Tory Burch Logo

Tory Burch Logo

Het merk Tory Burch viert de naam van de oprichter, een zakenvrouw die in 2004 besloot modeontwerper te worden. Oprah Winfrey bracht haar bekendheid en noemde de opkomst van een nieuw kledinglabel ‘een groot evenement’. Het bedrijf bezit nu een uitgebreid netwerk van enkele honderden winkels, waaronder flagship-boetieks in Tokio, Parijs, Londen en Los Angeles. Het verkoopt merkoutfits, schoenen, accessoires, cosmetica en parfums.

Betekenis en geschiedenis

Tory Burch Logo Geschiedenis

Een van de belangrijkste succesfactoren voor Tory Burch is het logo dat op bijna elk product staat. Het verscheen in 2004 en is sindsdien nooit veranderd, want het ontwerp bleek zeer succesvol: modekenners herkennen het aan zijn karakteristieke kruisvorm. Het symbool wordt geassocieerd met de preppy stijl, namelijk met zijn twee richtingen: bohemian luxury en boho-chic, die door Tory Burch worden gebruikt.

Een metalen medaillon met uitgesneden ornamenten siert tassen, sieraden en schoenen, en op kleding zijn prints in de vorm van een cirkel met patronen. Ongeacht de vorm van incarnatie behoudt het embleem zijn klassieke structuur. Het bestaat uit twee gestileerde letters «T», gecombineerd met horizontale lijnen en bevindt zich in de ring. Dit ontwerp is geïnspireerd op het symbool van getalenteerde binnenhuisarchitect, beeldhouwer, schilder, fotograaf en modeontwerper David Nightingale Hicks. Het merk Tory Burch leende van modegoeroes de combinatie van kruisvormige elementen met prominente ribben.

De volledige versie van het logo bevat de merknaam, die symmetrisch in twee delen is verdeeld. Het woord «TORY» staat links van de cirkel en «BURCH» staat rechts. Voor de inscriptie is gekozen voor een eenvoudig zwart schreefloos lettertype. Dit werd ook geleend van David Hicks en gekopieerd met kleine wijzigingen (het lettertype van Tory Burch is meer proportioneel en minder hoekig).

Ondanks de duidelijke gelijkenis van de twee grafische tekens, zorgde de maker van het modemerk er goed voor dat niemand haar handelsmerkrechten schendde. In 2013 klaagde ze zelfs drie Youngran Kim-bedrijven aan wegens plagiaat. Op hun beurt zeiden de beklaagden dat het symbool dat ze gebruiken Isis Cross Design heet en niets te maken heeft met het Tory Burch-logo. Maar de rechtbank stond aan de kant van de verzoeker, dus moesten ze 41 miljoen dollar betalen.

Logo lettertype en kleuren

Tory Burch Logo

Het handelsmerk van het merk bevat twee gestileerde «T»-letters. Een bevindt zich aan de onderkant en de tweede bevindt zich bovenaan en is 180 graden gedraaid, als een spiegelbeeld. Over het algemeen lijkt het monogram op een kruis met gekrulde elementen. Door de karakteristieke uitsparingen lijkt het midden op een scheermesje. De ring waarin het embleem is geplaatst creëert een gevoel van volledigheid en benadrukt de symmetrie van het T-patroon. Gedurende het bestaan ​​van Tory Burch is het logo ongewijzigd gebleven. Het is een soort visitekaartje van het bedrijf geworden, een cult-element dat tassen, kleding, schoenen en accessoires siert.

Logo Tory Burch

Omdat de makers van het Tory Burch-logo in alles opkeken naar het grafische symbool van David Hicks, kozen ze een soortgelijk lettertype — een geometrisch grotesk met laag contrast. Misschien is dit een aangepaste versie van de HWT Tuscan Extended, omdat ze wat details delen. Vetgedrukte schreefloze letters zijn gemakkelijk te lezen. Het kleurenschema is klassiek: zwart wordt als hoofdkleur gebruikt en wit als extra.