Automerk met een I

Automerk met een I

Automerk met een I

Gedurende anderhalve eeuw van het bestaan ​​van een auto hebben een groot aantal ondernemingen, ontwerpers en bedrijven deelgenomen aan de creatie, ontwikkeling en promotie ervan, waardoor een nog groter aantal merken en handelsmerken is ontstaan. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de ontwikkeling van de auto-industrie, is het vooral belangrijk om gedetailleerde en nauwkeurige informatie over dit onderwerp te ontvangen, wat erg moeilijk is om te doen. Zeker als de vragen gaan over het ontstaan, informatie over degenen die aan de basis stonden van de auto-industrie. En zelfs vandaag, wanneer moderne ondernemingen voortdurend op zoek zijn naar economisch voordelige voorwaarden voor hun bestaan, fuseren of fuseren, onder de controle van anderen gaan, is het erg moeilijk om deze informatie bij te houden.

Welke automerken beginnen met een I?

De letter I is rijk aan de namen van automerken die hem aan het begin van hun naam gebruiken. Dit zijn Infiniti en Isuzu, Ilinga en Itala, evenals vele andere, die in meer detail kunnen worden gevonden op de auto-informatiepagina die aan deze brief is gewijd. Je kunt degenen vinden die niet meer bestaan, en degenen die vandaag nieuwe auto’s bouwen. Ook beginnen veel automerken met deze letter, waarvan de fabrikanten een naam dragen die niet met «I» begint. Bijvoorbeeld I Series van BMW of I-Miev van Mitsubishi, I-Pace van Jaguar en iXX van Hyundai.

Speciale bronnen zijn een grote hulp bij het ordenen van informatie, gerangschikt in een handige alfabetische volgorde op merknaam. Met hun hulp kunt u een of de vereiste letter van het alfabet selecteren en alle namen vinden die ermee beginnen, bijvoorbeeld met de letter «I» of een andere. En hier is het al om het vereiste merk te markeren om kennis te maken met zijn geschiedenis, richting in de autoproductie, hoofdmodellen en hun kenmerken, de situatie met de huidige activiteit en nog veel meer. Tijdwinst, gemak van het selectieproces bieden geweldige kansen voor verzamelaars en marketeers, ingenieurs en degenen die worden geconfronteerd met de keuze en aankoop van een auto voor hun eigen behoeften.

1. Infiniti

Infiniti Logo

Het automerk Infiniti, eigendom van het Japanse Nissan Motor, werd in 1989 opgericht in Yokohama, Japan. Tegenwoordig omvat het netwerk van officiële vertegenwoordigers van het merk de VS, Canada, Mexico, de landen in het Midden-Oosten, de Republiek Korea en Taiwan. Sinds 2006 wordt het merk verkocht in Rusland, Kazachstan en Oekraïne. Het bedrijf assembleert premium auto’s in Japan, Noord-Amerika en China. Tegenwoordig is de basis voor sedans, coupés en cross-overs van dit merk het Nissan FM-model. Maar de QX80 SUV is geassembleerd op het Nissan F-Alpha-platform, de Q30 hatchback en de QX30 crossover «dienden» de Mercedes-Benz A-klasse.

2. Isuzu Motors

Isuzu Motors Logo

Isuzu Motors Ltd wordt beschouwd als het eerste Japanse geregistreerde autobedrijf in Tokio, Japan, opgericht in 1916. De naam van het merk werd gegeven door de rivier de Isudzugava. Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​tot op de dag van vandaag heeft het merk van vandaag vrachtwagens, SUV’s, bussen en automotoren geproduceerd. De assemblage van voertuigen vindt plaats in Japan en in het buitenland. De onderneming werkt nauw samen met Russische fabrikanten. Simbirsk Automobile Plant produceert met name bussen op Isuzu-chassis.

3. Iveco

Iveco Logo

In 1975 richtte Giovanni Agnelli het Iveco-concern op in Turijn, Italië, dat werd opgericht na het sluiten van een overeenkomst tussen FIAT en Klockner-Humboldt-Deutz over de overdracht van zijn Magirus-Deutz-divisie aan laatstgenoemde. Het concern omvatte Magirus-Deutz, FIAT met zijn Italiaanse vestigingen OM, Lancia en het Franse FIAT France SA. Het proces van acquisitie van autobedrijven uit verschillende landen was actief tot 1992, wat bijdroeg aan de acquisitie van de nieuwste technologieën in die tijd voor de productie van ‘s werelds beste vrachtwagens.

