Automerk met een R

Automerk met een R

Automerk met een R

Vanaf het moment van zijn verschijning is de auto de belangrijkste en vooral noodzakelijke «metgezel» van een persoon geworden. Zijn kenmerken, capaciteiten en uiterlijk hebben een grote invloed op de vorming van de betekenis van dit een van de belangrijkste uitvindingen van de mensheid. Gedurende 150 jaar is de auto erin geslaagd om niet alleen een enorme doorbraak te maken in zijn technische uitrusting, maar ook van de categorie van een luxeartikel naar een aggregaat dat een dagelijkse noodzaak is geworden. De geschiedenis is direct gerelateerd aan de geschiedenis van de hele mensheid.De eerste stappen op dit gebied werden gezet, zelfs toen dergelijke ontwikkelingen werden gezien als een fantasiegebied. In een zeer korte tijd zijn deze units echter veranderd van onhandige houten en metalen monsters in elegante en stijlvolle armaturen die een element worden van het demonstreren van hun eigen imago en rijkdom.

Welke automerken beginnen met een R?

De letter R is een van de «favorieten» van autofabrikanten. Sinds de oprichting van de eerste «ijzeren paarden», meer dan anderhalve eeuw geleden, is de letter R als hoofdletter heel gewoon onder de namen van bedrijven en merken. Veel van de meest bekende merken van het begin van de 20e eeuw, die al in de vergetelheid zijn geraakt, beginnen ermee. En een nog groter aantal ondernemingen houdt zich tot op de dag van vandaag bezig met de productie van auto’s. Onder hen waren en zijn vooral Renault en Ranz, Reynard en de eminente Rolls-Royce, de ooit wereldberoemde Rover en de oudste Russische auto- en vliegtuigfabrikant Russo-Baltique, die onlangs nieuw leven werd ingeblazen. Meer informatie op de bronnenpagina’s.

Een dergelijk divers gebruik van machines in het menselijk leven heeft geleid tot een breed scala aan voorstellen van een groot aantal fabrikanten. Tegelijkertijd had de constante opkomst van nieuwe technologieën, ondersteund door de wens van de mensheid om sneller en sneller te gaan in hun eigen ontwikkeling, een enorme impact op het aantal geproduceerde auto’s, verschillend in ontwerp, doel en ontwerp. Dientengevolge, vanaf het moment dat de eerste zelfrijdende koets verscheen tot vandaag, zijn duizenden zeer verschillende modellen te vinden op straatwegen, die niet alleen verschillen in uiterlijk, maar ook in de taken die ze moeten oplossen. En hoeveel modellen hebben hun geschiedenis in de smelterijen de afgelopen jaren beëindigd sinds de creatie van het eerste prototype van dit soort apparatuur, waardoor alleen de herinneringen aan hun eerste eigenaren, oude foto’s en vermeldingen in gedrukte publicaties overblijven. En dit is niet alleen te wijten aan het feit dat technologieën voortdurend vooruitgaan en verouderde ontwerpen hun relevantie verliezen. De geschiedenis zelf kraakt veel daarvan genadeloos af. Dat gaat steeds verder in het verleden op de tijdschaal.

Het resultaat is een gedeeltelijk of volledig verlies van veel historische gegevens die de mensheid in staat stellen een volledig en correct beeld van haar verleden te vormen, huidige problemen op te lossen en onherstelbare fouten in de toekomst te voorkomen. Het gemak van het zoeken en opslaan van informatie uit het veld van de wereldwijde auto-industrie wordt tegenwoordig geboden door speciale informatiebronnen. Ze houden zich bezig met het verzamelen van ongelijksoortige informatie, hun systematisering, bestellen in speciale repositories met behulp van ontwikkelde en voorbereide services. Vooral handig zijn degenen die alfabetische volgorde in hun systeem gebruiken, waardoor je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Het volstaat dus om de letter R in de zoekmachine in te voeren, zodat enkele tientallen automerken, waarvan de naam met deze letter begint, onmiddellijk op het scherm verschijnen.

1. Radical Sportscars

Radical Sportscars Logo

Sinds 1997 wordt de Britse sportwagenindustrie vertegenwoordigd door Radical Sportscars, opgericht door autoliefhebbers en ingenieurs Mick Hyde en Phil Abbott. Hun eerste ontwerp was een open racewagen. Maar met grote vooruitzichten voor de toekomst creëerden de ontwerpers een project dat het gemakkelijk maakte om auto’s voor gebruik op gewone wegen te brengen met snelle herregistratie. De lijn van sportwagens van het merk presenteerde een verscheidenheid aan sportmodellen met verschillende kenmerken. De meest populaire was de 2001 Radical SR3, terwijl de meest populaire sportwagen de 2013 V6 RXC was.

