Automerken met Dierlijke Logo’s

Automerken met Dierlijke Logo's

De eerste vermelding van de betekenisvolle overdracht van informatie aan hun nakomelingen dateert uit de paleolithische periode, toen de geschiedenis werd uitgedrukt in grotschilderingen. De mensheid onderscheidde zich dus van de dierenwereld, hoewel ze er een onzichtbare verbinding mee liet. In de toekomst leidde dit tot de opkomst van de heraldiek, omdat ze in de afbeeldingen van wapenschilden en logo’s bepaalde kenmerken probeerden te plaatsen die de clan, het land of de onderneming kenmerken. Zo bevatten de meeste merken van autoproducten vertegenwoordigers van de fauna die een historische of symbolische basis in hun onderscheidende kenmerk hebben.

Elk dier symboliseert een bepaalde kwaliteit of hun combinatie, die alleen aan hem inherent is. Zo heeft het merk een passend logo dat de voordelen van het product belichaamt. Een speciale positie binnen deze niche van visuele identiteit wordt ingenomen door bedrijven met exclusieve auto’s met een speciaal karakter, bijvoorbeeld Porsche, Ferrari, Lamborghini, enz. Velen van hen impliceren privilege, wat hun prijs beïnvloedt.

Auto logo’s met paard

Het paard is een sterk dier met een onwrikbaar karakter, daarom wordt zijn beeld als het meest populair beschouwd bij het maken van logo’s. Ongeacht de culturele verschillen en religie van de natie, blijft de symboliek onveranderd, die macht, schoonheid, vrijheid en gratie aanduidt. Soms suggereert deze betekenis ook de primitieve elementen vuur, wind en water. Dus, hoe het symbool ook wordt geïnterpreteerd, het impliceert nog steeds activiteit en beweging.

U kunt dus de stijl en elegantie van individuele ontwerpelementen of de hele compositie als geheel aangeven. Benadruk het verlangen naar overwinning en verklaar hun echte kracht en snelheid, aangevuld met de gladheid van vormen. Weerspiegel een deel van het verhaal en versterk het met de geest van vrijheid en onstuitbare karakter. De veelzijdige betekenis van het beeld van het paard maakt het mogelijk om het te gebruiken in de visuele identiteit van verschillende sferen en richtingen.

1. Pegaso

Pegaso Logo

Pegaso is een Spaans bedrijf dat van 1946 tot 1990 bezig was met de productie van motoren, tractoren, vrachtwagens en auto-uitrusting. Het bedrijf produceerde geen twee identieke modellen, omdat bij de fabricage van elke carrosserie rekening werd gehouden met de wensen van de klant. In 1990 verwierf het bedrijf Enasa het handelsmerk en in 1994 hield het op te bestaan.

Het logo-embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een monochrome afbeelding van een mythologisch vliegend wezen dat de merknaam volledig weerspiegelt. De originaliteit van de voorstelling is te danken aan de duidelijke contouren van het silhouet, geïsoleerd van het ronde frame. Het symboliseert beslissende actie, vrijheid en snelheid. De badge heeft een sterke vechtlust die de sterke punten van het bedrijf benadrukt.

2. Ferrari

Ferrari Logo

Het Italiaanse autoconcern, opgericht in 1947 in Maranello, houdt zich bezig met de productie van autoproducten voor sport en racen. Het is echter afkomstig van het in 1929 opgerichte raceteam Scuderia Ferrari, dat 15 wereldkampioenschappen en ongeveer 16 constructeurskampioenschappen won. Het grootste succes van het merk heeft geleid tot deelname aan races zoals de Formule 1.

Het belangrijkste element van het logo is een steigerend paard, gemaakt in een monochroom palet. Aanvankelijk betekende het de herinnering aan de piloot Francesco Baracca. Het symboliseert de snelheid, ongeremdheid en kracht die kenmerkend zijn voor Ferrari-auto’s.

3. Baojun

Baojun Logo

In 2010 werd Baojun, een Chinese onderneming, opgericht om goedkope autoproducten te produceren die een alternatief zijn voor bedrijven als Buick en Chevrolet. Een forse omzetstijging vanaf de eerste productiejaren duidt op een acceptabele combinatie van prijs en kwaliteit, wat heeft geleid tot de uitbreiding van het merk en het ontstaan ​​van een dealernetwerk.

De visuele identiteit wordt gepresenteerd in de vorm van een naar één kant gedraaid paardenhoofd, geplaatst in het schild. De composities zien er vrij realistisch uit en brengen de geest van vrijheid en adel over, die het symbool zijn van dit dier. Beknoptheid in details spreekt van conservatisme en benadrukt de betaalbaarheid van auto’s van dit merk. Het gradiëntkleurenpalet doet denken aan de reflectie van zilver in het licht, wat een vleugje aristocratie aan het merk toevoegt.

4. Porsche

Porsche Logo

In 1931 richtte Ferdinand Porsche een bedrijf op in Stuttgart voor de productie van sport- en terreinwagens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog creëerde het bedrijf verschillende projecten voor een zware tank, waarvan de ontwikkelingen werden gebruikt bij de creatie van de Panzerjäger Elefant. Tot op heden onderscheiden de producten van het concern zich door hoge prestaties en kwaliteit.

Het Porsche-logo combineert het schild van het wapen van Württemberg met het wapen van Stuttgart, bestaande uit een steigerend paard, geplaatst in het centrale deel van de compositie. Daarom werd besloten om hulde te brengen aan de geschiedenis van Duitsland en de stad waarin het hoofdkantoor was gevestigd. Het embleem is een symbool geworden van luxe en hoge status, en daarom heeft het merk over de hele wereld brede erkenning gekregen. Tinten geel en rood, gecombineerd met zwarte contouren, symboliseren privileges en weerspiegelen de kleuren van de vlag van het land.

5. Kamaz

Kamaz Logo

Het bedrijf produceert sinds 1969 dieselmotoren, vrachtwagens en bussen. De belangrijkste productiefaciliteiten van Kamaz bevinden zich in Naberezhnye Chelny. 19 landen namen deel aan zijn uitrusting, waaronder de VS, Japan, Canada en anderen. Gedurende 10 jaar van haar bestaan ​​​​heeft de fabriek de erin geïnvesteerde fondsen volledig gerechtvaardigd.

Het embleem toont een steppepaard argamak galopperend over de velden, gekenmerkt door toewijding, intelligentie en behendigheid. Het symboliseert snelheid en grote kracht, wat direct de belangrijkste kwaliteiten van de producten weerspiegelt. Tegelijkertijd komt op deze manier de wens tot verdere ontwikkeling en uitbouw van de onderneming tot uiting. Het logo is gemaakt in een laconieke monochrome stijl, waardoor schoonheid en nobelheid erin worden waargenomen. Er zijn geen scherpe overgangen in de lijnen, wat wijst op vriendelijkheid en bereidheid tot samenwerking.

6. Corre La Licorne

Corre La Licorne Logo

Opgericht in 1901 in Levallois-Perret, Frankrijk. Het was tot 1947 bezig met de ontwikkeling en productie van auto-uitrusting en bracht 33.962 exemplaren uit. In 1950 werd het bedrijf gesloten.

Het logo is voorzien van een unieke badge uit het wapen van de familie Corre en voorgesteld als een grootbrengende eenhoorn naar links gericht. Dus de oprichter benadrukte dat hij tot deze oude familie behoorde. Bovendien werden op deze manier de vermogens- en snelheidsparameters van de vervaardigde producten gesymboliseerd. Het kleurenpalet wordt gedomineerd door roodtinten, wat wijst op de snelle ontwikkeling van het bedrijf in zijn werkterrein. Ook in een ring genomen, impliceert het embleem onafhankelijkheid en het volgen van iemands tradities.

7. Iran Khodro

Iran Khodro Logo

De naamloze vennootschap is gespecialiseerd in de fabricage van bussen, transportcomponenten, personenauto’s en vrachtwagens. Het werd opgericht in 1962 in Teheran, Iran. IKCO produceert 13 verschillende merken apparatuur en is daarmee de grootste fabrikant in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en Centraal-Azië.

In het logo staat de naar rechts gerichte profielafbeelding van een paard centraal, die de verdere uitbouw van de onderneming aangeeft. Het teken is op het schild geplaatst en symboliseert betrouwbaarheid, kracht en de geest van vrijheid. Volume in eenheid met beknoptheid van de compositie impliceert betaalbare prijzen en een vertrouwensvolle benadering van klanten. Dit komt duidelijk tot uiting door het contrast van het kleurenpalet van grijs- en blauwtinten.

8. Eicher

Eicher Logo

Een Indiase middenklasse fabrikant van bedrijfsvoertuigen en motorfietsen met wortels in 1948 in New Delhi. Het omvat een dochteronderneming van Royal Enfield Motors, die zich bezighoudt met de productie van uitsluitend motorfietsproducten. Tot op heden investeert Eicher in de mogelijke ontwikkeling van aangepaste ontwerpen, gidsen en kaarten.

De visuele identiteit wordt weergegeven als een horizontaal geplaatste rode ovaal. Tegen de achtergrond is het profiel van een paard uitgesneden, naar links gericht, waarvan de manen zich in strepen ontwikkelen in de wind. Dit symboliseert dynamische beweging, snelheid, vrijheid en kracht. Het kleurenpalet van het logo weerspiegelt moed en passie, gecombineerd met stabiliteit, en benadrukt een verantwoorde benadering van het oplossen van taken.

