Pandora Logo

Pandora Logo

Pandora is een beroemd sieradenhuis dat prachtige sieraden produceert en verkoopt met originele ontwerpen, waaronder kettingen, ringen, oorbellen en armbanden. Het werd opgericht in 1982 en is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). De makers zijn de echtgenoten Per en Vinnie Enivoldsen, die eerst een kleine familiewinkel openden en er vervolgens een heel imperium van unieke verfijning van maakten.

Betekenis en geschiedenis

Pandora Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo is erg herkenbaar. Het is een harmonieuze combinatie van afbeeldingen en tekst. Bestaat uit het klassieke woord «Pandora» (schreefloze letters, hoofdletters, met een middelste tussenruimte) en de afbeelding van de ring belichaamd in «O» met een miniatuurkroon bovenaan.

Het kenmerk van monarchale macht benadrukt het idee dat het merk waardevolle sieraden aanbiedt die royalty waardig zijn en in staat zijn om hun eigenaren effectief te onderscheiden van de mensen om hen heen. Gedurende tientallen jaren van het werk van het bedrijf heeft het legendarische logo slechts één transformatie ondergaan. Momenteel bestaat het in twee vormen: origineel en herzien.

1982 — 2019

Pandora Logo 1982-2019

De debuutversie verscheen vrijwel direct bij de opening van de winkel en was een bord boven de ingang. Maar met de uitbreiding van de activiteiten werd het opgenomen in het individuele embleem, omdat de naam, op een originele manier geschreven, al een zekere erkenning had bij kopers. Het resultaat is een interessante variatie: letters + teken. Bovendien wordt het originele label harmonieus in het woord zelf geïntroduceerd en schendt het de structuur en leesbaarheid niet.

Symbolen zijn op optimale afstand van elkaar geplaatst en gaan niet met elkaar samen. Ze zijn zwart geverfd en zien er uniek uit door de combinatie van brede en dunne lijnen. Het woord is geschreven in een slank schreefloos lettertype en is versierd met een kleine kroon die uit drie delen bestaat. De basis is een boogvormige lijn, het midden is ronde stippen-erwten, de bovenkant is puntig en langwerpige driehoeken. Het royalty-kenmerk is gecentreerd boven de «O».

2019 — heden

Pandora Logo 2019-vandaag

Het eigenlijke embleem heeft een kleine bewerking ondergaan: de ontwikkelaars hebben het lettertype gewijzigd. Dit zijn nu zwarte letters met een lichte grijze blos, gemaakt met lijnen van dezelfde breedte. De ontwerpers verwijderden de basis van de kroon, waardoor er slechts drie ballen en drie driehoekige balken overbleven. Daarom wordt dit element nu niet alleen als een kroon gezien, maar ook als een ring met glanzende edelstenen.

Logo lettertype en kleuren

Pandora Logo

Het woord «Pandora» is ontleend aan de oude Griekse mythologie en is behoorlijk populair omdat het niet alleen een Deens sieradenbedrijf aanduidt, maar ook andere bekende diensten. Bijvoorbeeld streaming radio. De naam van het handelsmerk vertaalt zich als «begaafd aan iedereen» en vertegenwoordigt de eerste vrouw op aarde, gemaakt in opdracht van Zeus.

Ze was eenvoudig van oorsprong, maar qua schoonheid gelijk aan de almachtige godinnen. De eigenaren van het merk probeerden dit te benadrukken door producten aan te bieden die elke dame goddelijk maken. De mythologische wortels van het logo behouden de hoge status van het merk, waardoor u zich kunt aansluiten bij de wereld van schoonheid door middel van prachtige sieraden met het Pandora-label.

Logo Pandora

De naam van het bedrijf is duidelijk geschreven in gladde schreefloze letters. Bovendien sluit het vernieuwde embleem aan bij de moderne trend van strikte geometrische verhoudingen. Een eenvoudig zwart-witpalet versterkt de verfijning en elegantie van kenmerkende producten.

Interessant is dat het lettertype Pandora bestaat, maar het werd niet gebruikt voor het bedrijf met dezelfde naam. In de eerste versie van het logo zijn de karakters geschreven in een lettertype dat doet denken aan Optima Demi Bold, ontworpen door Herman Zapf. En in de tweede is de naam gemaakt door Cabin Bold Font.