2. Ram Trucks

Ram Trucks Logo

In 2010, de Ram Pickup spin-off van Dodge. Het hoofdkantoor van het merk was gevestigd in Auburn Hills, Michigan, VS. Een interessant punt is de slogan die door het merk wordt gebruikt, die luidt «Guts. Glory. Ram.». Het project werd opgericht als een dochteronderneming van Dodge, maar werd vrijwel onmiddellijk geheroriënteerd naar een zelfstandige activiteit als groothandelsfabrikant. Deze onderneming nam de productie en verkoop over van de hele lijn pick-ups en zware vrachtwagens die voorheen onder het merk Chrysler werden geproduceerd, evenals enkele andere merken. Fiat Ducato is bijvoorbeeld vandaag Ram ProMaster.

3. Renault

Renault Logo

Renault is een van de bekendste Franse merken met een rijke historie en prestigieuze producten. Opgericht in 1898 door de broers Louis, Marcel en Fernand Renault en met hoofdkantoor in Frankrijk: Boulogne-Billancourt. In hetzelfde jaar werd de eerste auto die door het bedrijf werd gemaakt, gekocht door een vriend van de grondlegger. Tot 1907 rustte het bedrijf de hele taxivloot van Parijs en Londen uit met zijn machines. Naar aanleiding van het merk bedekte de New Yorkse markt met zijn producten. Het bedrijf werd na de Tweede Wereldoorlog genationaliseerd en bleef toonaangevend in zijn productiegebied. Vandaag kondigde het merk de oprichting aan van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

4. Reynaert Motorsport

Reynard Motorsport Logo

In de jaren 80 van de vorige eeuw maakte een Brits merk genaamd Reynard Motorsport een grote vlucht op de racewagenmarkt. Nadat het zijn activiteiten in Bicester begon, verhuisde het merk onmiddellijk naar Reynard Park, Brackley, Engeland. Het bedrijf was gericht op de formule en gebruikte de basis Ford 1600’s en 2000’s, evenals Vauxhall Lotus, Three, 3000 en CART. De oprichter van het bedrijf was autocoureur Adrian Reynard, die in 1973 een bedrijf oprichtte met de naam Sabre Automotive Ltd. Sinds het einde van de jaren 90 heeft het merk zijn naam veranderd in Reynard, waardoor het een reputatie heeft opgebouwd als een merk dat niet verliest. De crisis van 2002 leidt tot een reorganisatie van het merk.

5. Rezvani Motors

Rezvani Motor Logo

Het Amerikaanse autobedrijf Rezvani Motors, opgericht in 2013 door Ferris Rezvani, ontwikkelde de Rezvani Beast op basis van de Ariel Atom. De productie vond plaats in Santa Ana, Californië. In 2015 bracht het bedrijf een seriële versie van het model uit, het gebruik van moderne systemen en apparatuur voor stempelen en assemblage maakte het mogelijk om bestellingen binnen 8-12 weken te realiseren. Het eerste model werd in 2015 verkocht — weg-, deurloze en open versie. In 2017 werd een extreem model van de TANK SUV geïntroduceerd. Het nieuwe model was Rezvani Hercules.

6. Rickenbacker Motor Company

Rickenbacker Motor Company Logo

In 1922 werd het automerk Rickenbacker Motor Company opgericht in Detroit, Michigan, VS door een voormalig officier van het 9th Fighter Squadron, Eddie Rickenbacker. Het assortiment van het bedrijf omvatte de meest populaire en gewilde toerwagens, sportcoupés, sedans en roadsters. Ze onderscheidden zich door de aanwezigheid van interne remmen op alle vier de wielen. Ondanks de introductie van de nieuwste modellen in 1927 was de verkoop laag. In 1927 verkocht het bedrijf de productiefaciliteiten aan Audi.

7. Riley Motor

Riley Motor Logo

Trapfietsen hebben hun invloed gehad op de opkomst van het Britse merk Riley Motor in 1890. Het bedrijf heette de Bonnick Cycle Company en was gevestigd in Coventry, Engeland. In 1896 veranderde de naam van het bedrijf in The Riley Cycle Company. Vanaf 1903 richtten de zonen van de oprichter, op basis van de hoofdonderneming, de Riley Engine Company op voor de productie van motorfietsen en auto’s. In 1912 veranderde het bedrijf zijn naam in Riley (Coventry) Limited, waardoor de productie van motorfietsen volledig werd stopgezet. In 1918 verscheen het merklogo, de productie van motor en carrosserie ontwikkelde zich. Er werden sedans, coupés, toeristen- en sportwagens en limousines geproduceerd.

