Hermes Logo

Hermes LogoHermes International SA is een bedrijf en een Frans modehuis gevestigd in Parijs. Hij is gespecialiseerd in de productie van tassen, lederen accessoires, horloges, sieraden, kleding, parfums en woninginrichting. De oprichter is Thierry Hermes, die in 1837 zijn eigen zadelmakerij opende. Nu is het de grootste holding met 8.500 medewerkers.

Betekenis en geschiedenis

Logo Hermes

Tot het moment dat Hermes een trendsetter werd in de wereldmode, heeft het een lange weg afgelegd van een fabrikant van paardentuigen tot een trendholding. Nu is haar handelsmerk in alle uithoeken van de planeet herkenbaar en een teken van goede smaak. Toegegeven, in het allereerste begin opende Thierry een kapper, maar zijn zoon Charles-Emile ging diep in de zadelmakerij. Hij was het die klanten de eerste tas met de naam Haut a Courroies aanbood. Het was een reisaccessoire voor ruiters. Het huidige logo verscheen in 1950 bij het modehuis en loopt sindsdien in deze vorm de wereld rond.

Het handelsmerk van Caleche Hermes is niet vanaf nul gemaakt. Er wordt beweerd dat de ontwerpers het hebben gemaakt op basis van een van de schilderijen van de Franse dierenschilder en portretschilder Alfred de Dreux (jaren van zijn leven 1810-1860). De titel van het schilderij is «Le Duc Attele, Groom a L’Attente» («Een paardenkoets wacht op de bruidegom»). De ontwikkelaars hebben het als inspiratiebron gebruikt. Moderne experts wijzen op de ongelooflijke overeenkomsten tussen logo en ontwerp.

Het grafische deel van het embleem stelt een lichte landau voor met hoge veren, een aangespannen paard en een ruiter die ervoor staat in een slipjas, hoed en laarzen met hoge tenen. Een verhoudingsgewijs groot deel wordt ingenomen door een paard, een ligstoel en een harnas, terwijl een persoon er heel klein en onopvallend uitziet. Dit wordt specifiek gedaan om de band met de huid te benadrukken. Onder de afbeelding staan ​​de namen van het bedrijf en de stad waar het is gevestigd.

De symboliek van het logo is heel duidelijk: het focust op de oorsprong van het merk, maar ook op de link naar de cabrio’s, waarvoor hij stoelen en zadels maakte. Deze versie van het embleem verscheen in het midden van de vorige eeuw.

Logo lettertype en kleuren

Hermes Logo

Meestal labelt het Fashion House zijn producten alleen met een grafisch teken, maar soms vult het het aan met een tekstgedeelte in de vorm van de naam van het bedrijf en de stad. Ze verschijnen meestal op tags of advertenties. De voorkeur gaat uit naar de Franse spelling — «Hermès». Het woord wordt uitgevoerd in een strikt hoekig lettertype met grote schreven. Het lettertype is individueel en vernoemd naar het modehuis. «Paris» is een hoofdletter in een gestroomlijnd schreefloos type.

In het kleurenpalet houdt het bedrijf zich aan de vroege versie — een warme oranje tint, dicht bij het pastelspectrum. In het begin van de jaren vijftig werd het gebruikt voor merkdozen, wat ook een belangrijk element werd van de visuele identiteit van het bedrijf. Er zijn ook zwarte en witte, bruine opties.