Automerk met een W

Automerk met een W

Automerk met een W

Gezien verschillende aspecten van de ontwikkeling van de mensheid, is het onmogelijk om de impact daarop en de directe afhankelijkheid van de technologieën die in verschillende perioden werden gebruikt, te negeren. Dit geldt vooral voor die richtingen die hebben geleid tot de creatie van de auto, de veranderingen door de jaren heen. Al anderhalve eeuw is de auto veranderd van een luxe item in een bijna alledaags huishoudelijk item dat elke persoon in zijn dagelijks leven vergezelt. Bovendien niet alleen als persoonlijk voertuig, maar ook als openbaar vervoer. Het is een belangrijk middel geworden voor het vervoeren van zware lasten en snel reizen. De auto bood een mogelijkheid voor comfortabele rust, werd het belangrijkste accessoire voor speciale sportcompetities en een effectieve optie om het eigen welzijn te demonstreren, waarbij het vereiste niveau van prestige behouden bleef. Maar er is al veel informatie verloren gegaan in de diepten van de geschiedenis, en moderne zakelijke praktijken en economische moeilijkheden leiden tot een constante verandering van merkeigenaren, hun fusies en overnames van elkaar. Tegelijkertijd behouden sommige merken en handelsmerken hun eigenheid of naam, terwijl andere verdwijnen en verdwijnen.

Welke automerken beginnen met een W?

De letter W in de naam van automerken, als de eerste letter, komt vrij vaak voor. Er zijn hier veel automerken vertegenwoordigd — bekende en minder bekende. Onder hen zijn Wallyscar en Warren-Lambert, Willys en anderen.

De wens om meer te weten te komen over degenen die de eerste voorbeelden van dit soort technologie hebben gemaakt, over de belangrijkste verschillen tussen producten van verschillende merken, de vorming en ontwikkeling van de auto-industrie van vandaag, wordt geconfronteerd met de moeilijkheid om de vereiste informatie te vinden. Effectieve hulp in deze richting wordt geboden door informatiebronnen, beetje bij beetje, het verzamelen van dergelijke informatie en het opslaan in een alfabetische volgorde die handig is om te zoeken.

1. W Motors

W Motors Logo

Het automerk W Motors uit Dubai, VAE werd in 2012 opgericht door Ralph Debbas in Libanon en werd het eerste automerk in het Midden-Oosten dat luxe sportmodellen ontwikkelde. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling, onderzoek op het gebied van high-performance sportwagens, het geven van advies en het uitvoeren van hun kleinschalige productie. Het merk verwierf bekendheid na de ontwikkeling van een elektrisch multifunctioneel model voor een dochteronderneming van de Chinese fabrikant ICONIQ Motors — ICONIQ Seven. Het bedrijf kondigde in 2020 aan dat het naast de belangrijkste productiegebieden ook de productie van zijn eigen elektrische en autonome voertuigen omvat.

2. Wallyscar

Wallyscar Logo

Autofabrikant Wallyscar uit La Marsa, Tunesië, opgericht in 2007 door de Franse ingenieur Nikola Kagnot, richt zich voornamelijk op Jeep-gebaseerde voertuigen. Tegenwoordig zorgen de capaciteiten van de onderneming voor een jaarlijkse productie van maximaal 600 auto’s, die, naast de binnenlandse markt, worden geëxporteerd naar de EU, Qatar en Panama. Wij vervaardigen ook onderdelen voor Peugeot en Citroën. Van 2007 tot 2014 produceerde het bedrijf zijn eigen Izis-model. Een nieuw model van de Wallyscar Iris-auto is sinds 2017 te koop.

3. Waltham

Waltham Logo

Het Amerikaanse autobedrijf Waltham Manufacturing Company werd opgericht in 1893 in Waltham, Massachusetts, Verenigde Staten. De oprichters zijn Charles Herman Metz, prof. Herbert L. Thompson, Elmer G. Howe, Frank L. Howe, William Parrot. In 1898 stapte het bedrijf over op motorfietsen, vierwielers, driewielige modellen en zelfrijdende eenheden. Het merk produceerde producten onder drie handelsmerken — Orient, Waltham en Waltham-Orient. De eerste was de stoomauto, daarna de Orient Victoriette-motorbuggy en de subcompacte auto’s die tussen 1902 en 1903 werden gebouwd. De Orient 20 HP De Luxe Touring kwam uit in 1905. De productie ging door tot de sluiting van het merk in 1910.

