Automerk met een V

Automerk met een V

Automerk met een V

De auto is al lang niet meer een item dat alleen beschikbaar is voor rijke automobilisten. Tegenwoordig is het voor velen een belangrijk hulpmiddel en biedt het de mogelijkheid om snel en comfortabel goederen te verplaatsen, te vervoeren, zelfs alleen maar zware tassen en koffers, zonder dat het veel moeite kost. Maar dit maakt de mogelijkheid om meer te leren over een dergelijke technische tool niet irrelevant. Zeker als de vraag gaat over de keuze van je toekomstige «ijzeren paard» of er een hobby is in de vorm van verzamelen. Maar informatie over merken is niet alleen interessant om je eigen wensen te bevredigen. Dit is een belangrijk punt bij het bouwen van de juiste strategie voor de acties van nieuw gevormde of reeds bestaande ondernemingen, het uitvoeren van marktonderzoek. Daarnaast is de geschiedenis van de auto-industrie belangrijk om de geschiedenis van de hele mensheid te bestuderen, de toekomst te voorspellen en simpelweg om de algemene horizon te verbreden.

Welke automerken beginnen met een V?

De letter V, als de eerste letter van de naam van een automerk, wordt gevonden onder autofabrikanten in veel landen van de wereld — zowel onder degenen die vandaag bestaan ​​als degenen die aan de oorsprong stonden van de wereldautostructuur, en vandaag is het al een deel van zijn geschiedenis. Dit zijn Volkswagen en Volvo, Venturi en Vector. En nog veel meer, waarvan u een korte geschiedenis kunt vinden door de pagina te bezoeken met een lijst met merken die beginnen met V.

Nauwkeurige en gedetailleerde informatie is een manier om fouten te voorkomen, geld te besparen, succesvolle bedrijfspromotie te verzekeren en nog veel meer. Moderne technologieën zorgen immers voor de opkomst van nieuwe modellen met betere eigenschappen, vele malen sneller dan zelfs minder dan een halve eeuw geleden. Het enorme aantal merken dat in bijna 150 jaar in de wereld is gecreëerd, dat is verstreken sinds de eerste zelfrijdende structuur werd uitgebracht, veroorzaakt ook problemen bij de verwerking van absoluut ongeordende informatie over hen. Om het gewenste resultaat te krijgen, om een ​​bruikbare vergelijking te kunnen maken, is tijdwinst bij het vinden van de benodigde informatie belangrijk voor alle geïnteresseerden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bron waarin dergelijke informatie is gesorteerd, in een gemakkelijk te doorzoeken alfabetische volgorde op merknaam. Met zijn hulp kunt u snel de fabrikant vinden die van belang is voor de letter «V», de nodige antwoorden op belangrijke vragen krijgen, een vergelijking maken.

1. Valmet Automotive

Valmet Automotive Group is de grootste Finse contractfabrikant van auto’s. Opgericht in 1968 in Uusikaupunki, Finland. Een belangrijk werkterrein is de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën zoals toegepast op rijdende voertuigen, waaronder elektromobiliteit. Het ontwikkelen en produceren van modulaire en modulaire batterijsystemen is één van de activiteiten. Heeft eigen fabrieken in Duitsland en Polen. Naast de samenwerking in de productie van componenten met Mercedes-Benz, Porsche, Saab, Opel en Fisker, produceert het merk sinds 2009 elektrische voertuigen. Vanaf 2021 de productie aangekondigd van elektrische voertuigen op zonne-energie.

2. Vandenbrink Design

Vandenbrink Design, gecreëerd door Michiel van den Brink en Robert Koumans in 2006 in Amsterdam, Nederland, ontwerpt, ontwikkelt en assembleert speciale carrosserieën. Aanvankelijk was het een samenwerking met het Italiaanse merk Ferrari, waar de producten van Vandenbrink alom werden geprezen. In 2009 begon de ontwikkeling van de Fra Mauro toerbus, waarvan de carrosserie was gemaakt van koolstofvezel, gebaseerd op het Spyker C8 Spyder-chassis. Het bedrijf ontwikkelt momenteel zijn eigen Vandenbrink GTO-model, dat is gebaseerd op de vroege modellen van de Italiaanse fabrikant, de Ferrari 250 GTO uit 1962 en de 599 GTB Fiorano.

