Elektrische Automerken

Merken elektrische voertuigen

Twee belangrijke nadelen onderscheiden de moderne auto-industrie: de schade die ze aanrichten aan het milieu en de niet-hernieuwbaarheid van dure uitputbare bronnen die als brandstof worden gebruikt. Als gevolg hiervan wordt het gebruik van meer betaalbare en milieuvriendelijke elektriciteit, die meer dan 180 jaar geleden al werd gebruikt bij het maken van de eerste auto’s, relevant. De eerste moderne in massa geproduceerde elektrische auto was de GM EV1 uit 1996. Vooral populaire modellen in dit gebied zijn Toyota RAV4 EV, ZENN, ZAP Xebra, General Motors EV1, Tesla, enz.

Elektrische voertuigen hebben een aantal andere voordelen: minimalisering van de tankkosten, nul negatieve impact op het milieu, laag geluidseffect, verhoogde verkeersveiligheid, betrouwbaarheid, kostenreductie. Maar er zijn ook negatieve punten — een onontwikkeld systeem van oplaadstations, korte kilometers, snelheidslimieten, hoge oplaadduur, lage laadcapaciteit, de noodzaak om de batterij om de 3 jaar te vervangen.

1. Lordstown Motors Corporation

Lordstown Motors Corporation Logo Electric

Automerk Lordstown Motors Corporation of LMC is een project voor de productie van milieuvriendelijke elektrische voertuigen. Gevestigd in Lordstown, Ohio, VS. Opgericht in 2018 door Steve Burns. De onderneming is opgericht met de actieve deelname van General Motors. De nieuwe ontwikkeling van de elektrische auto van het merk zou gebaseerd zijn op het Workhorse W-15-model. Maar de problemen in verband met de beschuldiging van vervalsing door het opblazen van pre-ordercijfers vertraagden het proces. Er werd een prototype Lordstown Endurance-pickup gemaakt. Het logo van het merk is een zwarte gelijkzijdige zeshoek gedeeld door een symbolische pijl van een witte elektrische ontlading.

2. Tesla

Tesla Logo Electric

De Amerikaanse, wereldberoemde fabrikant van een van de eerste moderne elektrische voertuigen van hetzelfde merk — Tesla, kreeg zijn naam ter ere van Nikola Tesla. Het merk werd in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning in Palo Alto, Santa Clara, CA, VS. Vandaag zijn de sleutelfiguren Elon Musk, Jeffrey Brian Straubel en Ian Wright. De 2019 Tesla Model 3 sedan is algemeen bekend in de wereld. Het embleem van het bedrijf is een gestileerde afbeelding van de letter T, gemaakt in fel rood. Het grafische ontwerp is gemaakt in de vorm van een schematische weergave van de elektromotorsector.

3. Karma Automotive

Karma Automotive Logo Electric

Het Amerikaanse merk voor elektrische voertuigen Karma Automotive werd in 2014 opgericht vanuit Irvine, Californië, als gevolg van de overname van Fisker Automotive-activa door het Chinese bedrijf Wanxiang Group. In 2016 wordt de Revero luxe sedan uitgebracht. Maar in 2019 werd het model wegens systeemstoringen ingetrokken. In 2021 wordt een nieuwe lijn hybride GS-6’s geïntroduceerd, evenals een volledig elektrische GSe-6. Hij heeft een luxueuze Karma GT hybride coupé en een volledig elektrische sportwagen Karma SC1 Vision Concept aangepast door SC2. Het logo is een open ring, die staat voor het constante streven naar perfectie, kenmerkend voor de natuur. De vonk van de zon is een symbool van eindeloze vernieuwing van energie.

4. Lucid Motors

Lucid Motors Logo Electric

Lucid Motors is een andere vertegenwoordiger van de Amerikaanse auto-industrie op het gebied van elektrische voertuigen. Het merk, opgericht in 2007 in Newark, Californië, werd bekend om zijn Lucid Air, een premium sedan die oorspronkelijk de Atieva Atvus heette. De oprichting van het bedrijf werd gefinancierd door de Chinese investeringsmaatschappij — Tsinghua Holdings. Het merk introduceerde zijn eerste productieauto in 2014. De stijl en graphics van het logo weerspiegelen de waarden van morgen. Het bevat de tekst van de merknaam in een langwerpig aangepast zwart lettertype, waardoor een gevoel van perfectie en kracht wordt gecreëerd terwijl het elegant en modern is.

