Dude Perfect Logo

Dude Perfect Logo

Dude Perfect is een Amerikaanse stuntshowgroep met eigen YouTube-kanalen waaronder Dude Perfect Gaming en Dude Perfect Plus. Het wordt kortweg DP genoemd. Ze maakt video-inhoud met een sportief, extreem en utilitair-comedy karakter en bezet de 18e positie in de wereld wat betreft het aantal internetabonnees. Het team bestaat uit vijf mensen die huisgenoten waren tijdens hun studie aan de Texas A&M University. Dit zijn Tyler Toney, Cody Jones, Garrett Hilbert, Cotton’s tweelingbroers — Cory en Coby. Ze blijven nog steeds vrienden en schieten hun ongewone video’s in een groot assortiment. De showgroep is opgericht in 2009. De locatie is Frisco, Texas.

Betekenis en geschiedenis

Dude Perfect Logo Geschiedenis

Begin april 2009 plaatsten vrienden op YouTube een video van de trucs die ze uitvoerden in de datsja van Tyler Toney. In slechts zeven dagen ontving de video op dat moment een ongelooflijk aantal weergaven — 200 duizend. Geïnspireerd door dit succes namen de vrienden nog een paar frames op en maakten er een tweede video van. Het werd in de zomer gefilmd in het christelijke vakantiekamp Sky Ranch en werd 18 miljoen keer bekeken.

Toen gingen de jongens serieus over deze activiteit en kondigden aan dat ze na elke 100 duizend views kinderen zouden sponsoren via Compassion International. Zodra de video van Dude Perfect viraal ging, werden de bandleden gecontacteerd door de kabelsportzender ESPN. Als gevolg hiervan werden fragmenten uit de video’s van hun auteur uitgezonden op veel televisiezenders en talkshows.

In 2010 kreeg het team een ​​mascotte — Panda. Ze zorgde ook voor naamsbekendheid toen ze het symbool werd van Texas A&M-basketbalspellen. Nu is het een groep bloggers, waarvan het aantal abonnees bijna 57 miljoen bereikt. Authentieke gebruikers. En zelf is ze universeel herkenbaar aan het ongewone logo dat uit verschillende attributen tevoorschijn komt. Bovendien trokken de jongeren veel sterren naar de show en vestigden ze verschillende wereldrecords.

De originele visuele identiteit van Dude Perfect bestaat uit twee elementen. Verrassend genoeg vertegenwoordigen ze zowel afbeeldingen als tekst tegelijk. Het feit is dat dit een gestileerde afkorting is van de naam van het trick-team van videobloggers — «DP». Voor de identiteit kozen ze kleine letters, geen hoofdletters. Dit is hoe «d» en «p» ondersteboven op elkaar lijken. De symbolen hebben geen schreven — alleen vloeiende lijnen met een halfovaal, die aan de ene kant naar rechts zijn gericht (voor «p») en aan de andere — naar links (voor «d»). De poten van de tekens raken elkaar niet — ze lopen evenwijdig en divergeren op en neer.

Grafisch lijkt het embleem op twee mensen (bovenaanzicht, vastgelegd als van een drone), die tegelijkertijd dezelfde actie uitvoeren. De uitstekende pootjes van beide letters lijken op het moment van de worp naar voren gestrekte armen. Dit wordt benadrukt door de breedte van de lijnen waaruit ze zijn samengesteld: het einde (hand) is smaller dan het begin (schouder). Daarom zijn de strepen niet gesloten, wat hun gelijkenis met een menselijke figuur vanaf een hoog punt nog benadrukt.

Logo lettertype en kleuren

Dude Perfect Logo

Als we de tekens als een inscriptie beoordelen, kan worden opgemerkt dat er een afzonderlijk lettertype voor is gebruikt. Het is glad, kleine letters, gehakt. Er is ook een variant met de volledige naam van de groep. Daarin wordt elk onderdeel afzonderlijk gemarkeerd en in een ander lettertype getypt. Het woord «Dude» is geschreven in een vetgedrukte versie van Bebas Neue of Trade Gothic, «Perfect» in subtiele Roboto.

Logo Dude Perfect

Er zijn twee versies van het eigen palet. In het eerste geval wordt een witte achtergrond gecombineerd met zwarte symbolen, in het tweede geval — met aquamarijn van het neonspectrum.