4. IDA-Opel

IDA-Opel Logo

In 1977 werd het autobedrijf IDA-Opel opgericht in Joegoslavië, met het hoofdkantoor in Kikinda, Servië, op basis van een ijzergieterij die in 1908 werd opgericht. De oprichting van de onderneming werd vergemakkelijkt door de sluiting van een joint venture-overeenkomst met Adam Opel AG (Opel). Vóór de sluiting van de onderneming in 1992 produceerde het merk componenten voor Duitse auto’s, geassembleerde kant-en-klare auto’s. Tot 1992 produceerde de fabriek 38.700 auto’s — Opel Kikinda, Opel Omega A, Opel Vectra A, Opel Kadett, Opel Rekord, Opel Ascona, Opel Senator, Opel Corsa. Na 1992 werd de onderneming gereorganiseerd.

5. IKA

IKA Logo

Industrias Kaiser Argentina S.A. (IKA) is een autofabrikant gevestigd in Santa Isabel, Cordoba, Argentinië, opgericht in 1956. Het merk was een dochteronderneming van Kaiser-Frazer Corp. uit de VS, waarvan de oprichters — Henry John Kaiser en Joseph Washington Fraser onder druk van de Grote Drie van Detroit naar Argentinië vertrokken. Een effectieve oplossing was om voor de president van Argentinië zelf interesse in de onderneming te krijgen. Als gevolg hiervan werd het bedrijf onderdeel van de IAME-alliantie. Deze laatste vormde de basis voor de oprichting van het IKA. Het populairste personenautomodel van het merk was de Torino TS, evenals de Argentijnse Kaiser Carabela. Het bedrijf bestond tot 1970 en werd gesloten.

6. IKCO

IKCO Logo

De Iraanse autofabrikant IKCO, ook bekend als Iran Khodro en Iran National, werd opgericht in 1962. Het was het familiebedrijf van de broers Ahmad en Mahmoud Khayyam. Het hoofdkantoor van het merk was gevestigd in Iran, Teheran. Het merk ontwikkelt en produceert zowel zijn eigen personenauto’s Iran Khodro Samand, Runna, Dena, Arisun e.a. als diverse onder licentie geassembleerde Peugeot-modellijnen. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met de productie van bussen en vrachtwagens op basis van een licentie van Mercedes-Benz.

7. Ilinga

Ilinga Logo

Onder Australische autofabrikanten kan men ook het merk «één auto» vinden — het bedrijf Ilingai, opgericht in 1974 door Tony Farrell en Daryl Davies, speciaal om conceptsportwagens in de categorie Lux te ontwikkelen. Nadat hun AF-2-project was gerealiseerd, werd het prototype door de oprichters tentoongesteld op de Melbourne Motor Show in 1975. Na 15 bestellingen voor zijn model te hebben ontvangen, slaagde het merk erin om slechts 2 auto’s te maken. Met originele aanvullende oplossingen, werd de auto alleen gerealiseerd in de versie van een tweedeurs carrosserie. Echte sabotage door concurrenten en leveranciers van onderdelen, plus de oliecrisis, maakten het onmogelijk om het project voort te zetten en het bedrijf een jaar later te sluiten.

8. Imperia Automobiles

Imperia Automobiles Logo

Het Belgische merk Imperia Automobiles werd opgericht in 1906 in Nessonvaux, Luik. Het bedrijf bestond tot 1948. De eerste auto’s werden ontworpen door ingenieur Paul Henze. In 1907 verhuisde Trooz naar Nessonvaux en verhuisde naar de fabriek van Pieper. In 1910 fuseerde het met Springuel. Sinds 1916, onder licentie van Abadals, begon de productie van Imperia-Abadals-modellen. Tot 1921 werden er 3 modellen geproduceerd. Vervolgens kwam Couchard met een zonnedak. Van 1934 tot 1948 produceerde het merk Adlers, die voorwielaandrijving hadden. De carrosserie is door het bedrijf zelf ontwikkeld en gemaakt.

