Automerk met een N

Automerk met een N

Automerk met een N

De geschiedenis van de auto is de geschiedenis van de ontwikkeling van de hele mensheid, waarvan de beste vertegenwoordigers aan de basis stonden van de creatie van dit soort technische middelen. Meer dan anderhalve eeuw heeft de auto een enorme stap gemaakt van de eerste zelfrijdende rijtuigen en zelfrijdende chassis op stoom- en batterijtractie naar moderne krachtige en mooie «ijzeren paarden» die op hoge snelheid energie gebruiken die in een verscheidenheid van ofways — gebaseerd op verbrandingsmotoren die worden aangedreven door benzine, diesel of gas, met behulp van moderne elektromotoren die onder meer gebruikmaken van zonne-energie. En deze moderne vooruitgang is niet alleen het resultaat van wetenschappelijke ontdekkingen en technologie. Elk van hen heeft een aandeel in de kennis en het werk van degenen die aan de basis stonden van de auto-industrie en deze gedurende deze tijd hebben ontwikkeld.

Welke automerken beginnen met een N?

Handig zoeken in alfabetische volgorde brengt de geïnteresseerde onmiddellijk naar de gewenste pagina van de bron met de vereiste letter. En hier kunt u meteen een volledig antwoord krijgen op de gestelde vraag. Bovendien kunt u bij elk item beknopte informatie krijgen over de merken waarvan de naam begint met de letter N. Er zijn veel automerken in deze categorie — hier zowel de wereldberoemde Nissan als zijn sportdivisie Nismo. U kunt een compleet beeld krijgen van Neoplan-producten en de kenmerken van Nardi-voertuigen. Alles is handig en getest.

U kunt meer te weten komen over ontwerpers en merken, kenmerken en typen auto’s, geschiedenis en technologieën door speciale bronnen te bezoeken, die tot taak hebben alle beschikbare informatie over de ontwikkeling van de auto te verzamelen en te ordenen. Immers, wat stilaan in de diepten van de afgelopen jaren verdwijnt, wordt steeds minder toegankelijk, gaat verloren in de mist van het verleden. En moderniteit onderscheidt zich door een soort verwarring, die orde en ernst van studie, registratie en behoud van de kleinste details vereist die niet alleen helpen om het verleden beter te leren kennen, het heden te evalueren, maar zelfs om in de toekomst van de auto-industrie te kijken en de hele mensheid als geheel. Dit wordt mogelijk gemaakt door speciale bronnen die alle verzamelde informatie «op de planken» in alfabetische volgorde rangschikken. Het gemak van alfabetisch zoeken komt tot uiting in het feit dat het tijd bespaart en het proces zelf eenvoudiger maakt. Dus als je de vraag stelt welke automerken met een N beginnen, kun je meteen naar de pagina gaan waar alleen die merken staan ​​waarvan de naam begint met de vereiste letter.

1. Nissan

Nissan Logo

De Japanse autofabrikant Nissan Motor Co., Ltd., opgericht in 1933 door Yoshisuki Aikawa, Dan Kenjiro en William R. Gorham, staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige producten. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Yokohama, Japan. Het bedrijf is ontstaan ​​uit de fusie van twee ondernemingen — Tobata en Nihon sangyo. In 1934 heet het Nissan Motor. Tot 1980 verzamelde het merk Datsun-auto’s, waarvan het handelsmerk in 1986 ophield te bestaan ​​en in 2013 nieuw leven werd ingeblazen. In 1958 vonden de eerste autoleveringen aan de VS plaats. In 1962 kwamen auto’s op de Europese markt. Reeds in 1999 kocht Renault het meerderheidsbelang in het merk.

2. Nismo

Nismo Logo

Nismo staat voor Nissan Motorsport. Het bedrijf dat het draagt, werd in 1984 door Nissan in Tokio, Japan opgericht om auto’s te moderniseren en aan te passen, sportwagens te produceren en de belangen van het merk in de autosport te vertegenwoordigen. Het bedrijf is ontstaan ​​uit de fusie van twee divisies Publication Division 3 en Special Car Testing Division. In 1988 werd de eerste race-Saurus gelanceerd. 1990 — Skyline R32 GT-R met 500 modellen van Evolution-editie wegversies. De Nissan Skyline Nismo 400R en Nissan Silvia S14 270R werden ook uitgebracht na ingrijpende herontwerpen en vele andere modellen.

