Mexicaanse Automerken

Mexicaanse Automerken

De Mexicaanse industrie negeert zo’n belangrijke industrie als machinebouw niet. Veel fabrieken zijn geconcentreerd in het noorden en midden van het land, waar voertuigen van verschillende merken en typen worden geproduceerd. Met name Mexicanen verzamelen auto’s, vrachtwagens, gespecialiseerde en personenauto’s van ‘s werelds toonaangevende merken. Onder hen zijn Mercedes Benz, BMW, General Motors, Nissan, FORD, Honda, VW, Chrysler, Toyota en anderen. Er is een klein deel van hun eigen ondernemingen, waaronder Mastretta design opvalt. Het lanceert de Mastretta MXT-supercar van de auteur.

Wat is Mexicaanse automerken?

Mexicaanse automerken zijn onder meer DINA, Inferno Exotic Car, Zacua, Solana. De lijst van ter ziele gegane bedrijven omvat Mastretta, Mexicana de Autobuses, S.A. de C.V. (MASA), Vehículos Automotores Mexicanos.

DINA (1921-Heden)

DINA Logo (1921-Heden)

De naam van deze autofabrikant staat voor Diesel Nacional. Bovendien is het de eerste onderneming in Mexico die zich bezighoudt met de productie van vrachtwagens en bussen. De basis is in de stad Ciudad Sahagún, in de staat Hidalgo. Dit is een overheidsproject opgericht in 1921. Sinds 1989 is het eigendom van Grupo Empresarial G.

Gedurende zijn hele bestaan ​​heeft het bedrijf partnerschappen onderhouden met Skoda, Caterpillar, Flxible, Fiat, Eaton, Chrysler, Renault, Spicer, Cummins, PerkinsScania, enz. Buitenlandse bedrijven hebben bijgedragen aan de verbetering van de maakbaarheid van transportmiddelen en de opbouw van een rijke ervaring. Nu zijn de basisproducten van DINA korteafstands- en langeafstandsbussen.

Inferno Exotic Car (2016-Heden)

Inferno Exotic Car Logo (2016-Heden)

Het supercarmerk verscheen in 2016 op Automobili en México en trok niet alleen met zijn vernieuwende look, maar ook met hightech innovaties meteen de aandacht van kenners. Het gespecialiseerde huis Dozerek, LTM Hot Spot en de Italiaanse ontwerper Antonio Ferrioli werken er al zeven jaar aan. De auto accelereert in minder dan drie seconden naar honderd kilometer en haalt snelheden tot 400 kilometer per uur. De vleugels van de hypercar zijn gemaakt van de gepatenteerde Zinag-legering — een metaalschuim gemaakt van zilver, aluminium en zink.

Zacua (2017-Heden)

Zacua Logo (2017-Heden)

Het jonge Mexicaanse bedrijf betrad relatief recent de auto-industrie — in 2017. Het is gevestigd in Ciudad de Puebla (Mexico-Stad), waar het zijn debuutauto’s met dezelfde naam presenteerde — de MX2 en MX3. Het is in feite een dochteronderneming van Motores Limpios SA de CV, die zijn eigen merk heeft gelanceerd om de economische en technologische situatie in het land te verbeteren. De merknaam is ontleend aan het natuurlijke dialect, waarin «zacua» de naam is van een van de populaire lokale vogels.

Mastretta (1987-2019)

Mastretta Logo (1987-2019)

Het is niet alleen een autobedrijf, maar ook een ontwerpstudio. Het werd geïnitieerd door Daniel Mastretta. Een industrieel ontwerper richtte het in 1987 op in Mexico-Stad, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Een bijzondere piek in de activiteit van het autobedrijf kwam in 1990, toen verschillende series auto’s van de lopende band rolden onder de merken Unediseño en Tecnoidea.

In 2010 presenteerde het bedrijf een auto met een eigen ontwerp — het MXT-model. De supercar was een succes en de Mastretta wordt ten onrechte gecrediteerd als de eerste autofabrikant voor de massamarkt in Mexico. Vóór hem produceerden ook andere merken hun auto’s: DM Nacional, VAM, Ramirez Industrial Group, Dina (in de jaren 50 van de vorige eeuw). Alleen was hun productie niet zo grootschalig als die van dit merk.

Mexicana de Autobuses, SA de C.V. (MASA) (1959-1998)

Mexicana de Autobuses,

De autofabrikant, opgericht in 1959, begon vrijwel onmiddellijk met de productie van bussen — dubbeldekkers en internationale toeristenbussen. Tot 1988 behoorde het toe aan de regering en was het gevestigd in Tultitlán. Het bedrijf werd vervolgens geprivatiseerd, waardoor het de op een na grootste busfabriek in Mexico werd. In 1998 kocht Volvo het, hernoemde het tot Volvo Buses de México en sloot het af.

Vehiculos Automotores Mexicanos (1946-1986)

Vehículos Automotores Mexicanos Logo (1946-1986)

Deze fabrikant verscheen in 1946 als Willys Mexicana. In 1963 veranderde hij zijn naam in VAM, na een overeenkomst tussen de Mexicaanse regering en de American Motors Corporation. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met de productie van Willys-Overland-jeeps en stapte later over op de assemblage van auto’s en vrachtwagens onder licenties van toonaangevende automerken. Tijdens de economische ineenstorting van heel Mexico in de eerste helft van de jaren tachtig, werd het leiderschap van het land gedwongen zijn belang in VAM te verkopen aan Renault, dat de fabriek in 1986 sloot.

Solana (1936-Heden)

Solana Logo (1936-Heden)

]Het particuliere automerk werd in 1936 opgericht door de familie Solana. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van kinder-, race- en sportwagens, waarvan de meeste in één exemplaar bestaan. In totaal omvat het arsenaal van de onderneming 42 auto’s (voor 2003). De meeste debuutmodellen waren eencilinderopties voor kinderen, aangezien het gezin serieus bezig is met autosport. De bekendste vertegenwoordiger is Moisés Solana. Hij heeft met gezinsauto’s gereden en met zijn kenmerkende sportwagen in de Formule 1 geconcurreerd.

Heeft Mexico een automerk?

De auto-industrie in Mexico is zeer ontwikkeld, maar produceert voornamelijk producten van buitenlandse bedrijven: Toyota, Chrysler, VW, Honda, Ford, Nissan, General Motors, BMW, Mercedes Benz. Het land heeft ook zijn eigen automerken, al zijn dat er niet zo veel.

Wat is het populairste automerk in Mexico?

Nissan-auto's waren in 2020 populair in Mexico. In 2021 is er in dit opzicht niets veranderd: de Nissan Versa bleef koploper, de tweede plaats werd ingenomen door de Nissan NP300 en de derde - door de Nissan March.