De meest bekende bandlogo’s die merken zijn geworden

De meest bekende bandlogo's die merken zijn geworden

Vandaag stellen we voor om de beroemdste logo’s te herinneren van bands van over de hele wereld die lang buiten de muziek hebben geleefd en, zo lijkt het, helemaal niet meer geassocieerd worden met specifieke muzikanten.

1. AC / DC

AC DC Logo

Het is moeilijk om niet op te merken dat de naam van de groep gemakkelijk in een grafische stijl te portretteren was. Scherpe en hoekige letters, die oorspronkelijk meer afgerond waren, kwamen in 1977 uit de handen van de Amerikaanse ontwerper Gerard Worth en werden een van de componenten van hardrock. De bliksemschicht in het midden maakte het logo bijzonder herkenbaar. Een van die logo’s die zelfs begrijpelijk zal zijn voor degenen die hun muziek nog nooit hebben gehoord.

2. Rolling Stones

Rolling Stones Logo

Natuurlijk kent iedereen deze «lippen» uit de kindertijd — en het maakt niet uit of je op dat moment van rock and roll hebt gehoord. De auteur van het werk, John Pace, was 24 jaar oud toen Mick Jagger hem vroeg een logo te ontwerpen voor de rollen. Met behulp van het prototype van de hindoegodin Kali en de wensen van Jagger zelf, maakte de ontwerper een dubbelzinnige afbeelding van lippen met een tong die er wat uitdagend en vulgair uitzag, vooral voor de vroege jaren ’70. Maar — is dit alles niet het best te omschrijven door rock ‘n’ roll? Bijna 50 jaar na zijn verschijning heeft het logo zijn populariteit niet verloren en is het volgens veel muziekbladen het meest succesvolle en herkenbare ter wereld.

3. Slayer

Slayer Logo

Thrash metallers Slayer zijn, net als de muzikanten van Motorhead, herhaaldelijk beschuldigd van sympathie voor het nazisme. De belangrijkste reden hiervoor was het logo, zogenaamd vergelijkbaar met het wapen van het Derde Rijk. Voor de eerste keer verscheen gekruiste zwaarden met de naam van de band in het midden op het eerste album «Show No Mercy» in 1984. De auteur van de foto was de vader van een van de leden van het «road team». Aan het begin van hun reis gebruikten de jongens van Slayer een satanisch beeld, dus drie zessen, verschillende variaties van kruisen en afbeeldingen van demonen werden regelmatig toegevoegd aan de allegorie van het pentagram. Tegenwoordig verschijnt de legendarische afdruk op alle soorten kleding voor mensen die verre van niet alleen zware muziek zijn, maar ook de betekenis van dit beeld niet begrijpen.

4. Ramones

Ramones Logo

Het Ramones-logo is een legitiem zegel van de punkrockvaders, vergelijkbaar met het officiële zegel van de president van de Verenigde Staten. Het logo is gemaakt door Arturo Vega, een oude vriend van de muzikanten, in wiens mening de groep de beste in Amerika was en het volste recht had om het zegel van de president te lenen. Zoals gepland houdt de adelaar een honkbalknuppel vast voor de tegenstanders van de groep en een tak van een appelboom voor de volgers. Biografen merkten op dat de muzikanten veel geld verdienden met het verkopen van T-shirts met deze afbeelding, en sommige punkbands zijn nog steeds hun eigen logo-varianten aan het uitvinden.

5. Misfits

Misfits Logo

De geest van Misfits verscheen voor het eerst op de cover van de derde single, «Horror Business». De muzikanten, geïnspireerd door The Crimson Ghost, gefilmd in het midden van de jaren 40, namen als basis het uiterlijk van de hoofdpersoon — de Crimson Ghost. Het beeld wordt overal en overal gebruikt en lijkt al los te staan ​​van zijn filmische en muzikale voorouders.

6. Nirvana

Nirvana Logo

Voor zijn hoofdproject, de Nirvana-groep, tekende Kurt Cobain het logo zelf. Ondanks de voor de hand liggende eenvoud — geeft het beeld vrij duidelijk het karakter van de muziek en de stijl van de grungeband weer. Het smileygezicht met dode ogen, bekend bij miljoenen muziekliefhebbers, verscheen op geen enkele studio of live-album van de groep. De tekening, die dubbelzinnige emoties weerspiegelt, is op zichzelf populair geworden en wordt geassocieerd met het prototype van Kurt Cobain zelf met al zijn interne worstelingen en tegenstrijdigheden.

7. Motorhead

Motorhead Logo

De legendarische «Snaggletooth», ook bekend als «War-Pig», verscheen in 1975 op Motorhead’s eerste studioalbum. De hoofdauteur van de tekening was de kunstenaar Joe Petagno, die de schedels van een gorilla, een hond en een wild zwijn combineerde om een ​​»oorlogsvarken» te creëren. Later heeft Lemmy het personage gestileerd en hem brutaliteit gegeven door middel van kettingen en spikes. «War-Pig» is verschenen in verschillende variaties op 20 covers van 22 studioalbums van de groep. Motorhead-merchandise met zijn bedrijfslogo heeft zijn populariteit al tientallen jaren niet verloren.