Automerk met een M

Automerk met een M

Automerk met een M

De beslissing om een ​​auto te kopen is voor velen een belangrijke stap in het leven, vooral voor degenen die meer willen doen dan alleen eigenaar worden van een voertuig. Als bepaalde eisen van toepassing zijn op de toekomstige auto — het bezit van de juiste kenmerken, de aanwezigheid van een aantal ontwerpkenmerken, is het absoluut noodzakelijk om te voldoen aan uw eigen ideeën over design en comfort, evenals het vermogen om uw eigen status te bevestigen. In dit geval moet u meer te weten kunnen komen over moderne autofabrikanten, vertrouwd raken met de kenmerken van elk merk, de voor- en nadelen, geschiedenis en modellijnen. Tegelijkertijd kan het nooit kwaad om de mening van professionals en gebruikers te achterhalen en om de status van het merk op de wereldmarkt te bepalen. Voor een stoombadoplossing is het belangrijk om alle ontvangen informatie met elkaar te vergelijken, als er geen reeds gevormde wens is om eigenaar te worden van een product van een bepaald merk.

Welke automerken beginnen met een M?

De wereldwijde auto-industrie wordt vertegenwoordigd door een groot aantal merken en merken, waarvan de naam begint met de letter «M». Het is onmogelijk om deze vraag kort en volledig te beantwoorden. Dit zijn de beroemde «Japanse» Mitsubishi en Mazda, en de «Duitse» Mercedes, en de elite Maybach, de «Sovjet» MAZ. Er zijn ook veel van degenen die hun bestaan ​​hebben beëindigd aan het begin of het midden van de vorige eeuw, en degenen die geïnteresseerd zijn, weten misschien helemaal niets van hen. Om dit te doen, is het raadzaam om vertrouwd te raken met de lijst met merken die hier wordt gepresenteerd.

In de anderhalve eeuw die is verstreken sinds de release van het eerste zelfrijdende rijtuig, dat het prototype van de eerste auto werd, is een enorme hoeveelheid informatie over veel fabrikanten en hun ontwikkelingen verloren gegaan. Dit wordt zelfs vandaag de dag waargenomen, vanwege de instabiliteit van de wereldeconomie, wanneer complexe processen plaatsvinden in verband met de opkomst en sluiting van veel automerken, wiens ideeën en ontwikkelingen innovatief waren en beslissend konden worden in de ontwikkeling van de auto-industrie. En het is gewoon vaak moeilijk om de geschiedenis van de ontwikkeling te traceren van veel bedrijven die van eigenaar veranderden, fuseerden, fuseerden, licenties, namen, handelsmerken verkochten en kochten. Dergelijke informatie is vooral belangrijk voor de mogelijkheid van prognoses en is van belang voor marketeers, wetenschappers, professionele chauffeurs en amateurs, verzamelaars.

1. Magna

Magna Logo

Van de Oostenrijkse autofabrikanten is Magna Steyr AG, een dochteronderneming van het Canadese Magna International, het grootste contractmerk ter wereld. Het werd opgericht in 2001 in Graz, Oostenrijk, na de afscheiding van Steyr-Daimler-Puch. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en assembleren van modellen in opdracht van verschillende automerken in de wereld, zonder een handelsmerk te zijn. Tegelijkertijd produceert het bedrijf auto-onderdelen. Een van de nieuwste richtingen van het merk is deelname aan de ontwikkeling van 4MATIC.

2. Mallett

Mallett Logo

Mallet Performance Cars werd in 1997 opgericht door Chuck en Lance Mallett, voormalige racers in Charlotte, North Carolina. Het bedrijf werd opgericht om reserveonderdelen en de snelste serie C5-korvetten te produceren. Na voltooiing werden de C6 Corvettes, Cadillac V-Series, V8 Solstice en Sky SUV’s ontwikkeld en gelanceerd. GM vestigde de aandacht op haar. De belangrijkste taak die het bedrijf zichzelf stelde was het doorvoeren van verbeteringen zodat de auto sneller rijdt, gehoorzaam is in het weggedrag en de kortste remweg heeft.

3. March

March Logo

March Engineering werd in 1969 opgericht door Max Mosley, Alan Reese, Graham Coaker en Robin Heard in Newtownards, Verenigd Koninkrijk. In hetzelfde jaar creëerde het merk zijn eerste auto om deel te nemen aan de Formule 3. In 1970 racet de March 701 in de Formule 1 en wint de Spaanse Grand Prix. In 1978 gaat het merk verder met het ontwikkelen van auto’s voor de Formule 2. Er wordt een contract getekend met BMW voor de fabricage van race-uitrusting. In de jaren tachtig produceerde het merk prototypes op basis van de BMW M1C. De March FW07 en zijn replica’s winnen aan populariteit. Het merk werd in 1992 gesloten.

