Top 13 bank logos

Top 13 bank logos

Banken zijn de belangrijkste financiële instellingen ter wereld en het is begrijpelijk dat ze vertrouwen moeten wekken bij de bevolking. Logo’s worden een visitekaartje en weerspiegelen de principes en de positie van het bedrijf. Laconische emblemen, gemaakt in basiskleuren voor de financiële sector, blijven op het onbewuste niveau en worden object van associaties. Meestal gebruiken blikjes groen, rood of blauw. Groen roept kalmte en vertrouwen in de toekomst op, denk aan de kleur van dollarbiljetten. Rood wordt beschouwd als een agressievere kleur en zorgt ervoor dat je snel handelt. Blauw daarentegen verpersoonlijkt moed en loyaliteit en trekt daarmee het mannelijke publiek aan.

1. Deutsche Bank

Deutsche Bank top logo

De bank is een van de grootste spelers op de financiële markt. Ondanks het feit dat het in 1870 werd gemaakt, verscheen het beroemde logo, dat zijn status benadrukte, pas in 1972. De maker ervan was Antony Stankowsky. Het banklogo bestaat uit 2 delen in felblauw: een vierkant en een schuine lijn erin. Onder het bord staat de naam van de instelling. Het vierkant geeft de stabiliteit en betrouwbaarheid van de bank aan, terwijl de diagonaal de continue ontwikkeling aangeeft. Het lettertype dat wordt gebruikt voor het schrijven van de tekst is Univers.

2. ING Bank

ING Bank top logo

De ING Groep is een financieel conglomeraat waarvan het logo nauw verbonden is met het land waarin het actief is. Het symbool van Nederland, afgebeeld op het wapen, is een leeuw, en de nationale kleur is oranje, dat historisch wordt geassocieerd met de koninklijke familie. Deze details werden weergegeven op het bedrijfslogo — een oranje leeuw naast de naam ING. Het is veilig om te zeggen dat het bedrijf moed belichaamt en zijn waardigheid, gezag uitstraalt door zijn verbinding met het koningshuis van Oranje-Nassau.

3. Industriële en Commerciële Bank van China

Industrial and Commercial Bank of China top logo

ICBC is een van de vier grootste banken in China. Het embleem van een financiële instelling trekt duidelijk de bevolking aan en wordt nog lang herinnerd. De inspiratie voor het bedrijfslogo was het Chinese symbool 工, wat werk en arbeid betekent, en oude Chinese munten. Het gestileerde symbool is omcirkeld om oneindigheid, harmonie en perfectie aan te geven. Ook werd het logo aangevuld met de naam van de bank in het Engels en met behulp van hiërogliefen.

4. Citi Bank

Citi Bank top logo

De geschiedenis van de logo-creatie van een van de meest herkenbare banken in Amerika is zeer ongebruikelijk. Het bedrijf trok 10 miljoen dollar uit voor branding en slechts 1,5 miljoen dollar ging naar het ontwerp van het logo. Ontwerper Paula Scher creëerde het in 5 minuten door het logo op een servet te tekenen tijdens een vergadering met het management. Het logo bestaat uit de naam van de bank in blauw geschreven en een rode boog over de letter t, die eruitziet als een paraplu. Het detail duidt op een fusie met de Travellers Group.

5. BNP Paribas

BNP Paribas top logo

De Franse bank drukt haar dynamiek uit met een ongewoon logo. De combinatie van groen, dat veiligheid en rust aangeeft, met grijze sterren (associatie met de Europese Unie), benadrukt het unieke en gezag van de instelling. Je kunt zien dat de sterren in beweging zijn, wat wijst op een openheid voor nieuwe veranderingen. De naam van de bank wordt uitgevoerd in grote, duidelijk gespelde letters. Het gebruikte lettertype benadrukt de relevantie van het logo.

6. Raiffeisenbank

Raiffeisen Bank top logo

Het embleem van de bank wordt vaak geassocieerd met oude Europese huizen met generieke symbolen. Gekruiste paardenhoofden afgebeeld op het bedrijfslogo wekken de indruk van veiligheid — precies wat mensen zoeken in financiële instellingen. Zelfs het lettertype dat wordt gebruikt om de naam van de bank te schrijven, speelt een rol. De toevoeging van een gele achtergrond versterkt het gevoel alleen maar. Het lettertype dat voor de tekst werd gebruikt, was Futura, ontwikkeld door ontwerper Paul Renner.

