Bershka Logo

Bershka LogoHet beroemde Spaanse jeugdmode merk Bershka (Bershka) werd in 1998 opgericht door het bedrijf Inditex Group. Dit concern bezit ook bekende handelsmerken als Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Uterqüe, enz.

Betekenis en geschiedenis

Bershka Logo Geschiedenis

In slechts 2 jaar is het merk Bershka herkenbaar en populair geworden over de hele wereld. Dit werd mogelijk gemaakt door het beleid gericht op massamode voor de leeftijdscategorie van 14-25 jaar, betaalbare prijzen en een enorm aanbod aan artikelen. De collectie wordt jaarlijks volledig vernieuwd en omvat meer dan 4000 kledingstukken, schoenen en accessoires. Tegenwoordig wordt Bershka verkocht in meer dan 1.000 grootschalige franchisewinkels en is het vertegenwoordigd in 74 landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Arteijo (Spanje), de belangrijkste productie vindt plaats in China en Bangladesh.

Het Bershka-logo is eenvoudig en laconiek — de merknaam in het zwart op een witte achtergrond van een rechthoekige plaat. Het gebruikte lettertype is Trade Gothic Regular met dunne maar duidelijke lijnen, met voldoende ruimte tussen letters, zodat het woord ook van een afstand goed te lezen is. Voor de vormgeving van uithangborden en etalages van partnerwinkels is het toegestaan ​​om witte letters op een gekleurde achtergrond te gebruiken met behoud van lettertype en verhoudingen.

Volgens kenners is het ontwerp erg geslaagd. Laconieke, ronde en elegante letters creëren een indruk van stabiliteit en tegelijkertijd energie en frisheid. Dit is precies wat nodig is voor producten in het jeugdsegment.

Logo lettertype en kleuren

Logo Bershka

In het arsenaal van het merk is er nog een embleem — op een donkeroranje witte achtergrond de letters Bsk in een wit frame, met een lichte helling. Rechtsonder staat de merknaam in kleine lettertjes. Dit logo wordt soms gebruikt op tags, maar ook om producten in Aziatische landen te markeren. Oranje roept een gevoel van geluk op — wat jonge mensen nodig hebben.