4. Marcos Ltd.

Marcos Ltd. Logo

Brits sportwagenmerk Marcos Engineering Ltd. werd in 1959 opgericht door Jam Marsh en Frank Costin in Kenilworth, Engeland. Het dankt zijn naam aan de eerste letters van de namen van de oprichters. De faciliteit is gevestigd in Luton, Bedfordshire, Engeland. In 1963 verhuisde hij naar de fabriek in Bradford-on-Avon, Wiltshire. Een jaar later wordt de Marcos 1800 GT uitgebracht. Het succes ging gepaard met de bouw van een nieuwe fabriek in de buurt van Westbury. In 1971 werd de naam veranderd in Marcos Ltd. In 1981 werd de Marcos V6 coupé uitgebracht. Financiële moeilijkheden leidden tot de sluiting van het merk in 2007.

5. Marmon

Marmon Logo

De Amerikaanse autofabrikant Marmon Motor Company werd in 1851 opgericht door Howard Carpenter Marmon in Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten. Het bedrijf onder dit merk produceerde de auto tot 1933, toen het werd samengevoegd met een ander bedrijf en hernoemd. Aanvankelijk werd meelmaalapparatuur geproduceerd. De eerste experimentele auto’s kwamen uit in 1902. Tot de bekendste modellen van het merk behoren de Marmon 34B 2-zits speedster uit 1923, Marmon Series 8-69 4-deurs sedan uit 1929, Marmon Series 16 4-deurs sedan uit 1933. De opvolger was de Marmon-Herrington.

6. Marussia Motors

Marussia Motors Logo

Het Russische automerk Marussia Motors werd in 2007 opgericht door de beroemde showman en autocoureur Nikolay Fomenko met Anton Kolesnikov en zakenman Efim Ostrovsky. Het bedrijf was gevestigd in Moskou, Rusland. Vóór de afschaffing in 2014 produceerde het bedrijf 44 prototypes van sportwagens en beheerste het de serieproductie van 4 automodellen. De populariteit van het bedrijf werd veroorzaakt door de Marussia B1- en B2-modellen, het Marussia F2 crossover-concept en de Marussia E-Car hydraulische machine. Het project «Cortege» werd ook ontwikkeld, dat 4 modellen omvatte: een SUV, twee versies van een premium sedan en een minibus.

7. Maserati

Maserati Logo

Italiaans automerk Maserati S.p.A., opgericht in 1914 door Alfieri Maserati in Bologna, Italië. Tegenwoordig heeft het hoofdkantoor in Modena, Italië. Het bedrijf verwierf bekendheid dankzij de elegantie, stijl, hoge prestaties en kwaliteit van de auto. Door het uitbrengen van sportuitrusting, business class en luxe categorie, is het merk een symbool geworden van succes en solvabiliteit. Tegenwoordig is het eigendom van Fiat Chrysler Automobiles. Iconische modellen zijn de Maserati 200SI uit 1959, de Birdcage, de sportieve Maserati 250F, de Maserati 5000GT-coupé uit 1959, de Shamal uit 1989, de Levante, een crossover met vier zitplaatsen, en de Quattroporte, een vierdeurs sportsedan.

8. Mastretta Cars

Mastretta Logo

De moderne Mexicaanse automaker en ontwerpstudio Mastretta Cars werd in 1987 opgericht door ontwerper Daniel Mastretta. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Mexico-Stad. In de jaren 90 produceerde het bedrijf verschillende lijnen van complete voertuigen onder de merken Tecnoidea en Unediseño-Mastretta MXA op basis van de Volkswagen Sedan (VW Type 1) in 1995, evenals minibuschassis. Maar het eerste in massa geproduceerde bedrijfsvoertuig was het MXT-model, uitgebracht in 2010.

9. Matech Concepts

Matech Concepts Logo

Het Zwitserse automerk Matech Concepts, dat raceauto’s ontwerpt en produceert, is opgericht door Martin Bartek en is gevestigd in Genève, Zwitserland. Via een overeenkomst met Ford Racing ontwikkelde het bedrijf het Ford GT-model. Tegelijkertijd hield het bedrijf zich bezig met de distributie van componenten voor de Ford Mustang FR500. Het merk werd ook vertegenwoordigd door het raceteam Matech GT Racing, dat in 2008 FIA GT3-kampioen werd. De onderneming heeft haar activiteiten in 2011 stopgezet.

10. Matra

Matra Logo

Het Franse productiebedrijf Matra werd in 1964 opgericht door de familie Floriat in het Franse Parijs. De productie had een breed assortiment, waaronder telecommunicatieapparatuur voor lucht- en ruimtevaart, wapensystemen, lichte off-street railvoertuigen, fietsen en auto’s. De productie van sport- en raceauto’s werd in 1965 opgericht met de overname van het bedrijf Rene Bonnet. Haar single-seater racewagens wonnen de Formule 1. Er werden 7 modellijnen geproduceerd — Matra Djet 1962, Bagheera, Murena 1980, Talbot Matra Rancho 1978. In 1996 trad het merk toe tot de Lagardère Group.