9. Imperial

Imperial Logo

Chrysler richtte in 1955 de Imperial-divisie op in Auburn Hills, Michigan, VS, die de auto met dezelfde naam produceerde tot 1975. Imperial verving Chrysler Imperial. De modellen onderscheidden zich door een hoge prijs, perfectie van een complete set en prestige. In 1957 creëerde het merk voor het eerst ter wereld een auto die cruisecontrol had. In 1961 begon de ontwikkeling en release van het model, wat de laatste werd voor Virgil Exner als stylist. Het model onderscheidde zich door extravagantie, «vinnen» aan de achterkant. De generatie 1964-1966 is ontworpen door voormalig Lincoln-medewerker Elwood Engel, waardoor het assortiment erg lijkt op de Lincoln Continental. De afnemende belangstelling voor het merk leidde in 1975 tot de stopzetting van de productie.

10. Irizar

Irizar Logo

Onder de automerken die bussen produceren, onderscheidt het Spaanse merk Irizar zich door zijn lange geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1889 in Ormeistegi, Spanje. Van de meer recente modellen zijn de 1991 Century en de Irizar PB-serie uit 2002, die de aandacht trokken op de Hannover Motor Show van hetzelfde jaar, van bijzonder belang. Tegenwoordig is de derde generatie van de Century in productie, een modulair type met verschillende carrosseriematen, die worden vervaardigd voor chassis zoals Scania, Mercedes-Benz, MAN, Volvo, IVECO, DAF.

11. International Harverter

International Harverter Logo

In 1902 was McCormick Cyrus in staat zijn onderneming een nieuwe start te geven door het merk op te richten door de fusie van zijn McCormick Harvesting Machine Company en Deering Harvester Company, onder de naam IH — International Harverter. Hij patenteerde de dorsmachine in 1834 en opende in 1847 zijn eigen productiefaciliteit in Chicago. Het eerste voertuig van het merk was de Traction Truck voor de behoeften van de dorpelingen, tegelijkertijd begon de productie van lichte vrachtwagens, SUV’s en pick-ups die nodig waren voor de dorpelingen. Deze richtingen werden gehandhaafd tot de sluiting van het merk in 1985. Het bedrijf had vestigingen in Lyubertsy, Rusland tot de nationalisatie in 1924. In 1984 werd het bedrijf overgenomen door Tenneco, waardoor de productie werd stopgezet.

12. Intermeccanica

Intermeccanica Logo

In 1959 werd de autofabrikant Intermeccanica opgericht in Turijn, Italië. De maker was Frank Reisner. In eerste instantie houdt het bedrijf zich bezig met het tunen van auto’s, maar ook met kits voor snelle Renault, Simca, Peugeot en DKW. In 1960 werd Formula Junior uitgebracht — een racewagen met één stoel. Daaropvolgende ontwikkelingen leidden tot de oprichting van Intermeccanica-Puch (IMP). Tot de modellen van het merk behoren de Apollo GT en het Veltro-prototype. Van 1966 tot 1972 werd de Italia GT-sportwagen geproduceerd. Gevolgd door de Murena GT, Indra en Squire. Het merk verhuist in 1975 naar de VS en in 1982 naar Vancouver, Canada, waar het de Roadster RS ​​ontwikkelt. Sinds 2015 is het merk een dochteronderneming van ElectraMeccanica geworden en ontwikkelt het elektrische voertuigen.

13. Invicta

Invicta Logo

De Britse sportwagenfabrikant Invicta werd in 1925 opgericht in Cobham, Surrey, Engeland door twee enthousiastelingen — Sir Noel Maclean en Oliver Lyle. In het jaar van oprichting lanceerde het merk zijn eerste auto met een 6-cilindermotor. In 1928 werd een succesvol model van een sportwagen geproduceerd. Na de release van verschillende succesvolle modellen verscheen in 1931 de Invicta S, waarna het merk in 1933 verhuisde naar Chelsea, Londen, Engeland. In 1946 verhuisde het merk naar Virginia Water, Surrey, Engeland, waar het bleef na de afschaffing in 1950. Dit is waar het iconische Black Prince-model om de hoek komt kijken. Frazer Nash koopt het bedrijf. In de jaren 2000 werd het merk nieuw leven ingeblazen door de Brit Michael Bristow, met de Invicta S1.

14. Isdera GmbH

Isdera GmbH Logo

Ingenieurbüro für Styling Design und Racing (Isdera GmbH) is een Duitse autofabrikant opgericht in Hildesheim, Duitsland in 1969 door Eberhard Schultz. Hij richtte zijn eigen bedrijf op om te werken aan een gesloten Mercedes-Benz serie van het C111 luxe concept. In 1969 werd de Erator GTE ontwikkeld op basis van de Ford GT40. In 1978 werd in samenwerking met B&B Automobiltechnik de conceptcar Mercedes-Benz Studie CW 311 ontwikkeld.In 1983 werd het merk geregistreerd en kreeg het zijn embleem. Het 2016 Autobahnkurier AK116i-model werd het vlaggenschip van de producten van het bedrijf. Alle auto’s worden met de hand geassembleerd.