9. Ford Mustang

Ford Mustang Logo

De autolijn van de Ford Motor Company is in productie sinds 1964 tot op de dag van vandaag. Actieve reclame voor dit product wordt beschouwd als de meest succesvolle in de geschiedenis van de auto-industrie. Bij de ontwikkeling van mechanische componenten werd eenwording bereikt, waardoor het mogelijk werd om reserveonderdelen van budgetmodellen te gebruiken.

Het Ford Mustang-handelsmerk wordt gepresenteerd in de vorm van een paard dat naar links galoppert, een weerspiegeling van de Amerikaanse geest en kracht die in de ontworpen auto is geïnvesteerd. Het embleem wordt gedomineerd door vloeiende lijnen, benadrukt door scherpe overgangen in de kop, staart en hoeven. Dus de aandacht is gericht op het wilde karakter en de snelheid van het model dat wordt geproduceerd. Met zijn monochrome en laconieke uitvoering getuigt hij van het conservatisme dat een integraal onderdeel is van het hele assortiment.

10. Carlsson

Carlsson Logo

Tuningstudio Carlsson Autotechnik staat wereldwijd bekend als fabrikant van modificaties voor Mercedes-Benz auto’s. Het werd in 1989 in Merzig opgericht door de broers Andreas en Rolf Hartge. Het bedrijf staat ook bekend om zijn brede assortiment lichtmetalen velgen.

In de visuele identiteit van het bedrijf fungeert het silhouet van een rennend paard als het belangrijkste element, wat een dynamische ontwikkeling impliceert met het overwinnen van de moeilijkheden die zich voordoen. Het embleem, genomen in een ring, symboliseert de integriteit en onafhankelijkheid van de onderneming. Het kleurenschema is zo gekozen dat wordt benadrukt dat de producten tot de eliteklassen van auto’s behoren. Onder het embleem van het paard staat de naam van de studio in kleine letters met een hoofdletter in een lettertype zoals Crillee Bold Italic van ITC zonder speciale wijzigingen. De tekst onderscheidt zich door vloeiende lijnen, wat spreekt van een relatie gebaseerd op vriendelijkheid.

Auto logo’s met griffioen

De griffioen is een wezen met het lichaam van een leeuw, de kop van een adelaar, vleugels en klauwen. In legendes kreeg hij het lot toegewezen van een bewaker van geheime kennis of schatten. Het symboliseert kracht samen met waakzaamheid, de personificatie van dominantie, zowel op de grond als in de lucht. Vaak gebruiken ze een volwaardige visualisatie van een mythologisch wezen, zodat er in de toekomst geen twijfels zijn over het erbij horen. Het kan een abstractie zijn die verschillende elementen combineert, of een gedetailleerd beeld. Het is ook voldoende om het silhouet met schetsen aan te duiden, met de nadruk op de aanwezigheid van het legendarische personage, als de titel duidelijk naar hem verwijst.

1. Gumpert

Gumpert Logo

In 2004 richtte Roland Gumpert, de voormalige CEO van Audi, zijn fabriek voor luxe sportwagens op in Denkendorf. In 2008 werd op de tentoonstelling de succesvolle creatie van de Apollo Sport gepresenteerd, waarmee het snelheidsrecord van modellen als de Pagani Zonda en Bugatti Veyron werd verbroken. Wegens faillissement werd het bedrijf echter in 2013 gesloten.

De visuele identiteit van Gumpert omvat een schildvormig embleem met een griffioen op het oppervlak. Het kleurenpalet van de achtergrond is gemaakt in een bordeauxrode tint en wordt onderstreept door een gouden frame, dat de verfijning van het product symboliseert. Het mythologische wezen is een krachtig heraldisch symbool dat elegantie weerspiegelt. Door het gebruik van verschillende tinten lichtgrijs in zijn kleur lijkt het levend, wat de compositie dynamiek en kracht geeft.

2. Saab

Saab Logo

Oorspronkelijk opgericht in 1937, hield het bedrijf zich bezig met de productie van militaire vliegtuigen, daarom werd de tweede letter ontcijferd als «Vliegtuig». De grootste bekendheid van het bedrijf werd gebracht door de eenzitsjager Viggen 37, die zich van zijn beste kant liet zien. In de periode vanaf 1949 werd de productie omgezet naar de productie van auto’s, wat ook gevolgen had voor de afkorting.

Het merklogo is in feite geleend van Scania na het uiteenvallen van hun vakbond. Het is een gekroonde kop van een rood getinte griffioen, in profiel afgebeeld en naar links kijkend. Dit benadrukt de kracht en waakzaamheid voor detail in het ontwerp van technologie. Hieronder, in zilveren gradiëntvulling, is de naam van het SAAB-bedrijf geplaatst. De hele structuur is omgeven door ringen die de onafhankelijkheid van het bedrijf symboliseren.

3. ISO

Iso Logo

Van 1939 tot 1974 produceerde het Italiaanse bedrijfauto-, motorfiets- en scooterproducten, met operationele faciliteiten in Bresso. Het meest succesvolle model is de Grifo GL 365, met een snelheid van meer dan 255 km/u. Ondanks de inspanningen werd het bedrijf in 1974 wegens faillissement gesloten.

Het embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een rechthoekig wit schild omlijst met goud met een uitsteeksel in het onderste gedeelte en inkepingen in de bovenhoeken. In het midden staat een steigerende griffioen, kijkend naar links. Dit alles benadrukt de ernst van de aanpak bij het oplossen van ontwerpproblemen, symbolisch voor waakzaamheid en doorzettingsvermogen. Achter het wezen zijn verticale lijnen van de nationale kleuren, en daarboven staat het woord «Iso» in cursief schrift in donkergrijs met een gouden rand. De compositie roept associaties op met rijkdom en luxe.

3. Vauxhall

Vauxhall Logo

Brits autobedrijf, dat tegenwoordig een divisie is van Stellantis. Sinds 1857 ontwikkelt en verkoopt ze stoommachines. In de toekomst veranderde het type activiteit echter naar de auto-industrie en in het midden van de 20e eeuw begon het bedrijf samen te werken met de Duitse fabrikant Opel. Vervolgens werd het Vauxhall-handelsmerk gebruikt om Opel- en Holden-producten in het VK te verkopen.

De visuele identiteit is een cirkel met de voorkant van een griffioen erin. Hij houdt in zijn rechterpoot een vlag voor zich, waarop de letter «V» is gegraveerd. Zijn romp is naar rechts gedraaid en zijn hoofd naar links. Dit symboliseert de herinnering aan het verleden van het bedrijf, waardoor we kunnen streven naar verdere ontwikkeling. Het embleem oogt laconiek, maar de combinatie van alle elementen vervult het met adel en vertrouwen in de toekomst. Het kleurenpalet van rood en grijs benadrukt deze kwaliteiten alleen maar.

4. Scania

Scania Logo

Het Zweedse bedrijf, opgericht in 1891, was oorspronkelijk actief in de productie van fietsen en wagens. Sinds 1920 is de onderneming omgeschoold voor de productie van producten voor auto’s, auto’s, vrachtwagens en bussen voor commerciële en industriële behoeften. Sinds 1968 werkt het samen met SAAB en daarom heeft het zichzelf populair gemaakt door middel van zware vrachtwagens.

De geschiedenis van het logo gaat terug tot 1984, toen de afbeelding van een gekroonde griffioen uit het wapen van Skane County als een uniek element van het merk werd beschouwd. Het impliceert moed, kracht, snelheid en aandacht voor detail. Moderne technologieën hebben het mogelijk gemaakt om de visualisatie van het merk te vereenvoudigen, wat de perceptie ervan verhoogde en zorgde voor een grotere memorabiliteit. De cirkel die de basis van het logo beschrijft, in combinatie met de delen die daarbuiten gaan, symboliseert de bereidheid tot samenwerking.

Auto logo’s met adelaar

De adelaar is vaak te vinden in de logo’s van verschillende bedrijven of op de wapens van landen, omdat hij in de heraldiek wordt beschouwd als een symbool van macht en kracht. Veel mensen zien hem als een boodschapper van de zon, een goddelijke boodschapper die staat voor onsterfelijk leven, vrijheid of moed. In variaties met twee hoofden, krijgt hij de rol van de overwinning van het goede op het kwade, en tijdens de periodes van de opkomst van de christelijke religie, werd hij de personificatie van het kruis.

Tegenwoordig wordt de koning van de lucht gebruikt om trots te benadrukken, evenals de snelheid en ernst van de eigen bedoelingen. Ongeacht de stijl van de uitvoering, of het nu een gedetailleerd profiel is of een lichte schets, het zal nog steeds indruk maken en de aandacht op zichzelf vestigen. Geplaatst in het schild, houdt het koninklijke roofdier nooit op vrijheid te symboliseren. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om zonder duidelijke grenzen te stellen.

1. Eagle

Eagle Logo

Een divisie die eigendom was van het Amerikaanse bedrijf Chrysler van 1988 tot 1999 en met het hoofdkantoor in Auburn Hills. Het werd opgericht op basis van de AMC-onderneming met het vooruitzicht op massaproductie van personenauto’s. Moeilijkheden op het gebied van jurisprudentie leidden tot de verdere afschaffing van het merk.

Het merklogo wordt gepresenteerd in de vorm van een schild dat lijkt op een driehoekige figuur met twee gebogen zijkanten. In het midden is de contour van het hoofd van de adelaar naar rechts geplaatst, wat de scherpte en gladheid van de lijnen combineert. De symboliek van het beeld ligt in de kracht, snelheid en ontwikkelingsdrang die erin wordt geïnvesteerd. Boven het bord staat de naam van de eenheid in kleine letters, wat originaliteit aan de afbeelding toevoegt. Het kleurenpalet van het embleem bestaat uit lichte en donkere grijstinten, waardoor de indruk wordt gewekt van mat zilver.

