Automerk met een X

Automerk met een X

Automerk met een X

De X bleek nogal onhandig om te gebruiken in de namen van automerken. De meest geschikte plaats bleek het symbolische toepassingsgebied te zijn, maar niet het lettergedeelte van de aanduiding van namen en titels. Daarom worden de namen van bedrijven en merken die beginnen met X praktisch niet gevonden. Die kleine lijst, die in de diepten van de geschiedenis van de creatie van de auto en zijn moderne merknamen werd gevonden, heeft echter bestaansrecht, moet worden gestroomlijnd en bewaard in de geschiedenis van de auto-industrie.

Welke automerken beginnen met een X?

De letter X kan niet bogen op een overvloed aan merken waarvan de naam met die letter begint. Dit zijn voornamelijk vertegenwoordigers van de oostelijke auto-industrie, zoals XPeng, Xinkai, Xiamen.

De meeste van deze namen zijn te vinden onder merken van oprichters en landen van het Oosten — onder Chinese, Japanse bedrijven. En hier is het belangrijkste bij de distributie van bedrijven het juiste begrip van hoe het geluid uit te spreken dat het logo-symbool aangeeft, de toepassing van de interpretatie ervan in het Engels. In dit geval wordt niet alleen gezorgd voor de juiste interpretatie van de tekens, maar ook voor hun symbolische betekenis.

1. XPeng

XPeng Logo

XPeng is een volledige eigendom van Guangzhou Xiaopeng Motors Technology Co Ltd, een Chinese fabrikant van elektrische crossovers met hoofdkantoor in Guangzhou en kantoren in Mountain View, Californië, Verenigde Staten. Het merk werd in 2014 opgericht door Xia Heng (Henry Xia) en He Tao. Een dochteronderneming van XMotors hield zich bezig met de productie van zelfrijdende auto’s. Het merk testte zijn XPeng G3 SUV in 2018, in navolging van de P7, een vierdeurs elektrische sedan. De XPeng P5 kwam in 2021 op de markt. XPeng HT Aero heeft een vliegende auto aangekondigd voor 2024.

2. Xinkai

Xinkai Logo

Xinkai Auto Manufacture Corporation (Xinkai, Xinkai Auto) is een Chinees autoproductiebedrijf opgericht in 1984 in Gaobeydian, in de provincie Hebei, waar het hoofdkantoor is gevestigd. De onderneming was gebaseerd op buitenlandse investeringen. In 1992 ging de eigendom van het bedrijf over op de entiteit in Hongkong. Het merk kreeg in 1999 de naam Xinkai Auto. Het bedrijf wordt vertegenwoordigd door verschillende divisies. Samen met Mercedes-Benz produceert het merk de Mercedes-Benz Sprinter voor de binnenlandse markt. Tegenwoordig maakt de productie de productie mogelijk van maximaal 60.000 voertuigen per jaar.

3. Xiamen Golden Dragon

Xiamen Golden Dragon Logo

Het Chinese automerk Xiamen Golden Dragon Bus Co. Ltd is een joint venture opgericht in 1992 om Lux-bussen en lichte bestelwagens te creëren en te verkopen. Het merk produceerde voertuigen in lengtes van 5 tot 18 meter. Het bedrijf staat op de 10e plaats in de ranglijst van Chinese autofabrikanten. Tegenwoordig heeft het merk de markten van Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika bestreken. Tegenwoordig begint het merk ook uit te breiden naar Europese markten. Het merk behoort tot de grootste busondernemingen in China — King Long.

FAQ

Welke supercar begint met X?

Supercars zijn niet vertegenwoordigd in deze groep merknamen. Het beperkte aantal vertegenwoordigde merken maakt het niet mogelijk om een groter aantal typen auto's te dekken die worden gemaakt.

Wat is de auto met het X-logo?

Een van de merken waarvan de naam begint met de letter X en het logo uit dezelfde letter bestaat, is de Chinese autofabrikant Xiamen. Het logo wordt weergegeven door de afbeelding van een gestileerde letter, het belangrijkste element van de compositie.

Welke dure auto's beginnen met de letter X?

Door het ontbreken van veel concurrentie tussen de autofabrikanten met de letter X zijn er hier geen bijzonder dure modellen. Maar na een vergelijking te hebben gemaakt met de prijzen van deze groep, kunnen we de modellen identificeren van het grootste merk XPeng, waarvan de elektrische auto's momenteel tot de duurste behoren.