3. Noble

Logo Noble

1999 Het Britse automerk Noble werd opgericht door Lee Noble in Leeds, West Yorkshire. De onderneming is opgericht voor de productie van hogesnelheidssportwagens. De producten verschilden in de plaatsing van de centrale in het midden of achterin. Als ontwerper nam de oprichter actief deel aan de ontwikkeling van het ontwerp van elk model. Voor de verkoop van het merk in 2006 werden er verschillende modellijnen gecreëerd. Na de verkoop creëerde het merk het belangrijkste model in zijn geschiedenis: de 2009 Noble M600-sportwagen. Na de crisis in 2012 is het bedrijf overgestapt op stukproductie met de hand.

4. Neri & Bonacini

Neri & Bonacini Logo

Het Italiaanse automerk Neri en Bonacini, ook wel Nembo genoemd, werd in 1959 opgericht door Giorgio Neri en Luciano Bonacini in Modena, Italië. Het bedrijf was een autoreparatie- en carrosseriebedrijf voor Ferrari, Lamborghini en Maserati onder het merk Nembo. Ook werden sinds 1966, binnen twee jaar, twee prototypes van hun eigen auto’s gemaakt — Neri en Bonacini Studio GT Due Litri. Het vertrek van Bonacini in 1967 leidde tot de sluiting van het merk. Neri opende Motors-World-Machines (MWM).

5. Neoplan

Neoplan Logo

De Duitse autofabrikant Neoplan Bus GmbH werd in 1935 opgericht door Gottlob Auwärter in Stuttgart, Duitsland. Het merk was gericht op de fabricage van carrosserieën voor bussen en vrachtwagens. In 1953 werd de gedeeltelijke monocoque-technologie van het stalen buisframe geïntroduceerd. De motorruimte bevond zich aan de achterzijde. Tegenwoordig produceert het merk comfortabele stads- en toeristenbussen, trolleybussen. Onder de moderne busmodellen zijn vooral de Neoplan Skyliner van 2006, de Neoplan Airliner voor luchthavendiensten, de Neoplan Skyline van 2009 en de Neoplan Megaliner populair.

6. NH Buchanan Motor Co

NH Buchanan Motor Co Logo

Ook het Australische bedrijf NH Buchanan Motor Co Pty Ltd, dat in het midden van de 20e eeuw sportwagens produceerde, drukte zijn stempel op de geschiedenis van de auto-industrie. Opgericht in 1956 in Annandale, N.S.W. De auto’s werden Buchanan genoemd, naar de ontwerper en fabrikant van de carrosserie, die hij van glasvezel maakte. De auto’s waren compleet, wat voorzag in de behoefte aan zelfmontage door de kopers zelf. Tegelijkertijd was een belangrijk kenmerk de mogelijkheid om opties voor de kit te kiezen. Het merk heeft verschillende van dergelijke kits gemaakt, waaronder de Repco Ricardian en Buchanan Cobra uit 1958 die vooral populair waren. Het merk is sinds 1961 gesloten.

7. Nationale Automobil-Gesellschaft (NAG)

Nationale Automobil-Gesellschaft (NAG) Logo

De Duitse autofabrikant Neue Automobil-Gesellschaft AG werd in 1901 opgericht in Berlin-Oberschöneweide, Deutschland als NOS. Sinds 1902 is de productie van NAG Pkw Typ A en taxi’s gevestigd. De eerste elektrische auto’s verschenen in 1907. In 1908 werden de K6- en K8-modellen en dubbeldeks-omnibussen geproduceerd. In 1915 verandert het merk zijn naam in NAG. In 1930 fuseert NAG met Büssing — Büssing-NAG Vereinigte Nutzkraftwagenwerke AG. In 1930 lanceerde het merk zijn iconische model — NAG-Protos, Typ 208. In 1931 lanceerde het merk de eerste serie van het land — het model 218. Het faillissement volgde in 1938.

