van een kleine boog.

Nieuw

True Religion Nieuw Logo

Het moderne grafische teken bestaat uit een hol element, dat doet denken aan de hoofdletter omega uit het oude Griekse alfabet, maar dan in omgekeerde vorm. Het icoon lijkt ook op een hoefijzer, aangezien het merk in financiële problemen zit en onbewust het symbool koos dat het meest op een hoefijzer lijkt voor geluk.

Bovenaan staat een grote inscriptie van het oude embleem. Dit is de naam van het merk met letters in meerdere formaten: aan de randen zijn ze hoog en in het midden zijn ze laag, wat erg lijkt op borden in westerse stijl. Het concept van een hoefijzer past hier perfect bij, aangezien beide afbeeldingen worden geassocieerd met het Wilde Westen van de Verenigde Staten. Zoals eerder is de tekst gebogen. De hoofdkleuren van het logo zijn monochroom, bestaande uit zwart en wit.

Logo lettertype en kleuren

True Religion Logo

Beide logo’s hebben slechts één element gemeen: de merknaam. In de oude versie is het gemaakt met rode symbolen met rand, in de nieuwe versie — in zwarte letters zonder extra decoratie. De belettering is in hoofdletters en is gerangschikt in een boog. Sinds het bedrijf ophoudt te bestaan, is een derde logo niet verschenen, hoewel het een herontwerp voor 2020 heeft gepland.

Logo True Religion

True Religion heeft voor de personalisatie gekozen voor het lettertype Neo Contact Regular. Het wordt gebruikt in zowel het oude als het nieuwe logo. Het palet van het merk is ook constant: het omvat zwart, wit en rood.