Decathlon Logo

Decathlon LogoDecathlon is een particulier bedrijf dat een verscheidenheid aan producten voor 70 sporten produceert en op de markt brengt. Het produceert een volledig assortiment essentiële producten — van kleding tot uitrusting. Opgericht door zakenman Michel Leclercq. Het verscheen in 1976 in de stad Villeneuve-d’Ask (Frankrijk). Nu is het uitgegroeid tot een groot bedrijf dat verschillende van zijn eigen merken verenigt.

Betekenis en geschiedenis

Decathlon Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo weerspiegelt de naam van het bedrijf, wat «tienkamp» betekent. Dit woord geeft perfect het type van haar activiteit weer: de fabricage en verkoop van munitie voor de meeste sportterreinen. De veelzijdigheid wordt ook onderstreept door een grafisch symbool, dat in een felblauwe rechthoek is geplaatst.

De letters zijn in hoofdletters, vetgedrukt, vergelijkbaar met Avant Garde Bold. De borden staan ​​erg dicht bij elkaar, dus veel van hen zijn versmolten en vormen een enkele structuur. De letter «D» is verbonden met «E», «C» met «A», «O» met «L» en «N».

Het bedrijf gebruikt zijn eigen naam als handelsmerk. Sommige letters zijn erin gecombineerd, wat de geest van steun en de wens aantoont om te helpen bij het vinden van alles wat je nodig hebt om een ​​sport te beoefenen.

De meest interessante samenvoeging is bij «C» en «A». Het been van het tweede symbool raakt het oppervlak niet en bevindt zich boven de rest. Het heeft een soepele, afgeronde overgang en ziet eruit als een skateboardhelling of een hoge golf bij het surfen.

1976 — jaren 80

Decathlon Logo 1976-1980

De eerste versie van het logo is het woord «Decathlon» met horizontale lijnen in verschillende kleuren. De strepen worden gescheiden door de letter «A» en bevinden zich aan de boven- en onderkant. De inscriptie werd onmiddellijk uitgevoerd in een herkenbare stijl, die nog steeds wordt gebruikt — alle tekens zijn gelijkmatig, strikt, geometrisch. Op sommige punten hebben ze verbindingen: de letter «O» versmelt met de aangrenzende «L» en «N», «A» — met «C», «E» — met «D». Bovendien bereikt het voorbeen «A» niet de gemeenschappelijke ondergrens — het eindigt iets hoger.

Jaren 80 — Jaren 1990

Decathlon Logo 1980-1990

De ontwerpers hebben de strepen verwijderd, de titel opnieuw geverfd van zwart naar groen en de onderste inscriptie «A FONT LA MARQUEE» toegevoegd. De letters erin zijn ongelijk gerangschikt: door het hoogteverschil zien ze eruit als springend. Bovendien worden de symbolen aan het einde van de zin veel groter weergegeven dan aan het begin.

1990 — heden

Decathlon Logo 1990-vandaag

Na een radicale verandering van het beeld kreeg het handelsmerk een bijgewerkt embleem: de letters werden wit, de achtergrond — lichtblauw, de stijl — eenvoudig. Het enige dat de ontwerpers ongewijzigd hebben gelaten, is de spelling van het woord «Decathlon». Dat wil zeggen, de naam in het embleem is origineel en ziet er precies hetzelfde uit als vijfenveertig jaar geleden.

Logo lettertype en kleuren

Decathlon Logo

Het woord is geschreven in een gewoon wit schreefloos lettertype. Afgezet tegen een helderblauwe achtergrond met een subtiele neontint. Dit contrast geeft energie, stimuleert en brengt het verlangen over om vooruit te komen. Zoals bedacht door de ontwikkelaars, is zo’n label een exacte uitdrukking van vitaliteit.

Het officiële palet van het merk Decathlon bestaat uit een combinatie van lichtblauw (achtergrond) en wit (belettering). En onofficieel kan het in verschillende combinaties zijn, omdat de symbolen zijn geverfd in turkoois, wit, donkerblauw of zwart.