8. Nagant

Nagant Logo

Nagant Frères was een automerk dat in 1855 door de gebroeders Nagant werd opgericht om fijnmechanische onderdelen te produceren in Luik, Frankrijk, dat later Fabrique d’Armes Em & L. Nagant werd. Aan het eind van de 19e eeuw kwam daar de autoproductie bij. Het eerste gelicentieerde Gobron-Brillié-model kwam uit in 1900. Ze had verschillende versies van de namen — Gobron-Nagant en Gobron-Brillié Belge. In 1904 begon de productie van zijn eigen ontwerpen. Onder hen zijn de Nagant-modellen uit 1910 en 1923 van bijzonder belang. In 1927 werd het bedrijf gekocht door het automerk Imperia.

9. NAMCO

NAMCO Logo

NAMCO is een acroniem voor National Motor Company of Greece, opgericht in 1972 en met hoofdkantoor in Thessaloniki, Griekenland. De oprichters waren Gerasimos Kontogouris, Petros-Tzanetos Kontogouris, Kostas Kontogouris, Victor Kontogouris. De in 1957 gekochte technologie en het gebruiksrecht leidden tot de oprichting van het eerste FARCO-bedrijf in Thessaloniki, Griekenland. Het project kreeg de naam FARMOBIL. En pas in 1972 introduceert NAMCO de lichtgewicht NAMCO Pony-Citroën. De nieuwe generatie van de Pony Super uit 1986 was een doe-het-zelf ontwikkeling. Dit was de laatste ontwikkeling die door het merk werd doorgevoerd.

10. Nasr

Nasr Logo

Nasr (El Nasr Automotive Manufacturing Company) werd opgericht in 1960 in Helwan en heeft vandaag zijn hoofdkantoor in Caïro, Egypte. In de geschiedenis van de auto-industrie werd dit merk de eerste Arabische fabrikant. Het bedrijf produceerde gelicentieerde Fiat-modellen. In de jaren 2000 kwam de Servische licentie Florida uit Zastava in ontwikkeling. Halverwege de jaren tachtig werd het bedrijf uitgebreid om vrachtwagens en landbouwmachines te gaan produceren. Het meest populair was het model uit de jaren 70, de Nasr 128 GLS.

11. National Motor Vehicle Company

National Motor Vehicle Company Logo

Onder de Amerikaanse autofabrikanten van het begin van de vorige eeuw bevindt zich de National Motor Vehicle Company, in 1900 opgericht door Arthur C. Newby in Indianapolis, Indiana. Aanvankelijk werden de producten van het bedrijf vertegenwoordigd door elektrische voertuigen. Maar dit kleine segment van groene productie werd gecompleteerd door de overstap naar verbrandingsmotoren. Er werden verschillende passagiersmodellen en een groot aantal racemodellen geproduceerd. De line-up wordt vertegenwoordigd door de populaire 1913 National Series V-N3 Tonneau personenauto’s en de 1910 Racing National 40. In 1916 veranderde het bedrijf zijn naam in National Motor and Vehicle Corporation. In 1923, de fusie van het merk met Dixie Flyer en Jackson in Associated Motor Industries zag zijn volledige sluiting in 1924.

12. Navistar

Navistar Logo

Navistar International Corporation werd in 1986 opgericht op basis van de Amerikaanse onderneming International Harvester als merk voor de productie van vrachtwagens en motoren. International Harvester dateert uit 1902. Nieuwe houdstermaatschappij met hoofdkantoor in Lisle, Illinois, VS tot 1990 verkocht hij de restanten van de producten van zijn voorganger. Sinds 1980, al 10 jaar, ontwikkelt het merk zich als chassisfabrikant voor schoolbussen. In 2000 verhuisde het in Chicago gevestigde bedrijf naar Warrenville, Illinois. De overname van de American Transportation Corporation (AmTran) breidde zijn productassortiment uit naar carrosseriebouw. In 2004 produceert het merk opnieuw voertuigen voor de detailhandel van de International XT-serie (Extreme Truck). Het merk werd in 2015 gesloten.