11. Maybach

Maybach Logo

Een beroemde Duitse autofabrikant genaamd Maybach naar de oprichter van Wilhelm Maybach bestaat al sinds 1909. De oprichter ontwierp motoren voor Zeppelin. In 1909 werd Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH en een dochteronderneming van Luftschiffbau Zeppelin GmbH opgericht in Bissingene, samen met graaf Zeppelin, onder leiding van de zoon van de oprichter. Na de oorlog in 1918 werd het bedrijf Maybach-Motorenbau GmbH, dat de autoproductie startte tot het in 2013 werd gesloten. In 1919 werd de experimentele Maybach W1 uitgebracht, die de basis legde voor een heel sterrenstelsel van luxe, hoogwaardige en comfortabele auto’s onder dit merk.

12. Mazda

Mazda Logo

Mazda Motor Corporation voert zijn geschiedenis terug tot 1920, toen Jujiro Matsuda. Oprichting van een productiefaciliteit voor balsahoutproducten genaamd Toyo Cork Kogyo Ltd. Sinds 1921 produceert het bedrijf motorfietsen en machinebouwapparatuur. Door de naam te veranderen in Mazda ter ere van de godheid in 1931, breidde de productie van driewielers zich uit. De eerste auto verscheen in 1960. Het was de Mazda R360, een vierwielige coupé met een motor achterin. Door de overname in 1979 van een deel van de aandelen van Ford Motor kon het merk op dramatische wijze een van ‘s werelds toonaangevende merken worden.

13. Mazel

Mazel Logo

Mazel Group Engineering is een Spaanse auto-ontwerpstudio die zich toelegt op de ontwikkeling en engineering van conceptvoertuigen. Gelegen in Barcelona, ​​​​Spanje. Het bedrijf kwam op de lijst van automerken dankzij zijn eigen tweezits conceptuele achterwielaangedreven sportwagen Mazel Identity i1, die het met de hand heeft ontwikkeld en geproduceerd. Hij werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 2006, waar hij de aandacht trok met zijn elegante design.

14. Mazzanti Automobili

Mazzanti Automobili Logo

De Italiaanse autofabrikant Mazzanti Automobili staat bekend om zijn handgemaakte luxe auto’s van hoge kwaliteit. Het werd in 2002 opgericht door Luca Mazzanti en Walter Faralli als Faralli & Mazzanti. De werkplaats van het bedrijf is gevestigd in Pisa, Italië, waar de eerste auto werd geassembleerd. Ze hebben exotische auto’s ontwikkeld en geproduceerd. Onder hen zijn F&M Antas. In 2010 splitste het bedrijf zich in Mazzanti Automobili en Faralli Restauri. In 2011 presenteerde Mazzanti Automobili zijn nieuwe ontwikkeling — het Mazzanti Evantra-model. Het model werd in 2013 tentoongesteld op de Top Marques Monaco. Het moet 5 auto’s per jaar produceren.

15. MCA

MCA Logo

In 1983 richtte ingenieur en voormalig Fulvio-racer Maria Ballabio in Monte Carlo, Monaco, hun eigen, met de hand gebouwde productiefaciliteit voor sportwagens op. In 1989 begon de productie van de eerste straatauto, de Grand Tourer (GT) supercar en de daaropvolgende Spider Beau Rivage-cabriolet. Tot 2016 kwamen 60 auto’s en prototypes uit de werkplaats van het merk. Haar staat van dienst omvat race- en cruiseauto’s, waaronder Monte Carlo ALA 50, MCA Centenaire V12, Carlo Chiti MonzaCodaLunga. In 1995 werd het merk gekocht door het Franse Aixam Mega, dat de MEGA Monte Carlo V12 ontwikkelde en vervolgens de rechten teruggaf aan de oprichters. Montecarlo Automobiles Rascasse kwam uit in 2014.

16. McLaren

McLaren Logo

Het Britse autobedrijf McLaren werd in 1963 opgericht door Bruce McLaren en is ontstaan ​​uit het gelijknamige raceteam, een deelnemer aan de Formule 1-competitie. Het bedrijf is opgericht voor de reparatie en verbetering van teamauto’s, maar ook voor de ontwikkeling van zijn eigen racemodellen en sportwagens. In 1992 creëerde het merk de eerste McLaren F1 voor op de weg, bekend als de eerste productieauto in productie en de snelste in zijn categorie. In de loop van zijn activiteiten heeft het bedrijf verschillende modellen in kleine oplagen uitgebracht, zoals de hybride McLaren P1, McLaren 650S, McLaren Speedtail en McLaren GT.

17. Melkus

Melkus Logo

Het merk Melkus behoort tot het Duitse automerk Heinz Melkus KG, opgericht in 1959 door de Duitse autocoureur en ontwerper Pater Melkus in Dresden, DDR. Onder TM Melkus werden race- en sportwagens geproduceerd, die werden gebruikt in circuitautoraces. De eerste Melkus-Wartburg-auto uit Wartburg werd in een schoolwerkplaats geassembleerd om deel te nemen aan de nieuwe Junior Formula. Sinds 1960 begon de kleinschalige productie voor Duitse atleten en leveringen aan de USSR. In 1968 ontstond het prototype Melkus RS 1000. De fusie van Duitsland breidde de mogelijkheden uit, maar de tragische dood van de zoon van de oprichter, het merk werd in 1986 afgeschaft.

