Ermenegildo Zegna Logo

Ermenegildo Zegna LogoErmenegildo Zegna is een gerenommeerde fabrikant van kleding, schoenen en parfums voor mannen. Het verscheen in 1910 in de stad Trivero (Piemonte, Italië). Ermenegildo Zegna werd opgericht, waarnaar het werd genoemd. Momenteel is het een groot modehuis dat wordt gerund door de vierde generatie van de Zegna-dynastie.

Betekenis en geschiedenis

Ermenegildo Zegna Logo Geschiedenis

Het bedrijf heeft zijn bedrijfslabel nooit gewijzigd. Het werd onmiddellijk uitgevoerd in een laconieke stijl en bestond uit een naam. De letters erin zijn perfect vlak, met schreven, dicht bij elkaar geplaatst. De eerste tekens in woorden worden in hoofdletters geschreven, de rest in kleine letters.

De benen «l» en «d» vallen in lengte samen en worden aangevuld met korte slagen, die bovenaan naar links en onderaan naar rechts worden gedraaid. De hoofdletters («E» en «Z») zijn groter dan normaal, en de kromming van de stam van «a» is veel langer en sierlijk naar boven gericht. Bovendien heeft de «g» een miniatuur «staart» op het hoofd.

Een van de logovarianten is versierd met de zin «Een blijvende passie voor stof en innovatie sinds 1910». De ontwerpers plaatsten het onder het eerste woord en begrenzen het met de letter «g». Aanvankelijk waren de hoofdkleuren van het label zwart en wit. Rood begon iets later te worden gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Ermenegildo Zegna Logo

Nadat het in een tekstversie was verschenen, ontving het logo vrijwel onmiddellijk een grafisch pictogram. Het modehuis identificeerde zichzelf dus effectief en onderscheidde zich van de omgeving, omdat Italië de bakermat is van grote trends. Het embleem gebruikt de uitdrukking «Ermenegildo Zegna» in een retro-spelling. Een gebogen lijn met aan het eind een punt en een grote lus «g», een gekrulde «r», een langwerpige staart «a» spreken hier duidelijk over. Bovendien wordt «l» een identieke kopie gemaakt van «i» en been «d». De bovenste en onderste schreven zijn zo elegant in verschillende richtingen gedraaid dat het meteen duidelijk wordt: dit is het logo van een merk dat met mode te maken heeft.

Logo Ermenegildo Zegna

Het grafische merkteken is een rond label met zwarte rand. Op een witte achtergrond, tussen drie diagonale strepen, is duidelijk een «Z» zichtbaar — de eerste letter van het woord «Zegna». Omdat negatieve ruimte hier erg belangrijk is, wordt het pictogram gebruikt tegen een contrasterende achtergrond (meestal wit) en aangevuld met tekst in twee regels.

Het op maat gemaakte lettertype is ontwikkeld door Alias ​​studio, met twee bekende grafisch ontwerpers — Gareth Hague en David James. Als symbool van visuele identiteit stelden ze een logo voor met een belettering in retrostijl — met kleine sierlijke elementen. De letters zijn gestroomlijnd, afgerond, behalve de «E» en «Z», omdat ze hoekig zijn gemaakt. De kleurstelling van het logo is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.