2. FPV

Ford Performance Vehicles (FPV) Logo

Het merk FPV is sinds 2002 een divisie van de Ford Motor Company of Australia en werd in 2014 stopgezet. Tijdens zijn bestaan ​​werd een lijn van premium auto’s op basis van de Falcon ontwikkeld onder zijn logo, wat een succes was bij de consument.

De visuele identiteit van de onderneming heeft twee varianten van een monochroom kleurenpalet: blauwe en donkergrijze tinten. Het embleem is een ovale omtreklijn van variabele dikte, met in het midden het profiel van een naar links wijzende adelaar. Duidelijke scherpe lijnen van de ogen en snavel benadrukken zijn agressiviteit en gevaar. Dit symboliseert de snelheid die de geproduceerde auto’s hebben. Onder het bord staat de tekst «FPV», gemaakt in cursief type Snasm Heavy Italic met kleine aanpassingen.

3. Isdera

Isdera Logo

Een particulier Duits bedrijf voor de productie van autoproducten, opgericht in 1969 in Hildesheim. Het bedrijf produceert luxe sportartikelen in beperkte hoeveelheden, omdat elk model door een groep specialisten met de hand wordt geassembleerd. De auto wordt individueel ontwikkeld voor een specifieke klant, daarom duurt de productie tot zes maanden.

Het logo wordt gepresenteerd als een verticaal geplaatste hemelsblauwe rechthoek met een zwarte omtrek. Tegen de achtergrond is een vliegende adelaar in zwart-wit afgebeeld, zijn vleugels spreidend. Dit impliceert een serieuze benadering van de productie van unieke autoproducten. Ondanks de laconiek van het embleem, is het gevuld met kracht, die in elke regel tot uiting komt. De naam van de onderneming is in vetgedrukte, niet-standaard lettertypen onderaan de badge geplaatst.

Auto logo’s met leeuw

Gedurende vele eeuwen wordt de leeuw beschouwd als het meest populaire symbool in de heraldiek. Historisch gezien is hij de personificatie van macht, moed, moed, moed en waardigheid, met de titel van de koning der beesten. Het veelvuldige gebruik ervan in verschillende symbolen heeft ertoe geleid dat elke pose zijn eigen specifieke naam heeft. De meest voorkomende presentatie van visuele identiteit is in profiel, waardoor de bestaande grootsheid kan worden benadrukt. Een geboren leider kan naast angst ook respect opwekken. Het wordt vaak geassocieerd met het beeld van de zon, wat een adellijk uiterlijk en superieure fysieke kwaliteiten impliceert.

Tegenwoordig zijn er veel merken waarvan het logo de afbeelding van dit dier gebruikt. In de auto-industrie worden op deze manier leiderschapskwaliteiten, ondersteund door moed en kracht, aangegeven.

1. INKAS

INKAS Logo

Het Canadese particuliere beveiligingsbedrijf INKAS werd in 1995 in Toronto opgericht. Een van de categorieën is de ontwikkeling en fabricage van gepantserde voertuigen. In 2015 werd het eerste expositiecentrum geopend, wat leidde tot de uitbreiding van producten buiten het land, en vervolgens het continent.

Het logo wordt gepresenteerd in de vorm van een schild, tegen de achtergrond waarvan in profiel een gevleugelde leeuw is afgebeeld, een aanduiding van een waakzame bewaker die ter bescherming van de autobezitter staat. In zijn voorpoot heeft hij een zwaard naar de hemel gericht, wat ernst, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen impliceert. Daaronder staat de tekst «INKAS» met grotere afstand tussen letters. De hele compositie is gemaakt in een hoekige, laconieke vorm met een monochrome lichtgrijze tint. Dus het embleem kreeg een meer dreigende uitstraling.

2. MAN AG

MAN AG Logo

Het Europese concern, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1758, is tegenwoordig een dochteronderneming van Traton SE. De hoofdrichting van de onderneming is de ontwikkeling en productie van zware bedrijfsvoertuigen.

De visuele identiteit van het bedrijf is een horizontaal geplaatste rechthoekige omtreklijn. Dit symboliseert stabiliteit, ondersteund door jarenlange ervaring. De figuur heeft een laconiek silhouet van een leeuw, kijkend naar rechts, wat duidt op moed en kracht. Het collectieve beeld is gemaakt van verschillende hoekige elementen, wat massaliteit aan het embleem toevoegt. De algemene indruk wordt gecompenseerd door de naam van het bedrijf boven de afbeelding, gemaakt in het gebruikelijke vetgedrukte lettertype met kleine toevoegingen. Het kleurenpalet doet denken aan verchroomd metaal, wat conservatisme en moderne trends in de algehele compositie brengt.

3. Holden

Holden Logo

Holden werd opgericht in 1856 in Melbourne, Australië. Aanvankelijk was het bezig met de vervaardiging van zadels en verschillende accessoires voor hen. Tegen het einde van de 20e eeuw werden de productiefaciliteiten echter omgebouwd voor de productie van auto’s. Het bedrijf was tot de jaren dertig onafhankelijk, waarna het management van het bedrijf overging op General Motors.

Het herontwerp van het 2016-logo heeft een vereenvoudigd kleurenschema met lichtgrijze tinten met een zwarte omtrek, waardoor een metallic glanseffect ontstaat. Het embleem wordt gepresenteerd in de vorm van een cirkel, waarbinnen een grijnzende leeuw is ingesloten, die zijn rechtervoorpoot op een rond stenen blok houdt. Dit symboliseert standvastigheid, kracht, wreedheid en vertrouwen in iemands acties. De beknoptheid van de afbeelding geeft het merk meer elegantie, waardoor het gemakkelijker te visualiseren is. Alle lijnen in het logo hebben afgeronde gladde contouren, wat spreekt van een vriendelijk en streng karakter.

4. Peugeot

Peugeot Logo

Peugeot in Parijs, Frankrijk, opgericht in 1810, is een van de grootste autofabrikanten van het land. In 1975 werd het bedrijf de meerderheidsaandeelhouder van Citroën. Voor de periode van 2007 behaalde het bedrijf de tweede plaats in termen van het aantal geproduceerde voertuigen in Europa.

Het beeld van een leeuw die op zijn achterpoten staat en naar links kijkt, is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van Peugeot geworden. Zo worden de krachtkwaliteiten van de producten van het bedrijf weergegeven. Bovendien worden vertrouwen en stabiliteit benadrukt, wat een integraal onderdeel is van de geproduceerde modellen. De beknoptheid van het beeld voegt visuele identiteit toe aan het gemak van waarneming en verwijdert alle onnodige elementen uit de compositie. Onder het embleem staat de naam van het merk in dunne letters, wat elegantie aan het embleem toevoegt. Door de verloopvulling van de figuur met grijstinten ontstaat een driedimensionaal effect, waardoor het logo frisser en moderner is geworden.

5. Bussing

Büssing Logo

Het Duitse bedrijf Büssing ontwikkelt sinds 1903 producten voor bussen en vrachtwagens, net zoals andere, meer bekende ondernemingen. Dit bracht haar bekendheid in Europa. In 1971 stopte het merk echter met de productie van apparatuur en werd het gesloten verklaard.

Het bedrijfslogo is ontworpen in een laconieke moderne stijl in lichtgrijze tinten met zwarte sierelementen. Het embleem stelt een talisman voor, gepresenteerd in de vorm van een leeuw die in profiel staat, wat symbool staat voor moed en de verdere ontwikkeling van de onderneming. Door de vereenvoudiging van het kleurenpalet kreeg het beeld een vleugje conservatisme en een serieus karakter. Onder het bord staat een unieke inscriptie van het bedrijf, vetgedrukt. Het wordt benadrukt door een rechthoekige figuur, waarvan een van de zijkanten lijkt op een pijl die naar beneden wijst. Dit impliceert een solide basis en een lange geschiedenis van Büssing.

6. Roewe

Roewe Logo

Een automerk opgericht in 2006 door een Chinese fabrikant met hoofdkantoor in Shanghai. Roewe’s voertuigen werden oorspronkelijk ontwikkeld op basis van technologie die was verkregen van BMW’s nu gesloten MG Rover-dochteronderneming. Vervolgens werden pogingen ondernomen om een ​​meerderheidsbelang uit te kopen, wat op een mislukking uitliep.

Als basis voor het logo is gekozen voor een schild, dat afgeronde hoeken heeft en in vier delen is verdeeld, geschilderd in een dambordpatroon in zwart en donkerrood. Het weerspiegelt volledig de interpretatie van de bedrijfsnaam. Vertaald uit het Chinees klinkt het als ‘glorieuze macht’. Volgens SAIC is het woord echter herwerkt vanuit de Duitse taal en vertaald als «Leeuw». In het logo worden ze weergegeven door een gradiënt gouden tint in de bovenste helft van de visualisatie, staande op hun achterpoten en tegenover elkaar met hun hoofd. Dit symboliseert de kracht, doelgerichtheid en aristocratie van vervaardigde producten.

7. Proton

Proton Logo

Proton is de grootste autofabrikant in Maleisië. Het werd in 1985 opgericht door Mahathir Mohamad. Aanvankelijk waren de modellen gemoderniseerde Mitsubushi-monsters. In 1996 werden echter controleaandelen van Lotus Cars verworven. Daarna trok de divisie een aantal ondernemingen aan om originele apparatuur te ontwikkelen en te produceren.

