Asics Logo

Asics Logo

ASICS is een bedrijf uit Japan dat zich bezighoudt met de productie van sportschoenen en kleding. Het werd opgericht door zakenman Onitsuka Chihatiro. Het verscheen in de zomer van 1977. Het is gelegen in Kobe (Hego). Heeft verschillende merken.

Geschiedenis en betekenis

Asics Logo Geschiedenis

De ontwerper van het logo is Herb Lubalin. Hij creëerde een stijlvol bord met een uniek karakter en een unieke uitstraling. In de loop der jaren is het logo slechts één keer gewijzigd. De rest van de tijd gebruikte het bedrijf de originele versie.

1997 – 2003

Asics Logo 1997-2003

De debuutversie is gemaakt in een individueel lettertype met smalle en enigszins langwerpige letters. Ze zijn geschreven in kleine letters, hebben een gestroomlijnde en licht afgeknotte vorm. Aan de linkerkant van het woord «ASICS» staat een grafisch symbool in de vorm van een vergrote «a». Het staat voor een sportbaan, beweging, dynamiek en vooruitgang.

2003 — heden

Asics Logo 2003-....

In 2003 heeft het bedrijf zijn handelsmerk afgerond. Hierdoor werden de letters schuin en breed. Het lettertype is vet en cursief gedrukt. De nieuwe versie heeft ook het getekende bord verschoven: het bevindt zich links en onder het gebruikelijke bord.

Logo lettertype en kleuren

Asics Logo

Het logo van een Japans bedrijf is direct gerelateerd aan de naam, die op zijn beurt is geworteld in het Latijn. Het is een afkorting van het beroemde gezegde «Anima sana in corpore sano», wat betekent «Een gezond lichaam heeft een gezonde geest».

En deze uitdrukking is het belangrijkste motto van het merk geworden, omdat het assortiment bestaat uit sportartikelen die zijn ontworpen om voor de gezondheid, de geest en het lichaam te zorgen. De bedrijfskleur van het logo is twee varianten van blauw. De debuutversie is geschilderd in lichtblauw, actueel — in donkerblauw.

Logo Asics

Het oude «ASICS» -letterontwerp, dat werd gebruikt in 1977-2003, werd uitgevonden door de ontwerper Herb Lubalin. Vervolgens werd op basis daarvan een uniek ASICS Tiger-lettertype gemaakt. Dit is de ontwikkeling van de specialisten van de Kontrapunkt studio samen met Bruce Mau Design. Het nieuwe logo heeft een compleet andere beletteringstijl: strikt cursief zonder serif. Het is veelzeggend dat in de moderne versie de punt boven de letter «i» is verdwenen. Het extensie-element (staart) aan de rechterkant van «a» is ook verdwenen, en «s» zijn symmetrisch geworden.

Na het herontwerp in 2003 is niet alleen het lettertype veranderd, maar ook de kleur. Waar voorheen alle delen van het logo blauw waren, wordt nu een donkere tint blauw gebruikt, die contrasterend wordt gecombineerd met een witte achtergrond.