Automerk met een H

Automerk met een H

Automerk met een H

De auto is een van de belangrijkste verworvenheden van de mensheid. De geschiedenis van de auto-industrie, die begon in het midden van de 18e eeuw, doorliep verschillende turbulente stadia van zijn ontwikkeling, die werden bepaald door de manier van bewegen, het verkrijgen van de benodigde energie. Tegelijkertijd werden latere perioden in de ontwikkeling van de auto ook bepaald door trends op het gebied van grootte, stijl en doel. Tegelijkertijd hebben voertuigen, naast de gemakken die voor een persoon zijn gecreëerd, ook veel positieve, belangrijke waarden voor de ontwikkeling van de samenleving. Onder hen — tijd besparen om te verhuizen, de fysieke kosten van het vervoeren van goederen verminderen.

Welke automerken beginnen met een H?

Er zijn aanzienlijk minder automerken en autobedrijven die met de letter H beginnen dan andere. Er zijn echter ook veel belangrijke merken in de geschiedenis van de mensheid die hun sporen hebben achtergelaten. Onder hen zijn Honda en Horch, Hyundai en Hennessey. U kunt meer over elk van hen te weten komen, kennis maken met vele anderen door een bron te bezoeken die gewijd is aan de geschiedenis van de auto-industrie, waar gedetailleerde informatie wordt geplaatst over de merken waarvan de naam met deze letter begint.

En als de slogan die aan het begin van de eeuw verscheen: «Een auto is geen luxe, maar een vervoermiddel», het doel was waar iedereen naar streefde, is het vandaag al geïmplementeerd. Nu kan iedereen zijn eigen voertuig kiezen, niet alleen op basis van de taken die met zijn hulp moeten worden opgelost, maar ook op basis van de hoogte van zijn inkomen. Om echter alles aan deze eisen te laten voldoen, is het belangrijk om de meest volledige en correcte informatie over fabrikanten en automerken te vinden om kenmerken, kwaliteit, populariteit te kunnen vergelijken. Met kennis kun je een optie kiezen, zowel een nieuwe auto als op de secundaire markt. De mogelijkheid om gedetailleerde informatie te vinden, gesystematiseerd in alfabetische volgorde, maakt de keuze voor een merkmodel, beginnend met de letter «H», of een ander snel, gemakkelijk en vooral effectief.

1. Hafei

Hafei Logo

De Chinese subcompactfabrikant Hafei (Harbin HF Automobile Industry Group Company Ltd.), opgericht in 1994 in Harbin, werd opgericht als een divisie van de National Aircraft Corporation of China. De eerste auto was de subcompacte Daewoo Tico. In 1996 werd de Hafei Zhongyi-minivan uitgebracht — een gezamenlijk werk met Pininfarina. In 2003 werd het merk uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf. In 2008 werd het merk omgedoopt tot Hafei Motor. In 2008 bedroeg het aantal geproduceerde auto’s 2 miljoen.

2. Heynsdyk

Heynsdyk Logo

Een van de weinig bekende autofabrikanten die hun bijdrage hebben geleverd aan de auto-industrie is een bedrijf uit Nederland genaamd Heynsdyk of Heijnsdijk Sportscars Ltd. Het werd in 2006 opgericht door Ronald Heijnsdijk en is gevestigd in Eindhoven, Nederland. Tegenwoordig is het merk een dochteronderneming van Normfinish, dat complete voertuigen produceert op basis van de Porsche 944. Hetzelfde type productie is de belangrijkste voor Heynsdyk, dat sportwagens maakt. Ze voerde de ontwikkeling en release uit in 2009 van een sportwagen — Heynsdyk 2500SF.

3. Hispano-Suiza

Hispano-Suiza Logo

Het Spaanse automerk Hispano-Suiza maakte dure luxe auto’s. Opgericht in 1904 door Mark Birkigt, Juan Castro en Damián Mateu in Barcelona, ​​​​Spanje. Het bedrijf was gebaseerd op het failliete elektrische omnibusbedrijf La Cuadra, waar Birkigt als ingenieur werkte. Het werd gekocht door Juan Castro en omgedoopt tot J. Castro Fabrica Hispano-Suiza de Automoviles. Maar een jaar later werd het gekocht door Damián Mateu en Francisco Seyo en kreeg het de naam La Hispano-Suiza Fabrica de Automoviles S.A. In 1906 produceerde het bedrijf 300 exemplaren van Hispano-Suiza 20HP. Hispano-Suiza H6 wordt een van de beroemde modellen. Maar in 1936 stapte hij over op luchtorders.

4. Holden

Holden Logo

Het automerk van Holden werd algemeen erkend in Australië, waar het in 1856 werd opgericht door Edward Vivall Holden in Melbourne, Adelaide. De oprichter verhuisde vanuit Engeland naar Zuid-Australië en richtte J.A Holden and Co. Toen de zoon van de oprichter Edward Vivall Holden in 1905 in het bedrijf stapte, begon de productie van auto-onderdelen. In 1919 werd het bedrijf onderdeel van Holden’s Motor Body Builders Ltd (HMBB), en begon het carrosserieën te installeren op het Chevrolet-chassis. In 1931 werd het bedrijf onderdeel van General Motors en werd het General Motors-Holden’s Ltd.

