Indiase Automerken

Indiase Automerken

De auto-industrie in dit land ontwikkelt zich in een enorm tempo en wordt internationaal beschouwd als een van de snelst groeiende industrieën. India heeft Zuid-Korea al van de vijfde plaats verdreven en heeft het vol vertrouwen overgenomen door de productie van commerciële en personenauto’s actief te ondersteunen.

Wat is Indiase automerken?

Grote Indiase automerken zijn onder meer Tata, Mahindra & Mahindra, Hindustan Motors, Force, Eicher Motors, Premier, BharatBenz, Maruti Suzuki Ltd, Ashok Leyland, Bajaj Auto Limited, ICML, Kerala Automobiles Limited.

Bovendien brengt de Indiase auto-industrie een groot deel van het bruto-inkomen, dat 7,1 procent bereikt. Tegelijkertijd zoeken fabrikanten voortdurend naar manieren om auto’s naar het buitenland te exporteren. Er wordt redelijkerwijs aangenomen dat het door dergelijke omstandigheden een leider zou kunnen worden op de markten voor tweewielige en vierwielige voertuigen. Merken als Tata, Mahindra, Hindustan Motors, Force en enkele anderen zijn al behoorlijk populair geworden.

Grote Indiase automerken

In tegenstelling tot buurland China verwelkomt India het «fotokopiëren» van ideeën van andere mensen en het hertekenen van modellen van wereldberoemde merken niet. Het hemelse rijk is in staat om het hoofd te draaien bij een groot aantal bedrijven en automonsters, maar Indiërs hebben zoiets niet — grote merken die auto’s produceren, zijn evenredig aan de lokale bedrijfsomstandigheden en ideeën over schoonheid, en ze zijn op één hand te tellen .

Tata (1945-Heden)

Tata Logo (1945-Heden)

Het autobedrijf, dat in 1945 verscheen, ging niet meteen aan de slag met het personenvervoer. De eerste 9 jaar produceerde ze locomotieven en, nadat ze ervaring had opgedaan, presenteerde ze in 1954 haar debuutwagen, die ze in samenwerking met Daimler-Benz AG produceerde. Tegenwoordig bezit het bedrijf verschillende dochterondernemingen. In 2004 nam de Indiase autofabrikant de Daewoo Commercial Vehicles Company over en in 2008 kocht hij Jaguar Land Rover. De oprichter van het merk is J.R.D. Tata. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Mumbai (Maharashtra).

Mahindra & Mahindra (1945-Heden)

Mahindra & Mahindra Logo (1945-Heden)

Dit bedrijf werd in 1945 opgericht in de stad Jassowal, district Ludhiana (staat Punjab). Het werd opgericht door een groep industriëlen, waaronder twee van de Mahindra-familie en een zakenman, M.G. Muhammad. Later kreeg het bedrijf een dubbele naam, samengesteld uit dezelfde achternaam van de belangrijkste oprichters — Mahindra & Mahindra. Het is nu het grootste internationale conglomeraat.

Sinds enige tijd zijn de hoofdactiviteiten van de organisatie gericht op tractoren, niet alleen op auto’s. De eerste van de lopende band was de Jeep CJ3 jeep (in 1954). Na hem verscheen een lichte bedrijfswagen (in 1965). Toen begon het bedrijf met het assembleren van 4-cilinder dieselmotoren van Peugeot (in 1979). Later begon het bedrijf samen te werken met Kia Motors (in 1982). Nu in zijn arsenaal zijn SUV’s, driewielige voertuigen en lichte bedrijfsvoertuigen.

Hindustan Motors (1942-Heden)

Hindustan Motors Logo (1942-Heden)

De autofabrikant Hindustan Motors betrad de Indiase transportmarkt veel eerder dan andere bedrijven — in 1942, toen het werd geopend door B.M. Birla. Het is gevestigd in Kolkata, West-Bengalen en produceert auto’s. Vóór de komst van Maruti Udyog stond deze organisatie op de eerste plaats in India in de productie en verkoop van vierwielige voertuigen.

Het bedrijf maakt nu deel uit van de Birla Technical Services-groep. Bovendien tekende ze in 2017 een overeenkomst met Peugeot SA voor de aankoop van het merk Ambassador, samen met alle technologieën, handelsmerken en andere parafernalia. In wezen markeert een dergelijk besluit een overeenkomst om een ​​joint venture op te richten.

Force (1958-Heden)

Force Logo (1958-Heden)

In 1958 werd de Indiase auto-industrie aangevuld met Force Motors Limited, opgericht door Abhay Firodia. Het is gespecialiseerd in multifunctionele en personenauto’s en brengt deze uit onder de gespecialiseerde merken Trax en Traveller. Met de nodige capaciteiten begon het bedrijf ook BMW- en Mercedes-motoren te produceren. Bovendien beheerst het bedrijf de productie van terreinvoertuigen en landbouwtractoren van verouderde modellen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pune, Maharashtra.

Eicher Motors (1948-Heden)

Eicher Motors Logo (1948-Heden)

Eicher Motors is gevestigd in de stad Gurgaon (India). Het verscheen in 1948 op initiatief van Siddhartha Lal. De voornaam is Goodearth. Vervolgens werd op zijn basis het bedrijf Eicher Tractor Corporation of India Private Ltd opgericht, samen met het Duitse bedrijf Eicher. Sinds 1965 is het autobedrijf volledig in handen van Indiase aandeelhouders.