13. NAZ Naxçıvan Avtomotive Plant

NAZ Logo

Naxçıvan Avtomobil Zavodu (NAZ) werd in 1993 opgericht in Nachitsjevan, Azerbeidzjan als “NAZ-IMPEX” LTD. In 2006 werd het merk omgedoopt tot Naxçıvan Avtomobil Zavodu (NAZ). De ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met het Chinese merk Lifan in 2009 zorgde voor een tweede leven voor de onderneming. De capaciteiten van de fabriek maakten het mogelijk om de jaarlijkse productie van auto’s van dit merk in een hoeveelheid van 1000 — 1500 eenheden uit te voeren. De line-up van Lifan-auto’s werd vertegenwoordigd door de 320, 520i, 520, 620, X60-modellen. Tegenwoordig is het het toonaangevende autobedrijf in het land en blijft het zich ontwikkelen.

14. Neorion

Neorion Logo

Neorion is het oudste Griekse bedrijf in de zware industrie, gevestigd in Ermoupolis op het eiland Syros. Het merk werd officieel opgericht in 1861. Maar sinds 1820 wordt het de grootste Griekse scheepswerf genoemd. In de jaren 60 van de 19e eeuw hield het bedrijf zich bezig met de productie van ketels, pompen, stoommachines en stoomboten, zware artillerie. In de jaren 70 van de 20e eeuw fuseert het merk met Enfield Automotive tot een nieuw bedrijf — Enfield-Neorion EPE, dat een autoproductie opent. Maar de auto’s kwamen nog onder de merknaam uit tot 1974, toen de beroemde Neorion Chicago werd uitgebracht, waarvan slechts 2 exemplaren werden gebouwd. In 1976 hield het merk op te bestaan.

15. NIO

NIO Logo

De Chinese auto-industrie is op de wereldmarkt vertegenwoordigd door het grootste aantal fabrikanten, waaronder het merk NIO zich onderscheidt door zijn ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen. De faciliteit is in 2014 opgericht door William Lee en bevindt zich in Shanghai, China. De productiefaciliteiten bevinden zich in voorstedelijke gebieden. Het merkidee werd gesteund door verschillende bedrijven. Tencent, Temasek, Sequoia, Lenovo en TPG hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan. De eerste auto was het sportmodel NIO EP9, dat op de openingsdag van de fabriek werd uitgebracht. De line-up van het merk wordt vertegenwoordigd door NIO EC6, ES6, ET7, ES8, EP9.

16. Norsk Automobil & Vagnfabrik AS

Norsk Automobil & Vagnfabrik AS Logo

De Noorse auto-industrie heeft ook een voortrekkersrol gespeeld in de auto-industrie. In 1908 werd een bedrijf genaamd Norsk Automobil & Vagnfabrik AS opgericht in Oslo, Noorwegen. Het bestond voor een zeer korte tijd — slechts 3 jaar. De productie ervan was gericht op het creëren van betaalbare kleine en lichte voertuigen uitgerust met een eencilindermotor, evenals een zware toerwagen, die een krachtige 4-cilindermotor gebruikte. Voor de sluiting in 1911 slaagde het merk erin 10 auto’s te produceren.

17. NSU

NSU Logo

Het Duitse autobedrijf NSU Motorenwerke AG is al sinds 1873 bekend. Breimachines waren zijn belangrijkste focus. Aanvankelijk waren de faciliteiten van het merk gevestigd in Riddlingen en in 1884 werden ze overgebracht naar Nekkarzulm. In 1892 waren fietsen het enige product dat door het bedrijf werd vervaardigd. De naam NSU is een monogram van de rivieren van de regio Neckar en Zulm. De eerste motorfiets werd geproduceerd in 1900. En in 1905 — een auto. De autoproductie werd in 1932 door FIAT gekocht. In 1957 werd de autoproductie hervat totdat het bedrijf in 1969 werd gesloten. Er werden 9 modellen ontwikkeld, waaronder NSU Prinz I, II, 30 en Sport PrinzIII, Spider en anderen.

18. Nyayo

Kenyan heeft ook bijgedragen aan de geschiedenis van de auto-industrie. Haar autobedrijf, Nyayo Car, werd in 1986 opgericht als een overheidsproject. Het bedrijf werd opgericht in opdracht van president Daniel arap Moi op basis van de Universiteit van Nairobi. In de loop der jaren heeft het merk vijf prototypes van Pioneer Nyayo Cars gemaakt. De serieproductie van het model ging van de Nyayo Motor Corporation die voor deze doeleinden werd opgericht. Maar het proces werd niet uitgevoerd vanwege onvoldoende financiering. Het merk werd omgedoopt tot Numerical Machining Complex Limited, waarmee de productie van hardware begon.