4. Wanderer

Wanderer Logo

De Duitse auto-industrie overtrof de ontwikkeling van de auto-industrie in de VS tijdens haar oprichting. Een van de eerste vertegenwoordigers van deze richting was het bedrijf Wanderer Werke AG, dat sinds 1896 fietsen, motorfietsen en personenauto’s produceert. Opgericht door Johan Winklhofer en Richard Janike in Augsburg, Duitsland als Winklhofer & Jaenicke. In 1911 werd het omgedoopt tot Wanderer. In 1932 trad het toe tot Auto Union AG. De belangrijkste productie was auto’s, minibussen. Opmerkelijke modellen zijn de Wanderer W21 uit 1933 en de Wanderer W25 uit 1936, evenals de Wanderer W25 Stromlinie Spezial. In 1945 afgeschaft.

5. Warren-Lambert

Warren-Lambert Logo

A. Warren Lambert — autoagent van Morgan in 1912 in Richmond, Surrey, Britannia, richtte een autobedrijf op zijn naam op door een koppelteken toe te voegen — Warren-Lambert Engineering Co. Ltd. Zijn eerste techniek was een vierwielige velocar. In 1914 werd de 10 pk Dorman geproduceerd. De Eerste Wereldoorlog stopte de productie. Het werd in 1919 al vernieuwd in Richmond. Alle modellen waren dubbel. Het nieuwe Dorman automodel werd in 1921 getoond. Ze werden vrijgegeven 2 exemplaren. Dit model was het laatste. Het merk werd dit jaar geliquideerd.

6. Wendax

Wendax Logo

Het automerk Wendax uit Hamburg-Hamm, Duitsland is uitgegroeid tot het bedrijf met de kortste geschiedenis in de autoproductie. Opgericht in 1933, produceerde het treinwagons en vrachtdriewielers onder de naam Draisinenbau Dr. Alpen. De autoproductie begon in 1949. En al in 1950 werd het stopgezet. Het bedrijf staat bekend om de eerste Duitse anderhalve ton bestelwagen, direct na de oorlog geproduceerd. Een driezitsmodel van de Aero WS 400 roadster met één achterwielaandrijving, de Wendax WS sedan, werd ontwikkeld. Maar de slechte kwaliteit van de auto’s leidde eind jaren vijftig tot de sluiting van het merk.

7. Westfield

Westfield Logo

In 1982 richtte Chris Smith Westfield Sportscars op, een sportwagenbedrijf in Dudley Road, Kingswinford, Engeland. Tijdens een periode van problemen voor Lotus Cars, verkocht de nieuwe onderneming met succes kits die qua stijl en ontwerp vergelijkbaar waren met de Lotus Seven. Het merk produceerde fabrieks- en complete open tweezitters. De eerste was de ontwikkeling van Colin Chapman. De drastische veranderingen die Westfield aan het ontwerp en de constructie van hun auto’s aanbracht, bleken nuttig te zijn. In 2006 trad het merk toe tot Potenza Sports Cars Limited. De Sport Turbo-modellen en de elektrische racewagen iRacer hebben een Europese status verworven.

8. Western Star

Western Star Logo

Het Amerikaanse automerk Western Star is een fabrikant van zware commerciële vrachtwagens, opgericht in 1967 door Semon Emil Knudsen. Het werd een divisie van de White Motor Company met een kantoor in Portland, Oregon, VS. In 1981 komen beide bedrijven onder de controle van Volvo Trucks. Tijdens deze periode was Western Star Trucks economisch onafhankelijk en werd het overgenomen door Terry Peabody, die het merk Daimler 10 jaar later doorverkoopt aan zijn Freightliner-vrachtwagendivisie. Tegenwoordig produceert het bedrijf verschillende 8-klasse vrachtmodellen met een laadvermogen van meer dan 15 ton, evenals speciale apparatuur.

9. Wills Sainte Claire

Wills Sainte Claire Logo

De autodivisie van het Amerikaanse CH Wills and Company genaamd Wills Sainte Claire is sinds 1921 gevestigd in Marysville, Michigan. Het bedrijf is opgericht door Childe Harold Wills, genoemd naar de grote liefde van zijn moeder voor Lord Byron’s. De naam van het merk werd gegeven door de rivier die langs de fabriek stroomde. De eerste auto kwam uit in 1921. In 1923 kreeg het merk een hervormde naam — Wills Sainte Claire Incorporated. De geproduceerde auto’s konden worden uitgerust met verschillende soorten carrosserieën. In 1927 sloot de oprichter het merk.

