Prada Logo

Prada Logo

Prada is in feite drie in één: een bedrijf, een modehuis en een merk dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop van mode-accessoires, schoenen, kleding. Ze verschenen in het jaar 1913 en zijn opgericht door Mario Prada. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan (Italië).

Betekenis en geschiedenis

Prada Logo

De visualisatie van het logo begon in 1919, toen het bedrijf werd aangesteld als de officiële leverancier van kleding voor Italiaanse vorsten. Dankzij de dienst van de koninklijke familie mocht het merk elementen van wapenkunde van House of Savoy opnemen in het bedrijfslogo. Het merk heeft voor twee details gekozen: een touw en een wapenschild. Naast hen nam de couturier ook zijn eigen kenmerkende teken op.

Dus de bescherming van hoge cijfers, weerspiegeld in de officiële symbolen van het Fashion House, hielp het bedrijf te overleven en de felle concurrentie met andere vertegenwoordigers van de mode-industrie te weerstaan. Niemand anders kon zo trots zijn. Daarom werd het opnemen van monarchale symbolen in het embleem een ​​zeer verstandige beslissing en kreeg het erkenning.

Maar na verloop van tijd verwijderde het merk afbeeldingen geleend van koninklijke personen uit het bedrijfslogo, waardoor alleen de bereikte populariteit voor zichzelf achterbleef. Als gevolg hiervan verdwenen het wapen, het touw en zelfs de vorm van het label van het label — alleen het woord “Prada” bleef over.

Logo lettertype en kleuren

Logo Prada

De debuutversie werd bijgewoond door details die de koninklijke familie vertegenwoordigen. Het was een bord met de merknaam, het jaar en de stad van oprichting. Ze bevonden zich in het midden van de ellips. Het ovaal werd gevormd door een touw met vier nautische knopen en een koninklijke heraldiek in het bovenste deel.

In de moderne versie ligt de nadruk op het verbale deel, namelijk het lettertype, dat twee soorten schrijven combineert: dunne en dikke lijnen in karakters. Bovendien heeft «R» een karakteristieke smaak — een bijzonderheid waardoor het goed herkenbaar is. De letters «A» kregen een langwerpig been met bovenaan een originele serif.

Het officiële embleem is echter niet statisch: het varieert afhankelijk van de collectie en de verscheidenheid aan dingen die daarbij horen. Op veel tassen wordt het logo bijvoorbeeld gepresenteerd in de vorm van een patchplaat in de vorm van een driehoek, waarop een miniatuurwapenschild en een figuurlint te zien zijn. Op het label van sommige merkartikelen staat «Prada Milano», andere — gewoon «Prada».

De symboliek van het embleem is eenvoudig: laat met behulp van laconiek het grote belang van het Modehuis zien. Dat wil zeggen, dit is een «merkbare afwezigheid» van het logo. Prada herkent de sierlijke en pompeuze details in het officiële bord niet, en roept ‘antistatus’ uit in tegenstelling tot snobisme. Daarom komt de naam alleen voor op kleine sluitingen, gespen, labels en labels.

Vanaf het moment van oprichting tot heden is de stijl van het tekstgedeelte van het logo niet veranderd. De merknaam heeft hetzelfde aangepaste lettertype als voorheen. Het woord is geschreven in hoofdletters, aangenomen in 1919.

Het kleurenpalet van het Italian Fashion House benadrukt ook het idee van verfijning in minimalisme. Daarom wordt het embleem, ongeacht zijn vorm, altijd afgebeeld in het monochrome spectrum en vertegenwoordigt het een donkere inscriptie op een lichte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen is het woord «Prada» wit of goudkleurig.