Automerk met een L

Automerk met een L

Automerk met een L

De geschiedenis van de ontwikkeling van de mensheid is onlosmakelijk verbonden met haar prestaties op het gebied van wetenschap en technologie. Tegelijkertijd had elk van hen zijn eigen beslissende invloed op het verloop van de geschiedenis zelf. Een van die gebieden was de creatie van een auto die in vrij korte tijd via een netelig pad van een lelijke zelfrijdende kar naar een moderne, stijlvolle en krachtige knappe man ging. De auto, die zijn geschiedenis begon als een luxeartikel, heeft vele stadia doorgemaakt en is uitgegroeid tot een bijzonder noodzakelijk apparaat, en werd ook een manier om de prestaties en hoogten van het sociale niveau te demonstreren. Tegenwoordig is het een eenheid met een breed toepassingsprofiel en verschillende mate van betekenis. En om te begrijpen wat de toekomst voor deze uitvinding in petto heeft, is het nodig om de meest volledige informatie te hebben over de groeistadia en ontwikkelingsgraad.

Welke automerken beginnen met een L?

De lijst van autofabrikanten wiens naam begint met de letter L bevat een grote verscheidenheid aan merken — zowel gepensioneerde als volledig nieuwe bedrijven, wereldberoemd en met een korte levensduur. Onder hen zijn het Britse merk Lanchester Motor Company, wiens producten bekend staan ​​om hun verfijning en schoonheid, de Italiaanse innovatieve Lancia, Land Rover uit het segment van SUV’s en luxe auto’s, en anderen, waarvan een gedetailleerde lijst te vinden is op de pagina’s van de bron.

Maar gedurende de 150 jaar die zijn verstreken sinds het verschijnen van het eerste prototype van de moderne machine, hebben zich op dit gebied een ontelbaar aantal gebeurtenissen voorgedaan. Deze periode werd gekenmerkt door een groot aantal ontdekkingen waardoor de auto-industrie zich snel kon ontwikkelen. Maar het ontbreken in de beginfase van een hoogwaardig systeem voor het opslaan en opslaan van informatie leidde ertoe dat een grote hoeveelheid informatie uit dit gebied verloren ging. En zelfs informatie die dichter bij de tijd ligt, is niet altijd gedetailleerd en geordend, wat leidt tot verwarring en moeilijkheden bij het vinden van de juiste informatie. Diensten die zich bezighouden met het verzamelen, ordenen en opslaan van informatie uit dat gebied zorgen voor gebruiksgemak en snelheid bij het vinden van de juiste data.

Het zoeksysteem op alfabetische volgorde is bijzonder handig en efficiënt. Dankzij dit is het voldoende om alleen de eerste letter van de merknaam in te voeren in de zoekmachine, bijvoorbeeld L, om onmiddellijk een lijst te krijgen van alle bedrijven die in de database zijn verzameld, waarvan de naam met deze letter begint. Het gebruik van dergelijke middelen is handig en noodzakelijk, niet alleen voor specialisten, maar ook voor degenen die een auto willen kopen en bezig zijn deze te kiezen, enthousiaste mensen wiens hobby gerelateerd is aan de auto-industrie, degenen die zich gewoon willen ontwikkelen hun horizon.

1. Laboratorio

In de vroege jaren 2000 richtte Clas Müller, na de vele sportwagenrages, een fabriek voor sportwagens op in Stockholm, Zweden. Zijn product was een van de modernste supercars — het Quercianella-model, waarvan de carrosserie was gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht van de auto meerdere keren werd verminderd. Om het gewicht in de auto te verminderen, werd een V8-motor gebruikt. Dit alles maakte het mogelijk om het model in 3 seconden naar 60 mijl per uur te versnellen.

2. Lamborghini

Lamborghini Logo

Een van de toonaangevende Italiaanse auto-ontwerpers van de jaren dertig was Ferruccio Lamborghini, die in 1936 een bedrijf met zijn eigen naam oprichtte, dat een concurrent van Ferrari werd. Tijdens zijn bestaan ​​is het merk niet alleen uitgegroeid tot een leidende positie in de wereld, maar is het ook een erkende meter geworden in de productie van dure sportwagens en SUV’s. Het unieke ontwerp en de onovertroffen kenmerken van het merk hebben zijn modellen tot een van de meest herkenbare in zijn groep gemaakt.