18. Melling

De Britse autofabrikant Melling Sportscars werd in 2005 opgericht door de familie Alwyn en Margaret Rose Melling. Het hoofdkantoor was gevestigd in Rochdale. Het merk hield op te bestaan ​​in 2010 na het overlijden van Margaret in 2009. Plannen om de productie in Portugal uit te breiden zijn niet uitgekomen. Tijdens zijn korte bestaan ​​slaagde het bedrijf erin om verschillende veelbelovende modellen uit te brengen, waaronder de Melling Hellcat in 2007, de Melling Griffon op basis van de TVR Griffith in 2008 en de Melling Wildcat in 2008, vertegenwoordigd door slechts 7 machines.

19. Mercedes

Mercedes Logo

Het wereldberoemde Duitse handelsmerk Mercedes verscheen in 1900, toen de toekomstige maker van een ander premium Duits merk, ontwerpingenieur Wilhelm Maybach, een benzineauto ontwikkelde voor de consul van Oostenrijk-Hongarije Emil Jellinek. Het is vernoemd naar de huisnaam van de dochter van de klant — Mercedes. De auto werd geassembleerd op de productiebasis van Daimler-Motoren-Gesellschaft. De geschiedenis van het in 1902 geregistreerde merk begon ermee, dat in 1926, na een fusie met Daimler-Benz, de naam Mercedes-Benz kreeg.

20. Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Logo

Het Duitse automerk Mercedes-AMG werd in 1967 opgericht als een divisie van Mercedes-Benz onder de naam AMG door Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher in Affalterbach, Duitsland. Zijn taken omvatten de ontwikkeling en productie van seriële sportmodellen van het bedrijf, die zich onderscheiden door hogere vermogens- en snelheidsindicatoren, de aanpassing van motoren en de productie van sportwagens naar eigen ontwerp. De afkorting AMG is een acroniem voor de eerste letters van de namen van de oprichters en de naam van de stad Grossashpach, waar het kantoor oorspronkelijk was gevestigd. Tot 1990 was het merk onafhankelijk. In 2005 nam Daimler-Benz het bedrijf over en creëerde Mercedes-AMG.

21. Mercedes-Benz

Logo Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een Duits merk en bedrijf dat premium lichte voertuigen produceert. Gevormd in 1926 na een fusie met Daimler-Benz, produceerden Carl Benz, Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach onmiddellijk een compressor Mercedes 24/100/140 PS onder leiding van de legendarische Porsche. De gehele volgende lijn van de S-serie was op dit model gebaseerd, in 1928 kwam de Mannheim 370 uit en in 1930 de Big Mercedes (Mercedes-Benz 770 (W07)). 1931 zag de release van de succesvolle subcompact Mercedes 170. Tegenwoordig staat het merk op de tweede plaats in de wereld wat betreft productie.

22. Mercer

Mercer Logo

Mercer is een Amerikaans automerk opgericht in 1909 door Adrian Hatcher in New Britain, Connecticut, Verenigde Staten, dat gedurende een korte periode van zijn bestaan ​​(het werd gesloten in 1925) een merkbaar stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de auto-industrie. Het bedrijf werd gerund door de familie Roebling. De eerste auto was een uitgeklede tweezitter Type-35R Raceabout uit 1910. Hun modellen — 1916 Mercer 22/72 Stationwagon 1916, Raceabout, 1917 In 1919 komt Roblings broer — A. Roebling II om bij een ramp. Het merk wordt verkocht aan een Wall Street-firma met een slecht financieel beheer en leidde tot de ineenstorting van het merk in 1925.

23. MG Cars

MG Cars Logo

MG Cars is een automerk dat niet alleen interessant is voor zijn producten, maar ook voor de historische «overvloed» van eigenaren. Opgericht in de vroege jaren 1920 door Cecil Kimber, van 1924 tot 1930 behoorde het tot Morris Garages Limited, van 1930 tot 1952 — MG Car Company Limited, van 1952 tot 67 was het eigendom van de British Motor Corporation, en van 1967 tot 1968 — Brits Motor Holdings. In 1968 werd British Leyland de eigenaar van het bedrijf, stond het merk in 1990 af aan Austin Rover, dat in 1992 deel ging uitmaken van de Rover Group, en vervolgens in 2000 aan de MG Rover Group. Van 2006 tot 2011 was het bedrijf eigendom van de Nanjing Automobile Group. Het staat bekend om zijn ultracompacte open sportwagens voor 2 zitplaatsen, evenals voor de productie van sedans en coupés — MG Midget, MG MGB, MG RV8 en MG XPower SV.