10. Willys

Willys Logo

Willys is een Amerikaanse autofabrikant sinds 1908. Opgericht door John Willys. In 1913 werd een licentie verkregen voor de productie van motoren ontworpen door Charles Knight, wat leidde tot het verschijnen van enkele modellen onder het merk Willys-Knight. Samenwerking in de jaren 1920 met Crossley of Manchester en de F.B. The Stearns Company was de pionier van de luxe lijn van Stearns-Knight. Budget Whippets zijn uitgebracht sinds 1926. In een crisisperiode wordt het merk gered door de Willys 77, die de basis werd voor Willys Americar. Militaire Willys MB wordt het meest bekende militaire model. In 1944 wordt de civiele Willys CJ-1 ontwikkeld. De Jeep CJ2A komt ook in serie. In 1946 komt de Jeep Wagon uit. In 1953 fuseert het met Kaiser Motors.

11. Winnipeg

Winnipeg Logo

Tussen 1921 en 1923 droeg een bedrijf genaamd Winnipeg Motor Cars bij aan de Canadese auto-industrie. In een korte periode van zijn bestaan ​​heeft het merk twee modellen gecreëerd die de markt voor compacte toerwagens hebben vergroot. Het merk was gevestigd in Winnipeg, Manitoba. De oprichters van het bedrijf waren Frank en Dave Ogletree, EL Herbert en Louis Arsenault. Het gecreëerde model was de Hatfield Model A-42 tourer vervaardigd in Sidney, New York. Het werd ongemonteerd naar Winnipeg verscheept waar het werd geassembleerd. In 1923 werd een 6-cilinder krachtcentrale op de auto gebruikt. De financiële crisis leidde tot de sluiting van het bedrijf.

12. Wolseley

Wolseley Logo

In 1901 begon het Britse bedrijf Wolseley Motors Limited, opgericht door Herbert Austin en de gebroeders Vickers, met haar productieactiviteiten. Het bedrijf begon zijn activiteit met het uitbrengen van grote auto’s die deel uitmaakten van de categorie dure luxe. De expansie van het bedrijf begon na de dood van de broers, waardoor het merk in de jaren twintig de grootste autofabrikant werd. In 1927 werd het merk gekocht door William Morris en fuseerde het met Morris Motors. De parallelle productie van vergelijkbare modellen onder de twee merken werd uitgevoerd tot 1975, toen het bedrijf werd gesloten. Tegenwoordig behoren de rechten om het merk te gebruiken toe aan de Chinese SAIC Motor.

13. WEY

WEY Logo

Het automerk WEY is vernoemd naar de familie van de oprichter — Mr. Jack Wey voor de luxe terreinwagen. Product van het Great Wall Motors-concern, opgericht in 2016. Het merk vertegenwoordigt Haval luxe cross-overs van modellijnen als Wey Tank 300, Wey VV5, Wey VV7. Het merk was de eerste in een reeks Chinese auto’s die naar de eigenaar werd vernoemd, evenals de eerste merken in de categorie luxe SUV’s. Het merk heeft zichzelf tot taak gesteld om ‘s werelds toonaangevende onderneming in de categorie van luxe terreinwagens te worden.

14. Weltmeister

Weltmeister Logo

Weltmeister is een automerk met claims. De naam vertaalt zich als Wereldkampioen. Hiermee toont het bedrijf een uitdaging aan voor de traditionele auto-industrie. Het merk werd in 2015 opgericht door Freeman Shen, die eerder Geely exploiteerde in Shanghai, China. De hoofdactiviteit is de productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf is eigendom van WM Motor Technology Co Ltd, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van elektrische voertuigen van het batterijtype.

15. Workhorse

Workhorse Logo

Het automerk Workhorse Group Incorporated werd in 1998 opgericht door Stephen Burns in Cincinnati, Ohio, Verenigde Staten. De hoofdactiviteit is de productie van vrachtwagens, waaronder vrachtwagens die zijn uitgerust met een elektrische aandrijving. Het merk produceert bestelwagens van de volgende generatie, met een volledig elektrische aandrijving, een composietconstructie en een bereik tot 160 kilometer. Sinds 2007 is het bedrijf actief als een onderneming voor de elektrificatie van voertuigen met de divisie AMP Electric Vehicles.

