LeBron James Logo

Lebron James Logo

LeBron James is een Amerikaanse basketbalster met de bijnaam King James. Hij is een professionele speler en is lid van de Los Angeles Lakers, spelend in de NBA. Hij is vergeleken met Michael Jordan en erkend dat hij het niveau van legendarische atleten in de geschiedenis van de National Basketball Association heeft bereikt. Feit is dat dit de enige basketballer is die kampioenschappen heeft gewonnen in drie franchises en het record voor punten in de play-offs heeft. Hij heeft ook twee Olympische medailles en vele andere uitstekende prestaties in zijn carrière, dus hij is een merk op zich dat zijn eigen logo verdient.

Betekenis en geschiedenis

Lebron James Logo Geschiedenis

Al op 20-jarige leeftijd werd James een uitzondering op alle regels en een geweldige speler genoemd. Dat is wat coach George Karl van de Denver Nuggets over hem zei. Maar tot die tijd ging de jonge man door een moeilijk pad, omdat hij eigenlijk geen vader had (hij had veel overtuigingen en verdween na de geboorte van zijn zoon), en zijn moeder was een 16-jarig tienermeisje. Ze haastte zich met haar zoon van het ene louche appartement naar het andere, omdat ze noch een eigen huis noch een vaste baan had. Als gevolg hiervan moest Gloria Marie James ermee instemmen om LeBron James achter te laten in de familie van Frank Walker, de coach van het jeugdteam. Toen was hij negen jaar oud.

De jongen raakte geïnteresseerd in sport, hij maakte vrienden, interesse in basketbal en zijn eerste overwinningen. Toen hij op school zat, waren de mensen om hem heen al verbaasd over zijn talent. Dus geleidelijk won de jongeman een plaats in veelbelovende teams, waardoor hij de status van de koning van het basketbal kon bereiken. En hij werd niet alleen een superster, maar ook een icoon en een merk. Het debuutlogo verscheen voor James in 2003, nadat de atleet een contract had getekend met Nike om een ​​lijn schoenen en kleding met zijn naam te produceren.

Het eerste persoonlijke bord sierde de Air Zoom Generation-sneakers. Het had een meerdelige structuur en bestond uit de initialen van een basketbalspeler, een miniatuurpictogram en zijn nummer op een T-shirt tijdens de wedstrijd in het Cleveland Cavaliers-team. Ondanks het feit dat de schoenen werden gekocht, werd het logo niet waargenomen — het symbool was ongelooflijk complex en niet helemaal duidelijk. Dit leidde tot een heroverweging van de identiteit en Nike besloot het logo tijdloos te maken, zodat het altijd up-to-date blijft. Bovendien verhuisde de atleet naar een andere groep en begon op te treden in de Miami Heat. Ik moest helemaal opnieuw beginnen.

Als gevolg hiervan wendde LeBron James zich in 2010 tot Nike Brand Design reclamestudio Darrin Crescenzi. Samen met andere specialisten van het bureau ontwikkelde hij een nieuw embleem voor de basketballer. Het is haar atleet die het nog steeds gebruikt, aangezien het icoon wordt geassocieerd met zijn persoonlijkheid, en niet met welk team hij speelt.

2003 — 2010

Lebron James Logo 2003-2010

Het is geen embleem — het is een code. De «rebus» bevat bijna alle iconische elementen die bij een basketballer horen, maar ze moeten wel kunnen ontrafelen. Een deuce verandert bijvoorbeeld soepel in een triple, waarvan de middelste plotseling de eerste letter blijkt te zijn van de naam LeBron James — «L». Bovendien wordt in een complex monogram, waar de lijnen vrij en harmonieus lijken, in feite niets samen gelezen. Afzonderlijk — ja, elk detail is duidelijk zichtbaar, maar in het ontwerp werken ze niet, omdat ze elkaar onderdrukken zonder de centrale link te benadrukken. En het centrum zou er één moeten zijn. Als het er veel zijn, wordt het logo onzin. En alleen in de linker benedenhoek loerde een kleine kroon.

2010 — heden

Lebron James Logo 2010

Het huidige embleem is veel eenvoudiger dan het vorige, omdat het een basis heeft. Het belangrijkste detail is dezelfde miniatuurkroon, die eerder in een verre en onopvallende hoek werd geduwd. Dus nu hebben de ontwerpers het op de meest eervolle plaats gezet — op de voorgrond. Maar ondanks zijn eenvoud bevat het logo alle elementen die nodig zijn om een ​​megaster te vertegenwoordigen. De kroon wordt behouden omdat het de hoge status van de atleet en zijn onovertroffen spel aangeeft: LeBron James is echt de erkende koning van het basketbal.

Het absolute teken van kracht en herkenning staat op de «standaard» in de vorm van twee rechthoeken met één afgesneden deel. In feite zijn dit geen geometrische vormen. Ze correleren meer met het alfabet dan met de exacte wetenschappen. Het feit is dat dit is hoe de ontwerpers de letters in de voor- en achternaam van de atleet hebben afgebeeld: aan de linkerkant — «L», aan de rechterkant — «J». Ze merkten hun gelijkenis op en spiegelden ze, waarbij ze het logo eigenlijk versierden met een ornament.

Logo lettertype en kleuren

Lebron James Logo

De debuutversie was een complexe configuratie, bestaande uit vele onderdelen, waaronder geen centraal element. Na het herontwerp veranderde het beeld de compositie radicaal, hoewel het de stijl volledig behield. De uitsparingen van de letters en de kroon zijn identiek, wat harmonie toevoegt aan het logo. Bovendien zijn er lijnen zichtbaar in de negatieve ruimte, de structuur lijkt op een omzoomd basketbalveld. De populariteit van het embleem groeide met de carrière van LeBron James en werd een integraal onderdeel van zijn visuele identiteit.

Logo Lebron James

Er staat geen tekst als zodanig in het logo. Er zijn alleen enkele letters, gemaakt in overeenstemming met niet typografische, maar geometrische vereisten. Ze zijn proportioneel, groot, streng en zien eruit als figuren.

Volgens het Nike concept is er geen specifiek kleurenschema voor het logo. Het hangt af van de achtergrond waarop het persoonlijke merkteken zich bevindt en hoe het eruit ziet. Maar in het klassieke scenario overheersen zwart en wit.