Canada Goose Logo

Canada Goose Logo

Warme winterdonsjassen, bekend over de hele wereld, genaamd «Alaskas», zijn het product van de wereldleider in het op maat maken van bovenkleding — Canada Goose, ook bekend als Outfitters Goose. Dergelijke kleding kreeg bekendheid nadat het door poolreizigers als overall werd gebruikt, dankzij het gebruik van een unieke technologie bij de vervaardiging van Canadese parken met een hoge mate van warmtebehoud. De eerste producten van het bedrijf kwamen uit in 1957 onmiddellijk na de registratie van zijn naam door de oprichter Sam Thicke als METRO SPORTWEAR. Het belangrijkste product was wollen kleding.

Pas in de vroege jaren 70 richtte David Rice, die getrouwd was met de dochter van Sam, de productie om naar de productie van werkkleding voor Canadese boswachters, politieagenten en werknemers van milieubeschermingsbedrijven, van wie de eerste bestellingen werden ontvangen. Snel erkenning krijgen voor haar producten, eerst in de Scandinavische landen en pas in 1998 in Canada, in 2000, voert ze een radicale rebranding door, waarbij ze haar naam verandert in Canada Goose, in een poging zichzelf over de hele wereld bekend te maken. Dit leidde tot de noodzaak om een ​​helder en aantrekkelijk embleem te creëren. De sterk toegenomen vraag naar warme kleding van dit merk heeft geleid tot een groot aantal namaakproducten van lage kwaliteit onder het bedrijfslogo. De snelle groei van online handelsplatforms droeg bij aan hun massale distributie. Dit leidde tot de zoektocht naar nieuwe oplossingen om hun producten te beschermen. In 2011 werd een duur bedrijf voltooid om een ​​holografische speciale code te ontwikkelen die niet kon worden vervalst.

Betekenissen en geschiedenis

Canada Goose Logo

Sinds de overdracht van het bedrijf door Sam Thicke aan zijn schoonzoon en de opening van het hoofdkantoor in Toronto, heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de productie van warme bovenkleding — donsjacks, gewone geïsoleerde jassen, vesten, hoeden, handschoenen, en nog veel meer, wat helpt om een ​​persoon warm te houden, niet alleen in het harde noordelijke klimaat. Op dit moment hernoemt David Rice het bedrijf Snow Goose, een eerbetoon aan de vogel die deze kleding warmte geeft en zijn richting aangeeft.

Na de verovering van Everest door de Canadese Laurie Skreslet werd er voor het eerst over de producten van het bedrijf over de hele wereld gesproken. Het «grote berg»-model is gezamenlijk ontwikkeld door de klimmer zelf en Rice. Dit model werd het prototype van het populairste Skerslet Parka-jack sinds 2011.

Een belangrijk verschil tussen de producten van het bedrijf is de natuurlijkheid. Als verwarming worden natuurlijke pluisjes en veren van vogels — eenden, ganzen gebruikt. Als het model is gemaakt met een franje of kraag, wordt hier altijd natuurlijk bont gebruikt — het warmste coyote- of poolvossenbont. Interessant in de productie van het bedrijf is het gebruik van de prestaties van moderne technologieën, die voor volledige automatisering zorgden. Menselijke deelname eraan is alleen beperkt tot controlerende functies. Een dergelijke moderne benadering maakt de originele kleding van het bedrijf uniek — de nauwkeurigheid en nauwkeurigheid van de naden, de strikt berekende hoeveelheid pluisjes, afhankelijk van de grootte van het product, wordt geleverd door geautomatiseerde robots. De menselijke factor wordt volledig uit dit proces verwijderd.

Nadat ze wereldwijde bekendheid hadden verworven, begonnen de producten de Europese markt te betreden, waar ze voor een nieuw probleem stonden: een reeds bestaand merk met exact dezelfde naam. Om deze markt te veroveren werd in 1990 snel besloten om het bedrijf te hernoemen naar Canada Goose. Deze naam begon te worden gebruikt voor producten die naar Europa werden verzonden. In Canada wordt het merk onder de oude naam verkocht.