5. Faraday Future

Faraday Future Logo Electric

Het Amerikaanse startup-bedrijf Faraday Future werd in 2014 opgericht door Jia Yueting, een zakenman uit China in Los Angeles, Californië, VS. De naam was een eerbetoon aan Faraday’s beroemde wet van elektromagnetische inductie. In 2015 werd een project voor een nieuwe elektrische auto aangekondigd. In 2016 werd het concept van een eenzits sportwagen FF ZERO1 gepresenteerd. In 2019 zag het licht de eerste productie-crossover FF 91. In 2021 fuseerde het met Property Solutions Acquisition Corp. Het bedrijfslogo wordt weergegeven door 8 lijnen die een dubbele F vormen met een helling in de visuele ruimte. De letter symboliseert de vooruitzichten voor de toekomst van het merk, en de opwaartse pijl symboliseert het verlangen naar continue ontwikkeling en succes.

6. Brammo

Brammo Logo Electric

Het Amerikaanse productiemerk Brammo werd in 2002 opgericht door Craig Bramscher in Talent, Oregon, VS. De belangrijkste productie van het merk waren elektromotoren, batterijen en elektrische motorfietsen. Als automerk werd het bedrijf bekend om zijn seriële elektrische auto — Ultima Can Am. De auto werd verkocht in kits met montage-instructies, waardoor kopers de mogelijkheid kregen om een ​​modelvariant te kiezen en deze zelf in elkaar te zetten. Een van de modellen van de elektrische voertuigen van het merk is de Enertia GT, een prototype van de Pro GT (Rogue GT), onder licentie van Ariel Atom met een exoskelet. In 2015 werd het merk gekocht door Polaris Industries. Tijdens de oprichtingsperiode koos het merk als logo de kop van een woeste stier, die vervolgens werd gestileerd volgens moderne trends.

7. Rivian

Rivian Logo Electric

In 2009 richtte RJ Scaringe Rivian Automotive, Inc. op in Irvine, CA om elektrische voertuigen te produceren. Het assortiment van het merk omvatte SUV’s en pick-up trucks. Deze auto’s zijn ontworpen voor zowel off-road als asfaltverhardingen. In de toekomst bereidde het merk de ontwikkeling van een elektrische bestelwagen voor. Het project omvat de uitrol van een eigen netwerk van elektrische tankstations. Het kompas inspireerde de ontwerpers om het logo te maken, wat tot uiting komt in het grafische ontwerp van vier gestileerde pijlen, die de waarden en het gedrag symboliseren die elke beslissing bepalen. Het is gemaakt in een aantrekkelijke felgele kleur.

8. Workhorse

Workhorse Logo Electric

Het Amerikaanse productietechnologiebedrijf Workhorse Group Incorporated werd in 1998 opgericht als AMP Electric Vehicles in Union City, Indiana, VS. De oprichter is Stephen Burns met een groep investeerders. Het multifunctionele bedrijf omvat elektrische last-mile bestelwagens, elektrische voertuigen en bezorgdrones. Na de overname van de activa van Workhorse Custom Chassis, LLC in 2013, veranderde het bedrijf zijn naam van AMP Electric Vehicles in een moderne. Het merkembleem bestaat uit twee delen — een tekstblok van de naam, gemaakt in een rood lettertype en een bord, dat is gemaakt in felrood, dat de vereniging van twee letters van de naam voorstelt — W en H, gemaakt in de andere.

9. Nikola Corporation

Nikola Corporation Logo Electric

Het Amerikaanse bedrijf Nikola Motor Company werd in 2014 opgericht om de ontwikkeling van verschillende elektrische autoconcepten door te voeren. Al 6 jaar ontwikkelt het merk, opgericht door Trevor Milton in Salt Lake City, Utah, VS, verschillende projecten. In 2020 is het bedrijf gereorganiseerd. In 2021 introduceerde het twee elektrische vrachtwagens van het Nikola Tre-model. Procesvoering in 2021 leidde tot een daling van de productie. Het bedrijf heeft 7 modellen elektrische voertuigen ontwikkeld. Het logo was een grote letter N met uitgesneden toppen, ingeschreven in een regelmatige zeshoek. Het bord is gemaakt in de lichtblauwe bedrijfskleur.