De visuele identiteit is uitgevoerd in grijze en zwarte tinten, waardoor het effect van gepolijst metaal ontstaat. De vorm lijkt op een driehoekig schild met afgeronde hoeken, wat kwaliteit en veiligheid impliceert. Tegen de achtergrond is in de cirkel een tijgerkop geplaatst, die de snelheid en kracht van de producten symboliseert. Het embleem wordt gedomineerd door rechte lijnen en scherpe hoeken, wat staat voor wildheid en adel. Boven het bord staat het opschrift «Proton», dat de individualiteit van technologie benadrukt.

Auto logo’s met wolf

Indianenstammen uit Noord-Amerika schonken onverschrokken en sterke krijgers het imago van een wolf, in staat om tegenspoed alleen te doorstaan ​​en zwakkere kameraden te beschermen. Zo werd het dier een symbool van een vrije geest, altruïsme, een onafhankelijke en opofferende essentie. Om deze reden impliceren autobedrijven die het beeld van de wolf als hoofdsymbool in hun logo gebruiken, onafhankelijkheid in ontwikkeling van andere ondernemingen. Ondanks de voordelen van dit beest wordt het echter zelden gebruikt in emblemen. De reden is de angstaanjagende grijns van een roofdier, dat symbool staat voor een formidabel karakter en een rebelse instelling.

Het bord is niet alleen in staat om met zijn invloed een automerk te vangen. Het drukt ook zijn stempel op technische en ontwerpontwikkelingen, waardoor u de karakteristieke kenmerken van een trots dier kunt weerspiegelen in het exterieur van vervaardigde producten. Om deze reden bevat het handelsmerk puntige elementen, die de prestaties op hoge snelheid en verhoogde vermogensparameters symboliseren.

1. Lobini

Lobini Logo

Lobini ontwikkelt en produceert sinds 1999 Braziliaanse sportwagens als kernactiviteit. De technologieën die in de vervaardigde producten worden gebruikt, zijn qua kwaliteit niet inferieur aan de internationale vereisten voor dezelfde categorie apparatuur. Het bedrijf kreeg zijn bekendheid dankzij het enige model — H1. Het wordt gekenmerkt door verhoogde vermogenskenmerken.

Kenmerkend voor het logo van het merk is een gele ovaal met een metalen rand, waartegen een naar rechts wijzende wolvenkop is geplaatst. Dit benadrukt de kracht van auto’s. Een gemene grijns geeft een dreigende look, terwijl een zilveren omtrek de uniciteit van de stijl benadrukt. Onder het hoofdelement staat de naam van het bedrijf, gemaakt van letters met schreven, die de houding ten opzichte van de sportrichting uitdrukt, wat symbool staat voor snelheid. Laconische uitvoeringen voegen vertrouwen en strengheid toe aan de compositie.

2. Spania GTA

GTA Motor & Spania GTA Logo

Sinds 2010 produceert Spania GTA sportwagens in beperkte hoeveelheden. Het wordt echter bestuurd door GTA Motor. Het bedrijf verdiende zijn populariteit door deel te nemen aan verschillende racecompetities, waar de eerste modellen voor het eerst werden gepresenteerd.

De visuele identiteit van het bedrijf heeft een slanke, traditionele schildachtige kuif als onderdeel van zijn component, die veiligheid als een topprioriteit beschouwt. Op de achtergrond zijn er twee elementen. In de bovenste helft van het embleem staat het silhouet van een zwarte wolf, wat wijst op snelheid en een ongebreideld karakter. En in het onderste deel, gevuld met een donkerrode tint, is er een wit geblokte vlag, een hint naar het overwinnen van de finishlijn. Dit symboliseert de kracht en superioriteit van gefabriceerde producten. De naam van het bedrijf is in het midden geplaatst en scheidt beide gebieden van elkaar.

Auto logo’s met ram

Ram verbergt de symboliek van vuur, vitaliteit, moed en kracht. Zijn imago spreekt van doelgerichte, aanhoudende en impulsieve acties. Gedraaide hoorns worden geassocieerd met veiligheid en wijsheid. Dit impliceert de universaliteit van visuele identiteit voor verschillende productiegebieden, waardoor het mogelijk wordt om een ​​bepaalde betekenis te benadrukken met behulp van een beeld.

De meest herkenbare elementen van het dier zijn de hoorns, het silhouet en de kop. Ongeacht de uitvoeringsstijl van het bord, kan het de juiste sfeer worden gegeven, met de nadruk op specifieke details. Zo worden door het uitbeelden van bijvoorbeeld een stotend dier de kwaliteiten van het bedrijf die samenhangen met onwrikbare en beslissende posities weergegeven. Als er een tekstcomponent in het logo zit, is een combinatie van beelddelen met letters van toepassing, wat leidt tot het creëren van de nodige associatie. In moderne tijden ondergaat merkontwerp een minimalistische sfeer, wat de perceptie van het grote geheel vereenvoudigt en de memorabiliteit vergroot.

1. RAM

RAM Logo

Het merk RAM voor autoproducten is een uitloper van Dodge, dat zich sinds 1981 heeft gespecialiseerd in pick-ups op ware grootte. De belangrijkste productiefaciliteiten bevinden zich in Mexico en de VS. In 2008 kwam de vierde generatie RAM Dodge op de markt, verwant aan volwaardige vrachtwagens.

De visuele identiteit van de kop van de ram tegen de achtergrond van een schild, gepresenteerd in het logo, werd oorspronkelijk gebruikt als merkidentiteit voor Doodge. Het dier symboliseert de dominante positie op de baan. Bovendien weerspiegelt het de kracht, veiligheid en geloofwaardigheid van de geproduceerde auto’s. Het kleurenpalet omvat grijstinten in harmonie met zwart, waardoor een gepolijst zilvereffect ontstaat. De compositie benadrukt dus een conservatieve benadering en aristocratie.

Auto logo’s met herten

Onder de emblemen van auto’s, waar het silhouet van een dier wordt gebruikt, is het gebruik van zowel gestileerde als idealiter het kopiëren van de figuren van een edelhert wijdverbreid. Dit mooie en trotse dier heeft altijd de aandacht getrokken in de heraldiek van alle tijden en volkeren. En hier is de vraag niet alleen in nobele schoonheid. Er wordt aangenomen dat een correct gekozen totem de eigenaar beloont met zijn beste eigenschappen, bescherming biedt volgens zijn nominale beschermende kenmerken. De plaatsing van het hert op de auto zorgt op zijn beurt voor een iets andere houding ten opzichte van de laatste, die rechtstreeks wordt overgebracht van het levende en historische prototype dat voor het logo is gekozen.

Het bord dekt in dit geval niet alleen het merk van de auto. Het laat een overeenkomstige indruk achter op het werk van ontwerpers en ontwerpers die alle kenmerken die kenmerkend zijn voor een nobel beest in de kenmerken en het uiterlijk van het apparaat proberen weer te geven. Tegelijkertijd merken ontwerpers en constructeurs zelf deze invloed soms niet eens op, handelend op een diep onbewust niveau. Dat is de reden waarom de meeste merken met het hertenlogo regelmatige en nobele contouren hebben, zich onderscheiden door verhoogde beheersbaarheid en hoge startsnelheid, alsof ze de belangrijkste kenmerken van hun totem weerspiegelen.

1. GAZ

GAZ Logo

Een van de automerken die sinds het begin een hert in zijn logo heeft gehad, is de Russische autofabrikant GAZ, opgericht in 1932. Een wereldberoemde fabrikant van personenauto’s, vrachtwagens, minibussen, motoren en onderdelen. Tegenwoordig wordt het beschouwd als het belangrijkste onderdeel van de industriële groep Base Element, met het hoofdkantoor in Nizhny Novgorod, Rusland.

Het beroemde «running deer»-logo heeft vandaag enkele veranderingen ondergaan. Sommige elementen zijn uit het embleem verwijderd, waardoor het hert op de voorgrond kwam, waardoor het de belangrijkste focus werd. Zijn figuur, die in 1949 werd aangenomen, kreeg volume, helderheid van contouren en dynamiek van de gebruikte lijnen. De toevoeging van een chroomeffect maakte het bord bijzonder opvallend. Het hert is realistischer en expressiever geworden dankzij dit effect op een zwarte achtergrond.

2. SSC

SSC Logo

De groep automerken die een hert in hun logo gebruiken, omvat ook een Amerikaanse fabrikant van exclusieve auto’s — SSC, opgericht in 1999 in Washington. Ze verdiende haar bekendheid door hightech en high-speed hypercars te ontwikkelen. Het ontwerp en de vorm van de uitrusting zijn niet alleen geïnspireerd door de nobele silhouetten van het merkdier, maar ook door de schoonheid van moderne jagers.

Het merklogo bevat een gestileerd symbool van een hert, een nobel dier. Zijn gestileerde hoofd, bekroond met prachtige vertakte hoorns, siert de ruimte van een driehoekig puntig heraldisch schild in het midden van zijn basis. Gemaakt in goud op een diepblauwe achtergrond, het valt duidelijk op en is duidelijk zichtbaar in elke positie van het embleem. Een gunstig symbool zijn dat wordt geassocieerd met de zon, licht, zonsopgang, zuiverheid en constantheid van vernieuwing. De vertakte hoorns symboliseren het succes van het merk en een directe verbinding met de Tree of Life, die succes en overwinning geeft.