7. Bank of America

Bank of America top logo

De bank brengt, in de beste tradities van de Amerikaanse cultuur, hulde aan haar land. Het bedrijfslogo bestaat uit drie hoofdkleuren van de vlag: blauw, rood en wit. Ook is het embleem afgebeeld met lijnen die samen een vlag vormen of, als je een andere interpretatie volgt, een akker. Bank of America gaat over patriottisme en het helpen van lokale boeren. Volgens een van de versies geeft de rode zone de letter A aan en de blauwe — B, wat in combinatie de naam van de bank is.

8. Eerste Financiële Bank

First Financial Bank top logo

Het logo van de bank zonder onnodige afbeeldingen geeft het belangrijkste voordeel aan: betrouwbaarheid. Litera I werd vervangen door het nummer 1 en gemarkeerd in felrood. Alle tekst, meer bepaald de naam van het bedrijf, is vetgedrukt met rechte lijnen en een kleine afstand tussen letters. De combinatie van blauw en rood duidt op vertrouwen en een oproep tot actie. Een goed gekozen kleurenpalet en minimalistische vormgeving zorgen ervoor dat het logo jarenlang relevant blijft.

9. China Construction Bank Corporation

China Construction Bank Corporation top logo

De bank werd opgericht in 1954 en is niet alleen opgenomen in de belangrijkste financiële instellingen in China, maar ook in de hele wereld. Het bedrijfslogo is minimalistisch, het kleurenpalet bestaat uit blauw. Het embleem wordt gepresenteerd in de vorm van de letter C, met een display erachter. Binnenin zie je een ruit en onder het embleem zelf de naam van de bank. Het logo symboliseert balans, harmonie en balans.

10. UnionBank

UnionBank top logo

Naast het feit dat de bank veel diensten aan haar klanten biedt, weerspiegelt het embleem een ​​van de ongebruikelijke vectoren van activiteit: samenwerking met totaal verschillende partners en investeerders. Het logo van de bank bestaat uit twee delen: een tekening in de vorm van een bloeiende bloem of een laaiend vuur en de naam van de bank zelf. De tekst is ook verdeeld in 2 delen. Een ervan is vetgedrukt. De kleuren die zijn gebruikt om het logo te maken zijn rood en blauw.

11. Mitsubishi UFJ Financieel

Mitsubishi UFJ Financial top logo

De Japanse bank wordt ook beschouwd als een van de belangrijkste spelers ter wereld. Het logo van het bedrijf benadrukt alleen zijn status. Voor het embleem koos de bank voor een ongebruikelijke kleurencombinatie: rood en grijs. Een deel van het logo is een patroon dat lijkt op de Japanse vlag. De combinatie van verschillende vormen symboliseert veelzijdigheid en onderlinge verbondenheid. De naam van de bank is vetgedrukt grijs.

12. HSBC Holdings plc

HSBC Holdings PLC top logo

Het logo van de Britse bank heeft veel culturele ondertoon. Aangezien de bank is ontworpen voor zowel westerse als oosterse landen, moet het embleem de waarden van beide culturen weerspiegelen. Het logo is gebaseerd op driehoeken die lijken op de elementen van de Britse vlag. De figuur symboliseert stabiliteit en oriëntatie op een succesvolle toekomst, die wordt benadrukt door de kleur rood. In de oosterse cultuur heeft het symbool dezelfde betekenis. Het logo is gemaakt door de Oostenrijkse kunstenaar Henry Steiner.

13. JPMorgan Chase

JPMorgan Chase top logo

De Amerikaanse bank koos in 1961 voor een minimalistisch logo ontworpen door Chermayeff & Geismar. De reclamecampagne hielp het logo in de hoofden van mensen te verankeren en een associatie met de instelling te creëren. De hoofdafbeelding is een achthoek, die bestaat uit vier elementen die niet met elkaar verbonden zijn. Volgens één interpretatie symboliseert het logo de vier hoeken van de aarde of vier elementen. Blauw staat voor veiligheid en wijsheid. Binnenin de figuur is een vierkant gevormd, een symbool van betrouwbaarheid en balans. De tekst is verdeeld in 2 delen, waarvan er één is gebruikt in vetgedrukte en donkere kleuren.