10. Canoo

Canoo Logo Electric

Nul-emissie auto-startup Canoo werd in 2017 opgericht door Stefan Krause en Ulrich Kranz als Evelozcity in Los Angeles. Het bedrijf kreeg in 2019 zijn huidige naam en presenteerde het eerste prototype, de elektrische bestelwagen Canoo. Samengevoegd met Hennessy Capital Acquisition bij de aankondiging van de start van de ontwikkeling van de MPDV — Multi-Purpose Delivery Vehicle-lijn. Tegelijkertijd werden de voorbereidingen getroffen voor de release van een elektrische pick-up in 2023. Het moderne en beknopte merklogo wordt gepresenteerd in de tekstversie van zijn naam met 6 beperkende lijnen, die worden herhaald in de stadslichten op zijn modellen.

11. Drako Motors

Drako Motors Logo Electric

Een jong Amerikaans bedrijf — Drako Motors, Inc, opgericht in 2013 door Dean Drako en Shiv Sikand in San Jose, Californië, is beroemd geworden als fabrikant van luxe supercars. Onder zijn aanbod is een moderne elektrische auto — de Drako GTE 2019. Dit is een sportsedan met 4 deuren en motoren uit 2019. In 2021 kondigde het merk een nieuwe ontwikkeling aan van het verbeterde Drako Dragon-model. In overeenstemming met de naam en de productierichting heeft het merk als logo gekozen voor een gestileerde afbeelding van een mythische draak en een tekstsymbool — de volledige naam van het bedrijf. Horizontaal langwerpige letters met de originele zwarte letter D trekken de aandacht.

12. NIO

NIO Logo Electric

China’s elektrische voertuigindustrie wordt vertegenwoordigd door NIO, opgericht in 2014 en met hoofdkantoor in Shanghai. De oprichter — William Lee neemt deel aan de lancering van verschillende bedrijven. Het merk werd gepresenteerd als fabrikant van premium auto’s en intelligente elektrische voertuigen. Het eerste model van het merk was de sportwagen NIO EP9, gepresenteerd op de openingsdag van het bedrijf. Tegelijkertijd begon het merk batterijstations te lanceren. Vanaf begin 2021 begon het merk uit te breiden naar de Noorse markt. De merknaam is een Engelse interpretatie van de Chinese versie, waarvan de afkorting een integraal onderdeel van het logo is geworden. Vertaald als «blauwe lucht», vormde het een teken, waarvan het bovenste deel het gewelf van de hemel symboliseert, en zijn openheid — openheid, een progressieve visie op de toekomst. Down — Aarde, actie, richting en momentum voorwaarts.

13. Xpeng Motors

Xpeng Motors Logo Electric

Xpeng Motors (oorspronkelijk Guangzhou XiaOpeng Motors Technology Co Ltd) is een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen. Opgericht in 2014 en met hoofdkantoor in Guangzhou met kantoren in Mountain View, Californië, VS. De oprichters van het merk zijn Xia Heng (Henry Xia) en He Tao. In 2018 werd het eerste model uitgebracht — de XPeng G3 SUV. De tweede — de P7-sedan werd uitgebracht in 2019 en de export begon in 2021. Het productassortiment omvat XPeng P5 sedan, G9 SUV. Het merklogo wordt weergegeven door een bord in de vorm van een gestileerde letter X en de tekst van de naam PENG in het zwart. De letters zijn gemaakt in een modern lettertype, gestileerd als elektronisch.

14. Li Auto Inc

Li Auto Inc Logo Electric

De Chinese fabrikant van moderne elektrische voertuigen — Li Auto Inc (Li Xiang) werd in 2015 in Peking opgericht door Li Xiang. De hoofdactiviteit van het merk is het ontwerpen en produceren van hybride elektrische voertuigen met een plug-in PHEV. De productieafdeling van het bedrijf is gevestigd in Changzhou. Het bedrijf lanceerde zijn vlaggenschipmodel, de Li Xiang One SUV. Het logo is een bord dat bestaat uit twee letters Li. Hun grafische uitvoering met een helling naar links en in zwarte kleur maakt het bord gemakkelijk te lezen en te onthouden. De letter «I» is gemaakt van twee figuren die zich boven elkaar bevinden in de vorm van schuine rechthoeken.