3. Vauxhall Motors

De Britse auto-onderneming Vauxhall Motors, sinds 2021 een dochteronderneming van de multinational Stellantis, is ontstaan ​​op basis van Alexander Wilson, opgericht in 1857. De naam van het bedrijf gaf zijn locatie aan de oevers van de Theems. Het bedrijf produceerde scheepsmotoren. In 1903 veranderde het bedrijf zijn naam in Vauxhall Iron Works Company, begon de productie van auto’s en verhuisde naar Luton. In de jaren 50 werd een overeenkomst getekend met Opel en Holden. In 2017 werd het bedrijf gekocht door de Franse Groupe PSA. De belangrijkste productie is personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen.

4. Vector Motors

De Amerikaanse autofabrikant Vector Motors Corporation uit Wilmington, Californië voert zijn geschiedenis terug tot twee ondernemingen: Vehicle Design Force, opgericht in 1971 door Gerald Wiegert, en Vector Aeromotive. Ze creëerden hun eerste auto in 1989 en stopten met de productie in 1993. Na de transformatie naar Vector Motors Corporation begon de ontwikkeling van sportwagens. Het merk was de eerste Amerikaanse fabrikant die concurreerde met Europese Ferrari en Lamborghini. In de eerste 10 jaar heeft het merk meer dan 50 modellen ontwikkeld. Na het overlijden van de oprichter in 2021 staat het lot van het bedrijf op het spel.

5. Veilside

Het Japanse bedrijf Veilside Co., Ltd werd opgericht door Masao Ono, eigenaar van autotuning, voormalig racer Chris Craft en zakenman Vernon Fotheringham. Het kreeg zijn bekendheid dankzij het Vemac RD320R hybride racemodel, gecreëerd in 2002, dat tot 2012 10 jaar deelnam aan de Japanse Super GT-serie van de GT300-klasse. De auto heeft deelgenomen aan meer dan 150 wedstrijden. Het merk is nu een van de belangrijkste ontwikkelaars van conceptauto’s voor de toonaangevende autofabrikanten van het land.

6. Vencer

De Nederlandse ondernemer Robert Cobben richtte in 2010 Vencer op in Wriesenwin, Nederland om high-end, high-performance sportwagens te produceren. De eerste auto van het merk en de grondlegger van de sportwagenlijn was het Vencer Sarthe-model, waarvan een prototype in 2013 op de Top Marques-autoshow in Monaco werd gepresenteerd door de eigenaar, Prins Albert II van Monaco. Dit model werd op de markt gebracht via een in China gevestigde dealer. Het 2015-model werd met de hand geassembleerd en is een van de duurste die in Europa wordt verkocht.

7. Veritas

Het Duitse merk Veritas werd in 1947 opgericht door BMW Motorsport-hoofd Ernst Loof, tester Cork Meyer en oppas Lorenz Dietrich bij Grafschaft. Het kenmerkte bijzonder lichtgewicht carrosserieën op racemodellen. In 1949 werden op de Autosalon van Parijs de Saturn-coupé, de Scorpion roadster, de Comet Sportwagen voor de rally en de Comet S Rennsportwagen-racewagen op basis van het BMW 328-chassis tentoongesteld. In 1951 kwam de Saturn 4-deurs coupé uit. Het bedrijf sloot in 1953. In de jaren 90 werd het merk nieuw leven ingeblazen en in 2001 werd de Veritas RS III uitgebracht.

8. Victress Manufacturing Company

Het Amerikaanse autobedrijf Victress Manufacturing Company werd in 1952 in Californië opgericht. Het eerste model van het merk was de S1A, een jaar eerder ontwikkeld door Hugh Jorgensen en William «Doc» Boyce-Smith. De geproduceerde modellen waren gebaseerd op het chassis van Ford of Mameco Corp. In 1954 fuseerde het met Merrill Powell. Er werden verschillende modellen C2 en C3 geproduceerd. De C2 Coupe was de basis voor de GM Q-Corvette, XP700, 1961 Corvette en 1963 Corvette StingRay. In 1959 werd de Pioneer geïntroduceerd met een carrosserie van glasvezel. In 1961 werd het bedrijf overgenomen door LaDawri.

