Estee Lauder Logo

Estée Lauder LogoEstée Lauder is een bekend merk uit de VS, gespecialiseerd in de productie van een breed scala aan parfums en schoonheidsproducten. Opgericht in 1946 in New York. Het is een particuliere onderneming. Estée en Joseph Lauder opgericht.

Betekenis en geschiedenis

Estee Lauder Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo is door de eigenaresse zelf bedacht. De algemene stijl is bijna altijd hetzelfde gebleven. Als er aanpassingen werden gemaakt, waren deze van ondergeschikt belang en hadden ze geen fundamentele invloed op het ontwerp. In totaal zijn er drie kleine updates geweest.

Er zijn twee versies. De eerste is een grafisch teken, dat later werd gebruikt als de basis van moderne symboliek. Daarin zijn de contouren van de hoofdletter «E» en «L» met de hand getekend met sierlijke, ronde lijnen. Ze zijn met elkaar verweven om een ​​gekrulde handtekening te vormen. Ziet eruit als een monogram in een vierkant met een dunne rand.

Uiterlijk is het een eenvoudig teken van een strikte geometrische vorm, maar intern is het erg complex. Het heeft verschillende kruisende lijnen die de aristocratische gratie van de eigenaar van het bedrijf uitdrukken. In de buurt (in de kolom aan de rechterkant) staan ​​haar volledige voor- en achternaam — Estée Lauder — met een karakteristiek accent op de letter «é». Hieronder staat het woord «bedrijven», geschreven in hoofdletters.

De tweede eerste optie is tekst. Het bevat alleen de voor- en achternaam van de oprichter. Lettertype — Optima. Uiterlijk lijkt het op het logo dat in het vorige logo werd gebruikt, maar de verschillen tussen beide zijn nog steeds te achterhalen. De tweede letter is breder en eleganter.

De huidige bedrijfsversie overlapt met de vorige. Alleen de woorden erin worden op een rij geplaatst en «Bedrijven» en «Estée Lauder» zijn vergelijkbaar in grootte. Er verscheen een kleine bocht aan het einde van de R. De strepen en lijnen in het grafische gebied zijn dikker.

Logo lettertype en kleuren

Estee Lauder Logo

De merk- en bedrijfslogo’s verschillen nog steeds. De eerste heeft een eenvoudiger lettertype: schreefloze en decoratieve elementen aan de uiteinden, die de overhand hebben op de openingssymboliek. Gebogen lijnen variëren in breedte om een ​​verfijnd monogram te vormen. Dankzij het laconieke ontwerp is het embleem veel gemakkelijker waar te nemen.

Het kleurenpalet is ook niet uniform. Er zijn dus opties in zwart-wit, waarbij letters en randen in wit worden gemaakt, de achtergrond en het frame in zwart. Bovendien worden donkerblauw en de groenachtig blauwe variant (iets donkerder dan smaragd) gebruikt. Deze tint is uitgevonden door de eigenaar van het merk zelf, dus het wordt Lauder Blue genoemd.