Pewdiepie Logo

Pewdiepie Logo

PewDiePie is de bijnaam van de Zweedse videoblogger Felix Arvid Ulf Kjellberg, bekend van zijn comedyshows en comedyvideo’s op YouTube. Hij werd populair met het plaatsen van een gedocumenteerde walkthrough van de game met live-uitzending van de opmerkingen en het gezicht van de gamer. Constante inhoudsupdates en uitgebreide media-aandacht hebben hem tot een van de meest populaire figuren op internet gemaakt. En Time Magazine nam Kjellberg op in de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn kanaal heeft het grootste aantal abonnees: in 2021 waren er meer dan 110 miljoen mensen, het aantal views bereikte 27,7 miljard.

Betekenis en geschiedenis

Pewdiepie Logo Geschiedenis

Felix werd geboren in Göteborg (Zweden) in 1989. Hij kwam in 2010 naar YouTube, onder het pseudoniem PewDiePie. Nadat hij op zijn kanaal het proces van het doorgeven van games in realtime met individuele opmerkingen en nieuwsgierige opmerkingen had gepost, verwierf de jongeman ongehoorde bekendheid. Hij is zelfs een van de eerste bezitters van een persoonlijk (niet zakelijk) account, dat een groot aantal bezoeken van unieke gebruikers ontving.

De meest actieve periode in zijn blogcarrière waren 2012 en 2013. Daarna trok hij massale aandacht met de veranderde stijl en inhoud van de inhoud. Dus kreeg hij muziekvideo’s, korte films, shows, comedyshows en vlogs. Dit werd mogelijk gemaakt door de sfeer waarin de jongeman opgroeide, omdat computertechnologie hem van kinds af aan omringde: zijn moeder werkte als directeur informatietechnologie en werd in 2010 erkend als de beste IT-specialist van het land.

Daarom was Kjellberg erg geïnteresseerd in videogames. Soms ging hij niet eens naar school, maar ging hij spelen in een internetcafé. Hij was er hele dagen mee bezig. In zijn laatste jaar kocht Felix met zijn eigen geld een computer en verkocht hij tekeningen die in Adobe Photoshop waren gemaakt. Toen de blogger de universiteit verliet (in 2011), weigerden zijn ouders hem financiële steun. Toen begon de jongeman geld te verdienen door hotdogs te verkopen in een kiosk en zijn creatieve schilderijen te verkopen.

Hij registreerde zich voor het eerst op YouTube in 2006 onder de bijnaam Pewdie, maar verliet het profiel en vergat zijn wachtwoord. De tweede keer kwam hij al bewust op dit kanaal en gebruikte een deel van zijn eerste pseudoniem. Over het algemeen besteedt Kjellberg veel aandacht aan de personalisatie ervan, dus verandert het regelmatig van logo. Tot nu toe zijn dat er nog maar drie.

2010 – 2013

Pewdiepie Logo 2010-2013

Het debuutembleem bevatte alleen de bijnaam van de gebruiker — PewDiePie. Het bestond uit «coderingen» die leken op stukjes stof of papier met inkepingen op die plaatsen waar er een opening tussen de letters zou moeten zijn. De borden zagen er ook uit als verfvlekken op de muur. Het lettertype was in hoofdletters en had een linkszijdige inslag. Het gestileerde logo leek meer op een muurgraffiti dan op een symbool van persoonlijke identiteit, waar de gamer naar streefde. Hij wilde verrassen, de aandacht trekken, zich uiten. De letters waren van binnen wit en bestonden uit een dunne grijze omtreklijn. Over het algemeen was de stijl van het logo rebels.

2013 – 2016

Pewdiepie Logo 2013-2016

In dit geval was het logo een creatief spel. Het bevatte verschillende merkwaardige afbeeldingen tegelijk, die de aard van de gebruiker en het thema van zijn videoblog onthulden. Het feit is dat de hoofdletter «P» van de bijnaam Felix een gebalde vuist bevatte. De ontwerper heeft deze gelijkenis perfect weten vast te leggen door de twee in één te combineren. Om het centrale element expressief en duidelijk te maken, schilderde hij het blauw en plaatste het op een donkere achtergrond. Ze waren omgeven door een grijs bord — het eerste en laatste teken van het woord «PewDiePie». Het is trouwens de dubbele «P» die zichtbaar is. Als resultaat van deze combinatie werd een zeer vette letter verkregen.

2016 — heden

Pewdiepie Logo 2016

Het nieuwe logo werd in 2016 aangenomen toen een Zweedse gamer samenwerkte met Maker Studios om een ​​subnet met de naam Revelmode te creëren. Tegelijkertijd had hij een ongelooflijk moeilijke periode van psychologische zoekopdrachten met een verandering in de stijl van inhoud. Dit kwam direct tot uiting in zijn visuele identiteitsmerk. Het logo ziet eruit als een psychedelisch ornament dat door een paradoxaal visueel effect wegleidt van de werkelijkheid. De golvende lijnen zijn evenwijdig, zodat ze lijken te bewegen.

Logo lettertype en kleuren

Pewdiepie Logo

In dit geval ging de ontwikkeling van de identiteit echt van een eenvoudige vorm naar een complexe. Als het PewDiePie-logo in eerste instantie op muurgraffiti leek, wordt het in de nieuwste versie niet lager waargenomen dan de smeltende klok van het Dali-schilderij. Dit is waarschijnlijk de groeilijn van Felix Arvid Ulf Kjellberg, die als tiener begon met vloggen. Bovendien staat er in de nieuwste versie geen tekst op het embleem — alleen afbeeldingen.

Logo Pewdiepie

De inscriptie wordt alleen gepresenteerd in het eerste logo, waarvoor een lettertype met de naam Feast of Flesh BB werd gebruikt. Penseelstreekbrieven gemaakt door Blambot. Het kleurenpalet is daarentegen diverser dan de lettertypen. De emblemen zijn grijs, wit, blauw, zwart en rood.