9. Virago Cars Limited

VR Automotive Limited, opgericht in 2004 onder leiding van Andrew Nowson en David Musgrave Morris, werd een jaar later omgedoopt tot Virago Cars Limited. De faciliteit was gevestigd in Solihull, West Midlands. Sinds 2008 is het hoofdkantoor verplaatst naar Coventry. De autoproductie vond plaats van 2005 tot 2010. Het merk verwierf bekendheid met het sportwagenmodel Virago Coupé uit 2008. Sinds 2011 bestaat het merk niet meer en wordt het omgedoopt tot Nacouz Services Limited. Het handelsmerk is ook gesloten.

10. VLF Automotive

VLF Automotive is een Amerikaanse autofabrikant gebaseerd op de hernoemde VL Automotive in 2016. De voorloper van 2012 opgericht door Bob Lutz en Gilbert Villarreal. Na het team van ontwerper en ondernemer Henrik Fisker te hebben vervoegd, breidde het bedrijf zijn mogelijkheden uit en kreeg het in 2016 zijn moderne naam, die was samengesteld uit de eerste letters van de achternamen van de oprichters. In 2013 werd het eerste model van zijn voorganger, de Destino, gepresenteerd. In 2016 werd de Force 1 VLF-sportwagen uitgebracht. In 2018 werd de Rocket V8 gecreëerd in samenwerking met Galpin Auto Sports.

11. Voisin

De Franse autofabrikant Lux Avions Voisin werd in 1905 opgericht door Gabriel Voisin in Issy-les-Moulineaux (Frankrijk). De autoproductie begon na de Eerste Wereldoorlog in 1919 met het gebruik van Knight-type hulsklepmotoren. De belangrijkste onderscheidende factor van het merk was het wijdverbreide gebruik van lichte legeringen, waardoor de auto’s lichter en sneller werden. De Voisin Laboratoire Grand Prix van 1923 met een monocoque chassis en een ventilator in het koelsysteem bezorgden het merk faam. De meest bekende zijn de 1924 Voisin C5, 1934 C25 Aérodyne, C26 en C27 Aérosport Coupé. Het merk werd in 1946 gesloten.

12. Volkswagen

Het Duitse automerk Volkswagen van wereldklasse werd opgericht in mei 1937. Tegenwoordig is het een van de merken die deel uitmaken van Volkswagen AG, dat alleen al in 2019 meer dan 6 miljoen 620 duizend voertuigen verkocht. Het hoofdkantoor van het moderne merk is gevestigd in Wolfsburg, Duitsland. De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1933, toen Adolf Hitler, Jacob Werlin (Daimler-Benz) en Ferdinand Porsche elkaar ontmoetten in het restaurant van de Kaiserhof. Hitler stelde op een vel papier de vereisten voor een nieuwe auto op: sterkte, betrouwbaarheid, lage kosten, montage in een nieuwe Duitse fabriek, landelijke beschikbaarheid. De laatste werd de naam — Volks-Wagen. De eerste was een prototype op basis van de Porsche Typ 60.

13. Volvo

Het Zweedse merk Volvo Cars, bekend als de Volvo Car Corporation of in eigen land als Volvo Personvagnar AB, werd opgericht in 1927 in Göteborg. Het merk werd officieel geregistreerd in 1915 om de serie lagers op de Amerikaanse markt te brengen, maar werd pas in 1927 gebruikt, toen het voor het eerst werd gebruikt voor de Volvo ÖV4 van dit jaar, die onder auspiciën van SKF werd gecreëerd. In 1935 wordt het merk onafhankelijk. In 1944 werd de Volvo PV444 ontwikkeld. Sinds 2010 is het bedrijf eigendom van Geely Automobile.

14. Vortex

Vortex Automotive Limited, een autofabrikant uit Kenilworth, Warwickshire, Britannia, werd opgericht op basis van Phantom Automotive Limited. De laatste werd in 1997 opgericht door Adrian Greville Smith, David Abel, Graham Winston Astbury en Norman Morris. In 2008 werd het merk, dat al een andere naam had — Virago Cars, opnieuw hernoemd. De nieuwe naam Vortex Automotive Limited geeft de naam aan het automerk sinds 2010 — Vortex F1, Vortex V 2, Vortex BT 1200, enz. Het merk verhuisde naar Kenilworth in Warwickshire.