3. Lanchester Motor Company

Lanchester Motor Company Logo

Het Britse automerk Lanchester Motor Company werd in 1895 opgericht door Lanchester, Frederick William in Birmingham, VK. Hij heeft een belangrijk stempel gedrukt in de geschiedenis van de auto-industrie, als een van de eerste bedrijven die in de auto niet alleen een technisch hulpmiddel zagen, maar er een kunstvoorwerp van maakten, een effectieve manier om stijl, schoonheid en perfectie te demonstreren. De fusie van het merk in 1931 met Daimler Motor Company maakte het mogelijk om de productiegrenzen te verleggen. Maar in 1955 werd het merk overgenomen door Jaguar Cars en in 2008 werd het Indiase Tata Motors de eigenaar.

4. Lancia Automobiles S.p.A.

Lancia Automobiles Logo

De Italiaanse auto-industrie is een van de leidende plaatsen ter wereld. De prominente vertegenwoordiger is het automerk Lancia Automobiles S.p.A. Opgericht in 1906 door Vincenzo Lancia, een Italiaanse autocoureur, en zijn metgezel Claudio Foggolin in Turijn, Italië, bracht het bedrijf een jaar later zijn eerste Lancia 18-24 HP uit, die later een toevoeging aan de naam kreeg — Alpha. Vanaf dat moment werden de modellijnen de letters van het Griekse alfabet genoemd. Het merk staat bekend om zijn constante toepassing van innovaties, evenals leiderschap in de sportarena.

5. Land Rover

Land Rover Logo

De Britse Land Rover werd wereldberoemd vanwege zijn SUV’s met vierwielaandrijving. Het merk werd in 1948 opgericht door de gebroeders Wilkes, het bedrijf begon modellen te produceren op basis van Willys. De productie vond plaats in de faciliteiten van de Rover Company, in 1887 opgericht door John Kemp Starley en William Sutton om auto’s te produceren. In 2008 werd het merk overgenomen door Tata Motors. Sinds 2018 is het management van het bedrijf een nieuw Cortex-project gestart op basis van het merk om een ​​lijn van zelfrijdende robotvoertuigen te creëren voor off-road gebruik en in moeilijke weersomstandigheden.

6. Laraki Automobiles SA

Laraki Automobiles SA Logo

Marokkaanse autofabrikanten hebben ook bijgedragen aan de wereldwijde auto-industrie. Laraki Automobiles SA werd in 1999 opgericht met een kantoor in Casablanca, Marokko door ondernemer en ontwerper Abdesslam Laraki. Abdesslam Laraki maakte van zijn passie voor auto’s een bedrijf om ze naar zijn land te exporteren. Maar de wens om een ​​auto te laten maken op hun eigen project leidde tot de ontwikkeling van Laraki Fulgura, die in 2002 op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd. Na 3 jaar verscheen er een licht gewijzigde versie in het carrosserieontwerp. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het bedrijf 3 modellen sportwagens gecreëerd en uitgebracht: Laraki Fulgura, Borac 2005 en Epitome 2013.

7. Laurin & Klement

Laurin & Klement Logo

De Tsjechische autofabrikant Laurin & Klement, opgericht in 1895 door Vaclav Laurin en Vaclav Clement, was een van de bekendste merken in Mlada-Boleslav, Oostenrijk-Hongarije. Het bedrijf begon met de productie van Slavia fietsen en motorfietsen. De eerste auto, de Voiturette Type A, kwam uit in 1905. De ontwikkeling van vier nieuwe succesvolle modellen leidde tot de creatie van het meest in massa geproduceerde model B. Tot 1909 werden verschillende Laurin & Klement F carrosserievarianten geproduceerd — een phaeton, een limousine, een busje, een landau, een omnibus en een ambulance. In 1912 werd de RAF-fabriek aangekocht. Na de oorlog werd de Model S in productie genomen.De brand van 1924 was een van de redenen voor de ineenstorting van het merk, dat Akciová společnost, dříve Škodovy závody v Plzni — tegenwoordig Škoda Holding — binnenkwam.

