Denemarken Automerken

Denemarken Automerken

De Deense auto-industrie is onderontwikkeld: er zijn nu praktisch geen autoassemblagefabrieken in dit land, hoewel sommige bedrijven nog steeds voertuigen produceren onder hun eigen merk en dat van anderen. Meestal rijden Europese auto’s op Deense wegen, met zeldzame uitzonderingen — Japanse en Amerikaanse. En lokaal gemaakte auto’s zijn bedoeld voor bouw- en militaire doeleinden (Hydrema) of voor rijke luxeliefhebbers (Zenvo Automotive).

Wat is Denemarken automerken?

Er staan ​​niet veel merken op deze lijst omdat de auto-industrie in Denemarken onderontwikkeld is. Ze wordt vertegenwoordigd door Zenvo Automotive (een fabrikant van luxe auto’s) en Hydrema (een bedrijf dat speciale apparatuur produceert).

Zenvo Automotive (2004-Heden)

Zenvo Automotive Logo (2004-Heden)

Zenvo Automotive maakt zeer dure auto’s die te duur zijn voor de inwoners van Denemarken. De eerste Deen kocht pas in 2018 een sportwagen van dit merk, hoewel de productie in 2009 werd gelanceerd. De doelgroep van Zenvo zijn individuele klanten, omdat de oplage van de geproduceerde modellen niet meer dan vijf eenheden per jaar bedraagt.

De automaker werd in 2004 geregistreerd en heeft een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van het ST1-prototype. Deze auto werd in vijftien exemplaren gemaakt, waarna hij werd vervangen door een nieuwe lijn — TS1.

Hydrema (1959-Heden)

Hydrema Logo (1959-Heden)

Het Deense bedrijf Hydrema breidt zijn invloedssfeer uit door veel automerken op te kopen. Recente overnames zijn onder meer de Zweedse fabrikant BAE Systems AB (militaire uitrusting) en de Duitse firma Weimar-Werk Baumaschinen (bouwvoertuigen). Hydrema produceert zelf lichte dumptrucks, mijnopruimingsgevechtsvoertuigen en vrachtwagenkranen. De line-up omvat ook MPV 900 — een multifunctioneel voertuig waarop u verschillende hulpapparatuur kunt aansluiten.

Danish Automobile Building (1912-2002)

Danish Automobile Building Logo (1912-2002)

De belangrijkste autofabrikant van Denemarken was ooit het Danish Automobile Building. Hij maakte verschillende bussen, eerst met vrachtwagenchassis en daarna met Leyland-componenten. Tegen de achtergrond van een nauwe samenwerking nam het Engelse bedrijf Leyland Motors de meeste aandelen van DAB in handen. Na de teloorgang werd het Deense bedrijf weer zelfstandig en wist het een eigen Travelator-concept te ontwikkelen. In de laatste jaren van zijn bestaan ​​behoorde het Deense automobielgebouw toe aan het Zweedse bedrijf Scania. Ze maakte in 2002 een einde aan de DAB-geschiedenis, omdat de vraag naar bussen in het begin van de 21e eeuw kelderde.

Wat is de populairste auto in Denemarken?

Zoals de statistieken laten zien, geven inwoners van Denemarken de voorkeur aan auto's van buitenlandse makelij, maar vanwege de hoge belastingen kunnen ze zich alleen compacte modellen veroorloven. Vanaf 2021 had de Ford Kuga het grootste marktaandeel, gevolgd door Citroen C3, Peugeot 208, Toyota Yaris, Nissan Qashqai, Opel Corsa en Toyota Aygo.

Zijn er Deense auto's?

Ja, Denemarken heeft zijn eigen merken. De Deense auto-industrie wordt nu vertegenwoordigd door de hypercarfabrikant Zenvo Automotive en het bedrijf Hydrema, dat dumptrucks, grondverzetmachines, vrachtwagenkranen en mijnopruimingsvoertuigen produceert.

Met welke auto's wordt er gereden in Denemarken?

De meeste mensen in Denemarken rijden in Europese auto's. Iets minder vaak zie je op de weg auto's van Amerikaanse en Japanse merken.

Welke auto is Deens?

In dit land zijn er praktisch geen assemblagefabrieken voor de productie van auto's. Momenteel worden de sportwagens uit de Zenvo TS1 GT-serie en hun versies: TSR en TSR-S geproduceerd in Denemarken. Het merk is eigendom van Zenvo Automotive.