Dit merk combineert duurzaamheid, bruikbaarheid en haute couture met Moncler-sportkleding en richt zich op het premium prijssegment. Hij probeert zijn gewatteerde jacks, donsjacks en outdooroutfits er niet saai uit te laten zien, terwijl hij hightech materialen gebruikt die niemand anders heeft. Het bedrijf bereikte zijn hoogtepunt in 2003, toen het werd gekocht door de Italiaanse miljardair zakenman Remo Ruffini. Om nog bekender te worden, werkte ze samen met MYKITA, Comme des Garson en Fendi. De wederzijds voordelige samenwerking heeft geresulteerd in nieuwe productlijnen voor degenen die veel onderweg zijn.
Betekenis en geschiedenis
Op een dag besloten drie jonge mensen — een sportcoach, een eigenaar van een skibedrijf en de eerste Fransman die de top van de Mount Everest bereikte — om hun liefde voor skiën te combineren en een merk voor bergbeklimmers te creëren. Het begon allemaal met het feit dat Lionel Terray het enorme potentieel opmerkte van gewatteerde jassen die de beweging niet hinderden, maar die tegelijkertijd perfect beschermd waren tegen de kou.
Hun eerste donsjack verscheen in 1954 in de winkelrekken en werd meteen onderdeel van de outfit voor vele expedities. Het was daarin dat Italiaanse klimmers K2 (de hoogste top ter wereld na Everest) veroverden en de Fransen Makalu (de vijfde hoogste berg ter wereld) beklommen. Bovendien droegen sommige atleten Moncler tijdens de Olympische Winterspelen in 1968.
Het merk dankt zijn naam aan de gemeente Monestier-de-Clermont. De specialisten die aan de naamgeving werkten, namen de eerste letters «Mon» en «Cler». Ze combineerden ze in één woord om het met Franse charme te laten klinken. Wat betreft het logo, het is in fasen gemaakt. Voorafgaand aan het gebruik van Moncler-producten op de Olympische Winterspelen, zag het logo er anders uit. Maar toen het nationale team het tenue ontving, besloot het bedrijf een klein redesign uit te voeren. Dit is hoe een symbool verscheen met de afbeelding van twee bergtoppen en een Gallische haan — een symbool van Frankrijk. Het torent hoog boven de naam van het sportkledinglabel uit en zit in een halfronde figuur met een richel en een dubbele donkerblauwe rand.
Het logo is geborduurd aan de buitenkant van bijna alle jassen. Het is meestal te zien op de zak of op de linkermouw. Sommige Moncler-fans kunnen het verschil zien tussen echte en nepproducten op basis van dit kleine detail, waarbij ze de plaatsing van de letters en de vorm van de lijnen vergelijken.
De twee bergen zien eruit als open driehoeken en lijken op de letter «M». Ze zijn aan de onderkant open, wat hun onzichtbare voortzetting buiten de afbeelding aangeeft. Tegelijkertijd hebben de ontwerpers de toppen afgebeeld in de vorm van twee onderbroken lijnen met naar boven wijzende punten. Het midden is hol, dus de blauwe berg, die achter de rode ligt, is zichtbaar in de opening. Tegelijkertijd zien ze eruit als ski’s of skistokken die tegen elkaar leunen.
De haan werd aan het embleem toegevoegd vanwege zijn speciale status: het wordt erkend als het staatssymbool van Frankrijk. Ondanks dat het bedrijf naar Italië verhuisde, bleef dit imago behouden. De blauwe kop van de vogel gluurt, zoals eerder, naar links en de rode staart naar rechts. Het logo weerspiegelt dus direct het historische erfgoed van Moncler.
Logo lettertype en kleuren
De merknaam is geschreven in vette schreefloze letters, die bestaan uit streken van dezelfde dikte. Het woord is gebogen in de vorm van een omgekeerde boog. Vrijwel alle elementen zijn donkerblauw, met uitzondering van de rode hanenstaart en de bergtop aan de rechterkant. De geselecteerde tinten zijn perfect zichtbaar op een witte basis. Samen vertegenwoordigen ze de kleuren van de Franse vlag.