8. Lea-Francis

Lea-Francis Logo

Het Britse automerk Lea-Francis begon zijn carrière als fabrikant van fietsen en motorfietsen in 1895 in Coventry. De eerste auto’s kregen een licentie voor het merk Singer. Maar in 1919 werd er een lijn geopend voor de ontwikkeling en assemblage van hun eigen machines, samengesteld uit componenten van verschillende fabrikanten. Onder de modellen zijn Hyper Supercharged, Ace of Spades. Het merk produceert sinds 1925 sportmodellen. In 1939 schakelde de fabriek over op defensieorders. In 1946 werd de autoproductie hervat. In 1954 stopt de productie.

9. Leblanc

Leblanc Logo

De Zwitserse autofabrikant Leblanc, met het hoofdkantoor in Zürich, maakte voor het eerst zijn aanwezigheid bekend in 1999 door een sportracewagen te introduceren voor de LeMans-race. Het had een gesloten ontwerp en een versterkte motor. Dit model was de eerste aankondiging van het jonge merk van zijn ambitie om een ​​van de Amerikaanse fabrikanten van racewagens in beperkte oplage te worden. De Leblanc Caroline en later de Leblanc Mirabeau voor open straatraces waren volledig gecertificeerd als legale modellen voor competitie.

10. Lexus

Lexus Logo

Hoewel Lexus in 1989 begon als merknaam voor de Lux-divisie van het Japanse automerk Toyota, is het uitgegroeid tot een krachtig op zichzelf staand project. Zijn taak was om de massaproductie van dure merkauto’s onder dit merk over te nemen. Vandaag de dag is Lexus een divisie van premium voertuigen met hun implementatie in meer dan 90 landen. De bestseller van het merk was de auto van 2014 — de NX-crossover. In 2019 presenteert het bedrijf een nieuwigheid en prestatie van moderne technologieën: de Electrified concept car, een onbemande versie van de toekomst.

11. Lightning Car Company

Lightning Car Company Logo

De vertegenwoordiger van moderne prestaties in de auto-industrie is het Britse bedrijf Lightning Car Company, opgericht in 2007 in Fulham, Londen, Engeland. De richting ervan, gebaseerd op het gebruik van moderne milieuvriendelijke technologieën — het gebruik van elektriciteit, zorgde voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Het merk richt zich op de creatie van elektrische sportwagens met hoge technische prestaties. Het eerste model van het bedrijf was de Lightning GT, die op de 2008 Excel London Motor Show Car of The Show won.

12. Ligier

Ligier Logo

Onder de Franse autofabrikanten onderscheidt het merk Ligier zich door zijn geschiedenis. Opgericht in 1968 door Abrest, Allier, Auvergne, Frankrijk door sportman en autocoureur Guy Ligier om raceauto’s te ontwikkelen die «voor zichzelf» worden genoemd. De productie begon met de Ligier JS2. Het JS-voorvoegsel is een eerbetoon aan de beste vriend van de oprichter, Jo Schlessera, die stierf in de Franse Grand Prix van 1968 tijdens het rijden voor Honda. Het merk is beter bekend als raceteam. Maar hij creëerde de JS 50 en JS RC stadsauto’s, vierwielers en een onbemande minibus — de EZ-10 op elektrische tractie.

13. Lincoln

Lincoln Logo

In 1917 richtte Leland Henry de Lincoln Motor Company op. Het is gevestigd in Detroit, VS, en is vernoemd naar de Amerikaanse president. In 1922 wordt de oprichter gedwongen het bedrijf te verkopen aan Henry Ford, die er een divisie van zijn eigen merk van maakt. De eerste auto van het merk was de Lincoln L-serie uit 1920. In 1955 zag een van de duurste modellen, de Lincoln Continental, het levenslicht. In 1981 verschijnt de luxueuze Lincoln Town Car-limousine. Van 1998 tot 2002 maakte het merk deel uit van de Premier Automotive Group. Het bedrijf produceert presidentiële auto’s, de prestigieuze Lincoln Navigator.