15. ISO

Iso Logo

Sinds 1938 is in Italië een automerk opgericht met de taak sportwagens te creëren om de bestaande niche op de binnenlandse markt van het land te sluiten en het vertrouwen en potentiële klanten te winnen. Het assortiment omvat Grand Tourer- en wegpassagiers sedans uit de economy class. Het merk stopte haar activiteiten in 1974 na de brandstofcrisis van 1973. Maar al in de 21e eeuw — in 2017 werd het nieuw leven ingeblazen om moderne sport- en emissievrije auto’s te maken, waarvan de projecten al aan het publiek zijn gepresenteerd.

16. Isotta Fraschini

Isotta Fraschini Logo

Het Italiaanse bedrijf Isotta Fraschini maakte executive auto’s en vrachtwagens. Opgericht door Cesare Isotta, en door de Fraschini broers in 1900 in Milaan, als Societa Milanese d’Automobili Isotta Fraschini & Cia. Het bedrijf begon met de import en assemblage van Franse auto’s. In 1903 werd de tweezitter Tipo 1902 uitgebracht In 1904 verscheen de Isotta-Fraschini Tipo D. Sinds 1906 begint de productie van vrachtwagens, waaronder GM3 opvalt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schakelde het bedrijf over op defensieproducten, wat leidde tot de ineenstorting in 1949. Het bedrijf werd genationaliseerd onder de naam Isotta-Fraschini Motori.

17. Itala

Itala Logo

Van 1904 tot 1934 werden auto’s geproduceerd door Itala, gevestigd in Turijn. Het bedrijf is opgericht door Matteo Ceirano. Het bedrijf bracht in zijn eerste bestaan ​​drie modellen uit — Itala 18, 24 en 50. In 1905 begon de productie van succesvolle race-uitrusting. Na de Eerste Wereldoorlog werd gestart met de productie van de vooroorlogse Tipo 50 25/35 pk. en Avalve. In 1924 wordt de Tipo 61 geproduceerd, in 1925 verschijnt de geavanceerde race-Itala 11. In 1929 wordt het merk overgenomen door Officine Metallurgiche di Tortona, een vrachtwagenfabrikant. In 1935 koopt Fiat alles uit.

18. IZh

IZh Logo

De geschiedenis van het merk IZh begint in het Russische rijk in juni 1807, toen de Russische keizer Alexander I het fabriekskantoor oprichtte van de toekomstige wapenfabriek Izhevsk, gebouwd aan de rivier de Izh. De fabriek was voorbestemd om niet alleen een legende van Russische wapens te worden, maar ook een fabrikant van de beroemdste motorfietsen en auto’s die al in de USSR waren. De fabriek werd in de Sovjettijd de Izhmash-fabriek en produceerde haar eerste personenauto, de Moskvich-408, in 1966 na de voltooiing van de bouw van nieuwe gebouwen van de fabriek. Componenten kwamen van AZLK. Tegen de achtergrond van de productie van ‘Moskvich-412’ begon de productie van de eerste en enige Izh-2125 (Izh-Kombi).

19. Innocenti

Innocenti Logo

In 1947 werd in Milaan, Italië, een scooter- en lichte voertuigenbedrijf opgericht door een voormalige smid Ferdinando Innocenti. De ondernemer verwierf bekendheid dankzij het patent voor de verbinding van steigers, die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Het succes van het bedrijf werd teweeggebracht door Lambretta-scooters en een compacte Mini-auto. De automobielindustrie was een van de drie bedrijfstakken van het merk. Het was gebaseerd op gelicentieerde modellen van de British Motor Corporation. Zijn Innocenti A40 op basis van de Austin A40 bleek een succes. Het merk produceerde in 1961 zijn eigen automerk — Innocenti 950 Spider. De autoproductie werd in 1975 gesloten.

20. Icona

Icona Logo

Het Italiaanse automerk Icona Design Group werd opgericht in 1986 in Turijn, Italië. De taak van het merk was om een ​​modern ontwerp te creëren dat de vormen van de toekomst zou bevatten, een kans voor evolutie en het openen van nieuwe trends. De complete voertuigen waren voorzien van futuristische afwerkingen, dashboards, verlichting en accessoires. Het merk heeft op Auto Shanghai 2013 een prototype ontwikkeld en gepresenteerd van de toekomstige supercar Icona Vulcano. Het model werd aangedreven door een V12-krachtbron.

