Automerk met een T

Automerk met een T

Automerk met een T

Gedurende meer dan 150 jaar van zijn bestaan, wordt de auto vertegenwoordigd door een groot aantal merken, merken en modellen die in verschillende landen van de wereld en in verschillende perioden zijn geproduceerd. Vandaag, in de «wildernis» van de geschiedenis, is een aanzienlijk deel van de informatie over veel ontwerpers en bedrijven, vooral degenen die aan de wieg staan ​​van de auto-industrie, al verloren gegaan. De harde omstandigheden van kapitalistische concurrentie, periodes van oorlog en verwoesting verergerden de situatie alleen maar. Veel bedrijven, waarvan de ideeën innovatief waren voor hun tijd, hadden geen tijd om zichzelf volledig te realiseren, nadat ze een of twee revolutionaire modellen hadden gecreëerd, werden ze gedwongen te sluiten en hadden ze geen tijd om een ​​significant stempel achter te laten en verdwaalden. Sinds het midden van de 20e eeuw hebben veel bedrijven hun toevlucht genomen tot een systeem van fusies, veranderende vormen en namen, in een poging betere voorwaarden te creëren voor hun ontwikkeling, wat een enorme verwarring heeft veroorzaakt met de namen en hun eigendom.

Welke automerken beginnen met T?

De lijst met automerken en merken is vrij uitgebreid. Het omvat zowel moderne, operationele bedrijven en modellen die vandaag worden geproduceerd, als degenen die hun activiteiten al lang hebben stopgezet. Maar ze zijn allemaal verenigd door hun belangrijke historische bijdrage aan de ontwikkeling van de wereldwijde auto-industrie, waardoor ze een belangrijk onderdeel van deze lijst zijn geworden. Op de pagina’s van de bron vindt u alle belangrijke details over de kenmerken van technologie en de geschiedenis van de ontwikkeling ervan, waarvan de naam begint met de letter T. Dit is het beroemdste Franse merk van dure auto’s Talbot-Lago, en de Tsjechische Tatra, en de Duitse fabrikant van sportwagens van de categorie Lux — Tauro Sport Auto. En ook over veel autofabrikanten met deze brief, wereldberoemd en niet zo.

Deze verwarring heeft geleid tot de moeilijkheid om informatie over de ontwikkeling van auto’s in een logische volgorde en zonder grote hiaten te bestuderen en te verkrijgen. Als gevolg hiervan ontstonden er problemen bij het verkrijgen van de nodige statistische gegevens, het uitvoeren van een analyse van de ontwikkeling van werktuigbouwkunde, en er begonnen zelfs momenten te verschijnen waarop, als gevolg van deze verwarring, dubbele merken en namen begonnen te verschijnen, wat leidde tot rechtszaken. Tegenwoordig wordt deze taak ondersteund door het World Wide Web, dat de mogelijkheid biedt om diepgaand en uitgebreid te zoeken naar informatie over fragmentarische getuigenissen, restsporen in de oude pers, op foto’s, ansichtkaarten, foto’s van persoonlijke bibliotheken. Er worden speciale bronnen gecreëerd die de verzamelde informatie verzamelen, groeperen en systematiseren, waardoor het zoeken en opslaan ervan gemakkelijker wordt.

Bijzonder handig zijn degenen die de gevonden gegevens ordenen met behulp van een eenvoudige en handige alfabetische zoekopdracht. Door elke gewenste letter op te geven — T, E, S of een andere, krijgt u meteen een volledige lijst met namen die ermee beginnen. En door een specifiek merk op te geven, bijvoorbeeld Talbot-Lago, kom je meteen op de pagina van dit Franse merk, waar alle informatie die erover in de database is verzameld, wordt gepresenteerd. Biedt snelheid, gemak en tijdwinst bij het vinden van de juiste data.

Welke supercar begint met een T?

Onder de bekende supercarfabrikanten in de wereld zijn er ook merken waarvan de naam begint met een T. Er zijn ook bekende automerken in deze groep. Onder hen zijn de Technical Studio met zijn TS07 en de Teverbaugh & Kirkland Bonneville Special uit 1957, de beroemde Toyota en lichte supercarfabrikant Tushek Supercars. U kunt meer over hen en andere merken en merken te weten komen op de bronnenpagina’s.