In dezelfde periode werden parka’s een populair en modieus type kleding voor extreme recreatie, dagelijks gebruik, dat populaire mediafiguren begonnen te dragen. Het begon te worden getoond door de beroemdste acteurs van de wereldcinema in films, bijvoorbeeld in «The Day After Tomorrow» waren alle wetenschappers van de film gekleed in producten die door het bedrijf waren vervaardigd. De producenten van computerspellen blijven niet achter bij de filmindustrie en kleden hun helden in dergelijke jasjes, waar het duidelijk getraceerde embleem van Canada Goose de voorkeuren van uitgevers bevestigt.

De groeiende populariteit leidde tot de mogelijkheid om het bedrijf uit te breiden naar Europa en andere landen van de wereld. Voor dit doel werd een regionaal vertegenwoordigingskantoor geopend in Stockholm, dat onder meer tot taak heeft het toezicht op en het scheppen van voorwaarden voor het promoten van het bedrijf in verschillende landen van Europa en de wereld. Om de effectiviteit van het bereiken van het gestelde doel te garanderen, omvatte het bedrijf in 2011 Engineered, dat lange tijd bezig was met de verkoop van Canada Goose-producten in Europa.

Naast de productie van warme kleding leidt Canada Goose een actief sociaal leven. Ze neemt deel aan en financiert verschillende activiteiten voor de bescherming van noordelijke dieren, neemt deel aan en organiseert vele liefdadigheidsevenementen en zamelt geld in om dierentuinen te ondersteunen. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de kleinzoon van de oprichter, Dani Reis. Hij was het die de evolutie van het bedrijf voltooide en één wereldwijd merk creëerde onder de gemeenschappelijke Europese naam — Canada Goose, en de inscriptie Made in Canada op het embleem maakte. Zo kondigde hij patriottisch aan dat alle producten van het bedrijf worden vervaardigd in fabrieken in Canada.
Het bedrijf probeerde de richting van zijn activiteiten en de nationaliteit van de fabrikant weer te geven in zijn eigen embleem, waarbij elk symbool voor dit doel is geselecteerd, en om overal een uniek en herkenbaar merk te creëren.

Logo lettertype en kleuren

Logo Canada Goose

Elk product van het bedrijf verschilt in kwaliteit, zelfs in kleine dingen. Dit geldt ook voor emblemen. Het moderne label van het bedrijf is grafisch duidelijk, met hoogwaardige kleurweergave en gedetailleerde tekening van elk element, bijvoorbeeld kleine esdoornbladeren — de symbolen van Canada. Het nieuwe embleem is een cirkel waarvan de omtrek in felrood is uitgevoerd. De binnenruimte heeft een witte achtergrond en een cirkel met een kleinere diameter, waarvan de omtrek ook in felrood is getekend en de achtergrond in donkerblauw. Daarin zijn de contouren van Canada gemaakt, ingevuld met wit. Rode stralen vertrekken er gelijkmatig van — meridianen, afkomstig van een rode kleine cirkel, een gestileerde ster met 4 grote stralen die vanaf de rand van de cirkel stralen in 4 richtingen loodrecht op elkaar tussen de rechte hoeken waarvan er 3 kleine stralen zijn.

Op het witte veld tussen de rand van de hoofdcirkel en de middelste cirkel in het bovenste deel langs de boog, is de naam van het bedrijf in dezelfde felle rode kleur in hoofdletters gemaakt. In het onderste deel is er een inscriptie ARCTIC PROGRAM / Tussen deze inscripties aan de zijkanten in hetzelfde veld waar de teksten zich bevinden, is er een afbeelding van het symbool van Canada — esdoornbladeren, 5 stuks aan elke kant, in het felrode kleuren van de Canadese vlag.