Automerk met een Q

Automerk met een Q

Automerk met een Q

Automerken hebben een totaal verschillende benadering van de vorming van hun naam. Sommigen gaven het bedrijf hun naam, anderen gebruikten afkortingen van namen, anderen gebruikten de naam van het gebied of plaatsnamen, sommige namen van epische helden, goden of woorden die enkele karakteristieke kenmerken van de activiteit aanduiden. Als gevolg hiervan dekken de namen alle letters van het alfabet, wat het handig maakt om ze precies volgens een dergelijk systeem te rangschikken. En het is noodzakelijk om zo’n formatie te maken van de geschiedenis van merken in de wereld van autobouw, omdat hoe verder de mensheid gaat vanaf de oprichting van dit soort industrie, hoe meer informatie over fabrikanten verloren gaat. Nu al zijn veel gegevens verloren gegaan over degenen die aan de oorsprong stonden. En de moderne zakelijke omgeving maakt het steeds moeilijker om informatie te vinden na hernoemen, fusies, splitsingen, wederverkoop, herregistraties.

Welke automerken beginnen met een I?

De letter Q is niet bijzonder populair bij autofabrikanten. Daarom zijn er onder de volledige autofabrikanten — niet ontwerpers of monteurs, maar weinigen die deze letter in de titel van hun naam hebben. Vertegenwoordigers van deze categorie zijn Qvale, Qvick Motors, Qoros Auto.

Gebrek aan informatie leidt tot de onmogelijkheid om antwoorden te krijgen op alle vragen die zich voordoen, maakt het niet mogelijk om een ​​juiste bedrijfsstrategie op te bouwen, om een ​​volledig beeld te geven van de relatie tussen de geschiedenis van een persoon en een auto. Het wordt ook moeilijk om simpelweg aan je eigen behoeften te voldoen — of het nu een hobby is of een wens om de juiste keuze te maken bij het kopen van een nieuwe auto of, nog meer, op de secundaire markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door hulpdiensten, waar dergelijke informatie in alfabetische volgorde wordt verzameld.

1. Qvale

Qvale Logo

Een van de Italiaanse automerken van de 21e eeuw — het bedrijf Qvale werd in 2000 opgericht door de Amerikaan Bruce Qvale. De geschiedenis van de schepping begon met de geschiedenis van de heropleving van het bedrijf Alejandro de Tomaso, opgericht in 1947. Hiervoor gebruikte hij de nieuwste ontwikkeling van De Tomaso Biguà. Vanwege financiële problemen wendde hij zich tot Bruce Qvale, de zoon van de beroemde automaker Kjell Qvale, oprichter van British Motors in 1947 in San Francisco, Californië, om Jaguar te distribueren. In 1996 werd de auto uitgebracht. Na de overeenkomst werd De Tomaso Biguà omgedoopt tot Mangusta. Maar de samenwerking viel uit elkaar en Bruce Qvale nam de fabriek over. En de auto kreeg in 2001 de naam een ​​nieuw merk — Qvale Mangusta.

2. Qvick Motors

Qvick Motors Logo

Het automerk Qvick Motors werd in 1997 opgericht in het Belgische Zevekote om raceauto’s en accessoires voor circuits en rally’s te produceren en te onderhouden. Het is de leverancier van Samsonas-componenten en -transmissies aan de Benelux-landen en verzorgt trainingen en opleidingen voor rijders. Onderhoudt rallywagens van retro tot de modernste modellen. Het kleine carrosseriebedrijf staat bekend om zijn Qvick Mini Cooper S3. De auto is gebaseerd op de ontwikkeling van het Mini Cooper-model. Hij nam deel aan de Belcar series, de Belgische endurance kampioenschappen.

3. Qoros

Qoros Logo

Qoros Auto Co., Ltd is een autofabrikant uit Shanghai, China, opgericht in 2007 als een joint venture tussen Chery en Israel Corporation. Het bedrijf heette oorspronkelijk Chery Quantum Automotive Corporation. In 2011 kreeg het merk zijn inmiddels bekende naam. Tegenwoordig zijn Chery en Kenon Holdings de partners van het merk. De producten van het merk hebben een origineel ontwerp, onderscheiden zich door de verbinding van een reeks diensten en verhoogde veiligheid. Het eerste model was de Qoros 3, die in het voorjaar van 2013 op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. Het model ging in de herfst van hetzelfde jaar in serieproductie in China.

FAQ

Welke supercar begint met Q?

Gezien het kleine aantal autofabrikanten in deze groep valt het aantal supercars binnen het minimum. Het exacte antwoord kan worden verkregen door de bronnenpagina voor deze brief te bezoeken en te bestuderen.

Wat is de auto met het Q-logo?

Het enige automerk met een Q-naam waarvan het logo alleen met de hoofdletter van de naam wordt weergegeven, is Qoros Auto.

Welke dure auto's beginnen met de letter Q?

De foutief gestelde vraag zal een meer gedetailleerd antwoord moeten geven. Tot de duurste auto's die met de letter Q beginnen, behoren auto's: Audi Q2, Q3, Q4, Q5, Q7; Infiniti Q30, Q60. Niet alle auto's zijn opgenomen in de groep van merken met de letter Q. In de categorie zelf is alleen Qvale Mangusta de duurste te noemen.