Automerk met een Y

Automerk met een Y

Automerk met een Y

De wereldwijde auto-industrie wordt breed vertegenwoordigd door verschillende merken die veel landen vertegenwoordigen. Gedurende de 150 jaar van ontwikkeling heeft dit type industrie een lange weg afgelegd van zelfrijdende chassis tot moderne hogesnelheidsauto’s en milieuvriendelijke elektrische voertuigen. In deze periode was een groot aantal fabrikanten vertegenwoordigd. Sommigen hielden op te bestaan ​​aan het begin van hun reis, anderen sloten hun deuren na jaren van succes en lieten een belangrijk stempel achter in de geschiedenis, weer anderen vechten vandaag voor hun bestaan, en de vierde bekleden leidende posities. En in deze overvloed aan informatie wordt het problematisch om de geschiedenis van de auto te begrijpen, de informatie te vinden die nodig is voor het maken van prognoses, marketing, het maken van vergelijkingen en nog veel meer. Inclusief antwoorden op vragen veroorzaakt door de aanstaande aankoop van een auto of het opvullen van de kennishiaten die nodig zijn voor hun eigen hobby’s en hobby’s.

Welke automerken beginnen met een Y?

De Y in de namen van automerken komt niet zo vaak voor als bij andere. Het wordt voornamelijk gebruikt in de merken van oosterse bedrijven. En in feite kunnen vandaag alleen de Yenko Chevrolet-dealer, het Chinese Youngman, Yulon Motor Co., Ltd uit Taiwan en het busmerk Yutong hier worden onderscheiden.

Het vermogen om snel en volledig de vereiste informatie te verkrijgen is tegenwoordig bijzonder belangrijk. Suggesties van moderne bronnen op internet die deze informatie proberen te verzamelen, de kleinste aanwijzingen vinden over bedrijven en merken waarvan de geschiedenis in deze tijd gedeeltelijk verloren is gegaan, alles in alfabetische volgorde organiseren, niet alleen tijd besparen, maar ook voldoende materiaal verkrijgen om elkaar te ontmoeten bestaande behoeften, het behoud van een enorme laag menselijke geschiedenis. Dit is te zien aan het voorbeeld van merken waarvan de naam begint met «Y». Hun aantal is zo klein dat het twijfel doet rijzen over de volledigheid van de verzamelde informatie. Tegelijkertijd blijft de hoop bestaan ​​dat niet alles in deze groep wordt weerspiegeld, niet alles is gevonden. Het werk is nog niet voorbij, en de hoop blijft bestaan ​​dat er in de lagen van de geschiedenis meer producers op de «Y» zullen worden gevonden, die hun welverdiende plaats in deze lijsten zullen innemen.

1. Yenko Chevrolet

De Yenko Chevrolet Company werd in 1949 opgericht door het Chevrolet-concern als een Amerikaanse dochteronderneming in Canonsburg, Pennsylvania. Het directe hoofd van het Frank Yenko-centrum, wiens naam aan de onderneming werd gegeven, nam deel aan de oprichting. Het centrum staat bekend om zijn originele aanpassingen sinds 1957, toen het management werd overgedragen aan de zoon van de maker Don Yenko. In 1966 werden 100 Corsa-auto’s geregistreerd als Yenko Stingers, aangepast om te racen. De Corvair-coupés werden vervolgens omgebouwd tot Stingers. In 1988 werd het bedrijf gesloten en verkocht.

2. Youngman

Youngman is een bekende Chinese vrachtwagen- en busfabrikant, opgericht door Pang Qingnian in 2001 in Jinhua, Zhejiang, China. Tegelijkertijd begon het bedrijf met de productie van personenauto’s, die in 2015 werd stopgezet. De naam is ontstaan ​​op basis van de Engelse interpretatie van de naam van de oprichter. In 2000 werd Gottlob Auwärter GmbH & Co. gezamenlijk opgericht door kleine Duitse autobedrijven. KG, die MAN-vrachtwagens produceerde. In 2006 werd een overeenkomst getekend met Iran Khodro voor de productie van Samand en Soren uit onderdelen geproduceerd door PSA Peugeot Citroën, en begon de productie van sportwagens van Lotus Cars. Vooral de Youngman Lotus L5 uit 2011 is beroemd.

3. Yulon Motor

In 1953 werd het grootste automerk van Taiwan, Yulon Motor Co., Ltd. opgericht. in Miaoli County, Taiwan onder de naam Ching-Ling Yen, dat vandaag onderdeel werd van de Yulon Group. De productie die bekend staat om de fabricage van gelicentieerde Nissan begon in 1957. In 1956 werd de Amerikaanse Willys-technologie overgenomen. In 1986 ontwikkelde en bracht het merk zijn eigen model Feeling 101 uit. In 2009 begon het merk zijn eigen ontwikkelingen met de Luxgen-lijn. Het merk werkt samen met veel bedrijven — Chrysler, Geely, GM, Mercedes Benz, Mitsubishi en Nissan, waarvan de gelicentieerde modellen in hun fabrieken worden geassembleerd.

4. Yutong

Bussen en elektrische bussen in China worden geproduceerd door het in 1963 opgerichte automerk Yutong, waarvan het kantoor is gevestigd in Zhengzhou, Henan. De productie en assemblage van bussen is gebaseerd op de levering van componenten van verschillende wereldwijde merken — MAN, ZF, Wabco, DANA, Cummins, Eaton, Allison, Nissan, Hino. Representatieve kantoren en productiefaciliteiten zijn ook gevestigd in San Felipe en Yarakui, Venezuela. In de kleine categorie produceert het merk het model Yutong ZK-6737D. In de middenklasse — Yutong ZK-6831H en Yutong ZK-6831HG. In de grote — Yutong ZK-6118HA, Yutong ZK-6118HGA, Yutong ZK-6120HGM, Yutong ZK-6129H — toeristisch model.

FAQ

Welke supercar begint met Y?

Gezien het kleine aantal automerken dat begint met een Y met supercars, is alles hier vrij eenvoudig. In deze groep werden geen supercars gevonden.

Wat is de auto met het Y-logo?

De letter komt vaak voor in de originele of gestileerde versie van automerken, zelfs diegene die er niet mee beginnen in hun naam. Onder hen zijn de auto's van het merk Youngman. Om goed te kunnen bepalen tot welk merk of auto zo'n logo behoort, heb je de afbeelding nodig. Een nauwkeuriger antwoord kan worden verkregen door de lijsten van de dienst te bekijken.

Welke dure auto's beginnen met de letter Y?

Merken en bestaande automodellen die in deze groep vertegenwoordigd zijn, behoren tot de middelste prijsklasse of tot goedkope. Alleen de aanpassing van de Yenko Stingers-sportwagens op basis van de Chevrolet uit 1966 kan de duurste worden genoemd.