Auto logo’s met hond

De hond is een dier dat ook zijn plaats vindt tussen de geaccepteerde elementen van de heraldiek, logo’s in de auto-industrie. Het wordt niet vaak gezien als onderdeel van het embleem van de auto. Niet alleen ontworpen om de vereiste psychologische perceptie van het merk te vormen, maar ook om het de juiste eigenschappen en kenmerken te geven die het type dier dat is gekozen voor de vorming van het teken bezit. Ze vindt haar plek waar het nodig is om haar belangrijkste kenmerk te demonstreren — onberispelijke service. Als de personificatie van trouw, toewijding en onvoorwaardelijke service, is een hond de beste optie voor het brandmerken van automerken.

Maar zoals er veel hondenrassen bestaan, zijn er zoveel mogelijkheden voor ontwerpers om hun eigen ideeën te weerspiegelen, de vereiste kenmerken te demonstreren en zich te concentreren op de gewenste kenmerken en eigenschappen. Een bulldog (Mack) of een hound (Lincoln) vergezellen «hun» auto’s al vele jaren op een lange reis over de wegen van de wereld. Ze weerspiegelden effectief de belangrijke kenmerken van een bepaald model, vormden de vereiste mening over het of het hele automerk, en zorgden voor een gemakkelijke herkenning en uniciteit van hun visuele identiteit.

1. Artega

Artega Logo

In 2006 richtte Klaus Dieter Frers een autoproductiebedrijf op. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Delbrück, Duitsland. Het bedrijf werd opgericht om sportwagens te produceren die een groot aantal vorderingen in moderne technologie zouden bevatten. Het bedrijf kon echter slechts één van zijn ideeën implementeren — Artega GT, die de grootste hoeveelheid knowhow in één keer omvatte. In 2012 hield het merk op te bestaan, wat een belangrijk stempel drukte op de geschiedenis van de auto-industrie.

Het logo is in het geheugen van veel automobilisten gebleven, als een van hun originele in de uitvoering ervan. Het vertegenwoordigt een heraldisch schild verdeeld in verschillende segmenten, in het rechtergedeelte bevat het een gestileerde afbeelding van een hond met een vurige rode tong. Het personage wordt afgebeeld terwijl hij op zijn achterpoten staat en elke tegenstander bedreigt. Het symbool wordt gepresenteerd als een demonstratie van constante bereidheid om te vechten voor wat is gewonnen en bereikt — iemands positie en succes. Dit heeft het bedrijf echter niet van de sluiting behoed.

2. Mack

Mack Trucks Logo

Een van de wereldleiders in de productie van vrachtwagens is het Amerikaanse merk — Mack Trucks. Het merk begon zijn geschiedenis in 1900 als de Mack Brothers Company en is beroemd geworden door zijn experimenten met de eerste stoommachines. Vervolgens breidde het bedrijf Greensboro uit met de bouw van speciale voertuigen, bussen en trolleybussen, dat werd gesloten om de productie van vrachtwagens uit te breiden. In 2020 wordt het merk eigendom van Volvo.

De welverdiende bekendheid van het merk sinds de dagen voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog werd weerspiegeld door de bulldog die als logo werd aangenomen, een symbool van Groot-Brittannië. Zijn figuur werd niet alleen in het logo gebruikt. Een glanzende hond kroonde het centrale deel van de motorkap van de auto’s van het merk en symboliseerde de Britse veerkracht, doorzettingsvermogen en vastberadenheid in de strijd om hun doelen te bereiken. De kracht en kracht die de figuur van het dier uitstraalde, was inherent aan alle apparatuur die het merk gedurende zijn bestaan ​​heeft uitgebracht.

Auto logo’s met jaguar en luipaard

Logo’s met afbeeldingen van verschillende dieren zijn buitengewoon aantrekkelijk en kunnen belangrijke merkkenmerken weergeven. De reden is dat een dergelijk embleem zeker bepaalde associaties zal kunnen oproepen die de sterke punten van de vertegenwoordigers van de fauna direct kenmerken. En een persoon is aanvankelijk inherent aan het verlangen om veel van de eigenschappen die kenmerkend zijn voor dieren te bezitten. Dit maakt ze vooral populair in heraldiek en logo-ontwerp. Als het gaat om het weerspiegelen in een visuele identiteit van een kracht die nauw verbonden is met schoonheid en gratie, wordt het beeld van mooie katachtigen, namelijk de luipaard of jaguar, het meest gebruikt.

Het gebruik ervan vereist echter speciale zorg bij het hanteren en aanbrengen, omdat u door de afbeelding verkeerd weer te geven deze niet van de beste kant kunt laten zien. Het benadrukken van de agressieve en egocentrische kant van het luipaard zou passend zijn bij het maken van een logo voor een formidabel en krachtig autoproduct. Terwijl de jaguar geschikt is voor meer gestroomlijnde vormen, met de nadruk op de gratie van een bepaald type techniek. Bovendien wordt het gebruik van het beeld van deze dieren ook beïnvloed door de twee meest interessante kenmerken voor autofabrikanten, waarvan deze dieren de personificatie zijn — snelheid en kracht. Zij zijn het die een primaire invloed hebben op de beslissing om roofzuchtige katachtigen een onderdeel van hun embleem te maken.

1. Spirra

Spirra Logo

Oullim is een Zuid-Koreaanse autofabrikant, opgericht in 1997 in de provincie Gyeonggi. Met de afschaffing in 2007 werd het bedrijf overgenomen door Proto Motors, dat van 2008 tot 2017 het enige sportmodel met een V6-turbomotor produceerde — Oullim Spirra. Eind 2017 werd het bedrijf gesloten, waarmee de ontbinding werd aangekondigd.

Het logo is een driehoekige omtreklijn met afgeronde hoeken, die lijkt op een schild. Dit betekent dat de bestuurder moet worden beschermd, wat de kwaliteit van het product aangeeft. Tegen de achtergrond van de figuur is de kop van een grommende jaguar geplaatst, uitgevoerd in een laconieke stijl. Het dier in het embleem symboliseert vertrouwen, snelheid en vastberadenheid, wat de betrokkenheid van de auto in de sportklasse verraadt. De hele compositie is uitgevoerd in een monochroom zwart palet, wat conservatisme en ernst toevoegt aan het gecreëerde beeld.

2. HSV

Holden Special Vehicles (HSV) Logo

Een dochteronderneming van de Holden Group en opgericht als een merk in 1987. De belangrijkste productierichting is de ontwikkeling en productie van autoproducten met hoge prestatieparameters. Gedurende de gehele periode van zijn bestaan ​​heeft het bedrijf een aantal auto-uitrustingen van General Motors aangepast.

De visuele identiteit wordt gepresenteerd als een stevige zwarte cirkel, rond de rand waarvan zich een dubbele omtreklijn van een rode tint bevindt. Dit impliceert zelfvoorziening van productielijnen en onafhankelijkheid bij het nemen van belangrijke ontwerpbeslissingen. Tegen de achtergrond van de figuur is een laconiek beeld geplaatst, bestaande uit een opgeheven hoofd van een jaguar op de achtergrond en een hoofd van een man met een racehelm vooraan. Het kleurenpalet van het grootste deel van het logo is gebaseerd op wit. De elementen symboliseren kracht, snelheid en de hoofdstroom van producten die verband houden met racen en classificeren het merk als een luxe voertuig.

3. Cizeta

Cizeta Logo

Het autoproductiebedrijf Cizeta werd opgericht in 1988 in Modena, Italië. Het dankt zijn naam aan de enige met de hand gebouwde Cizeta-Moroder V16T die werd gepresenteerd. Haar ontwerp werd vervolgens voorgesteld als basis voor de latere versie van de Lamborghini Diablo. Tijdens het bestaan ​​van het bedrijf werden 11 auto’s geproduceerd.

Het merklogo is een ronde, blauwe tint, omlijst door een gele omlijning. In het midden is er ook een afgerond gebied in de kleur van de rand, waartegen drie jaguarkoppen zijn geplaatst, naar rechts gericht. De laconiek van uitvoering en het spel van twee kleuren in de visualisatie van elke jaguar tegen de achtergrond van een andere jaguar wekken de indruk dat ze met elkaar wedijveren, terwijl ze kalm en doelgericht blijven. Tegelijkertijd spreken hoekige lijnen en een strakke uitstraling van de strengheid en kracht van de producten. Door een logo te creëren, wilde de fabrikant de belangrijkste kwaliteiten benadrukken die inherent zijn aan de techniek. Tegelijkertijd werd de vlag van Modena, waar de eerste productie werd geopend, als basis voor het kleurenschema genomen.

4. 9ff

9ff Logo

Tuning studio 9ff is opgericht in 2001 in Duitsland en houdt zich bezig met het modificeren van basis Porsche auto’s naar het niveau van gecertificeerde race uitrusting. Tegelijkertijd verkoopt het niet alleen afgewerkte autoproducten, maar ook sets reserveonderdelen daarvoor. Het bedrijf verwierf bekendheid door het ontwikkelde model, dat de snelheidsdrempel van 400 km/u overschreed.

Het merk is visueel beknopt en gemakkelijk te onthouden. De basis bestaat uit een heraldisch schild met afgeronde randen en een lichte rand die het leeuwendeel van de aandacht op het beeld binnenin vestigt. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een silhouet van een luipaardkop, kijkend naar links met een roofzuchtige, heerszuchtige blik, waarbij de nadruk wordt gelegd op kracht, snelheid en formidabel karakter. Het kleurenpalet van het embleem presenteert het merk als een voorbeeld van extravagantie en aristocratie, met lichte en donkere tinten grijs, donker goud en zwart.