24. Minerva

Minerva Logo

De Belgische autofabrikant Minerva werd in 1900 opgericht in Antwerpen, België door Sylvain de Jong. De autoproductie van motorfietsen begon dit jaar. In 1903 richtte de Jong Société Anonyme Minerva Motors op in Berchem (Antwerpen) en de eerste modellen verschenen in 1904. In de Eerste Wereldoorlog werden voertuigen met open dak ontwikkeld om de vijand aan te vallen. In de jaren 1920 begon het bedrijf met de productie van civiele auto’s en een militaire Land Rover. In de jaren ’30 reorganiseerde het bedrijf zich in Société Nouvelle Minerva en in de 34e fuseerde het met Imperia. In 1937 verscheen het vlaggenschip van personenauto’s — de Imperia Minerva AP 22 CV-limousine. Minerva werd voor de Tweede Wereldoorlog verkocht en in 1956 gesloten.

25. Mitsubishi

Mitsubishi Logo

Het Japanse bedrijf Mitsubishi Motors Corporation maakt deel uit van de Mitsubishi-productiegroep. Opgericht in 1970 als een divisie van Mitsubishi Heavy Industries. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Minato, Tokyo, Japan. Het verhaal begint in 1917, met de release van het door Yataro Iwasaki opgerichte scheepsbouwbedrijf Mitsubishi Shipbuilding, de eerste productieauto in het land, de Mitsubishi Model A. In 1918 werd de eerste vrachtwagen ontwikkeld. In 1934 betrad het merk Mitsubishi Heavy Industries met een aantal nieuwe ontwikkelingen. In 1946 werd de holding opgedeeld in 44 zelfstandige vennootschappen. In 1960 werden de leidende lijnen van Colt, Galant, Lancer, Pajero en Delica gecreëerd. In 1971 wordt een deel van de onderneming overgenomen door de Chrysler Corporation. 2000 tot 2005 — DaimlerChrysler. In 2016 werd het merk overgenomen door Nissan.

26. Mitsuoka Motors

Mitsuoka Motors Logo

Mitsuoka Motors is een Japans autobedrijf opgericht in 1968 door Toyama, Toyama Prefecture, Japan. De belangrijkste focus van het merk is de ontwikkeling en fabricage van auto’s met een retro-design in de stijl van de jaren 50-60, typisch voor Britse auto’s. Het assortiment omvat modellen — Mitsuoka MC-1, Mitsuoka Convoy88 (microcars), Mitsuoka Orochi-sportwagen, lijkwagens. Tegenwoordig is Mitsuoka Galue een full-size sedan, een middelgrote sedan Mitsuoka Ryugi, is Mitsuoka Viewt een subcompact model, een Mitsuoka Himiko roadster en is Mitsuoka Like-T3 een elektrische micro-driewieler.

27. Mobsteel

Mobsteel Logo

Mobsteel is een klein auto-ontwerp- en constructiebedrijf gevestigd in Detroit, Michigan, VS. De hoofdactiviteit is de revisie na verkoop en het maken van auto’s voor individuele bestellingen, restauratie van klassiekers en auto-antiek met behulp van de verworvenheden van moderne technologieën. De oprichter van het bedrijf is Adam Genei, die samen met zijn vrouw Pam Genei de ziel in het bedrijf heeft gesticht en ingeblazen. Het begon allemaal met zijn hobby in de garage, waardoor het bedrijf een wereldberoemd merk werd.

28. Monteverdi

Monteverdi Logo

Het Zwitserse automerk Monteverdi uit Binningen gaat terug tot 1951, toen de oprichter, Rosolino Monteverdi, zijn eerste auto assembleerde op basis van het autobedrijf van zijn vader, Peter Monteverdi. Het merk werd in 1967 geregistreerd voor de verkoop van auto’s TM Rolls-Royce, BMW en Lancia en was al officieel dealer van Ferrari. Maar de ruzie met Enzo Ferrari leidde tot de fabricage van hun eigen Monteverdi GT 375, uitgebracht in slechts 4 exemplaren. In 1970 werd de sportwagen Monteverdi Hai 450 ontwikkeld en in 1976 werd de productie stopgezet.

29. Moretti SpA

Moretti SpA Logo

Het Italiaanse autobedrijf Moretti Motor Company werd in 1925 opgericht door Giovanni Moretti in Turijn, Italië. In 1989 hield het merk op te bestaan. Tijdens het bestaan ​​van de productie heeft het veel auto’s van verschillende typen en modellijnen gemaakt. Er werden brommobielen en bedrijfsvoertuigen, elektrische vrachtwagens en auto’s met 5 en 7 zitplaatsen geproduceerd. Na de oorlog verlegde het bedrijf zijn focus naar conventionele auto’s, de Moretti Cita en de Moretti 600. Vooral de Moretti Grand Sport Berlinetta uit 1954 en de sportieve Fiat Moretti Sportiva werden beroemd.