15. Weltmeister

Weltmeister Logo Electric

Weltmeister is de naam van een in Shanghai gevestigd merk voor elektrische voertuigen, opgericht in 2015 door Freeman Shen. Sinds 20018 is het bedrijf gestart met de productie van het eerste model — EX5. De overname van de Chinese gelicentieerde onderneming Polarsun Automobile in 2017 opende de mogelijkheid om een ​​licentie te verkrijgen voor alle soorten NEV’s voor passagiers. Het merk heeft twee fabrieken — in Wenzhou en Huanggang. Modellijst — E5 — sedan, EX5 — compacte SUV, EX6 — middelgrote SUV en W6 — compact SUV-model. Het centrale element van het logo zijn 5 dynamische, afgeronde strepen — een symbool van meerbaansverkeer. De dynamiek ervan is niet alleen een weerspiegeling van de aanwezigheid van kunstmatige intelligentie.

16. Geometry

Geometry Logo Electric

Het Chinese automerk Geely creëerde in 2019 het automerk Geometry om er moderne elektrische auto’s of NEV’s onder te produceren. Het merk is gericht op de binnenlandse Chinese markt en het is de bedoeling om tot 2025 10 nieuwe modellijnen uit te brengen. Ze zijn allemaal gevormd op basis van voertuigen die al door Geely zijn gemaakt. Onder de reeds aangekondigde zijn de Geometry A compacte sedan en C crossover, evenals het EX3 crossover-model op basis van de Geely Vision X3. Het logo dupliceert volledig de vorm van het Geely-embleem, behalve het kleurenschema. De binnenste sectoren zijn gemaakt in licht- en donkergrijs, verspringend.

17. Byton

Byton Logo Electric

Byton, een Chinese fabrikant van volledig elektrische voertuigen van verschillende typen, werd in 2017 opgericht door Carsten Breitfeld en Daniel Kirchert in Hong Kong. Het merk introduceerde begin 2018 zijn eerste concept — de Byton M-Byte SUV. Dit jaar zag ook de creatie van de luxueuze K-Byte Concept sedan-conceptauto. In 2021 vroeg het merk faillissement aan, waardoor alle samenwerkingsovereenkomsten met Foxconn werden opgeschort. De naam is gemaakt als een afkorting — «bytes op wielen». Het ontwerp van het logo, dat de visuele perceptie van de letter B vormt, is gemaakt op basis van twee identieke elementen, die twee even belangrijke gebieden voor het merk symboliseren: auto- en digitale technologieën.

18. Arcfox

Arcfox Logo Electric

Het Chinese automerk Arcfox werd in 2017 opgericht in Peking, China door moederbedrijf BAIC Group. De taak van het merk was het ontwikkelen en produceren van elektrische voertuigen — auto’s en cross-overs. Het eerste model is een premium microcar Lite. Vervolgens werd voor Europa een grote ECF SUV voorbereid, en de tweede was een GT-supercar in twee versies — basis en Race Edition. De merknaam bestaat uit twee delen, wat ook terug te zien is in het logo. ARC — van «arctic» symboliseert moed en doorbraak, en FOX — intelligentie, gratie, geheimhouding. Een gestileerd vossengezicht en metallic grijs vormen de basis van het logo.

19. Singulato Motors

Singulato Motors Logo Electric

Een ander Chinees merk, Singulato Motors, richt zich ook op de productie van milieuvriendelijke elektrische auto’s die gebruikmaken van NEV-energie. Opgericht in 2014 in Peking, combineert en past het moderne cloud computing-technologieën toe. Het eerste elektrische voertuig van het merk was de Singulato iS6 middelgrote SUV. Al in 2017 werd de kleinschalige productie gelanceerd en in 2018 — massaproductie. Vandaag zijn de ontwikkeling van de iM8-minivan en de iC3-stadsauto beschikbaar. Het merk gebruikt een teken dat origineel is in zijn uitvoering, verwijzend naar de essentie van technologische singulariteit — het moment waarop vooruitgang of ontwikkeling zo snel en complex wordt dat het onbereikbaar is voor begrip.