5. Jaguar

Jaguar Logo

Jaguar is een multinational met productielijnen in verschillende landen over de hele wereld. Het werd opgericht in 1922 en heeft zijn hoofdkantoor in Coventry, VK. Aanvankelijk werden gemotoriseerde rijtuigen geproduceerd in de fabrieken, en pas daarna auto’s. In 1975 maakte het concern het proces van nationalisatie door. Tegenwoordig staat het bedrijf echter onder de controle van Tata Motors, dat deel uitmaakt van Jaguar Land Rover.

De visuele identiteit van het merk wordt gepresenteerd in de vorm van een dier dat het beeld van kracht, kracht en elegantie belichaamt: de Jaguar. Hij wordt afgebeeld op het moment van de sprong, wat de snelheid en productiviteit van de vervaardigde apparatuur impliceert. Het kleurenschema omvat donkere en lichte grijstinten, waardoor het effect van volume wordt gecreëerd en de figuur zelf een gemetalliseerde structuur krijgt. Het beeld van het beest wordt gedomineerd door vloeiende lijnen, die mobiliteit aan het embleem toevoegen en het vullen met vitale energie. Met zijn beknoptheid is het logo een voorbeeld geworden van hoge kwaliteit en stijl die met de tijd meegaat.

Auto logo’s met vogel

Afbeeldingen van terrestrische fauna zijn vaak de inspiratiebron voor de meeste autobedrijven. De wens om in iemands heraldiek of andere visuele identiteit kenmerken te vertonen die de beste kanten tot op zekere hoogte kenmerken, leidt tot het gebruik van het beeld van een dier. U kunt dus niet alleen de voordelen van de producten laten zien, maar ook de principes die het bedrijf volgt.

Vogels in de moderne reclamerichting krijgen een aparte rol toebedeeld, omdat ze de personificatie zijn van een gelukkig, vredig en vrij leven. Daarnaast vinden ze inspiratie voor de verdere spirituele ontwikkeling van ondernemingen die hun eigenheid willen benadrukken en trends in een bepaalde periode willen volgen. Er zijn veel automerken die hebben besloten om het beeld van een hemeldier te gebruiken om de voordelen van hun technologie te beschrijven, zoals Rossion en Arash.

1. Arash

Arash Logo

Arash Motors houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling en productie van autoproducten voor de sportdirectie, behorend tot de luxe categorie. Het werd opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1999. Het eerste geesteskind van het bedrijf is het Farboud GT-model, dat de geest van de avant-garde, een ongebruikelijk ontwerp en verbeterde aerodynamische eigenschappen belichaamt.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van het merklogo is de afbeelding van een adelaar. Ondanks de laconieke uitvoering hebben de ogen en rondingen van zijn lichaam uitstekende details. Het beeld ziet er natuurlijk en onsystematisch uit. In het embleem symboliseert de vogel snelheid, gebrek aan beperkingen en macht over zijn element, wat de aard van de producten volledig weerspiegelt. De dreigende blik van haar blik en haar gevechtspositie spreken van samenhang en efficiëntie in het omgaan met onvoorziene situaties. Het dier is aan de onderkant van een zwart schild met gouden rand geplaatst, wat zowel veiligheid als stijl betekent.

2. Packard

Packard Logo

Het Amerikaanse merk Packard produceerde van 1899 tot 1958 luxe auto’s in Detroit, USA. Aanvankelijk was het de bedoeling om bij het ontwerpen van apparatuur te focussen op kwaliteit, niet op kwantiteit, daarom waren de kosten bij kleine batchproductie onbetaalbaar. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hield het bedrijf zich bezig met de productie van vliegtuigmotoren en onderstelcomponenten voor gepantserde voertuigen.

De visuele identiteit van Packard is een verticaal gestapelde zwarte ovaal met een breed gouden frame, wat de onafhankelijkheid en vriendelijkheid benadrukt. In het centrale deel van de figuur bevindt zich een heraldisch schild van een rode tint met luxe versieringen op de achtergrond. Het is bekroond met een ridderhelm, waaruit takken vallen, en aan de basis bevindt zich een sierlijk dier dat lijkt op een zwaan met uitgestrekte vleugels en een gebogen hoofd. De vogel in al deze pracht van details spreekt van de aerodynamica, snelheid en schoonheid die inherent zijn aan de auto’s van het merk. De symboliek van het embleem impliceert het behoren tot de hoogste samenleving, en het wapen, dat wordt gedomineerd door gouden tinten, is hiervan een bevestiging.

3. Rossion

Rossion Logo

Het bedrijf, opgericht in de vroege jaren 2000 in Florida, VS, houdt zich bezig met de productie van sportwagens. De Noble M400 werd als analoog gebruikt voor de ontwikkeling van zijn vlaggenschipmodel Rossion Q1. Het bedrijf streeft ernaar om de prestatie- en snelheidsparameters van zijn creaties te verhogen, zonder de wegligging te vergeten, wat een belangrijk criterium is voor sportwagens.

Om de efficiëntie en kracht van de geproduceerde apparatuur uit te drukken, besloot het bedrijf de afbeelding van een adelaar tegen de achtergrond van een heraldisch schild als het belangrijkste element van het logo te gebruiken. Het kleurenschema van zwarte en grijze tinten maakt het mogelijk om de uniciteit van de compositie te benadrukken, waarbij de tonen van conservatisme en elitarisme worden benadrukt. De roofvogel op het embleem spreidt zijn vleugels om zijn prooi te vangen, wat het verlangen naar verdere ontwikkeling symboliseert.

Daarboven staat de naam van het merk, gemaakt in grote letters met afgeronde hoeken. De letters «S» die in het midden van de tekst zijn geplaatst, hebben een speciale toevoeging ondergaan, die wordt uitgedrukt in de vorm van strepen die de tekens boven en onder het woord voortzetten.

4. Bizzarini

Bizzarrini Logo

Het Italiaanse bedrijf Bizzarrini staat bekend om zijn sportwagens, aangezien elk model individueel voor de eigenaar werd gemaakt. Het bedrijf werd in 1964 opgericht onder leiding van de getalenteerde ingenieur Giotto Bizzarini, die zijn carrière als leraar begon. Vijf jaar later werd de productie van apparatuur stopgezet en een poging om in 1990 nieuw leven in te blazen wekte niet de nodige belangstelling.

De basis van het logo was het beeld van een kleine behendige vogel — een mus, gemaakt in een laconieke stijl. De fabrikant bedoelde dus een hoog vermogen, snelheid en aerodynamische parameters van zijn creaties. Het beeld zelf is geplaatst tegen de achtergrond van een cirkel met een rand, in de vorm van gouden klauwen, die lijkt op een cirkelzaagblad. Het kleurenschema van gouden en rode tinten voegt volume en aristocratie toe aan de compositie, waardoor het merk op één lijn komt te staan ​​met bedrijven als Lamborghini en Ferrari. In de ring, boven en onder de vogel, staat de naam van de onderneming, gemaakt in dunne letters van een donkere tint met gouden randen.

5. Duesenberg

Duesenberg Logo

Het Amerikaanse bedrijf Duesenberg staat bekend om zijn luxe racewagens die tussen 1913 en 1937 werden geproduceerd in Obern, VS. Ondanks zo’n korte bestaansperiode slaagde het bedrijf erin om zijn uitrusting in verschillende races te presenteren. En tijdens de Eerste Wereldoorlog produceerden ze Bugatti U-16 vliegtuigmotoren onder een licentie van kolonel Bolling.

Het Duesenberg-logo wordt gepresenteerd in de vorm van een grote steenarend met uitgestrekte vleugels, die doet denken aan de symbolen van Duitsland. Het beeld had een driedimensionale en gedetailleerde structuur en vulde het embleem met vitaliteit en het effect van mobiliteit. Het lichaam en hoofd creëren het beeld van een nobel en krachtig dier, heersend in zijn element. De naam van de onderneming staat op twee vleugels en de acht op de staart. Hun uitvoering in een donkerblauw kleurenpalet contrasteert sterk met de achtergrond van de hele compositie, die de aandacht van een persoon vestigt op de tekstcomponent van het merk.

6. Simca

Simca Logo

In 1934 werd onder leiding van Henry-Theodore Pigozzi een autoproductiebedrijf opgericht in Frankrijk. Om de massaproductie van apparatuur te verzekeren werd in 1935 een fabriek in Nanterre gekocht van het failliete Donnet. In 1970 komen de aandelen onder controle van Chrysler en daarom wordt het merk afgeschaft.

De visuele identiteit van het merk is in feite een rechthoekig schild met een kleine richel aan de onderkant en afgeronde hoeken aan de onderkant. Het was dus bedoeld om het belang te benadrukken van het waarborgen van de veiligheid van eigenaren van auto’s die door het bedrijf zijn vervaardigd. Het kleurenpalet wordt gepresenteerd in drie tinten — wit, blauw en rood, dat lijkt op de kleuren van de vlag van Frankrijk en spreekt van nationaliteit. In het bovenste derde deel van het schild, gemaakt onder een heldere hemel, is een zwaluw afgebeeld die naar boven streeft, wat symbool staat voor ontwikkeling, snelheid en gratie, die de basis vormen in het ontwerp van de technologie van het merk. De naam van het bedrijf staat onderaan het heraldische element.