14. Lister Motor Company

Lister Motor Company Logo

Bij de Britse autofabrikanten staat de Lister Motor Company bekend om zijn sportieve prestaties. Opgericht in 1954 door Brian Lister in Cambridge, Engeland. In 1986 koopt het bedrijf Laurence Pearce, die begon met het produceren van aanpassingen aan de Jaguar XJS. De Lister Storm was de eerste auto van zijn eigen ontwerp. In 2013 wordt het merk eigendom van Warrantywise, dat in 2014 de productie van een unieke sportwagen hervat. In de daaropvolgende jaren werd de productie van Lister Knobbly Stirling Moss, Lister LFT-666 en Lister Stealth opgericht.

15. Lloyd Cars

Lloyd Cars Logo

Lloyd Cars is een klein Brits merk dat beroemd is geworden door het gebruik van alleen onderdelen uit eigen productie. Het bedrijf werd in 1936 opgericht door Roland Lloyd en bestond tot 1951. Gedurende deze tijd ontwikkelde ze 2 modellen die in productie gingen. Een voor en een na de Tweede Wereldoorlog. Dit waren de Lloyd 350 met eencilindermotor en de 650 met een tweecilindermotor en een versnellingsbak met 4 versnellingen. Sinds 1951 is het merk overgestapt op de algemene techniek.

16. Lobini

Lobini Logo

De Braziliaanse autofabrikant Lobini werd in 1999 opgericht door José Orlando Lobo en Fábio Biroliini, naar wie het zijn naam kreeg. De taak van het bedrijf was om auto’s te ontwikkelen met behulp van moderne technologieën. Het resultaat was het sportmodel Lobini uit 2005, de H1, die een zeer sterke carrosserie van glasvezel had. Geïntroduceerd op de Salão do Automóvel 2002, maakte het lokaal indruk. In 2006 werd het model overgenomen door Brax Automóveis, die in hetzelfde jaar begon met de productie van zijn modificaties.

17. Local Motors

Local Motors Logo

Automerk — Local Motors werd in 2007 in Phoenix, Arizona opgericht door John B. Rogers. Het merk is gericht op kleinschalige productie. De producten omvatten de Rally Fighter, een gezamenlijk ontwerp, en twee 3D-geprinte Strati- en Swim-modellen. Een onderscheidend kenmerk van het bedrijf is de implementatie van originele voorstellen van de online gemeenschap, geïmplementeerd met behulp van de prestaties van moderne technologieën. Een van de nieuwste ontwikkelingen van het merk was de autonome elektrische shuttle Olli.

18. Locomobile Company of America

Locomobile Company of America Logo

Locomobile Company of America — zoals de naam al doet vermoeden, was een Amerikaanse autofabrikant. Opgericht in 1899 voor de productie van zelfrijdende voertuigen met stoomtractie. Het merk begon in Watertown, Massachusetts voordat het in 1900 naar Bridgeport, Connecticut verhuisde. Sinds 1903 begon de productie van voertuigen met verbrandingsmotoren, waaronder de Locomobile Model 48 die opvalt door zijn kwaliteiten. Het bedrijf probeerde betaalbare voertuigen te creëren, dit vanwege de kleine afmetingen van de voertuigen. In 1922 werd het merk gekocht door Durant Motors.

19. Lola Cars

Lola Cars Logo

Het bedrijf uit Nederland, dat zich in 1961 verklaarde, werd opgericht door Eric Broadley als een onderneming voor de ontwikkeling van de auto-industrie. Tegenwoordig is het gevestigd in Huntingdon in Groot-Brittannië en is het gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van sport- en raceauto’s. Beginnend met kleine modellen voor Formula Junior, is het merk uitgebreid met de release van een aangepast product — auto’s, waarvan de deelname aan verschillende sportseries veel gevraagd was. In 2005 begint de ontwikkeling van de A1-raceserie. In 1998 wordt het overgenomen door Martin Birran.

