Top 5 Logo’s van Mode- en Kledingmerken en Waarom ze Werken

Top 5 Logo's van Mode- en Kledingmerken en Waarom ze Werken

Visuele identiteit is het belangrijkste instrument waarmee het noodzakelijke succes van elk type bedrijf in de huidige economische omstandigheden wordt bereikt. Gezien de snelheid van ontwikkeling en expansie van ondernemingen, evenals de groei van het inkomen van de bevolking met een enorme omzet, die leidt tot een sterke afname van het vermogen van de consument om gemakkelijk en eenvoudig de juiste keuze te maken, worden op verschillende manieren Er wordt gezocht naar erkenning en zichtbaarheid van producten, goederen en diensten. Dit probleem wordt opgelost met behulp van verschillende visualisatiemethoden. Een van de gebieden en belangrijke elementen is de huisstijl en het logo, die het gemakkelijker maken om het product van de juiste fabrikant te identificeren in de totale hoeveelheid goederen op de markt. Deze elementen helpen de klant om het bedrijf of bedrijf niet alleen op een bewust, maar ook op een onbewust emotioneel niveau te herinneren.

Om dit te doen, wordt elk logo als uniek gemaakt, op geen enkele manier bestaande visuele composities te herhalen. Ze zijn totaal verschillend, niet alleen in grafisch ontwerp, maar ook in de manier waarop informatie wordt gepresenteerd. Afhankelijk van de kenmerken van het merk zelf, de doelen die ermee worden nagestreefd, kunnen emblemen zeer informatief zijn en zorgen ze voor maximale overdracht van de noodzakelijke en nauwkeurige informatie over het merk. Anderen daarentegen zijn gemaakt met de nadruk op aantrekkelijkheid, die kan worden gevormd met behulp van abstracte visuele systemen die de visualisatie effectief en gemakkelijk te onthouden maken.

Chanel

Chanel Logo

Het wereldberoemde parfumbedrijf Chanel bouwde haar logo in een moderne minimalistische stijl. Door de jaren van zijn bestaan ​​heeft het merk altijd de eenvoud en onopvallendheid van zijn visualisatie getoond, zelfs wanneer ingewikkelde patronen met een enorme hoeveelheid detail populair waren. In feite kijkt het merk al heel lang naar de toekomst, waardoor het niet nodig was om drastische veranderingen aan te brengen in zijn identiteit, waar de meeste bedrijven recentelijk mee te maken hebben gehad, waarbij hun stijl in een minimalistische richting veranderde. Het bedrijfslogo — de interliniëring van de letters «C» is volledig in overeenstemming met moderne designtrends. Tegelijkertijd wordt het merk beschouwd als een pionier in het gebruik van een dergelijke grafische combinatie — een symmetrische interliniëring van letters.

Nike

Nike Logo

De wereldwijde sportkledingfabrikant Nike heeft zo’n grote populariteit dat het merk zijn eigen naam aan zijn embleem — Swoosh — heeft kunnen geven. Deze visuele vertolking is de meest succesvolle van de verschillende hedendaagse ontwerpen van het merk geworden. Het onderscheidt zich door dynamiek, eenvoud, foutloze overdracht van de nodige informatie, weerspiegeling van de belangrijke kenmerken van het merk. In navolging van de eisen van de moderniteit verwijderde het bedrijf zijn naam — Nike — van de logo-afbeelding, waardoor naleving van de minimalistische stijl werd gegarandeerd. Deze optie was een bijzonder duidelijk voorbeeld van hoe grafische afbeeldingen, die in het begin, na een paar jaar, ten onrechte werden afgewezen, belangrijk en vooral populair werden in de advertentieomgeving.

Bulgari

Bulgari Logo

Het lijkt erop dat de Italiaanse fabrikant van luxegoederenmerk Bulgari S.p.A., opgericht in 1884, geen speciale reclame nodig heeft. Maar zelfs een dergelijk ontwikkeld bedrijf met een diepe geschiedenis en unieke producten vereist ook een verplichte update, rekening houdend met moderne functies en de veranderingen die daarin plaatsvinden. Bovendien moet elk merk dat al lang bestaat, periodiek aan zichzelf herinneren, waardoor het zijn aanwezigheid op zijn markt vergroot. Bij het vormen van zijn eigen identiteit gebruikte het bedrijf een visueel «lokmiddel» — het sloeg de letter U en V in zijn naam, die in het Grieks medeklinker zijn in de uitspraak. Zo slaagde de oprichter (Grieks naar nationaliteit) erin zijn nationale identiteit weer te geven en tegelijkertijd een bijzonder aantrekkelijke oplossing voor het logo te vinden.

Louis Vuitton

Louis Vuitton Logo

Een duidelijk voorbeeld van hoe een goed geconstrueerd en prachtig uitgevoerd logo het merk effectief dient, is het Louis Vuitton-logo. Tegenwoordig begon het wereldberoemde Franse modehuis met de gebruikelijke productie van reistassen en koffers, die werden ontworpen door de toekomstige oprichter — Louis Vuitton, die zijn naam aan zijn eigen onderneming gaf. Vandaag is het merk, opgericht in 1854, de grootste fabrikant van luxe producten in de vorm van accessoires, kleding, parfums, koffers, enz. Zijn logo onderscheidt zich door een zeldzaam type uitvoering — een minimalistische stijl en tegelijkertijd luxe. De graphics van de afbeelding zijn wat lastig. Het gebruik van schreven, evenals een complex patroon van verweven letters, geven het logo een elegantie en klasse. Ondanks zo’n klassieke uitvoering ziet het er altijd modern uit. Dit komt door de afwezigheid van onnodige grafische elementen, wat zorgt voor de visuele zuiverheid, wat bijdraagt ​​aan het gemak van perceptie en memorisatie. Dit alles werkt in het voordeel van constante herkenning.

Hermes

Hermes Logo

Hermes International S.A. is een ander voorbeeld van hoe visualisatie effectief en nuttig werkt in het voordeel van uw merk. Als Frans luxe modehuis blijft het merk, met een geschiedenis van honderdvijftig jaar, de leider in zijn werkterrein op de wereldmarkt. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door de originele, gedenkwaardige visuele weergave — het logo, dat een eerbetoon is aan het welverdiende verleden van het bedrijf. Door opzettelijk vereenvoudigingen, regelmatige geometrische vormen, eenvoudige lettertypen, schaalbaarheid en aanpasbaarheid van ontwerp in zijn visualisatie te vermijden, heeft het merk zijn uniciteit en herkenning verzekerd. Het logo verklaart als het ware dat het «alles weet over luxe, verfijning en kwaliteit», waarbij het alles eenvoudig, primitief en «onwaardig» de aandacht van zo’n elitemerk en zijn klanten volledig negeert en uit zijn essentie haalt. Het embleem van het bedrijf verwijst de kijker niet naar de kenmerken van de producten, maar naar de geschiedenis die begon met de productie van elite en gewilde koetsaccessoires voor de aristocratie, die aanleiding gaven tot de richting van alle producten die door het bedrijf werden vervaardigd in de toekomst.