Auto logo’s met slangen

Sinds de oudheid is er veel betekenis geïnvesteerd in het beeld van een slang, die kracht, gezondheid en wijsheid verpersoonlijkt. Velen geloofden echter ook dat ze het vermogen had om haar eigenaar het succes, de rijkdom en het geluk aan te trekken dat bij zijn leven hoort. Het dier onderscheidt zich door zijn zelfstandige karakter, grenzend aan gratie en schoonheid, waardoor de aanwezige designkwaliteiten van de producten volledig tot uiting kunnen komen. Het is echter belangrijk om het goed te doen, zodat een persoon, als hij naar het logo kijkt, onmiddellijk de hoofdrichting van de onderneming begrijpt.

Op basis van deze factoren kiezen veel automerken zoals Alfa Romeo of Ford Mustang Shelby voor dit element om hun logo maximaal uniek te maken. Zo kunt u uiterst interessante creatieve oplossingen krijgen die volledig voldoen aan moderne trends.

1. AC Cobra

AC Cobra Logo

Het Britse autobedrijf, opgericht in 1961, was een van de oudste onafhankelijke bedrijven in het VK. Het was gespecialiseerd in de fabricage van op kleine schaal geproduceerde sportartikelen. Merkmodellen hebben hun faam verdiend met een uitgebreide sportgeschiedenis. In 2004 werd het merk echter gesloten verklaard.

Het logo wordt gepresenteerd in de vorm van een ring met een rode tint, bijna in het midden verbonden door een lijn van hetzelfde palet. De strip bevat de naam van het merk, gemaakt in de gebruikelijke kleine letters met brede letters. De buiten- en binnenrand van de figuur hebben een zilveren tint. Het embleem spreekt door zijn uitvoering van de onafhankelijkheid en zelfvoorziening van de onderneming. De centrale plaats van visuele identiteit wordt ingenomen door het belangrijkste element van de compositie — het frontale beeld van een cobra, dat staat voor wedergeboorte en verdere ontwikkeling. Het kleurenpalet omvat rood, grijs en blauw die energie en frisheid aan het bord toevoegen.

2. Mustang Shelby

Mustang Shelby Logo

De Shelby Mustang werd voor het eerst op de markt gebracht in 1964. Het werd ontwikkeld met de medewerking van Shelby American, en het minder krachtige Ford Mustang-model fungeerde als een prototype. Het merk is nog steeds in productie. Hij verloor echter zijn ontwerpverbinding met de klassieke variaties van de techniek van die periode.

Het embleem van het merk is een stilering van een cobra, opgerold op zijn achterkant maar klaar om iedereen aan te vallen die hem probeert te storen. Zo werd een dreigend, agressief en vrij krachtig beeld gecreëerd, dat de aard van de geproduceerde apparatuur volledig beschrijft. Het beeld is vakkundig en heerszuchtig getekend, wat te merken is aan de kwaliteit van de schubben, beginnend bij de staart als ruitvormige figuren met een stip in het midden en eindigend op het hoofd met vierkanten. Het kleurenschema wordt gepresenteerd in zwarte, lichte en donkergrijze tinten en dankzij de verloopvulling wordt een driedimensionaal effect gecreëerd. Dit benadrukt het behoren tot een conservatieve luxeklasse die de autobezitter een fatsoenlijk imago kan geven.

3. Alfa Romeo

Alfa Romeo Logo

De geschiedenis van Alfa Romeo begint in 1910 in Italië. Het kreeg zijn definitieve naam in 1915, toen Nicola Romeo de leidende positie overnam. Alle stadia van de ontwikkeling van de onderneming werden gekenmerkt door bepaalde successen in de een of andere richting, en deelname aan racewedstrijden zoals de Formule 1 droeg alleen maar bij aan zijn bekendheid. Het ontwerp van het exterieur en interieur is ontwikkeld met een innovatieve aanpak waardoor het merk de leidende positie in zijn categorie kon innemen.

De definitieve versie van het logo is gemaakt rekening houdend met digitale technologieën in een laconieke en enigszins futuristische stijl, die bijdroeg aan de presenteerbaarheid en het bestaande imago opfriste. Het kleurenpalet behield de groene gekroonde slang genaamd de Biscione, de blauwe cirkel die de emblemen en het rode kruis omsluit. De lijn die het linker- en rechterdeel in twee helften verdeelt, is verwijderd. Tegelijkertijd wordt de witblauwe achtergrond vervangen door een zilverachtige structuur. Dit leidde tot de uitbreiding van de spoelen en een afname van hun aantal in de vlieger, waardoor het zich verenigde met het kruis, dat het wapen van Milaan aanduidt. Naast flexibiliteit symboliseert het mythische dier de beweging, wendbaarheid en kracht die kenmerkend zijn voor de Alfa Romeo-auto.

4. Zarooq Motors

Zarooq Motors Logo

Zarooq Motors, gevestigd in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, ontwerpt en produceert hoogwaardige autoproducten. Het neemt een leidende positie in bij de productie van carrosserie- en loopcomponenten en neemt rechtstreeks deel aan de massaproductie van sportwagens.

De slang is niet voor niets gekozen als het belangrijkste element in het merklogo. De naam van het bedrijf symboliseert een soort snelle beweging en wonen in het woestijngebied van de VAE, wat het belangrijkste onderscheidende kenmerk is van de vervaardigde producten. Het koelbloedige dier is geplaatst tegen de achtergrond van een driehoekig schild met een zilveren rand en afgeronde hoeken. Zijn beeld is gemaakt in een laconieke stijl, waarbij lichtgrijze en zwarte lijnen worden afgewisseld die het hele kleurenpalet van de compositie vormen. Het embleem benadrukt de luxe en het voorrecht van het merk, met de nadruk op de houding ten opzichte van de hogere klasse

5. Dodge Viper

Dodge Viper Logo

Het Dodge Viper-model behoort tot de belangrijkste modellenreeks van de sportcategorie, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Dodge, dat wordt beheerd door Chrysler. De eerste generatie tweezitsauto’s van het merk werd in 1992 op de markt gebracht. Tussen 1997 en 2008 werd deze techniek vaak gebruikt om deel te nemen aan racetoernooien, die vaak zegevierden.

Het embleem van het merk is een vijfpuntig breed schild met afgeronde hoeken en een lichte rand. Tegen de achtergrond is een laconiek uitgevoerde, maar tegelijkertijd zeer ruime afbeelding van het hoofd en een deel van de romp van een slang. Ze onderscheidt zich door een strenge blik en een opengesperde mond, wat aangeeft dat ze bereid is een fatale slag toe te brengen. Het lijf van het dier bestaat uit losse delen van verschillende dikte, waardoor het effect van aanbrengen met een kwast ontstaat. Dit symboliseert de snelheid en kracht van autotechnologie, die als een slang van zijn plaats naar zijn doel opstijgt. Het kleurenschema is gemaakt in een monochrome tint van lichtgrijs en zwart, wat de ernst en hoge kosten van het merk benadrukt.

Auto logo’s met stier

De stier is de personificatie van een ontembaar karakter, onoverwinnelijke kracht, doorzettingsvermogen, opoffering en oneindige kracht. Dit zijn precies de kenmerken die autofabrikanten in hun logo’s proberen te zetten. Een treffend voorbeeld van succesvolle branding is Lamborghini, dat het beeld van een kalf op zijn visuele identiteit plaatste.

Bij het maken van een embleem op basis van dit dier, is het belangrijk dat er geen frames zijn om zijn kracht en kracht volledig uit te drukken. Als het echter nog steeds nodig is om enkele grenzen te markeren, is het de moeite waard om de maten te overwegen die het nobele dier niet zullen beperken. Meestal zijn ondernemingen beperkt tot combinaties van rode, zwarte en gele tinten van het kleurenpalet, wat de moed en woede van de vertegenwoordiger van de fauna benadrukt.

1. Kaiser

Kaiser Motors Logo

Het Amerikaanse bedrijf Kaiser, opgericht in 1945 in Michigan, VS, had aanvankelijk de bedoeling om cabrio’s en sedans te produceren. De productiefaciliteit was een langetermijnlease van de Willow Run-fabriek van Ford. In 1953 hield het merk op te bestaan ​​en fuseerde met Willys-Overland.

Het officiële logo is een vijfhoekig stekelig heraldisch schild met langwerpige schreven bovenaan, wat duidt op veiligheid en standvastigheid. Het was visueel horizontaal verdeeld in twee componenten. In de bovenste helft, tegen een gestreepte achtergrond, staat een massieve, gladde letter «K» met een donkere rand, die de naam van de onderneming aangeeft. In het onderste deel van het schild, tegen de achtergrond van de nachtelijke hemel, vond een buffel, gemaakt in een zilveren tint en staande op een heuveltop, zijn toevlucht. Dit creëert een gevoel van veiligheid, vastberadenheid en vertrouwen. Het dier symboliseert rust samen met grote kracht. Tegelijkertijd bestaat het kleurenschema uit grijstinten, waardoor een onovertroffen compositie ontstaat.

2. Lamborghini

Lamborghini Logo

Het Italiaanse bedrijf Lamborghini is een van de bekendste Europese autofabrikanten. Het staat bekend om de kwaliteit en elegantie van zijn sportuitrusting. Het werd in 1963 opgericht door Ferruccio Lamborghini in Sant’Agata Bolognese. Tot op heden is het merk onder de controle gekomen van het Duitse concern Volkswagen Group.

Het laatste herontwerp van het logo werd in 1998 ontwikkeld op basis van het logo dat in 1972 werd gecreëerd, maar met het gebruik van digitale technologieën werd het nieuw leven ingeblazen. Het is een zwart driepuntig schild met gouden rand, gemaakt met afgeronde hoeken en licht bolle zijkanten. In het midden staat een krachtig dierenriemdier, dat kracht, standvastigheid en stabiliteit symboliseert. Stier is uitgevoerd in gouden tinten van verschillende tinten, wat het mobiliteit geeft en het vult met vitale energie. Daarboven hangt de lettercomponent, bij de creatie waarvan een gedurfd hoofdlettertype werd gebruikt, wat de uniciteit en het voorrecht van het merk benadrukt.