Wat is de auto met het T-logo?

Het bekendste automodel dat de gestileerde letter T als embleem gebruikt, is de Tesla van de Amerikaan Elon Musk. Deze letter is genomen als symbool voor de dwarsdoorsnede van de elektromotor waarmee dit elektrische voertuig is uitgerust. Het merk was vooral beroemd om zijn Tesla Model 3 sedan, die qua verkoopvolume de 800.000ste overschreed.

Welke dure auto’s beginnen met de letter T?

Tot de duurste auto’s in deze groep behoren de producten van het Oostenrijks-Sloveense merk Tushek Supercars, evenals het Franse merk Turcat-Méry uit het begin van de vorige eeuw, sommige modellen van Toyota Motor Corporation en andere. Degenen die meer willen weten, moeten zeker de bronnenpagina’s bezoeken, die meer informatie over dit gebied bieden.

1. Talbot-Lago

Talbot-Lago Logo

Het bedrijf Talbot-Lago was een integraal onderdeel van de Brits-Franse onderneming STD Motors, opgericht in 1916 na de Grote Depressie. Het merk viel uiteen en het Franse deel, geleid door Antonio Lago, nam de naam Talbot-Lago aan. Ze verwierf wereldwijde bekendheid met haar Formule 1-sportteam en haar druppelvormige sportwagens. Vooral de Talbot-Lago T150 CC coupé uit 1937 en de Talbot-Lago T150 S, roadster uit 1938 waren populair onder zijn auto’s. Het merk hield op te bestaan ​​in 1959.

2. Tata

Tata Logo

Tata is een beroemd Indiaas automerk dat in 1945 werd opgericht om treinlocomotieven te vervaardigen in Mumbai, India. Het merk ontwikkelt zich in 1954 in de auto-industrie en brengt zijn eerste auto uit in nauwe samenwerking met Daimler-Benz AG. In 2004 koopt het merk, dat zijn ontwikkeling voortzet, Daewoo Commercial Vehicles Company, een Zuid-Koreaanse fabrikant van vrachtwagens. In 2008 neemt het bedrijf Jaguar Land Rover over van de eigenaar, Ford. Vandaag staat Tata op de 226e plaats van de grootste bedrijven ter wereld.

3. Tatra

Tatra Logo

Wereldberoemd is de Tsjechische autofabrikant Tatra, die zijn geschiedenis leidt sinds 1850 en onmiddellijk populair werd bij fabrieken in Berlijn, Wenen, Wroclaw, Kiev en Chernivtsi. De oprichter, Ignatz Shustala, richtte een onderneming op voor de productie van rijtuigen en chaises, genaamd Schustala & Company. Het merk bracht zijn eerste auto uit — President, in 1897 en werd daarmee de eerste Europese autofabrikant. In de toekomst werd het merk een bekende wereldwijde fabrikant van zware vrachtwagens. Verkocht in 2013 aan Truck Development, blijft zware vrachtwagens produceren met een ruggengraatframe. Het hoofdkantoor bevindt zich in Kopršivnice. Tsjechisch.

4. Tauro Sport Auto

Tauro Sport Auto Logo

Het Spaanse automerk — Tauro Sport Auto, opgericht door een groep Spaanse zakenlieden in 2010, is gevestigd in Valladolid. De belangrijkste reden voor de oprichting van het bedrijf is de wens om hun projecten uit te voeren in het segment van sportwagens van de categorie Lux. Hiervoor werkte het bedrijf samen met een van de raceautofabrikanten in Groot-Brittannië. Kenmerkend voor de productie is de kleinschalige productie en het handmatig vervaardigen van machines op bestelling. Het bekendste model van het merk is de Tauro V8 op basis van de Pontiac Solstice. Het wordt gepresenteerd in 4 varianten — Spider, Coupe, Saeta en Portago.

5. TechArt

TechArt Logo

In 1987 richt Thomas Behringer een autoproductiebedrijf op genaamd TechArt in Leonberg, Duitsland. Met zijn hulp probeerde de oprichter zijn ideeën te realiseren, waarin artistieke uitmuntendheid in harmonie zou zijn met geavanceerde prestaties en functies. In 2008 creëerde het merk de TechArt GT Street RS op basis van de Porsche 997 GT2. In 2009 brengt het Duitse bedrijf de Techart GTstreet RS uit op basis van de Porsche 911 GT2. Tijdens de uitbreiding opende het merk een Amerikaanse divisie in Largo, Florida. Een van de nieuwste modellen van het bedrijf is de GrandGT op basis van de Porsche Panamera Sport Tourismo.

