Everlast Logo

Everlast LogoEverlast is een iconisch sportmerk uit de Verenigde Staten. Betrokken bij de productie van boksuniformen en kledingsets voor mixed martial arts. Het maakt deel uit van de structuur van Sports Direct. Opgericht in 1910 door Jake Golomb.

Betekenis en geschiedenis

Everlast Logo Geschiedenis

Het corporate label verscheen gelijktijdig met de lancering van het merk en is al 110 jaar een van de meest herkenbare. Het lettertype, de grootte van de letters veranderden nooit: de bewerkingen hadden alleen betrekking op het kleurenpalet en de afbeeldingen.

1910 — 1978

Everlast Logo 1910-1978

De debuutversie bevat veel informatie. Het ovaal, de naam, het jaar van oprichting en de locatie van het bedrijf zijn afgebeeld in een rechthoekige lijst op een vuile gele achtergrond.

1978 — heden

Everlast Logo 1978-vandaag

De ontwerpers hebben het logo radicaal veranderd, onnodige gegevens en het achtergrondvierkant verwijderd. De gestileerde letter «E» verscheen onder de merknaam.

2011 — heden

Everlast Logo 2011-vandaag

Dit jaar hebben de ontwikkelaars kleine wijzigingen aangebracht in het logo, waarbij de kleur naar zwart is veranderd.

Het herontwerp van het logo van het Everlast-sportmerk verliep langzaam omdat het herontwerp met lange tussenpozen werd uitgevoerd. De wijzigingen hadden betrekking op achtergrondelementen en hadden geen enkele invloed op de naam, waarvan de stijl tot op de dag van vandaag ongewijzigd is gebleven.

De debuutversie was in feite een reclamelabel met veel nuttige informatie: de locatie van het merk, het jaar van oprichting en het assortiment. Het tweede embleem is veel eenvoudiger: het heeft niets van het bovenstaande — alleen een kamachtige streek aan de onderkant, die doet denken aan de liggende «E». Het wordt ook gebruikt in een modern logo. De rest van de ruimte wordt ingenomen door het woord «Everlast», uitgevoerd in letters die naar het midden toelopen.

Logo lettertype en kleuren

Everlast Logo

Het woordgedeelte is uitgevoerd in het lettertype Grand Canyon RR, dat wordt gekenmerkt door gedurfde, iets verdikte en duidelijke lijnen. De letters zijn gerangschikt alsof ze naar het midden toe bewegen en geleidelijk afnemen. Als resultaat zijn «E» en «T» de grootste en zijn «R» en «L» erg klein.

Het grafische gedeelte is de originele presentatie van de eerste letter van de titel. De «E» is diagonaal geplaatst en wordt aangevuld met scherpe, langwerpige uiteinden die op klauwen lijken. Ideologische betekenis van het teken: kracht van verzet, vechtkarakter en standvastigheid.

Logo Everlast

De kleuren van het embleem zijn geel, zwart en donkergrijs op een witte achtergrond. Zoals bedacht door de auteur, tonen ze ernst, kracht, druk en energie om vooruit te gaan.