3. Tauro Sport Auto

Tauro Sport Auto Logo

Het Spaanse bedrijf Tauro Sport Auto werd in 2010 opgericht op het grondgebied van Valladolid en houdt zich bezig met de productie van topsportuitrusting. Spaanse zakenlieden die partnerschappen zijn aangegaan met de Britse productie, namen deel aan de oprichting van het merk. Tegenwoordig bevindt het bedrijf zich in het stadium van massadistributie van zijn handelsmerk over de hele wereld.

De visuele identiteit wordt gepresenteerd als een rode cirkel, omlijst door een brede zwarte rand, gescheiden door een dunne gouden ring. De naam van het bedrijf staat op de zwarte rand in de bovenste en onderste delen, en wilgentakken langs de randen. De tekst is in dunne schreefloze letters en scherpe hoeken, wat vriendelijkheid en openheid impliceert. In het centrale deel van het embleem is een zwart silhouet van een boze stier afgebeeld, klaar om elk moment ten strijde te trekken. De samenstelling weerspiegelt de belangrijkste parameters van de producten die worden ontwikkeld, die zich onderscheiden door een hoog vermogen, kwaliteit en betrouwbaarheid. De beknoptheid van het logo-ontwerp maakt het mogelijk om de memorabiliteit te vergroten, wat in lijn is met moderne trends.

Auto logo’s met gekko, schorpioen en andere dieren

Onder de emblemen die bij het autothema horen, kun je heel wat exotische vertegenwoordigers van dieren in het wild vinden. Ze hebben altijd veel aandacht getrokken van een persoon die ze met bijzondere ijver probeerde weer te geven in zijn mythologie en heraldiek, en deze passie over te brengen naar automerken. De begiftiging van exotische dieren en insecten met bovennatuurlijke eigenschappen werd veroorzaakt door een misverstand over hoe de natuur in staat was om zulke ongewone vormen te creëren en hun overleving in nogal moeilijke omstandigheden te verzekeren. Het zijn deze eigenschappen die de mens altijd heeft geprobeerd aan te nemen of aan zijn beschermende heraldiek te geven, om van dergelijke wezens zijn totems te maken.

Deze houding werd weerspiegeld in de vorming van automerken. Reptielen en amfibieën waren vaak symbolen van wijsheid en geluk. Het Italiaanse bedrijf Abarth heeft hagedissen en schildpadden, schorpioenen in zijn bestiarium opgenomen en de Duitse luxe Wiesmann is de thuisbasis van gekko’s en leguanen. Zelfs de Brit Gordon-Keeble vond het nodig om het silhouet van een schildpad te gebruiken als teken van stabiliteit en betrouwbaarheid. En dit is slechts een klein deel van de vertegenwoordigers van deze groep die vandaag de belangen van autofabrikanten verdedigden of verdedigen.

1. Tucker

Tucker Logo

De Tucker Corporation, opgericht in 1946 door ingenieur Preston Thomas Tucker, is een autobedrijf met hoofdkantoor in Chicago, VS. Het bedrijf was slechts tot de Tweede Wereldoorlog bezig met ontwikkeling. Na de voltooiing ervan, niet in staat om in nieuwe producten te investeren, zette het merk de vooroorlogse productie voort, wat leidde tot de ineenstorting in 1951. Tijdens zijn bestaan ​​is het merk erin geslaagd een Amerikaanse droom te creëren: een mooie en goedkope auto.

Een speciaal teken in de geschiedenis werd achtergelaten door een model genaamd «Blue Dream» — Torpedo, met op de motorkap een hippocampus — een mythische paardenvis. Hij diende als rijdier voor de Nereïden, onderscheiden door schoonheid en gratie. Het waren deze kenmerken die de autofabrikant ertoe brachten dit mythische dier te kiezen, dat ook als de koning van de vissen werd beschouwd. Een dergelijke belangrijke oorsprong en het behoren tot het symbool had de belangrijkste kenmerken moeten weerspiegelen van de apparatuur die het merk produceerde.

2. Cisitalia

Cisitalia Logo

De Italiaanse zakenman en motorsportman Piero Dusio opende in 1946 een werkplaats in Turijn, Italië, die voorbestemd was om uit te groeien tot een volwaardige autoproductie. Het bedrijf voerde de ontwikkeling en assemblage van raceauto’s uit. De naam was een bestanddeel van Compagnia Industriale Sportiva Italia, dat werd gedragen door het zakelijke conglomeraat. Het merk verwierf bekendheid dankzij het model Cisitalia 202 GT. Het bedrijf bestaat sinds 1963 niet meer.

Een kenmerk van het merk was het originele logo, waaronder een wapenschild met een afbeelding van een gouden gehoornde geit erop — een yale, die op zijn achterpoten staat en alle vijanden bedreigt met zijn voorpoten. Dit wezen uit de Europese mythologie verpersoonlijkt trotse bescherming en kenmerkt de wens om de nieuwste wetenschappelijke prestaties te ontwikkelen en te gebruiken. Geen wonder dat de Yale vertegenwoordigd is op de officiële vlag van de president van Yale University.

3. Abarth

Abarth Logo

In 1949 richtte Harold Wester het bedrijf Abarth op in Turijn, Italië, dat dempers en uitlaatsystemen voor auto’s maakte. Begin jaren vijftig begon het bedrijf met de ontwikkeling van sportwagens op basis van Fiat-modellen. Vooral de subcompacte Abarth 850 TC is beroemd. In 1971 werd de laatste auto onder dit merk uitgebracht. Maar sinds 2007 blaast Fiat het merk nieuw leven in.

Gedurende zijn hele bestaan ​​is het merk vergezeld gegaan van zijn talisman — het schorpioensymbool, dat zich op het gehele binnenoppervlak van het wapen bevindt, dat het logo van het merk was. Het diagonaal verdeelde binnenveld is gemaakt in de kleuren van het bedrijf — felgeel (boven) en rood (onder). De schorpioen in een gevechtspositie met het bovenste deel van het lichaam bevond zich in het bovenste segment. Het gebruik ervan is een signaal aan alle vijanden over de constante bereidheid van het merk om zichzelf te beschermen. Het logo heeft een sterke symbolische betekenis voor groeiende bedrijven die gebruikmaken van de nieuwste technologische ontwikkelingen, wat ook geldt voor Abarth.

4. Morris Motors Limited

Morris Logo

Morris Motors Limited, een particulier productiebedrijf, staat bekend om zijn auto’s, die in 1926 al goed waren voor 42% van de gehele Britse auto-industrie. Opgericht in 1912, kreeg het bedrijf in 1919 zijn huidige naam, die tot de sluiting in 1984 als handelsmerk werd gebruikt. Het hoofdkantoor was in Cowley, Oxford, Oxfordshire, later Longbridge Engeland.

Het merk had een origineel logo, dat was gebaseerd op de afbeelding van een luipaard of een marcherende leeuw. De keuze voor dit heraldische dier werd beïnvloed door zowel de historische heraldiek van de plaats waar het merk werd opgericht als de kenmerken van dit mythische dier. Zijn majestueuze gratie, kenmerkend voor de koning der dieren, spreekt van de grootsheid en waardigheid van het merk, zijn verlangen niet alleen om het gekozen imago te evenaren, maar ook om aan niemand de bereikte posities te geven.

5. Intermeccanica

Intermeccanica Logo

Het Italiaanse automerk Intermeccanica werd in 1959 opgericht door Frank Reisner in Turijn als fabrikant van tuningkits. Tijdens de periode van zijn activiteit veranderde het merk van locatie, eerst naar de VS en vervolgens naar Canada. Beginnend met de ontwikkeling van de eenzitter Formula Junior, is het merk overgegaan op de kleine series Intermeccanica — Puch.

De keuze voor het merklogo werd sterk beïnvloed door de passie van de oprichter voor heraldiek. Nadat hij een heraldisch schild als handelsmerk had gekozen, vestigde hij zich op het beeld van een leeuw in een beschermende pose op twee achterpoten. Zo bevestigde het merk zijn wens om altijd zijn belangen en de belangen van de eigenaren van de gemaakte apparatuur te beschermen en de veiligheid te waarborgen. Een sterk en trots dier — de koning der beesten is de beste manier geworden om de voordelen en kenmerken van het merk te demonstreren.

6. Wiesmann

Wiesmann Logo

De Duitse autofabrikant Wiesmann, opgericht in 1988 door de broers Martin en Friedhelm Wiesmann in Dülmen, Duitsland, staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn handgemaakte cabriolets. Het merk staat bekend om zijn MF 30 roadsters, een klassieke open tweezitter en de GT MF 4, een gesloten tweezitter. In 2014 hield het bedrijf op te bestaan.

Desalniettemin slaagde het merk erin zijn stempel te drukken in de geschiedenis van de auto-industrie, en zijn zilvermetallic gekko is tegenwoordig over de hele wereld bekend. De keuze voor dit reptiel als onderdeel van het logo van het merk was gebaseerd op zijn filosofie: het creëren van auto’s die gewoon «aan de weg blijven plakken», zelfs bij hoge snelheden. Het is deze eigenschap — stevig vasthouden aan het oppervlak, dat de gekko tot een weerspiegeling van de beste eigenschappen van een automerk uit het premiumsegment maakte.