8. Rimac Automobili

Rimac Automobili Logo

Na de vorming van de Kroatische Republiek werden er nationale bedrijven opgericht, waaronder Rimac Automobili d.o.o. uit Sveta-Nedelya is een fabrikant van moderne auto’s en aanverwante apparatuur. Opgericht in 2009 door Mate Rimac, werd het merk beroemd met de eerste Concept One. De auto werd de snelste in zijn categorie. Onder de ontwikkelingen van het bedrijf bevinden zich de Green Monster op basis van de BMW E30, de in 2017 geïntroduceerde Concept S en de Concept Two.

9. Rinspeed

Rinspeed Logo

Het Zwitserse automerk Rinspeed werd in 1977 opgericht in Tsumikon, Zwitserland door Frank Rinderknecht. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met het ombouwen van productiemodellen naar sport en ontworpen voor mensen met een handicap. Het eerste model was een getunede Volkswagen Golf I Turbo en de eerste eigen auto was de Rinspeed Roadster sportwagen. Hij lanceerde een sportlijn van nieuwe concepten die jaarlijks worden gecreëerd. Het merk richt zich op milieuvriendelijke modellen met hybride motoren en elektrische voertuigen. Hun assortiment omvat niet-standaard opties — enkelvoudig, transformatoren, amfibieën en andere.

10. Rolls Royce

Rolls Royce Logo

‘S Werelds toonaangevende fabrikant van luxe auto’s Rolls-Royce is tegenwoordig een divisie van BMW AG. Het oudste Britse merk werd in 1904 opgericht door Rolls-vrienden Charles en Royce Henry in Goodwood, Chichester, Verenigd Koninkrijk. Het merk richtte zich op de productie van dure auto’s op bestelling en projecten. Ze onderscheidden zich door pretentie van ontwerp, Engelse strengheid en stijfheid. De laatste eigenaren van het merk, het Vickers-concern, verkochten het bedrijf in 1998 aan het Duitse BMW. In de strijd om het merk kreeg eminente Volkswagen een deel van de rechten op RR.

11. Ronart Cars

Ronart Cars Logo

Ronart Cars uit Peterborough, opgericht in 1984 door de broers Rona en Arthur Wolstenholme, staat bekend om zijn op maat gemaakte sport- en raceauto’s. Elk model was uniek en met de hand geassembleerd. Het assortiment omvatte modellen voor wegdek en baanraces. Sportwagens hadden open wielen zoals racemodellen. In 1984 begonnen de oprichters hun idee van het eerste eigen prototype te realiseren. Tegen 1999 kon de capaciteit worden uitgebreid naar meer massaproductie. In 2003 werd het merk verkocht.

12. Ronn Motor Group

Ronn Motor Group Logo

Het autobedrijf Ronn Motor Group, opgericht in 2007, werd de realisatie van het idee om een ​​eigen bedrijf te bezitten door de oprichter Ronn Maxwell Ford. Nadat hij zijn eigen onderneming had opgericht, begon hij het RONN Scorpion-model te ontwikkelen. Na een reis naar China realiseerde hij zich het gebrek aan perspectief op koolstofmodellen. Begin 2009 maakte Europa kennis met het prototype, waarvan de release eind dit jaar stond gepland. De overeenkomst met Gray Design opende meer mogelijkheden en in augustus 2015 begon de ontwikkeling van Scorpion 2.0.

13. Rossion Automotive

Rossion Automotive Logo

Onlangs aan populariteit gewonnen bij supercarfabrikanten, begon het Amerikaanse automerk Rossion Automotive snel aan populariteit te winnen onder automobilisten. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten bevinden zich in Palm Beach, FL, VS Het merk is gespecialiseerd in de productie van supersportwagenmodellen waarvan de carrosserie volledig is gemaakt van koolstofvezel. Tegenwoordig vertegenwoordigt het merk Rossion Q1, Rossion Q1R, Noble en Mosler. Elk van deze modellen wordt alleen met de hand geassembleerd uit componenten die grondige tests hebben doorstaan.

14. Roush Performance

Roush Performance Logo

Roush Performance werd in 1995 opgericht door Jack Roush in Livonia, Michigan. Het bedrijf werd opgericht om hoogwaardige componenten te produceren die de originele versies zouden kunnen vervangen bij de reparatie van vrachtwagens en auto’s van de Ford Mustang, Ford Focus en Ford F-150 pick-up. Nu heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid met de productie van hoogwaardige componenten voor race- en straatsportmodellen. Alle aanpassingen die de voorraden van de onderneming hebben verlaten, inclusief de Ford Mustang in RS-, Stage 2-, Stage 3-versies en andere, zijn goedgekeurd voor gebruik in 50 staten.