Premier (1944-Heden)

Premier Logo (1944-Heden)

Een van de oudste autofabrikanten in India is gevestigd in de stad Mumbai. Het werd in 1944 opgericht door Walchand Hirachand met de steun van M. Visvesvaraya. Het maakt deel uit van de Walchand Group en houdt zich bezig met de productie van auto’s. In de herfst van 1947 werden de eerste vrachtwagens en auto’s door deze onderneming geproduceerd. Zijn populairste model is de Premier Padmini, die op zijn hoogtepunt was in de jaren 70 en 80.

BharatBenz (2011-Heden)

BharatBenz Logo (2011-Heden)

Het is een merk van het transportbedrijf DICV (Daimler India Commercial Vehicles), een dochteronderneming van het Duitse bedrijf Daimler AG. De fabrikant staat bekend om zijn bussen en vrachtwagens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oragadam (Chennai). De basis van het bedrijf werd al veel eerder gelegd en in 2011 werd het merk opnieuw gelanceerd. Nu worden er niet alleen bussen en vrachtwagens onder gebouwd, maar ook zware tractoren.

Maruti Suzuki Ltd (1981-Heden)

Maruti Suzuki Ltd Logo (1981-Heden)

De eigenaar van dit handelsmerk is de bekende Japanse fabrikant Suzuki Motor Corporation. In feite is het zijn dochteronderneming op de Indiase automarkt. Bovendien biedt het bedrijf de meest betaalbare modellen in gevangenschap van het prijsbeleid. Tegenwoordig zijn er minibusjes, SUV’s en hatchbacks onder hen. Het bedrijf verscheen in 1981 en produceerde vrijwel onmiddellijk zijn eerste personenauto — in 1984. Nu heeft het een zeer uitgebreid netwerk, dat niet alleen industrieterreinen omvat, maar ook tankstations. Het hoofdkantoor van de fabrikant is gevestigd in New Delhi.

Ashok Leyland (1948-Heden)

Ashok Leyland Logo (1948-Heden)

Ashok Leyland uit Chennai (Tamil Nadu District) is eigendom van de Hinduja Group en is een toonaangevende verkooporganisatie voor lichte voertuigen. Daarnaast maakt ze haar eigen auto’s en staat ze bekend om het leveren van uitstekende bedrijfswagens. Nu bezet het bedrijf de tweede plaats in de beoordeling van fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Het bezit zes fabrieken en verkoopt jaarlijks ongeveer 80 duizend auto’s. Het bedrijf produceert ook dubbeldekkerbussen, spoorvoertuigen en mobiele medische bestelwagens.

Bajaj Auto Limited (1945-Heden)

Bajaj Auto Limited Logo (1945-Heden)

De oprichter van het autobedrijf is de industrieel Jamnalal Bajaj. Hij creëerde het in de herfst van 1945 in de stad Pune, en begon eerst met de productie van driewielers en fietsen. Het bedrijf begon iets later met het assembleren van personenauto’s. Tegenwoordig maakt het deel uit van de Bajaj Group. Het Indiase bedrijf staat momenteel op de derde plaats in de wereldwijde fabrikant van driewielige personenauto’s en betaalbare voertuigen. Het innovatieve ontwerp is de RE60, die compact, milieuvriendelijk en goedkoop is.

ICML (2003-Heden)

ICML Logo (2003-Heden)

De volledige naam van dit Indiase bedrijf is International Cars And Motors Ltd. Het behoort tot de Sonalika Group, een fabrikant van tractorproducten. Vandaag is ICML haar dochteronderneming met hoofdkantoor in Delhi geworden. De eerste keer na de oprichting (2003) produceerde het ook tractoren, maar drie jaar later vestigde het een lijn voor het assembleren van auto’s. Het huidige aanbod is de Extreme MUV terreinwagen voor off-road rijden. Het is vervaardigd in verschillende modificaties, aangepast voor bestelwagens van verschillende gespecialiseerde diensten (bijvoorbeeld medisch).

Kerala Automobiles Limited (1984-Heden)

Kerala Automobiles Limited Logo (1984-Heden)

KAL (meestal wordt de naam in verkorte vorm gebruikt) is een Indiaas autobedrijf opgericht in 1978 in Trivandrum (Kerala). Het ontwerpt, produceert en verkoopt verschillende soorten driewielige voertuigen, waaronder autoriksja’s, die het voornamelijk naar Egypte exporteert. Het assortiment omvat ook pick-ups en elektrische voertuigen. Het bedrijf is van plan bussen op elektrische tractie te produceren, die bestemd zijn voor de lokale vervoerder.

Wat zijn de Indiase autobedrijven?

Indiase autobedrijven kunnen veelbelovend worden genoemd omdat de auto-industrie van dit land zich actief ontwikkelt. De grootste fabrikanten zijn Maruti Suzuki India Limited, Hyundai Motor India Ltd., Tata Motors, Mahindra & Mahindra Limited.

Welke auto is gemaakt in India?

Zowel binnen- als buitenlandse merken worden in India geproduceerd. Deze omvatten BMW, Skoda, VW, Tata, Ford, Hyundai, Honda, Maruti Suzuki, Eicher Motors, Force Motor Ltd., TVS, Renault en nog veel meer.

Wat is het nummer 1 autobedrijf in India?

De eerste plaats in termen van marktaandeel en verkoop in India is Maruti Suzuki India Ltd., een toonaangevende autofabrikant in Zuid-Azië.

Hoeveel autobedrijf is Indisch?

Voor zover bekend zijn er enkele tientallen automerken in India. Volgens verschillende schattingen varieert hun aantal van 40 tot 50, gesloten postzegels niet meegerekend.