30. Morgan

Morgan Logo

De in het VK gevestigde Morgan Motor Company staat bekend om het produceren van luxe sportwagens in beperkte oplage met een origineel ontwerp. Opgericht in 1909 door Henry Frederick Stanley Morgan in Malvern. De eerste Morgan Runabout was een driewielig voertuig. Het model Morgan 3-Wheeler heeft bekendheid verworven, die sinds 2011 in een bijgewerkte versie wordt geproduceerd. In 1915 assembleerde de oprichter voor zichzelf een gezinsauto met 4 zitplaatsen op basis van de eerste. Het model werd als sportief beschouwd. De vierwielige Morgan verscheen in 1936. Bekende merkproducten zijn de Morgan 4 uit 1974, de Morgan 4/4 tweezitter roadster, de Morgan Aero Supersports uit 2012 en de Morgan Eva GT uit 2012.

31. Morris

Morris Logo

Morris Motors Limited is een Britse autofabrikant sinds 1912 opgericht door William Morris onder de naam WRM Motors Limited om fietsen te maken. In 1913 werd een autofabriek geopend, waar een tweezitter Morris Oxford «Bullnose» werd samengesteld uit kant-en-klare onderdelen van verschillende fabrikanten. In 1915 werd de vierzitter Morris Cowley geproduceerd. Het merk breidt uit door bedrijven op te kopen die onderdelen leveren. In 1924 begon de productie van sportwagens. Civilian Morris Minor werden na de oorlog geproduceerd. Morris Oxford wordt in 1961 uitgebracht met een nieuw design. Het merk sloot in 1952.

32. Mosler

Mosler Logo

Onder Amerikaanse supercars worden producten vertegenwoordigd door Mosler Automotive, in 1985 opgericht door Warren Mosler, als Consulier Industries voor de productie van high-performance auto’s. Het hoofdkantoor van het merk was gevestigd in Riviera Beach, Florida. Zijn eerste product, de Consulier GTP, werd geproduceerd van 1985 tot 1993. Na afsplitsing van Consulier Industries, een aparte autoproductie genaamd Mosler Automotive, werd het model omgedoopt tot Mosler Intruder / Raptor. Voordat de productie in 2013 werd stopgezet, werden er nog een aantal projectmodellen uitgebracht — een zeswielige Jeep, TwinStar, tweemotorige Cadillac Eldorado.

33. Mr. Norm’s

Mr Norm's Logo

Het Amerikaanse bedrijf Mr Norm’s voor het modificeren en produceren van sportwagens en racewagens is al sinds 1963 bekend. De basis werd gelegd toen de oprichter Norman Kraus en Face de autodealer Grand Spaulding Dodge opende. Het was gelegen op de kruising van West Grand Avenue en North Spaulding Avenue in het Humboldt Park in Chicago. In 1967 assembleerde hij de krachtige GSS Dart die van Mr Norm’s een legende maakte. Norman Kraus heeft de Dodge-spierauto’s aangepast en op basis daarvan krachtige en zegevierende sportwagens gemaakt.

34. MSO

MSO is een autobedrijf dat staat voor McLaren Special Operations en is opgericht als een speciale divisie van het merk McLaren. Zijn taken omvatten modificatie van zowel reeds uitgebrachte als nieuwe sportmodellen van het merk, ontwerp en ontwikkeling in overeenstemming met individuele bestellingen. Unieke MSO-voertuigen zijn uniek en voldoen aan de behoeften van klanten met individueel maatwerk. Vandaag wordt het aanbod van het bedrijf gepresenteerd — McLaren 50 12C, MSO 650S en 650S Le Mans.

35. MTM

MTM Logo

De belangrijkste focus van het Duitse automerk MTM, opgericht in 1990, is het verbeteren van motoren. Maar daarnaast heeft Motoren Technik Mayer, gevestigd in Wettstetten, Duitsland, verschillende opvallende voertuigen geproduceerd, waaronder de 2009 MTM Bimoto en de MTM Audi RS6. De oprichter, Roland Mayer, baseerde zijn activiteiten op de aanpassing van Audi en breidde de productie uit naar Volkswagen, Seat, Skoda, Lamborghini en Bentley. In 1992 werd de MTM-modificatie van de Audi S2 RSR Clubsport uitgebracht.

36. Mullen Technologies

Mullen Technologies Logo

Elektrische voertuigen worden vervaardigd door Mullen Technologies, Inc., een klein particulier bedrijf in Brea, Californië, VS. De oprichter is David Michery, die het merk in 2012 heeft opgericht. Sinds 2014 richt het bedrijf zich op de productie van elektrische voertuigen. David heeft een netwerk van autodealers in Californië en Arizona. Een van de ontwikkelingen van het merk is een luxe sportwagen — Dragonfly K50 (Qiantu K50). In 2020 fuseerde het met Net Element, Inc. om de elektrische SUV Ottova te lanceren.