6. Technical Studio

Technical Studio is een Franse technische studio opgericht in 2000 in Boismorand, Frankrijk. Het belangrijkste profiel van het merk is de ontwikkeling van moderne high-performance sportwagens geworden. Tot haar vlaggenschipontwerpen behoren de Aico 15 roadster en de aan haar toegeschreven TS07-coupé, die voor het eerst werd onthuld op de Autosalon van Parijs in 2007. Het laatste model was gepland om te worden uitgebracht in een hoeveelheid van 12 stuks. Brenda blijft in hetzelfde gebied werken en bereidt nieuwe projecten voor op individuele bestellingen.

7. Tesla

Tesla Logo

Tesla is een Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen en een energiebedrijf. Opgericht in 2003 door Martin Eberhard en Mark Tarpenning. Tegenwoordig voegen Elon Musk, Jeffrey Brian Straubel en Ian Wright deze namen echter toe, die zich actief hebben ingespannen om het idee zelf te realiseren. In 2019 is het merk ‘s werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen — auto’s en vrachtwagens. Zijn gelijknamige personenautomodel overtrof in 2021 de prestaties van het Japanse merk Toyota in verkoopvolumes.

8. Teverbaugh & Kirkland

In 1957 gingen John Teverbaugh en Robert Kirkland een partnerschap aan om hun idee van de snelste en mooiste auto te realiseren. Het merk is ontwikkelaar en fabrikant geworden van één auto. Het is getest in de Bonneville Salt Flats. Het enige Teverbaugh & Kirkland Bonneville Special-model is ontwikkeld om deel te nemen aan een aangepaste klasse D. Om het eerste resultaat te verbeteren, werd een tweede, lichtere carrosserie van glasvezel aangeschaft. John veranderde de vorm van de romp en zorgde voor een betere stroomlijning.

9. Thomas Motor Company

Thomas Motor Company Logo

De Thomas Motor Company werd in 1902 opgericht in Buffalo, New York als fabrikant van fietsen. Nadat het zijn assortiment had uitgebreid naar gemotoriseerde fietsen en motorfietsen, begon het merk zijn aandacht te richten op auto’s. Haar eerste auto’s onder het merk Flyer verschenen in 1905. Het was een serie grote personenauto’s met houten wielen. Het jaar 1908 werd een triomf voor het merk, toen een van de modellen de race New York-Parijs won. In 1919 werd het bedrijf opgeheven.

10. Tiger Racing

Tiger Racing Logo

Tiger Racing is een Brits kitcarmerk opgericht in 1989 door Jim Dudley in Londen. Het succes van het bedrijf zorgde voor de mogelijkheid om de productiefaciliteiten uit te breiden en de verhuizing in 1998 naar Peterborough, Cambridgeshire. Zijn sportwagens werden over de hele wereld in trek, wat leidde tot een naamswijziging in Tiger Sportscars Ltd. Het bedrijf produceerde verschillende soorten modellen — ERA 30 tm, ERA HSStm, Tiger Aviator tm, Tiger Avon, Tiger B6 en Tiger Cat E1/Supercat/XL. Het Z100-model, dat een snelheidsrecord vestigde, was beroemd.

11. Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH Logo

Een divisie van de Japanse autofabrikant Toyota Motorsport GmbH (TMG), gevestigd in Keulen, Duitsland, werd in 1993 opgericht door het moederbedrijf. Haar taken omvatten het management van het Europese team van het merk en het onderhoud van de sportwagens van het merk die deelnemen aan rallywedstrijden. In 1994 hield het merk zich bezig met het tunen van auto’s van wegteams. Sinds 2002 stapt het merk over naar de Formule 1, van waaruit het in 2009 vertrok. Ze ontwikkelde en produceerde sportmodellen Toyota GT-One en Toyota TS030 Hybrid.

