Paul Maverick Logo

Paul Maverick Logo

Paul Maverick is een internetberoemdheid met miljoenen YouTube-abonnees. Zijn volledige naam is Logan Alexander Paul. Geboren in 1995, stopte hij op 19-jarige leeftijd met vloggen. Zijn eerste video’s op Vine bleken ongelooflijk populair: hij kwam zelfs in de top tien van gebruikers van de dienst. Toen begonnen de originele video’s op andere sociale netwerken te verschijnen. Nu uploadt Maverick verschillende grappen, vlogs, korte films en clips met zijn deelname, evenals handgetekende cartoons van zijn eigen productie. Bovendien raakte Paul bekend op tv-schermen, omdat hij herhaaldelijk speelde in commercials, episodische en hoofdrollen speelde in films en tv-shows.

Betekenis en geschiedenis

Logo Paul Maverick

Logan heeft een enorm aantal hobby’s. Hij is niet alleen acteur en YouTuber, hij is er ook in geslaagd een bokscarrière op te bouwen, verschillende singles uit te brengen en een persoonlijk kledingmerk op te richten, Maverick van Logan Paul. De merknaam veroorzaakte een reactie van het bedrijf Maverick Apparel, dat sportartikelen voor tieners produceert, maar de zaak bereikte de rechtbank niet.

De blogger gebruikt een woord als pseudoniem en toont zijn onafhankelijkheid, invloed, oprechtheid en standvastigheid. Als een echte individualist maakt hij provocerende video’s, waardoor hij meer dan eens in schandalen terechtkwam. Hij werd bekritiseerd omdat hij twee dode ratten met een stun gun had betast, ruzie had gemaakt, naakt over straat liep en vele andere opstandige handelingen had verricht. Vanwege deze inhoud heeft YouTube de accounts van Paul verschillende keren gedemonetiseerd en hem op proef gesteld.

Het meest spraakmakende incident met Logan vond plaats eind 2017, toen hij met een filmploeg in Aokigahara aankwam. Ze gingen een vervolg op de serie opnemen, maar stuitten in het bos op een man die onlangs zelfmoord had gepleegd. Als gevolg hiervan verscheen een video met een lijk op het Maverick-kanaal. Gebruikers beschuldigden de YouTuber van ongevoeligheid en eisten zijn accounts te blokkeren. Paul gaf zijn fout toe. Als verontschuldiging schonk hij een miljoen dollar aan psychologische hulpdiensten die zich bezighouden met zelfmoordpreventie.

Blijkbaar houdt Logan veel meer van dieren dan van mensen. Hij had er veel: een papegaai, een varken, een schildpad, verschillende honden, en dit is geen volledige lijst. Trouwens, het was een papegaai genaamd Maverick die de inspiratiebron werd voor zijn pseudoniem en staat afgebeeld op het logo van het kledingmerk. De blogger had een favoriet huisdier lang voordat hij video’s voor Vine begon te maken.

Helaas stierf de vogel medio 2019, nog geen zeven jaar oud. Het werd opgegeten door een enorme mastiffpuppy die Logan kreeg toen zijn vorige hond, Kong, werd verscheurd door een coyote. Slechts een paar maanden verstreken tussen de twee tragische gebeurtenissen. De YouTuber laat zelf in zijn video’s doorschemeren dat dit een straf is voor een video met een zelfmoordslachtoffer. Na een paar jaar is de papegaai niet vergeten: zijn imago is vereeuwigd in het logo dat sweatshirts, T-shirts en hoeden met merknamen siert. Daarnaast heeft de kledingfabrikant een symbool in de vorm van een inscriptie. Het bevat het woord «mav» in een aangepast lettertype. Alle drie de letters zijn in kleine letters en bestaan ​​uit brede gebogen banden.

Het belangrijkste element van de Maverick by Logan Paul-identiteit is een tekening in de vorm van een vogel met gespreide vleugels. De ontwerpers hebben haar zonder detail afgebeeld: slechts een zwart silhouet op een lege witte achtergrond. Dat dit nog steeds een papegaai is, is te raden aan de veren van verschillende lengtes. Het embleem is perfect symmetrisch: de linkerhelft lijkt op een spiegelbeeld van de rechterhelft. Als de vogel vrijheid en creatieve gedachtegang symboliseert, dan weerspiegelt symmetrie de innerlijke balans.

Logo lettertype en kleuren

Paul Maverick Logo

Het Maverick-woordmerk is vanaf de grond af ontworpen, zodat het een aangepaste reeks glyphs bevat. Elke letter heeft een interessant onderscheidend kenmerk. Aan de bovenkant van de «m» is er bijvoorbeeld een kleine driehoekige inkeping die de gelijkmatige geometrische vorm breekt. Wat betreft «a», het bestaat uit één lange onderbroken lijn. En de «v» lijkt op een vinkje vanwege de verticale lijn aan de linkerkant.

De kleuren van beide Paul Maverick-logo’s zijn heel eenvoudig: zwart en wit. Met dit kleurenschema volgt de maker van een kledingmerk het pad van bekende merken die in de mode-industrie werken en zich houden aan een minimalistische stijl in identiteit.