37. Muntz

Muntz Logo

De Muntz Car Company is het geesteskind van de excentrieke industrieel Erla Manza, die naam heeft gemaakt met het verkopen van gebruikte auto’s. In 1951 opent hij zijn eigen autoproductie, nadat hij de autoproductie zelf en de rechten op de niet-uitgebrachte ontwikkelingen van Kurtis Kraft heeft gekocht. Door aanpassingen aan het ontwerp te maken, creëerde Manza de Muntz Jet, waardoor het het prototype van grote Amerikaanse auto’s werd. Het model is een luxe sportcoupé met vier zitplaatsen geworden. Dit model is in 28 exemplaren geproduceerd in Glendale. Het bedrijf verhuisde vervolgens naar Evanston, Illinois, waar het voertuig opnieuw grondig werd herontworpen. Er werden in totaal 199 exemplaren geproduceerd.

38. Mini

Mini Logo

Het automerk Mini, voor het eerst geregistreerd in 1959 in het Verenigd Koninkrijk, werd in 1994 overgenomen door BMW. Sinds 1969 wordt het als merknaam gebruikt. Aanvankelijk werd onder dit merk een kleine tweedeurs auto uitgebracht, die zijn naam echt beantwoordde — Mini-Minor. De eerste modellen hadden verschillende namen — Austin Seven en Morris Mini Minor, die in 1969 werden afgeschaft. Van 1990 tot 2000 werd de serie aangevuld met SUV’s en compacte stadsauto’s. Deze omvatten de E1 en Z13 op elektrische en motorfietsaandrijflijnen. In 2000 verscheen de Mini Cooper S. In hetzelfde jaar werd het nieuwste model van het merk, de Mini Mark VII, gebouwd.

39. Mercury

Mercury Logo

Het automerk Mercury, waaronder auto’s en vrachtwagens uitkwamen, werd in 1938 opgericht als een divisie van de Ford Motor Company om auto’s te verkopen in de categorie Medium-Price Field. Het merk werd in 2010 gesloten. Aanvankelijk waren de Mercury volledig in eigen beheer, maar later werden ze op het Ford- of Lincoln-platform gemaakt. Tot de beroemdste modellen van het merk behoren de Mercury Monterey uit 1954, de Mercury Comet uit 1975, de Mercury Monarch uit 1975, de Mercury Cougar uit 2004 en de Mercury Mariner uit 2004.

40. Mack Trucks

Mack Trucks Logo

Mack Trucks werd in 1900 opgericht als de Mack Brothers Company in Greensboro, Guildford County, North Carolina, VS. Het produceerde bussen en trolleybussen, daarna vrachtwagens. Het bedrijf is opgericht door de gebroeders Mac. De productie van bussen stopt in 1960. In 1900 begon de eerste ontwikkeling van zware vrachtwagens. In 1904 registreerde het merk TM Manhattan. In 1911 fuseerde het bedrijf met de Saurer Motor Truck Company. Het merk werd in 1914 omgedoopt tot Motor Truck Corporation en in 1922 tot Mack Trucks, Inc. In 1990 wordt het merk gecontroleerd door Renault en in 2000 wordt het gekocht door Volvo.

41. Minsk Automobile Plant (MAZ)

Minsk Automobile Plant (MAZ) Logo

Minsk Automobile Plant produceert sinds 1944 auto-uitrusting in de USSR, gelegen in de hoofdstad van de Wit-Russische republiek, Minsk. MAZ-voertuigen zijn zware en getrokken voertuigen, bussen en trolleybussen die niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland bekend zijn. Trucks werden gekocht door meer dan 45 landen van de wereld. De problemen van de jaren 90 werden met succes opgelost en vandaag herstelt MAZ met succes zijn oude glorie, als beheermaatschappij van de BelavtoMAZ-holding, maar al de Republiek Wit-Rusland. De MAZ-200 en 205, die na de oorlog in 1947 GMC en Studebaker vervingen, behoorden tot de eerste eigen vrachtwagens. Het merk werd bekend door de MAZ-504, 5432 en de MAZ-6501 dumptruck.

42. MAN

MAN Logo

De Duitse autofabrikant MAN uit München, Duitsland dateert uit 1758 uit de metallurgische fabriek Saint Anthony uit Oberhausen. Het merk kreeg zijn huidige naam na de fusie met de staal- en machinebouwfabriek Klett & Comp, en werd Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG, met de afkorting M.A.N, die in 1908 de hoofdnaam werd. In 1915 werd in samenwerking met de autofabrieken van Adolf Saurer het vrachtwagenbedrijf Lastwagenwerke M.A.N.-Saurer opgericht. Door zich in 1986 bij het GHH-concern aan te sluiten, werd het merk het meest invloedrijke in het land. De vrachtwagens van het merk rijden op de wegen over de hele wereld. In 2012 werd de nieuwe generatie MAN Concept S gepresenteerd.

43. Mahindra

Mahindra Logo

Mahindra Group is een Indiaas productieconglomeraat met verschillende divisies, waaronder Mahindra & Mahindra Limited zich bezighoudt met auto’s, logistiek, componenten en verschillende andere gebieden. Opgericht in 1945 door Jagdish Chandra Mahindra en Ghulam Muhammad als Mahindra & Mohammed, na wiens vertrek het in 1948 Mahindra & Mahindra werd. De onderneming heeft vandaag haar hoofdkantoor in Mumbai, Maharashtra, India. De eerste auto is de Mahindra Thar. Onder de modellen van het merk zijn de meest bekende de Mahindra Bolero- en Scorpio-lijnen, Legend, de subcompacte budgetmedewerker van Verito, gemaakt met Renault, Axe en Major. De laatste zijn Mahindra KUV100 en TUV300.