15. VŪHL

De Mexicaans-Amerikaanse joint venture VŪHL, opgericht door de broers Iker en Guillermo Echeverria in Queretaro, Queretaro in 2010 via het auto-ontwerpbureau Etxe, is vooral bekend door de ontwikkeling van de ultralichte supercar VŪHL 05. Het model werd voor het eerst gepresenteerd op de 2013 Goodwood Festival of Speed. De merknaam vertaalt zich als VOERTUIGEN VAN ULTRA-LICHTGEWICHT EN HOGE PRESTATIES. De basis voor het bedrijf werd gelegd door de vader van de oprichters, die al 30 jaar raceauto’s bouwt.

16. VinFast

De jongste vertegenwoordiger van de Vietnamese auto-industrie is VinFast, opgericht in 2017 door Pham Nyat Vyong in Hanoi met productie in Haiphong, Vietnam. In 2018 presenteerde het merk zijn eerste prototypes op de Autosalon van Parijs en begon de massaverkoop in 2019. De modellen zijn onder meer de Vinfast Lux A2.0 sedan op basis van de BMW 5-serie F10, de Vinfast Lux SA2.0 crossover op basis van de BMW X5 (F15). Op de binnenlandse markt verkoopt het bedrijf een vijfdeurs mini-hatchback Vinfast Fadil, nadat het een licentie van General Motors heeft gekocht.

17. Venturi

Venturi Automobiles, een Franse auto-ontwerper en fabrikant, werd in 1984 opgericht door Claude Poirot en Gerard Godefroy. Het bedrijf is gevestigd in Fontvieille, Monaco. De productie omvat de productie van een dure categorie elektrische voertuigen. In 2000 ging het bedrijf failliet. Onder de producten van het merk bevinden zich verschillende coupé- en Transcup-modellijnen, evenals Atlantique 300, 300 GTR, MVS Venturi, Venturi Atlantique, Venturi 400 GT. In 2001 werd het merk gekocht door Guild Pallanca Pastor, die zich opnieuw richtte op elektrische motoren, waardoor Venturi Fétish ontstond.

18. Vale Motor

In 1931 werd de Vale Motor Company als hobby opgericht in Maida Vale, Londen. Maker Pownoll Pellew begon zijn Vale Special samen te stellen met evenementsponsor Pellew en twee partners, Allan Gaspar en Robert Owen Wilcoxon, de broer van de beroemde filmacteur Henry Wilcoxon. De auto’s werden in de begintijd met de hand in elkaar gezet. De meeste auto’s waren lichtgewicht met open tweezits carrosserieën. In 1933 werd de nieuwe Vale «Vixen» uitgebracht. Voor de sluiting in 1935 creëerde het merk 60 tot 80 modellen.

19. Van Hool

Van Hool is een Nederlands autoproductiebedrijf opgericht in 1947 in Koningshoekt, Lear, België. De belangrijkste focus is de productie van opleggers en openbaar vervoer — bussen en trolleybussen. In het jaar van oprichting begon de fabricage van carrosserieën voor bussen. De volgende mijlpaal was de samenwerking met Fiat VC in 1957. Uitbreiding van de productie en de opkomst van nieuwe faciliteiten werden de basis voor de bouw van de fabriek in 1964. In 1971 richt het merk een dochteronderneming op Van Hool España, S.A. in Zaragoza en de verkoop in 1983. Tegenwoordig produceert het merk tot 1.500 complete bussen per jaar.

20. Vanden Plas

Vanden Plas is een merk met een rijke historie. Opgericht in 1870 door Guillaume van den Place in Brussel, België, als fabrikant van wielen en bruggen, en later ook luxe luxe rijtuigen. In 1898 werden de eerste carrosserieën geproduceerd. In 1912 kocht Teo Mazui het bedrijf en verplaatste de productie naar Engeland, waar Vanden Plas Ltd werd opgericht. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog produceerde het merk, als onderdeel van Aircraft Manufacturing Co, vliegtuigen. Tweede — reserveonderdelen voor De Havilland: DH 98 Mosquito. In 1949 eindigt de geschiedenis van het Belgische carrosseriebedrijf. Het Britse merk maakt al auto’s sinds 1959. In 1991 wordt het merk geliquideerd.