15. Rover

Rover Logo

Onder de oudste autofabrikanten wordt een waardige plaats ingenomen door het Britse merk Rover Company, dat in 1887 werd opgericht door John Starley en William Sutton. Het merk was gevestigd in Coventry, VK. De productie begon met de productie van fietsen en motorfietsen, die in 1925 werd gesloten. De eerste auto werd gemaakt in 1889 en was een zelfrijdende koets. Na de Eerste Wereldoorlog begon het merk nieuwe technologieën te gebruiken die het massakarakter en de lage prijs verzekerden. In 1994 wordt het bedrijf overgenomen door BMV, wat bijdraagt ​​aan de vernieuwing van het modellengamma. In 2000 wordt het merk gekocht door het Phoenix Consortium. Het merk sloot in 2005.

16. Ruf

Ruf Logo

De geschiedenis van de creatie van sportwagens omvat de Duitse fabrikant Ruf Automobile GmbH, die in 1939 in Pfaffenhausen, Duitsland werd opgericht door de ondernemer Alois Ruf. Aanvankelijk was het een autoreparatiewerkplaats voor reparatie en onderhoud van auto’s. Sinds 1969 heeft het bedrijf verschillende auto’s getuned, waaronder moderne en zeldzame Porsche-modellen. Tegelijkertijd begint het merk met de ontwikkeling van raceauto’s die alleen bedoeld zijn voor baanwedstrijden. In 1981 werd het bedrijf het merk RUF en kreeg het zijn plaats onder autofabrikanten.

17. Rousseau-Balt

Rousseau-Balt Logo

Een van de oudste Russische automerken, het merk Rousseau-Balt, werd opgericht in 1908, toen een auto-afdeling werd geopend in de fabriek in Russo-Baltique. Het eerste model C 24/30 werd geproduceerd in 1909. Tot 1918 werden verschillende van zijn wijzigingen gepubliceerd. In 1913 kwam het eerste halfrupsvoertuig en de autoslee uit. In de categorie dure auto’s bracht het merk het model C 24 RBVZ uit. Binnen 9 jaar heeft het merk meer dan 900 auto’s geproduceerd. Onder hen zijn auto’s voor het koninklijk hof. In 1915 verhuisde de fabriek naar Moskou en in 1918 werd ze genationaliseerd en omgedoopt tot de First State Armoured Plant.

18. Rivian

Rivian Logo

Het begin van de 21e eeuw wordt gekenmerkt door de transitie van de mensheid naar een milieuvriendelijke levensstijl. Zo ontstond in 2009 het Amerikaanse autobedrijf Rivian, dat zich richtte op de productie van elektrische auto’s. Het bedrijf is opgericht door RJ Scaringe en heeft zijn hoofdkantoor in Irvine, CA, VS. Onder de ontwikkelde modellen bevinden zich sport-SUV’s en pick-ups, die een universeel platform gebruiken waarmee op basis daarvan nieuwe modellen kunnen worden ontwikkeld. Het ontwerp van elektrische voertuigen bood de mogelijkheid om voertuigen op elk oppervlak te verplaatsen, inclusief off-road. Er wordt momenteel een elektrische bestelwagen ontwikkeld en er wordt een netwerk van basislaadstations gebouwd in Canada en de VS.

FAQ

Welke supercar begint met R?

De meest populaire en bekende modellen die behoren tot de categorie supercars in de groep van merken die met de letter R beginnen, zijn de producten van het Amerikaanse bedrijf Rossion Automotive - Rossion Q1, Mosler en anderen. Met de hand geassembleerd, gebruikmakend van de nieuwste ontwikkelingen in moderne technologie, zijn auto's van hoge kwaliteit en uitstekende prestaties. Voor meer informatie over de supercars in deze groep is een bezoek aan de informatiebron aan te raden.

Wat is de auto met het R-logo?

Zoals in veel gevallen waarbij enkele letters in logo's van automerken werden gebruikt, was de letter R geen uitzondering. Het kan worden gezien als een persoonlijk symbool op de logo's van automerken waarvan de naam niet eens met R begint. Een voorbeeld is het embleem van het automerk Volkswagen, dat de top van het modellenprogramma symboliseert en maximale prestaties kenmerkt.

Welke dure auto's beginnen met de letter R?

De hoogste prijs van automerken, waarvan de naam begint met de letter R, was en onderscheidt zich door de producten van Rolls-Royce. Maar onder moderne merken, in termen van zijn hoge kosten, heeft dit klassieke merk Green Monster 'ingehaald' - een model gebaseerd op de BMW E30 van een relatief jonge Kroatische autofabrikant Rimac Automobili d.o.o.