Kate Spade New York Logo

Kate Spade New York Logo

Kate Spade New York is een design- en modehuis uit de VS dat een hoge positie heeft ingenomen in de productie van herentassen. Maar naast hen produceert hij een enorm scala aan andere producten. Onder hen zijn sieraden, parfums, brillen, huiskleding, porselein, badtextiel, cosmetica, beddengoed, servies, behang, enzovoort. De oprichters van het merk zijn de echtgenoten van Spade, Andy en Kate, naar wie het bedrijf is vernoemd. Het bedrijf werd opgericht in 1993. Nu is ze gestopt met zelfstandig werken (in 2017), omdat ze werd opgenomen door de Tapestry Corporation (voorheen Coach).

Betekenis en geschiedenis

Kate Spade New York Logo Geschiedenis

Het uiterlijk van dit merk is in feite een liefdesverhaal. De makers ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Arizona State University, waar ze de beroepen van journalist (Kate) en architect (Andy) kregen. Nadat ze was afgestudeerd aan de middelbare school, werkte het meisje in een mode-gerelateerde publicatie, dus na haar ontslag besloot ze haar eigen tassenlijn voor mannen te beginnen. Haar man sponsorde haar en trok $ 35.000 uit het budget. Zo begon de modecarrière van Kate Spade New York, die oorspronkelijk Kate Spade Handtassen heette.

Geleidelijk aan breidde het bedrijf zich uit, het succes kwam, tassen werden trendy. Het assortiment werd aangevuld met veel meer producten gerelateerd aan de wereld van mode en design. In 2006 bedroeg het inkomen van het bedrijf 99 miljoen dollar. De producten worden verkocht in veel grote winkelcentra over de hele wereld en trekken kopers aan met een lage prijs. In 2017 werd het merk overgenomen door Tapestry, dat nu het moederbedrijf is geworden en de ooit succesvolle lijn herentassen sloot. Daarna zijn de logo’s op de rest van het feest iets aangepast. Over het algemeen heeft dit merk twee emblemen.

1993 — 2019

Kate Spade New York Logo 1993-2019

Het debuutlogo is een mijlpaal die iedereen zou moeten volgen. Nou ja, of in ieder geval wat. Dus de makers van de nieuwe rijzende ster aan de modehemel besloten en kozen een van de gevaarlijkste speelkaartkleuren voor de identiteit — schoppen. Het is dit teken dat op het embleem is afgebeeld, en hij was het die het jonge bedrijf naar de leiders van de mode-industrie bracht, omdat hij meer eerbiedwaardige spelers op de trendmarkt had geïnteresseerd.

De zwarte schop is gecentreerd en is een standaard kopie van het klassieke geheime gelukssymbool. Wie weet het nog niet, dit is een ondersteboven gedraaid hart en staand op een gekruld been. Daaronder staat de volledige naam van het bedrijf, opgesplitst in twee regels. De bovenste bevat een grote inscriptie «kate spade», die in kleine letters is gemaakt. Het lettertype is traditioneel — bedrukt, met schreven en een grote ruimte tussen de letters. In de onderste rij staat de rest van de merknaam — «NEW YORK». De aanduiding van de stad wordt getypt, weliswaar in hoofdletters, maar in kleine letters. Daarom is deze inscriptie kleiner dan de eerste.

2019–heden

Kate Spade New York Logo 2019

Het huidige logo bestaat uit dezelfde elementen als voorheen, maar in een ander design. De nieuwe eigenaren van het handelsmerk besloten een jaar na de overname helderheid toe te voegen zonder de oude stijl te veranderen. Als resultaat heeft de tekst een achtergrond — een zachte fuchsia rechthoek met een brede rokerige roze rand. Het pika-teken is gescheiden van het verbale deel en kan op zichzelf worden gebruikt als een markering of een miniatuurpictogram. De bovenste inscriptie op het logo is vetgedrukt, de onderste bestaat uit dunne kleinere letters.

Logo lettertype en kleuren

Kate Spade New York Logo

De belangrijkste schakel in de identiteitsketen is de naam. Het is in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven en heeft nooit de minste verandering ondergaan. Zijn eigenaardigheid is het verschil in schrijfformaten: het eerste deel is groot, maar de letters erin zijn kleine letters, het tweede is juist klein met hoofdletters.

Logo Kate Spade New York

Zowel kleine letters als hoofdletters zijn in ITC New Baskerville Roman. Dit is een gemoderniseerde versie van een oude typografie die in de 18e eeuw werd gemaakt door John Baskerville, een drukker uit de Engelse stad Birmingham. De auteur van de gemoderniseerde versie is John Quaranda. De kleurstelling van het logo was aanvankelijk ingetogen: het bestond uit zwart-wit. Helderheid voegde ze roze twee tinten toe.