16. Wiesmann

Wiesman Logo

In 1988 werd het autobedrijf Wiesmann GmbH opgericht in Dülmen, Duitsland door Duitse ondernemers, de broers Martin en Friedhelm Wiesmann. Een kenmerk van de onderneming is de handmatige assemblage van de niet-standaard convertibles die door het bedrijf worden gepresenteerd. In 2014 werd het bedrijf tijdelijk gesloten. Het is de bedoeling om het merk onmiddellijk opnieuw te lanceren met de release van een nieuw model van het conventionele type en een elektrisch voertuig, waarvan de ontwikkeling onlangs werd voltooid. Het model wordt aangeprezen als de nieuwste ontwikkeling, waardoor je voorbereid moet zijn op het onverwachte. Een uitloper van het merk — Wiesmann Sports Cars GmbH staat bekend om zijn productie van meer dan 1600 auto’s. Na faillissement werd het merk in 2014 opgekocht door de Britten Roheen en Sahir Berry.

17. Wartburg

Wartburg Logo

Wartburg is een Duits automerk dat vanaf 1955 in de DDR bestond en tot 1991 door Automobilwerk Eisenach werd geproduceerd. Aanvankelijk produceerde het bedrijf 12 jaar lang het Wartburg 311-model op basis van de IFA F9, maar met een nieuw gemoderniseerd chassis. Er werden drie modificaties gemaakt: Wartburg 312 (stationwagen), Wartburg 313 (roadster) en pick-up. De volgende variant uit 1965 gedurende 13 jaar was de Wartburg 353 in verschillende varianten — de Wartburg 353W Tourist. Geproduceerd met pick-up en stationwagen carrosserieën. De restyling die in 1985 werd uitgevoerd, zorgde voor dramatische veranderingen in het uiterlijk van de carrosserie. De productie werd stopgezet in 1991.

18. Wuling

Wuling Logo

In 2002 richtten SAIC Motor en General Motors een Chinees automerk op in Liuzhou, Guangxi, China, genaamd Wuling. Het merk staat bekend als de grootste fabrikant van minibusjes onder de merken SAIC-GM-Wuling Automobile of SGVM. Als joint venture heeft het merk de beste moderne productietechnologieën van zijn oprichters geïntegreerd. Als betaalbaar elektrisch voertuig wordt het merk algemeen beschouwd als een maker van elektrische voertuigen voor mensen, die in 2021 in populariteit toenam met de introductie van de Wuling Hongguang Mini EV in 2020.

19. Weber

Weber Logo

Weber staat sinds het begin van de jaren tachtig bekend als fabrikant van medische hulpmiddelen. In 1990 werd een nieuwe richting geopend: de ontwikkeling van sportwagens op de weg. Hiervoor werd in 2000 een speciale divisie van Weber Sportscars opgericht. Het productassortiment van het merk omvatte ook auto’s die bedoeld waren voor straatraces. Het merk is gericht op de stukproductie van kleine series sportwagens. In 2013 kwam de iconische Weber Faster One uit, waarin alle innovaties van het merk WS zijn verwerkt.

20. Walker

Walker Logo

De autofabrikant uit Detroit, Michigan, opgericht in 1905, is vooral bekend door slechts een paar modellen uit 1906. Het merk creëerde twee roadsters voor passagiers en een subcompact model met een dubbele boxermotor. Directe aandrijving werd gebruikt en er waren twee versnellingen — vooruit en achteruit. De auto ontwikkelde een snelheid van 25 mijl per uur.

FAQ

Welke supercar begint met W?

De bekendste auto in de W-groep is een supercar van de Duitse autofabrikant Weineck Engineering. Zijn Weineck Cobra, die was gebaseerd op een Shelby Cobra-chassis, was in 1960 het populairste sportwagenmodel.

Wat is de auto met het W-logo?

Een van de meest populaire automerken, waarvan de naam begint met de letter W en deze letter als het belangrijkste element van hun logo gebruikt, is het Duitse merk Volkswagen, de grootste Duitse autofabrikant. Het gebruik van de letter W, ingesloten in een cirkel, geeft het logo een diepe en veelzijdige semantische lading.

Welke dure auto's beginnen met de letter W?

De autocategorie waarvan de naam begint met de letter W heeft in zijn groep verschillende bijzonder dure modellijnen met betrekking tot luxe dure auto's. Dit zijn auto's van de modellijnen W Motors en Westfield Sportscars, Weltmeister en anderen.