Calvin Klein Logo

Calvin Klein Logo

Сalvin Klein — Fashion House en het gelijknamige bedrijf, opgericht door kledingontwerper Calvin Richard Klein en zijn oude vriend Barry Schwartz. Het bedrijf is gevestigd in de stad New York (VS) en bestaat sinds 1968.

Betekenis en geschiedenis

Calvin Klein Logo Geschiedenis

Net als elke andere vertegenwoordiger van de mode-industrie besteedt het merk speciale aandacht aan het logo. Daarom benaderde hij de ontwikkeling van de huisstijl uiterst verantwoord. Sinds de lancering van het modemerk bestaat er een minimalistische optie. De auteur is Jeffrey Banks, een bekende ontwerper uit Wales. In eerste instantie werd het label alleen op jeans geplaatst (op de achterzak), maar daarna werd het overgezet naar andere producten.

Over het algemeen had hij tijdens het bestaan ​​van het Modehuis vier emblemen. Begin 1979 gebruikte Bruce Weber een versie die dicht bij de huidige versie stond. Tot 1982 heerste de verbale vorm, zonder grafisch teken, met subtiele en langwerpige letters. Het logo van de jaren 1984-1992 is van groot belang en wordt als legendarisch beschouwd.

1968 — 1975

Calvin Klein Logo 1968-1975

Het Calvin Klein-logo, gecreëerd in 1968, is gemaakt in hoofdletters en een dun, stijlvol lettertype.

1975 — 1992

Calvin Klein Logo 1975-1992

Destijds werd een vernieuwd logo gepresenteerd, alleen gebouwd op de voor- en achternaam van de oprichter, eigenaar en modeontwerper. Het lettertype is prachtig, eenvoudig maar stijlvol. Er staan ​​geen schreven in de letters, maar ze zien er zelf Amerikaans praktisch en chic uit. De hoogte van de kleine letters «i», «l» en de hoofdletter «C», «K» is hetzelfde.

1992 — 2017

Calvin Klein Logo 1992-2017

Gedurende deze periode werden de letters dunner. Hoewel de stijl is veranderd, is het lettertype hetzelfde gebleven. Een ander verschil met de vorige versie is de stip boven de «i» in plaats van de rechthoek. Bovendien is het ver van het hoofdgedeelte verwijderd zodat alle borden visueel dezelfde hoogte hebben.

2017 — heden

Calvin Klein Logo 2017-vandaag

In 2017 heeft het Fashion House de huisstijl opnieuw ontworpen. Een nieuw lettertype en de afkorting «CK», gevormd uit de initialen Calvin Klein, werden in het dagelijks leven geïntroduceerd. Nu staan ​​alle letters in hoofdletters, behalve de afzonderlijke «c» en «k».

Het bedrijf heeft deze optie geïntroduceerd in zijn Instagram-account. Het herziene grafische teken is geschreven door Peter Saville. Volgens de ontwikkelaars was het een terugkeer naar de geest van het origineel, dat bestond in de periode 1968-1975. Het hoofdpalet is zwart en wit.

Logo lettertype en kleuren

Calvin Klein Logo

Het belangrijkste concept van het Calvin Klein-logo is minimalisme. Hij is het die kan worden getraceerd in de symboliek van alle beroemde vertegenwoordigers van de mode-industrie. Geen stapels details, geen kleine details en geen glamour — alleen laconiek is welkom.

Het gebruikte lettertype is Futura. Kenmerkende kleuren zijn wit (in de sportlijn), zwart (in de Haute Couture-serie) en grijs (in algemene kledingmodellen). Ze belichamen puurheid, elegantie en gratie.

Logo Calvin Klein

Het merk gebruikt een logo gebaseerd op de voor- en achternaam van de oprichter van het Fashion House. Dit is een individueel lettertype met langwerpige dunne letters die de afwezigheid van onnodige details benadrukken. Er staan ​​geen schreven of grafische tekens in. Geschreven door Jeffrey Banks. De minimalistische stijl gaat verder met het kleurenschema: de combinatie van zwart en wit zorgt voor een schokkend contrast dat de klassiekers weerspiegelt.