20. Zinoro

Zinoro Logo Electric

BMW Brilliance lanceerde in 2013 een speciaal merk van volledig elektrische crossover — Zinoro in China. In het Chinees klinkt de merknaam als Zhi Nuo, wat ‘belofte’ betekent. De eerste elektrische cross-over werd in hetzelfde jaar uitgebracht op basis van de BMW X1 (E84), gebaseerd op het gebruik van een nieuw type energie — NEV. Sinds 2014 is de auto verkrijgbaar in Peking en Shanghai. Vanaf dit jaar werden kentekenplaten voor het model gratis verstrekt. Het merkembleem is een rond bord met een centraal bord in de vorm van een gestileerde afbeelding van in elkaar verstrengelde handen, als symbool van het gemenebest van de twee bedrijven en als teken van de wens om auto’s zorgzaam en respectvol te maken voor hun gebruikers.

21. Chevrolet

Chevrolet Logo Electric

Chevrolet werd in 1911 opgericht door Louis Chevrolet en William Durant, die in 1908 General Motors oprichtten. Tegenwoordig is het merk een handelsmerk van General Motors en is het gevestigd in Detroit, Michigan. Om bij de tijd te blijven, begon het merk elektrische voertuigen te ontwikkelen, de Chevrolet Bolt EV- en Volt 2016-modellen uit te brengen en de Spark EV en Volt uit te faseren. Bolt EUV en Bolt EV 2022 werden aangekondigd.Het embleem van het bedrijf is over de hele wereld bekend en vertegenwoordigt een kruisvorm. Het bord is uitgevoerd in goudtinten met een zilveren rand. Daaronder staat de naam van het merk in zwarte letters.

22. Ford Motor Company

Ford Motor Company Logo Electric

De bekende Amerikaanse autofabrikant is de Ford Motor Company, opgericht in 1903 door William Ford Jr. in Dearborn, Michigan heeft volledig elektrische en hybride modellen aan zijn inventaris toegevoegd. Tegenwoordig produceert het Ford Fusion Hybrid SE, Fusion Energi SE, C-Max Hybrid SE, C-Max Energi SE. Onlangs zijn verschillende modellen elektrische voertuigen stopgezet — Focus Electric en Focus Electric 2017. Tegelijkertijd kondigde het merk de ontwikkeling aan van een nieuwe Ford E-Transit 2022 en 5 modificaties van de elektrische Mustang Mach-E. Het merklogo is in dit stadium niet veranderd en vertegenwoordigt het traditionele ovale embleem met de bedrijfsnaam in hoofdletters op een diepblauwe achtergrond. Het lettertype en de rand van het embleem zijn uitgevoerd in zilverkleur.

23. Porsche AG

Porsche AG Logo Electric

Porsche AG is een Duitse autofabrikant gevestigd in Stuttgart, Baden-Württemberg, Duitsland, opgericht door de familie Porsche in 1931. Het merk opende de ontwikkeling en productie van een nieuwe richting: milieuvriendelijke elektrische voertuigen. In 2019 lanceerde het merk de volledig elektrische Porsche Taycan. Maar sinds 2011 produceert het merk hybride modellen, vertegenwoordigd door de Panamera S Hybrid, en de plug-in hybride 2014, de Cayenne S E-Hybrid. Het merk heeft een origineel logo dat makkelijk te onthouden en herkenbaar is. Gemaakt in de vorm van een heraldisch schild, heeft het een afbeelding van een paard als centrale figuur, die kracht en constante ijver voorwaarts symboliseert.

24. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Logo Electric

Het Duitse automerk Mercedes-Benz is bekend sinds 1926, toen de merken Benz en Daimler fuseerden. Het merk is gevestigd in Stuttgart. Het bedrijf is populair geworden met zijn Lux personenauto’s, bussen en bestelwagens. Het merk is ook begonnen met de productie van elektrische voertuigen. De eerste in deze categorie was de stopgezette B-Klasse Electric Drive. De eerste volledig elektrische cross-over EQC en EQV, een bestelwagen van het passagierstype en de commerciële minibus eVito worden nu geproduceerd, terwijl een nieuw compact hatchback-project, de EQA, wordt aangekondigd. Het merklogo is over de hele wereld bekend — een driepuntige ster ingesloten in een cirkel.

