Nigeriaanse Automerken

Nigeriaanse Automerken

Nigeria kan nauwelijks een centrum voor de ontwikkeling van de auto-industrie worden genoemd. Maar toch zijn er verschillende merken in deze staat. Bovendien levert een deel van de fabrikanten zelfs auto’s aan buurlanden.

Proforce

Proforce Logo

Deze fabrikant is opgericht in de jaren 2000. Hij is vooral gespecialiseerd in gepantserde voertuigen. Het productaanbod omvat bijvoorbeeld gevechtsvoertuigen en gepantserde cross-overs die bestand zijn tegen explosies en kogels.

Op basis van dergelijke specifieke kenmerken van het assortiment is het bedrijfslogo redelijk begrijpelijk. Het gebruikt een combinatie van grijze en bordeauxrode kleuren. De letter «O» wordt afgebeeld als een gezicht. Een dergelijke styling lijkt heel toepasselijk, gezien het feit dat het bedrijf actief is in de gepantserde auto-industrie.

De kleurstelling is zeer goed gekozen. Grijs oogt kalm en ingetogen, terwijl bordeauxrood in merkidentiteit traditioneel geassocieerd wordt met degelijkheid. Zo toont het bedrijf door middel van zijn embleem zijn eigen ernst en verantwoordelijkheid. En de stilering van de letter «O» in het formaat waarin deze is gemaakt, benadrukt het concurrentievoordeel van de auto’s van het merk Proforce.

Innosson Vehicles Manufacturing

IVM Logo

Het bedrijf is opgericht in 2007. Haar specialisatie is de assemblage van auto’s van Japanse en Chinese fabrikanten voor de lokale markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nnevi. Oprichter — Innocent Chukwuma Nwala.

Het assortiment van het bedrijf is vrij uitgebreid. Je kunt auto’s, SUV’s en zelfs scooters zien. Het bedrijf zorgde ervoor dat de doelgroep met verschillende behoeften en financiële mogelijkheden een voertuig voor zichzelf kon kiezen.

Het bedrijfslogo ziet er fris, helder en aantrekkelijk uit. Binnen het turquoise ovaal met een verloopvulling staat de afkorting van de bedrijfsnaam. Het heeft een wit serif-lettertype. Hoge letters geven het logo stevigheid. Ze harmoniëren ook met het witte frame in het ovaal.

Trouwens, er is een andere versie van het logo van dit bedrijf. Daar wordt in plaats van een afkorting de volledige naam van het merk geplaatst. Toegegeven, het lettertype ervoor is eenvoudiger gekozen.

Izuogu Z-600

De ontwikkeling van de Izuogu Z-600 begon in 1997. Het was de bedoeling dat het een compacte en comfortabele auto zou zijn waarmee Nigerianen in het dagelijks leven zouden kunnen rijden. De productie kampte echter met een aantal problemen, waarna deze werd stopgezet. Het logo voor deze auto is dan ook nooit ontwikkeld.

Verschillende projecten van deze auto bestonden op het niveau van schetsen. Maar ze verlieten het prototypestadium nooit, hoewel ze een pagina in de geschiedenis van de Nigeriaanse auto-industrie werden.

Tot de huidige ondernemingen in dit land behoren dus Proforce en Innosson Vehicles Manufacturing.