12. Tommykaira

Tommykaira Logo

Vertegenwoordiger van de Japanse auto-industrie — Tommykaira, werd in 1986 opgericht onder de naam Tomita Yume Koujou door het moederbedrijf Tomita Auto Inc. Het merk is gevestigd in Minami-ku, Kyoto, Japan. Het bedrijf, genoemd naar de oprichters Yoshikazu Tomita en Kikuo Kaira, is in twee richtingen actief: autotuning en autoproductie. De modellen van het merk Tommykaira ZZ uit 1996 en de Tommykaira M25 uit 1998 op basis van de R33 Skyline GTS-t zijn erg beroemd. De pandemie heeft geleid tot de sluiting van regionale kantoren, waardoor het in 2020 mogelijk werd om geld te besteden aan de oprichting van de Tommykaira Club International — TKCI.

13. Toyota

Toyota Logo

De geschiedenis van het wereldwijde Japanse automerk Toyota begint met de oprichting van het eerste automatische weefgetouw door Sakichi Toyoda in 1924, wat het begin werd van de Toyoda Automatic Loom Works. In 1933 richtte het merk een autoproductieafdeling op. De eerste A1-sedan verscheen in 1924 en in 1935 kwam de eerste vrachtwagen, de G1, op de markt. In 1936 werd de wedstrijd om de merknaam gewonnen door de naam Toyota. Met een nieuw logo kwam het AA-model uit in 1936. Tegenwoordig is het een wereldberoemd automerk dat ook toonaangevend is in de productie van hybride elektrische voertuigen.

14. Tramontana

Tramontana Logo

De Spaanse supercar-ontwerper en -fabrikant kreeg bekendheid in 2005 na de onthulling van zijn eerste conceptauto op de Autosalon van Genève. Haar kleine individuele productie — tot 6 auto’s per jaar, met de hand gebouwd, maakte haar auto’s synoniem met hoge kwaliteit en uniek design. Fame bracht het merk een extreme versie van de sportieve luxe en moderne auto XTR. Het merk verzendt zijn producten wereldwijd.

15. TranStar Racing LLC

TranStar Racing LLC Logo

Het Amerikaanse automerk TranStar Racing LLC, opgericht door Neil Craig Miller in Pompano Beach, Florida in 2010, introduceerde in 2010 de Dagger GT hypercar, die wereldwijd bekendheid verwierf. De auto werd niet alleen op een rechte lijn de snelste street drag-racer. Hij demonstreerde in deze groep de beste prestaties op alle racecircuits ter wereld in de geschiedenis van de auto-industrie. Het merk bereidt drie modificaties van het model voor en blijft high-performance sportwagens ontwikkelen.

16. Trident Cars Ltd

Trident Cars Ltd Logo

Het Britse autobedrijf Trident Cars Ltd was van 1966 tot 1974 bezig met de productie van personenauto’s en werd na een opleving in 1976 in 1978 gesloten. Het bedrijf was gevestigd in Woodbridge en later in Ipswich, Suffolk. De eerste auto van het merk was een prototype, de Clipper convertible. De TVR Trident coupe was te zien in 1965. In 1970 verscheen de Venturer V6 en in 1971 de Tycoon. Tot 1977 produceerde het merk 130 auto’s van drie modellen.

17. Trion Supercars

Trion Supercars Logo

Trion Supercars, een jong Amerikaans automerk uit Orange County, Californië, VS, werd in 2012 in Las Vegas opgericht door Richard Patterson. Het merk kreeg bekendheid door de aankondiging van de ontwikkeling van de ultramoderne Nemesis hypercar. De verwachting is dat het project de snelle glorie van het bedrijf zal worden. Het project heeft tot doel de glorie van de Bugatti Veyron en Koenigsegg Agera te veroveren. De eerste prototypes maken de weg vrij voor kleinschalige productie — tot 50 auto’s per jaar. Tegelijkertijd zal de geschatte startprijs ongeveer $ 1 miljoen zijn voor één auto in de standaardconfiguratie.