21. VDL Nedcar

De Nederlandse autofabrikant VDL Nedcar werd in 1967 opgericht in Born, Nederland door de gebroeders van Dorn. Nadat Volvo in 1975 een meerderheidsbelang in het merk had gekocht, hernoemde Volvo het merk in Volvo Car B.V. en werd het in 1976 de volledige eigenaar. Na de start van gezamenlijke activiteiten met de staat, Volvo en Mitsubishi na de crisis van de jaren 90, werd het merk omgedoopt tot Netherlands Car B.V. in 1996. Het bedrijf heeft modellen gemaakt voor Duitse merken, DAF en Volvo.

22. Velie

Het Amerikaanse merk Velie Motor Vehicle Company werd in 1908 opgericht in Moline, Illinois. Het werd gecreëerd door de Velie Motors Corporation op basis van de Velie Carriage Company, opgericht in 1902. Het eerste model was een assemblage2 van verschillende componenten. In 1910 was het aantal verkochte auto’s 1.000. Vrachtwagens werden geproduceerd in 1911. Dit jaar verscheen de vierzitter Velie 40. In 1914 verscheen de Continental met een elektrische starter en dubbele ontsteking. In 1920 werd de Model 34 Station Wagon uitgebracht. Het overlijden van de oprichter in 1928 leidde tot de sluiting.

23. Vermorel

De Franse autofabrikant Vermorel dateert uit 1850 als een familiebedrijf opgericht door Antoine Vermorel om landbouwmachines te maken. Het merk assembleerde zijn eerste auto in 1899. Maar de volwaardige autoproductie begon pas in 1908. In de naoorlogse periode introduceerde het merk een ontwerp met innovatieve apparatuur — de Vermorel «Type X». Het bedrijf voerde de productie uit van verschillende soorten technische producten. Na verschillende eigenaren te hebben veranderd, sloot het merk in 1965.

24. Vinaxuki

Vinaxuki, een Vietnamees bedrijf voor minivrachtwagens en personenauto’s, werd in 2004 opgericht in Hanoi, Vietnam. Het produceerde zijn producten zowel onder zijn eigen merk als onder een aantal Chinese merken. Vóór de sluiting in 2015 produceerde het 38 vrachtwagenmodellen, waaronder 3450T, 5500TL, 8500TL, 2500BA, 3000BA, 4500BA, 5000BA, 7000BA, 2 modellen van semi-vrachtwagens en toeristenauto’s, waaronder Vinaxuki Pickup 650X, Songhuajiang HFJ6376 minivan. Er zijn ook 2 busmodellen in de database.

FAQ

Welke supercar begint met V?

Er is meer dan één supercar in de groep automerken die begint met V. Maar er zijn verschillende leiders in deze categorie. Bijvoorbeeld de Virago Coupe, gemaakt door het Britse Virago Cars of Vencer Sarthe uit 2015, met de hand geassembleerd door het team van het gelijknamige Nederlandse merk. Meer volledige en gedetailleerde informatie vindt u in de gegroepeerde merkenlijsten onder deze brief.

Wat is de auto met het V-logo?

Om het juiste antwoord op deze vraag te geven, moet u deze correct stellen en de belangrijkste kenmerken van het logo specificeren. Anders kunt u verschillende antwoorden geven. Bijvoorbeeld, de letter V ondersteboven heeft het merk INFINITI in zijn logo, BMW V8, 1956 Cadillac Sedan De Ville, 1940 Cadillac V16, 2006 Chevrolet BelAir Project-X, Chevrolet Impala convertible 348 SS, Chevrolet Corvette, Chrysler New Yorker 1954, 1959 Ford Thunderbird, 1937 Vauxhall V10 en nog veel meer.

Welke dure auto's beginnen met de letter V?

Een van de duurste auto's met een 'V'-naam is de Vector W8 Twin Turbo, die op het moment van zijn verschijning de snelste en duurste was. Ook Venturi Fetish uit 2010 en Vencer Sarthe uit 2015. Meer informatie is te vinden op een speciaal gecreëerde bron in de sectie van automerken met de letter 'V'.