20. Loremo

Loremo Logo

De Duitse autofabrikant Loremo stond bekend om zijn prototypes, die ontworpen waren om lichtgewicht en zuinig te zijn en een minimale luchtstroomweerstand te creëren. Roem voor het merk werd geleverd door de wijziging van 2006 — Loremo LS. Het bedrijf, opgericht in 2000 in Marl, Duitsland, ontleent zijn naam aan het acroniem Low Resistance Mobile. Het project hield zich bezig met de productie van zuinige voertuigen met een laag gewicht, die waren geconfigureerd om een ​​lage luchtweerstand te bieden. De taak van de fabrikant was om modellen te creëren die gericht waren op de markten van China en India.

21. Lotec

Lotec Logo

Lotec werd in 1962 opgericht door Kurt Lotterschmid in Kolbermoor, Duitsland. Sinds 1969 produceert het raceauto’s, vanaf 1975 om modellen van Porsche aan te passen en sinds 1983 onderdelen om de aerodynamische eigenschappen van Mercedes-Benz- en Ferrari-auto’s te verbeteren. In 1990 ontwikkelt het merk de Lotec C1000 voor een VAE-magnaat. Sinds 2004 is de productie van de seriële Sirius begonnen, die de basis zal worden voor de creatie van het beroemdste model van het merk — de Sirius van 2009.

22. Lotus

Lotus Logo

De Engelse autofabrikant Lotus Cars Limited werd in 1952 opgericht door Colin Chapman in Hettel (Norfolk), VK. Aanvankelijk heette het merk Lotus Engineering Ltd en was het gevestigd in Hornsi. De verandering van pand vond plaats in 1966. De raceauto’s die het merk voor de Formule 1-serie produceerde, vielen herhaaldelijk in de prijzen. Na het overlijden van de oprichter in 1982 stagneerde het merk en werd in 1986 gekocht door General Motors, dat A.C.B.N. Holdings SA in 1993. In 1996 werd het merk overgenomen door een concern uit Maleisië — Perusahaan Otomobil Nasional Bhd. Sinds 2017 is het merk eigendom van Geely Automobile. De bekendste modellen van het merk zijn Esprit, Elan, Europa, Elise, Exige, Evora en Evija.

23. Lucid Motors

Lucid Motors Logo

Lucid Motors is een vertegenwoordiger van de productie van voertuigen op basis van moderne technologieën. Het Amerikaanse merk is sinds 2007 gevestigd in Californië, Newark. De productie was gebaseerd op de ontwikkeling van premium elektrische sedans. Haar bekendste model was de Lucid Air. Het merk werd gefinancierd door het Chinese bedrijf Tsinghua Holdings. Het eerste serieproduct werd uitgebracht in 2014. Het was Atieva Atvus, waarvan een modificatie Lucid Air heette. In de toekomst is het merk van plan om een ​​eigen productie van batterijen voor zijn auto’s te starten.

24. Luxgen Motor Co.

Luxgen Motor Co Logo

De Taiwanese autofabrikant Luxgen Motor Co, een dochteronderneming van Yulon Motor, werd in 2008 opgericht om Nissans en Mitsubishi’s onder licentie te produceren voor de Taiwanese automarkt. Het bedrijf hield zich ook bezig met de fabricage van componenten voor deze modellen. Toen besloot het management om hun eigen Luxgen 7 SUV uit te brengen, in 2011 bekroond met de hoogste Taiwanese onderscheidingen. Tot de voertuigen van het merk die internationale erkenning hebben gekregen, behoren de MPV-minivan Luxgen7 en de Luxgen5 Sedan.

FAQ

Welke supercar begint met L?

De categorie supercars in deze groep weerspiegelt de producten van de Zweedse fabrikant Laboratorio BEBI, evenals Lamborghini. Ga voor meer informatie naar de bronpagina gewijd aan automerken met namen die beginnen met de letter L.

Wat is de auto met het L-logo?

Een van de bekendste automerken die de letter L als logo hebben, is een divisie van het Japanse Toyota - Lexus merkauto's. Dit element is aanwezig in al zijn logo's, borden op radiatoren. Het zorgde voor herkenning en visuele uniciteit van het merk. Meer details op de bronnenpagina's.

Welke dure auto's beginnen met de letter L?

Het Britse merk Lagonda en de Italiaanse Lamborghini maken deze categorie vandaag compleet. U kunt meer te weten komen over deze merken en andere dure auto's door de pagina's van deze bron te bezoeken.