18. Triumph Motor Company

Triumph Motor Company Logo

Triumph Motor Company, de oudste Britse autofabrikant, begon zijn activiteiten in 1885 met de import en productie van fietsen van het merk Triumph. De oprichters waren Siegfried Bettman en Maurice Schulte. In navolging van moderne trends begon het bedrijf in 1989 met het assembleren van Triumph-auto’s in Coventry, Engeland. De faam van het merk werd gebracht door dure modellen uit de jaren 30 — Triumph Southern Cross en Gloria. Onder de beroemde modellen van het merk waren vooral Triumph Spitfire (1965) en Triumph TR7 (1976) populair. Tegenwoordig produceert het bedrijf geen auto’s. Het merk werd gekocht door BMW.

19. Troller

Troller Logo

In 1995 richt Charlie Guth De Grange Troller Veículos Especiais S/A (Troller) op in Horizonte, Ceará, Brazilië. De naam is gemaakt als een Braziliaanse variant van een personage uit een Scandinavisch epos en de Engelse spelling ervan. Het merk houdt zich bezig met de productie van SUV’s. Het wereldwijd bekende model is de Troller T4, die met succes heeft deelgenomen aan verschillende rally’s, waaronder de Dakar Rally. In 1996 maakt het bedrijf zijn eerste prototype. Verkocht in 1997 aan Mário Araripe, het creëert de eerste benzine T4. In 2007 wordt het merk gekocht door Ford do Brasil.

20. Tucker Corporation

Tucker Corporation Logo

Het Amerikaanse autoproductiebedrijf Tucker Corporation, opgericht door Preston Thomas Tucker in 1946 in Chicago, produceerde tot 1951 auto-apparatuur. Vanaf de naoorlogse periode begon het merk de verwachtingen van de leek te realiseren om goedkope volksauto’s te maken. Het eerste model was de Tucker-48, genaamd de Tucker Torpedo. Maar het merk verloor in de strijd tegen de Big Detroit Three en werd in 1951 failliet verklaard, toen de productie volledig werd stopgezet. Een poging om het merk in Brazilië en thuis te herstellen werd onderbroken door het overlijden van de oprichter in 1956. Van dit model werden 51 auto’s geproduceerd.

21. Turcat-Méry

Turcat-Méry Logo

Turcat-Méry is het oudste Franse automerk, opgericht in 1899 en met het hoofdkantoor in Marseille. Modellen van het merk waren succesvol met de «powers that be». Zijn Turcat-Méry MI 28CV was de parel van de garage van de Russische keizer Nicolaas II, die de eerste officiële auto van V. I. Lenin werd. Haar verhaal houdt daar niet op. Gestolen in de winter van 1917, werd ze gevonden aan de Finse grens. Het merk is twee keer verkocht. In 1920, de bank Société marseillaise de crédit. De tweede keer in 1924 Arthur van de Provence. In 1929 werd de autoproductie stopgezet.

22. Tushek & Spigel Supercars GmbH

Tushek & Spigel Supercars GmbH Logo

Tushek & Spigel Supercars GmbH staat bekend om het produceren van hoogwaardige sport-supercars. Opgericht in 2012 in Slovenië door Aljosa Tushek, Jacob Carl Spigel. In het jaar van zijn oprichting presenteerde het merk zijn eerste model, de Renovatio T500, op Top Marques Monaco, waar de auto publiek trok en het merk investeerders vond. Dit maakte het mogelijk om de productie over te hevelen naar Oostenrijk in Graz, Stiermarken en een volledige rebranding van het bedrijf en het merk door te voeren. Het merk heeft verschillende TS-modellen gemaakt — 500, 600, TS900 Racer Pro en TS900 Apex 2018.

23. TVR

TVR Logo

TVR is een Britse ONAFHANKELIJKE fabrikant van lichte sportwagens, opgericht in 1946. De oprichter was de Engelse ingenieur Trevor Wilkinson. Tegenwoordig heeft het merk zijn hoofdkantoor in Blackpool, Lankashir. Aanvankelijk heette het bedrijf Trevcar Motors. De eerste auto zag het licht in 1947. In 1949 werd het merk omgedoopt tot TVR Engineering. Afkorting voor schepper. In 1958 verscheen Grantura, gevolgd door Griffith. In 1965 worden Vixen en Toscaanse V8 geproduceerd. In 1982 wordt Peter Wheeler de eigenaar van het merk. In 2004 werd het gekocht door Nikolai Smolensky. Hij verkoopt het in 2013 aan UK TVR Automotive Ltd.