Givenchy Logo

Givenchy LogoGivenchy — Modehuis opgericht door Hubert de Givenchy en Javani Robert Durfy. Gespecialiseerd in de productie van kleding, accessoires, cosmetica, schoenen en parfumerie. Geopend in 1952. Gevestigd in Frankrijk in de stad Parijs.

Betekenis en geschiedenis

Givenchy Logo Geschiedenis

Het label van het merk verscheen in het eerste jaar van gebruik. Maar het was minder netjes dan de huidige: door de slordige snit van de letter G kwamen de boven- en onderrand niet overeen. Bovendien was het C-symbool compleet anders en zag het er onafgewerkt uit: beide uiteinden waren diagonaal afgeschuind, wat de indruk van het logo uit de wereld van de mode-industrie visueel bedierf.

Daarom werd het oude bord vervangen door een nieuw bord. Dit gebeurde in 2003. De auteur van het bijgewerkte logo, dat nog steeds relevant is, is de kunstenaar Paul Barnes. Hij zette de letters om en gaf het Franse chic en verfijning. En tegelijkertijd controleerde hij elk detail, wat erg belangrijk is in de kleermakerij.

Naast dit logo heeft het Fashion House er nog een — vergelijkbaar in stijl, maar gericht op parfumerieproducten. Bij zo’n beslissing werden de ontwerpers ingegeven door het idee om iets meer passend bij de geuren te krijgen. Als gevolg hiervan verscheen een alfabetisch bord met het woord Parfums, aangezien Givenchy qua grootte niet in het vereiste frame paste. Deze versie van het logo wordt als de nieuwste beschouwd.

Logo lettertype en kleuren

Givenchy Logo

Het unieke label is functioneel en eenvoudig. Bestaat uit twee delen: letter en afbeelding. Het handgetekende element is gemaakt van vier G’s in verschillende posities. Bovendien staan ​​er twee borden bovenaan en twee onderaan. Uiterlijk lijken ze op kubussen met een open lijn die in het G-been gaat en een origineel patroon vormt. Met zijn geometrie weerspiegelt het het Keltische ornament.

Het verbale gedeelte bestaat uit de achternaam van de oprichter, eigenaar en toonaangevende modeontwerper in één persoon. Alle letters zijn hoofdletters, uit elkaar geplaatst. Dit is met opzet gedaan, zodat de merknaam gemakkelijk wordt opgemerkt en een luchtige indruk wekt, ongeacht de grootte van het label. In sommige varianten komt het woord Paris ook voor onder Givenchy. In beide gevallen wordt een eenvoudig schreefloos lettertype gebruikt.

Logo Givenchy

Het kleurenpalet van het embleem is klassiek en bestaat uit een combinatie van tegengestelde tinten — wit en zwart. Hun contrast ziet er goed uit in het logo en vormt een 3D-effect met een visueel spel van plannen. De achtergrond is, afhankelijk van de versie van het handelsmerk, zwart, wit of grijs.