21. Innotech

Innotech Logo

Het Tsjechische automerk Innotech werd in 1990 opgericht door Zdenek Mrkvica, toen samen met Václavem Králem het idee werd ontwikkeld voor de MTX Tatra V8 speedster met een open carrosserie. Het bedrijf houdt zich bezig met ontwerp en engineering in Petra in Trkhov-Štepanov. Voor het gemaakte ontwerp ontving het merk in 1993 de National Design Award van het Design Center van de Tsjechische Republiek. Bij de ontwikkeling van de Innotech Mysterro werden Amerikaanse technologieën gebruikt, wat zorgde voor de eenvoud en lage onderhoudskosten van het model. De auto was het enige model van het merk.

22. Ikarus

Ikarus Logo

Ikarus is een wereldberoemd busmerk geproduceerd door het gelijknamige Hongaarse merk, opgericht in 1895 door Imre Uri als een smederij en koetswerkplaats in Boedapest, Hongarije. Al in de jaren 20 van de 20e eeuw begon het merk carrosserieën te produceren. In 1933 namen de zonen van de oprichters de leiding over en doopten het bedrijf om tot Uri Brothers LLP. In 1939 verlaat de 1000e bus de fabrieksvoorraden. In 1948 — de vakbond met de genationaliseerde samenleving Icarus, opgericht in 1916, creëerde in 1949 de gelijknamige busfabriek. Het merk hield stand tot 2003.

23. Intrall

Intrall Logo

Het Russisch-Britse autobedrijf Intrall werd in 2003 opgericht met het hoofdkantoor in Polen. Nadat het stroom had gekocht van Daewoo Motor Poland in Lublin, werd het merk omgedoopt tot Intrall Poland. Geproduceerd FSC Lublin en Honker modellen onder het merk Intrall. In 2006 werden de rechten op Tsjechische Praga-vrachtwagens verkregen, op basis waarvan een volledig nieuw voertuig werd gecreëerd — de commerciële bestelwagen Intrall Lubo. In 2007 werd door een wetswijziging in Polen de productie stopgezet. Toen sloot de rechtbank het in hetzelfde jaar.

24. Iroquois

Iroquois Logo

Aan de oorsprong van de oprichting van de Amerikaanse auto-industrie stond een kleine onderneming genaamd Iroquois Motor Car Company, opgericht door John S. Leggett in Syracuse, New York. Het bedrijf verhuisde later naar Seneca Falls, New York. In de eerste jaren van zijn bestaan ​​specialiseerde het merk zich in de productie van carrosserieën voor diverse chassis. Ook voor toeristenauto’s met kleine cilinderinhoud. Tegelijkertijd werd de enige privéauto gemaakt, Iroquois genaamd, die een eenheid op een benzinemotor was en tot de categorie lichte toerwagens behoort. In 1907 verkocht de oprichter het merk, dat door de nieuwe eigenaar werd gesloten.

FAQ

Welke supercar begint met ik?

De letter 'I' in merknamen komt voor bij veel supercarfabrikanten die een handelsmerk voeren dat overeenkomt met de naam van de fabrikant. Dit zijn series van Imperial en Impul, IMSA en Infiniti, Innotech. Ook i8 is een elektrisch automodel van BMW of IS300H F Lexus sportwagen. Een meer gedetailleerd antwoord op de vraag kan worden verkregen door naar de bron op de pagina met de vereiste letter te gaan.

Wat is de auto met het I-logo?

Het is moeilijk om het juiste antwoord te geven op zo'n onnauwkeurige vraag. Er is geen verduidelijking - de letter I zou de enige letter in het embleem moeten zijn, deze kan worden gecombineerd met andere elementen of gewoon een integraal onderdeel van het logo zijn. Het is te vinden op de emblemen van auto's van International Harverter en Innocenti, Invicta, Isotta-Fraschini, bussen van Irizar, enz.

Welke dure auto's beginnen met de letter I?

De groep merken waarvan de naam begint met 'I' bevat veel dure auto's. Dit zijn Imperial, Infiniti M en Q70, Isotta Fraschini Tipo 8A en Monterosa. Zie voor meer details de beschrijving van merken in de bron, waar merknamen in alfabetische volgorde zijn gesorteerd.