44. Microcar

Microcar Logo

Het Franse automerk Microcar werd in 1984 opgericht onder auspiciën van de zeilbotenfabrikant Bénéteau. In 2000 veranderde het bedrijf van locatie. In 2008 resulteerde de fusie met Ligier Automobiles in de oprichting van Europa’s grootste fabrikant van gelijkaardige voertuigen en ATV’s. Tegelijkertijd behouden merken het recht om onder hun eigen merk te produceren. In 2008 werd de Microcar M.Go Electric voorgesteld op de Autosalon van Parijs. De huidige productie is de M.GO-3 lijn. Tegelijkertijd besteedt het merk sinds 1994 aandacht aan elektrische voertuigen, waaronder Alco Electric.

45. Merkur

Merkur Logo

Een van de meer kortstondige automerken was het Amerikaanse Merkur, een divisie van de Ford Motor Company, opgericht in 1985 in Dearborn, Michigan, Verenigde Staten. De belangrijkste productie was de categorie Lux auto, samengesteld uit onderdelen vervaardigd door Ford Europa in Duitsland. De verandering in voorkeuren van de Amerikaanse consument die plaatsvond in de jaren 80 van de vorige eeuw, opende een niche voor de producten van het merk, wat leidde tot de vorming van een franchise in de Verenigde Staten en Canada. Maar in 1989 werd het filiaal gesloten.

46. ​​​​Mills Extreme Vehicles (MEV)

Mills Extreme Vehicles (MEV) Logo

Het Britse bedrijf Mills Extreme Vehicles werd in 2003 opgericht om carkits te ontwikkelen en te produceren. Haar unieke product is de Exocet 2016, met een exoskeletontwerp met onderdelen uit de Mazda MX5 Mk1. Voor racen in het VK is het model aangepast om te voldoen aan de eisen van de 750 Motor Club en de MSA. Sinds de oprichting heeft het merk een experimentele driewieler met één zitplaats en een verstelbaar blad op de markt gebracht. Vervolgens kwam de 2005 MEV Trek 4×4 donorkit op basis van het Range Rover Classic-chassis. Producten omvatten: elektrisch voertuig MEV R2 en niet-standaard benzine R3, budget Rocket van 2007, beschaafd alternatief daarvoor — Sonic7-, Sonic7- en MEV Atomic-kaarten, MEV Exocet 2010.

47. MZMA

MZMA Logo

In 1930 werd in de USSR de auto-assemblagefabriek KIM in Moskou opgericht. Met de Ford Motor Company is een overeenkomst gesloten voor de productie van civiele voertuigen in deze fabriek. Tot 1933 werden de Ford A- en Ford AA-modellen geproduceerd, en vervolgens de GAZ-A en GAZ-AA uit hun eigen componenten, evenals het KIM-model. Na de Tweede Wereldoorlog begon de fabriek, die werd omgedoopt tot Kleine autofabriek ‘(ZMA), en vervolgens MZMA — Moskovsky Zavod Malolitrazhnykh Avtomobiley, met de productie van kleine stadsauto’s onder het merk Moskvitch. Tijdens het bestaan ​​van de huidige naam tot 1968, toen het merk een nieuwe naam kreeg — autofabriek vernoemd naar Lenin Komsomol (AZLK), werden verschillende van de meest populaire lijnen van het merk Moskvitch in het land geproduceerd — 400/401, 402, 407, stationwagen 423, SUV 415, vierwielaandrijving 410, 408 en 412.

FAQ

Welke sportwagen begint met een M?

Het bekendste sportwagenmerk, waarvan de naam begint met een M, is het Britse merk McLaren, opgericht in 1963. Maar ook het kleine Britse merk Morgan, dat zijn geschiedenis leidt sinds 1909, valt ook op door zijn sportwagens.

Van welk automerk is dit M-vormige logo?

Om meer en precies te weten te komen over het toebehoren van een logo aan een bepaald merk, kunt u het beste een bron bezoeken met een beschrijving van merken en logo's. Maar er zijn niet veel merken waarvan het logo uit één letter M bestaat, zelfstandig gemaakt of een accent in het logo is. Het kan Mazda of Mosler zijn. Het Maybach-logo bestaat ook uit twee Ms.

Welke dure auto's beginnen met de letter M?

Onder de duurste merken in de groep, te beginnen met M, kan men alle auto's van de categorie Lux onderscheiden. Onder hen: Maserati en Maybach, McLaren en Mercedes-Benz, Monteverdi-voertuigen. En ook een model van het merk Motors Fenyr SuperSport genaamd Lykan Hypersport.