Automerk met een U

Automerk met een U

Automerk met een U

Een auto heeft, net als een mens, zijn eigen karakter, zijn eigen kenmerken en zijn eigen geschiedenis. In nauwe relatie met elkaar hebben de auto en de persoon een beslissende invloed op elkaar. De ontwikkeling van de menselijke samenleving, de ontdekking van nieuwe wetten en technologieën heeft direct invloed op de ontwikkeling van de technologie rondom een ​​persoon. Nog maar anderhalve eeuw geleden was een auto slechts een zelfrijdende kar op drie of vier wielen, die door stoom in beweging werd gebracht. En het bewegingscomfort in dergelijke eenheden neigde naar nul. En elke auto die aan het begin van de eeuw werd gemaakt, was een echt luxeartikel, niet voor iedereen beschikbaar. Vandaag is de situatie totaal anders. De auto is veranderd van een luxeartikel in een dagelijks gebruiksartikel, het is een onderwerp van constant gebruik geworden dat voor iedereen beschikbaar is en vaak vooral noodzakelijk is bij dagelijkse activiteiten.

Welke automerken beginnen met een U?

Onder de namen van automerken die met de letter U beginnen, zijn niet heel veel fabrikanten vertegenwoordigd. Er zijn geen bijzonder grote wereldfabrikanten in. Maar ook hier zijn er vertegenwoordigers van verschillende categorieën auto’s, zoals UAZ met zijn SUV’s, vrachtwagens en lichte voertuigen, de Britse Ultima — een supercarfabrikant, UMM, die de Portugese auto-industrie vertegenwoordigt, en vele anderen.

Tegenwoordig zijn auto’s een multifunctioneel middel voor dagelijks gebruik. Met zijn hulp worden tijdbesparing, bewegingssnelheid, gemak van transport van goederen van elk gewicht, comfort van het overbruggen van grote afstanden geboden. Maar het meest interessante is dat moderne technologieën en vooruitgang in werktuigbouwkunde en ontwerp de auto niet alleen tot een handig vervoermiddel hebben gemaakt. De auto heeft zijn traditionele technische waarde ver overtroffen. Sommige van zijn categorieën zijn een effectieve manier geworden om de mate van rijkdom en het esthetische niveau van de eigenaar aan te tonen, het prestige te helpen behouden en de positie van de eigenaar in de hiërarchie van de menselijke gemeenschap aan te geven.

1. UAZ

UAZ Logo

Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de wereldwijde auto-industrie, wiens naam begint met de letter U, is het voormalige Sovjet- en nu Russische automerk UAZ, opgericht in 1941. Voorheen heette het merk de Ulyanovsk Automobile Plant, vernoemd naar V.I. Lenin, die tweemaal de Order of the Red Banner of Labour ontving. Vandaag — LLC Ulyanovsk Automobile Plant, dat deel uitmaakt van de Sollers-holding (voorheen Severstal-auto). De productiecategorie van het merk is SUV’s met vierwielaandrijving, lichte vrachtwagens, minibussen. De onderneming bevindt zich in de afrondende fase.

2. Ukrainian Automobile Corporation JSC

Ukrainian Automobile Corporation JSC Logo

Zoals de meeste Oekraïense ondernemingen van tegenwoordig, houdt het autobedrijf Oekraïense Automobile Corporation JSC, ook bekend als UkrAvto, zich bezig met de wederverkoop van gefabriceerde producten van automerken uit andere landen. De basis wordt gevormd door producten van Roemeense, Chinese en Duitse fabrikanten. Het bedrijf, opgericht in 1992, kreeg een bijzondere relevantie nadat Rusland in 2012 een gebruiksvergoeding invoerde. Het volume van de door het bedrijf aan Rusland geleverde producten daalde van 40% naar 2%, wat leidde tot de noodzaak om naar andere verkoopmarkten te verhuizen. Maar de aanscherping van de voorwaarden, en vervolgens de sluiting van de Krim-markt, veroorzaakte de groei van economische problemen voor de onderneming.

3. Ultima Sports Ltd

Ultima Sports Ltd Logo

De Britse autofabrikant Ultima Sports Ltd uit Hinckley, Leicestershire, Engeland werd opgericht in 1992. De oprichter van het bedrijf was Ted Marlowe. De belangrijkste productierichting was de productie van sportwagens en componenten voor de assemblage van raceauto’s. De montage is uitgevoerd op basis van een auto van Noble Motorsport. Sinds 1999, gedurende 16 jaar, heeft het merk de Ultima GTR supercar in verschillende modificaties geproduceerd. De GTR640 en GTR720, een Can-Am cabriolet, werden geïntroduceerd. In de beginperiode werden de Sport en Spyder uitgebracht. In 2015 verscheen de revolutionaire Ultima Evolution.