19. Nikola

Nikola Logo

Onder de Amerikaanse autofabrikanten die in de 21e eeuw zijn opgericht, is het merk Nikola Corporation vertegenwoordigd, opgericht in 2014 door Trevor Milton in Salt Lake City, Utah, VS. Tijdens zijn bestaan ​​tot 2020 bracht het merk verschillende conceptuele ontwikkelingen uit die zich onderscheidden door nulemissie. Voor 2016 was er gereedheid voor de release van 5.000 vrachtwagenplatforms. Vrachtwagenmodellen Nikola One, Nikola Two, Nikola Tre, NZT UTV werden ontwikkeld. In 2020 fuseerde het merk met de VectoIQ Acquisition Corporation (VTIQ) tot NASDAQ (NKLA).

20. NEVS

NEVS Logo

NEVS AB is een fabrikant van elektrische voertuigen gevestigd in Trollhättan, Zweden, opgericht in 2012 vanuit het failliete Saab. In 2015 wordt een overeenkomst getekend met het Chinese bedrijf Panda New Energy. In opdracht van dit bedrijf levert het merk 150.000 NEVS Panda sedan 9-3. In 2019 neemt het Chinese conglomeraat Evergrande Group het merk over via haar dochteronderneming Evergrande Health Industry Group. Tegenwoordig heeft het merk kantoren in Guangzhou, China en Toronto, Ontario, Canada.

21. Nanjing Automobile

Nanjing Automobile Logo

Nanjing Automobile (Group) Corporation (Yuejin Motor Group Corporation) is een van de oudste Chinese autofabrikanten, opgericht in 1947 in Shanghai, VRC. Het bedrijf onderscheidt zich door het bezit van exclusieve rechten op het gebruik van verschillende automerken, waaronder Austin, Rover, MG, Vanden Plas. In 2007 werd het merk onderdeel van SAIC Motor. Tijdens zijn activiteit heeft het merk onderhoud en restauratie van defensiematerieel uitgevoerd. Sinds 1950 produceert het bedrijf NJ130-vrachtwagens op basis van de GAZ-51 en verschillende van zijn aanpassingen. In de jaren 80 begon de ontwikkeling van bedrijfswagens op basis van de Iveco Daily. In de jaren 90 werden de rechten op SEAT Ibiza afgekocht. In 2005 overgenomen door MG Rover Group.

22. Nota

Nota Logo

De Australische autofabrikant Nota werd in 1952 opgericht door luchtvaartingenieur Guy Buckingham. De oprichter paste zijn praktische ervaring toe bij de ontwikkeling en creatie van sportwagens, die zich onderscheidden door een driehoekig frame met een ruimteframe. Dit ontwerp werd ontwikkeld in Australische raceauto’s. In 1958 werd de Streamliners-serie uitgebracht, gevolgd door de Mazengarbs. Gedurende 2 jaar werden 11 auto’s geassembleerd. Tegelijkertijd werd Formula Junior geproduceerd. Mini wordt geproduceerd sinds 1963. In 1964 — Nota Sapphire. 2003 — Nota Le Mans uitgebracht.

FAQ

Welke supercar begint met N?

Tot de meest prominente supercarmodellen in deze nominatieve groep behoren: Nissan NISMO 370Z (2009), Nissan GT-R Egoist (2012), Noble M600 en Noble M12 GTO, Novitec TuLesto.

Wat is de auto met het N-logo?

Met de letter N in autologo's vindt u modellen van het sportsubmerk N, eigendom van Hyundai. Deze letter wordt ook gebruikt in de logo's van Sports Noble, andere automerken, waarvan de naam begint met de letter N. Om een teken te vinden dat de aandacht trok en te bepalen of het tot het overeenkomstige automerk behoort, moet u de afbeelding zelf hebben op hand om het te vergelijken met de logo's die op de bron worden weergegeven.

Welke dure auto's beginnen met de letter N?

Onder de duurste auto's, die de producten zijn van merken die met N beginnen, is de eerste plaats de Nissan R390 GT1 3,5 liter V8 RWD uit 1997. Ook het vermelden waard zijn onder meer de 2020 Nissan Versa, Noble M10, Noble M12 en Nismo Evolution Special.