25. BMW

BMW Logo Electric

Zoals alle moderne automerken ontwikkelt de vooraanstaande Duitse autofabrikant BMW, in 1916 opgericht door Karl Friedrich Rapp, Gustav Otto milieuvriendelijke elektrische voertuigen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in München. Onder de auto’s van de nieuwe richting biedt het bedrijf momenteel drie elektrische voertuigen aan: de BMW i3 hatchback, de Mini Cooper SE en de BMW iX3 crossover. Het project heeft seriële i4 en iX. Het merklogo is rond van vorm met twee cirkels in elkaar gegraveerd. De binnenste is verdeeld in 4 witblauwe segmenten. De merknaam is langs de buitenomtrek geplaatst.

26. Audi

Audi Logo Electric

Audi — Duits luxemerk werd in 1909 opgericht als Audi Automobil-Werke door ontwerpingenieur August Horch en was eigenlijk de erfgenaam van Auto Union. Tegenwoordig is het merk, met het hoofdkantoor in Ingolstadt, actief betrokken bij de ontwikkeling van een aantal elektrische voertuiglijnen, maar heeft het geen haast om de traditionele richtingen te verlaten. Tegenwoordig omvat de powermodelgroep verschillende van zijn lijnen — E-Tron GT, E-Tron GT RS, E-Tron Sportback en Q5 E-Tron. Deze modellen gaan ook vergezeld van het klassieke logo van het merk, herkenbaar aan alle — 4 geweven ringen, die 4 verenigde fabrikanten symboliseren.

27. Volkswagen

Volkswagen Logo Electric

De Duitse «volkswagen» is gemaakt door Volkswagen, in 1937 opgericht door Ferdinand Porsche en nu met het hoofdkantoor in Wolfsburg. Na het welverdiende vertrouwen van echte Duitse kwaliteit te hebben gekregen, heeft het merk er altijd naar gestreefd om de nieuwste technologieën toe te passen, met respect voor de beschikbaarheid van zijn producten. De ontwikkeling van een nieuwe milieuvriendelijke richting — het gebruik van elektrische voertuigen is ook een van de veelbelovende industrieën geworden, waarvoor het merk de komende 2 jaar 42 miljard wil toewijzen. Tegenwoordig omvat de portfolio van de elektrische lijn van het merk 6 elektrische modellen met verschillende profielen — zowel volwaardige elektrische als plug-in hybride modellen. Er zijn nog 6 modellen in ontwikkeling. Ze gaan vergezeld van het traditionele bedrijfslogo in de vorm van twee W’s in een cirkel.

28. MINI

MINI Logo Electric

British MINI verwierf in 1959 de handelsmerkstatus onder de controle van de British Motor Corporation. Als merk werd het in 1969 geregistreerd na de overname door British Leyland in 1968. Van 1986 tot 2000 was het merk eigendom van de Rover Group. In 2000, na de verkoop van BMW’s Land Rover-divisie aan het Duitse Ford, werd Mini een dochteronderneming. Het merk nam in 2009 voor het eerst deel aan de productie van elektrische voertuigen. Het huidige Mini Cooper SE-model houdt rekening met alle tekortkomingen van de eerste optie. Tegelijkertijd sluit de nieuwe hybride SE Countryman All4 volledig aan bij de moderne trends. Het embleem van het bedrijf zijn uitgevouwen vleugels met een dubbel rond element en de inscriptie van de merknaam. Gebruikte zwarte en zilveren bedrijfskleuren.

29. Nissan

Nissan Logo Electric

Nissan Motor Co., Ltd is de grootste autofabrikant van Japan, met hoofdkantoor in Yokohama en in 1933 opgericht door Yoshiyuki Aikawa, Dan, Kenjiro en William R. Gorham. In 2017 stond het merk op de 8e plaats in de wereld. Zijn nieuwe portfolio omvat drie elektrische modellen: de Leaf e+ met een batterij met hoge capaciteit, de Leaf 2018 met autonoom rijden en de bestelwagen e-NV200, die verbeterde technologie van de populaire Nissan Leaf bevat. 5 nieuwe ontwikkelingen verschijnen in de modellen die voor de toekomst zijn aangekondigd. Het merk heeft zijn traditionele embleem behouden, een zilveren cirkel die in het midden wordt doorkruist door een bord met de spelling van de merknaam in tekst.