4. UMM

UMM Logo

De vertegenwoordiger van de Portugese auto-industrie is het bedrijf UMM — een metallurgische fabriek, die de autoproductie als een van zijn richtingen had. Het merk was gevestigd in Lissabon, Portugal. Sinds de oprichting in 1977 voor de fabricage van voertuigen met vierwielaandrijving die in de landbouw worden gebruikt. De producten hebben ook toepassingen gevonden in nutsbedrijven en de industrie. De basis voor de creatie van de auto was de Franse UMM 4×4 van SIMI Cournil, die zich onderscheidde door zijn kracht en stabiliteit. Het was een vierkante Landrover aangedreven door Hotchkiss-JEEP en vierwielaandrijving van Ferguson Diesel. Het model werd gebruikt om paus Johannes Paulus II te vervoeren toen hij Portugal bezocht.

5. Unic

Unic Logo

Het Franse automerk Unic werd in 1905 opgericht door Georges Richard in Put. Het bedrijf heeft de productie van bussen en auto’s uitgevoerd. Het begin van de oprichting van het merk ging gepaard met rechtszaken, invallen, die culmineerden in de heroprichting van het bedrijf onder de naam Société Anonyme des Automobiles Unic en het Unic-handelsmerk in 1905. Het eerste model van het bedrijf was de Type A1 10CV, onmiddellijk gevolgd door de Type A2 12CV en Type B1 14CV. De oprichter creëert samen met Jacques Bizet (de zoon van de componist) en Hugh Citroën (de broer van Andre Citroën), een krediet- en financiële structuur om de aankopen van zijn auto’s op krediet te financieren. In 1937 werd het autobedrijf gesloten. Het merk werd meerdere keren nieuw leven ingeblazen en werd in 1984 volledig gesloten.

6. Universal Power Drives

Universal Power Drives Logo

Universal Power Drives is een fabrikant van speciaal materieel en vrachtwagens onder de merknaam Unipower. Het merk werd in 1934 opgericht in Aldwych, Londen met een eigen fabriek in Perivale. Tot de jaren 50 produceerde het merk speciale voertuigen — houtvrachtwagens voor de bosbouw. In 1972 werd speciaal brandbestrijdings- en bouwmaterieel ontwikkeld op basis van de 4×4 Unipower Invader. In 1966 introduceerde het merk de Unipower GT-sportwagen, evenals de Quasar-Unipower uit 1967-68. In de jaren 80 werd de trekker uit de C-serie geproduceerd.Na de overname van Alvis plc creëerde het een dochteronderneming Alvis Unipower Limited, die Alvis-Unipower-trucks produceert.

7. UD Trucks

UD Trucks Logo

UD Trucks Corporation, een Japanse autofabrikant, opgericht in 1935 als Nihon Diesel Industries, Ltd in Kawaguchi, Japan aan de rand van Tokio, is vertegenwoordigd in de U-categorie van automerken. De oprichter was Kenzo Adachi. Het merk was gericht op de productie van dieseltrucks, bussen en hun chassis, evenals voertuigen voor speciale doeleinden. De faciliteit is gevestigd in Ageo, Saitama, Japan. Na in 2010 verschillende keren van naam te zijn veranderd, werd het merk UD Trucks. In 2021 nam Isuzu Motors het merk over.

FAQ

Welke supercar begint met U?

Onder de fabrikanten van spercars, wiens naam begint met de letter U, zijn vooral Ultima Sports-auto's beroemd. Het merk, opgericht in 1992, staat nu bekend om een reeks modellen in deze categorie: de Ultima Spyder, Ultima GTR en Ultima Can-Am. Tegenwoordig worden haar Ultima Evolution-modellen wereldwijd verkocht.

Wat is de auto met het U-logo?

De letter U wordt vaak gevonden als onderdeel van het logo van sommige automerken, zelfs degenen wiens naam er niet mee begint. Bedrijven zoals Unipower en de Japanse autofabrikant UD Trucks zijn degenen die deze letter als hun merkicoon gebruiken, wat niet alleen voorkomt in combinatie met andere elementen van de compositie, maar ook buiten de andere letterwaarden en grafische tekens waaruit de naam.

Welke dure auto's beginnen met de letter U?

De dure Lux-autocategorie is ook vertegenwoordigd in de groep auto's waarvan de naam begint met de letter U. Dit is het Britse automerk Ultima met zijn Ultima GTR en de Unipower GT-sportwagen en anderen. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de pagina's van de informatiebron over de auto's van de wereld.