30. Honda

Honda Logo Electric

Het Japanse automerk Honda Motor Co., Ltd werd in 1948 opgericht door Soichiro Honda en Takeo Fujisawa in Tokio. De productiefaciliteiten van het bedrijf bevinden zich in Japan, de VS, India en Brazilië. Het merk staat terecht op de tweede plaats in de wereld in de productie van auto’s. Tegen 2030 is het bedrijf van plan om 65% van de productie over te hevelen naar de creatie van elektrische voertuigen. De elektrische line-up omvat de volledig elektrische Honda e, de Clarity Plug-In Hybrid en Accord Hybrid sedan 2017 en de Clarity Fuel Cell 2017 op waterstof. Alles is uitgevoerd in zilverkleur.

31. Toyota

Toyota Logo Electric

Het Japanse toonaangevende automerk Toyota, opgericht in 1937, is een wereldleider in de productie en verkoop van hybride auto’s. Tegenwoordig produceert het bedrijf auto’s onder vijf merken: Toyota, Hino, Lexus, Ranz en Daihatsu. Tot op heden hebben Toyota en Lexus de voorbereiding aangekondigd van 15 modellijnen van elektrische voertuigen. Het bedrijf werd in 1937 opgericht door Kiichiro Toyoda en heeft vandaag zijn hoofdkantoor in Toyota City, Aichi. Het bedrijf ziet zijn toekomst in de ontwikkeling van transport zonder schadelijke uitstoot. Het eerste elektrische voertuig van het bedrijf was de SUV Toyota RAV4 EV uit 1997. De Toyota bZ4X 2021 is de eerste in massa geproduceerde elektrische auto. De oprichter koos de beste optie voor zijn logo — de afbeelding van het woord Toyota uit katakana-letters.

32. Jaguar

Jaguar Logo Electric

In 1922 richtten William Lyons en William Walmsley een bedrijf op in Coventry, VK, genaamd Swallow Sidecar, om zijspannen te vervaardigen. Na de oorlog werd het merk omgedoopt tot Jaguar. In 2012 werd het merk afgeschaft. Later werd het merk geüpdatet als een divisie van het Indiase merk Tata Motors, en al in 2018 introduceerde het zijn eerste hybride elektrische auto Jaguar I-Pace. In de toekomst ziet het vernieuwde merk een volledige transitie naar de productie van elektrische voertuigen. Met zijn embleem behoudt het merk de nieuwste versie van het logo — een profielafbeelding van een grijnzende jaguar-snuit in een donkergroene cirkel ingeschreven in een grotere zwarte cirkel, waarin de merknaam rond de omtrek is aangebracht. De rand van de cirkel, het lettertype en de jaguar zijn gemaakt in zilver.

33. Hyundai

Hyundai Logo Electric

Het Zuid-Koreaanse autoproductiebedrijf Hyundai Motor werd in 1967 opgericht als een dochteronderneming van het Hyundai-conglomeraat met het hoofdkantoor in Seoel. Als grootste autofabrikant staat het merk op de 4e plaats in de wereld. Natuurlijk begon een automerk van dit niveau aandacht te besteden en een nieuwe richting te ontwikkelen: auto’s zonder uitstoot en met alternatieve energiebronnen. Het merk biedt vandaag al de IONIQ 5 hatchback, Ioniq 6 sedan, Ioniq 7 SUV en KONA Electric aan, met hoge prestaties en verbeterde prestaties. De nieuwe modellen zijn gemarkeerd met het traditionele embleem van het merk — een gestileerde letter H, gemaakt met een rechte helling in een ovale vorm. Het symboliseert de handdruk van twee mensen.

34. Kia

Kia Logo Electric

In 1944 werd Kia Corporation geregistreerd in de hoofdstad van Korea, Seoel. Tegenwoordig maakt het als dochteronderneming deel uit van de Hyundai Motor Group. In het licht van moderne ontwikkelingen en trends in de auto-industrie is het merk begonnen met het actief ontwikkelen van milieuvriendelijke technologieën en het toepassen van ideeën om schadelijke emissies te verminderen in zijn ontwikkelingen. Tegenwoordig biedt het bedrijf 7 veelbelovende modellen van elektrische voertuigen aan, wat kan worden beschouwd als een zwaarwegend statement om vooruitgang te boeken in deze richting. Bijzonder indrukwekkend zijn de 2021 Soul EV en 2021 Niro EV, evenals de verwachte EV6 van dit jaar. De nieuwe milieuvriendelijke modellen zijn te herkennen aan het nieuwe bedrijfslogo, dat niet het traditionele ovaal heeft, en de tekst van de naam is gemaakt in een sportiever en agressiever lettertype.