5. Hommel

Hommell Logo

Onder de Franse fabrikanten viel het automerk Hommell op door zijn ideeën. Het bedrijf werd in 1990 opgericht in Lohéac, Ille-et-Vilaine, Frankrijk door Michel Hommell, een voormalig autocoureur en eigenaar van zijn eigen tijdschrift Échappement, dat auto-onderwerpen behandelde. Michel besloot zijn droom te verwezenlijken door een tweezits sportcoupé te creëren, waarvan een prototype in 1990 op de Parijse Salon werd tentoongesteld en in 1994 op de Autosalon van Genève de productieversie werd gepresenteerd. In 1998 werd een open versie gemaakt — het Barquette- en het Berlinette RS-model. In 2001 werd de Berlinette RS2 geïntroduceerd. Maar al in 2003 werd het merk gesloten.

6. Honda

Honda Logo

Het op één na grootste autoproductiebedrijf ter wereld is het Japanse merk Honda Motor Co., Ltd. Het werd in 1948 opgericht door de Japanse ingenieur en uitvinder Soitiro Hondai samen met de bankier Takeo Fujisawa. In 1959 verwierf het merk de titel van de grootste motorfietsfabrikant. Door de productie uit te breiden naar autoproductie (de eerste Honda T360 pick-up werd uitgebracht in het 63e jaar), behaalde het bedrijf de tweede plaats in 2001 in Takeo Fujisawa. Tegenwoordig is het merk gevestigd in Past, Tokyo en heeft het verschillende divisies en een dochteronderneming van Acura voor de productie van luxe premium voertuigen.

7. Hongqi

Hongqi Logo

De oudste Chinese autofabrikant Hongqi werd opgericht in 1958 en behoort tegenwoordig tot de FAW Car Company van de FAW Group. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Changchun, Jilin, China. De belangrijkste focus was de productie van auto’s van de categorie Lux, die oorspronkelijk werden ontwikkeld en geproduceerd voor het staatsapparaat, dat in 1981 werd stopgezet. Maar in de jaren 90 werd de onderneming hersteld. De meest bekende is het overheidsmodel Hongqi CA72. In een latere periode produceerde het merk taxi’s, betaalbare zakelijke sedans.

8. Hooper

Hooper is van oorsprong een Britse fabrikant van luxe uitjes en op maat gemaakte koetsen voor de koninklijke familie en de machtigen. Opgericht in 1805 als Adams en Hooper in 1930, ontving een gepersonaliseerde koninklijke bestelling voor productie. De rijtuigen onderscheidden zich door een unieke elegantie en decoratie, grenzend aan een kunstwerk. In de jaren 1920 schakelde het merk over op de productie van luxe carrosserieën — het Tourer 1920 Rolls-Royce 40/50 Silver Ghost-chassis, de Limousine uit 1929 op het Rolls-Royce Phantom I-chassis. Na de oorlog werd de productie van luxe sedans in het Keizerinstijl begon. Bijzonder beroemd is de limousine met zeven zitplaatsen voor de prins-regent van Irak. In 1959 veranderde het merk van naam en merk.

9. Horch

Horch Logo

Horch werd in 1904 opgericht door August Horch. Het kantoor van het bedrijf was gevestigd in Zwickau, Saksen, Duitsland. Producten — personenauto’s van de midden- en premiumklasse. Het merk is gebaseerd op Horch & Cie. Motorwagen Werke 1899. In 1904 werd het bedrijf omgedoopt tot August Horch & Cie. Motorwagenwerke AG. In 1932 trad hij toe tot de Auto Union. De eerste auto van het merk, ontwikkeld vóór de oprichting van het bedrijf, was het Horch 4-15 PS-model. Bijna elk jaar voor het verlies van de onafhankelijkheid werd een nieuwe lijn geproduceerd, waaronder vooral de Horch 853A uit 1938.

10. Hotchkiss en Cie

Hotchkiss et Cie Logo

In 1875 richtte de Amerikaanse ontwerper en uitvinder Benjamin Hotchkiss een onderneming op genaamd Hotchkiss et Cie in Vivier, Frankrijk, en verhuisde vervolgens naar Saint-Denis. Aanvankelijk werd de defensieproductie van artilleriestukken, handvuurwapens en tanks uitgevoerd. Auto’s zijn een alternatief geworden voor defensiebevelen. In 1900 werd een werkplaats voor de productie van auto-onderdelen geopend. De eerste auto, Hotchkiss 17CV, werd in 1903 geproduceerd. Sinds 1926 werd de luxueuze AM4 uitgebracht en in 1929 — de AM73, en daarna de AM80. Na de Tweede Wereldoorlog werd Hotchkiss 686 geproduceerd in 1946. In 1948 — Hotchkiss-Artois. Het merk werd in 1966 geabsorbeerd.

11. Howell Automotive

Howell Automotive Logo

In 1990 werd Howell Automotive opgericht in Keyser, WV, VS. In 2000 werd ze volgens het Mopar Muscle Magazine erkend als ‘s werelds beste autotuner. Het kreeg bekendheid dankzij de aanpassing van de Dodge Neon SRT-4. Het werd de basis voor de ontwikkeling en creatie van een tweekleurenmodel van de Howell Neon SRT-4 supercar. In 2005 won het merk de Super Four Challenge FWD Class-competitie, georganiseerd door Car & Drive Magazine. Van 2007 tot 2011 was hij de eigenaar van eervolle vermeldingen van de gouverneur voor het verzekeren van de toegang van de regio tot de internationale markt.

12. HRG

HRG Logo

HRG Engineering Company werd in 1936 opgericht in Tolworth, Surrey, Engeland door drie vrienden — Edward Halford, Guy Robins en Henry Ronald Godfrey. De merknaam werd gevormd uit de eerste letters van de achternamen van de oprichters. Sinds de oprichting heeft het merk zich 21 jaar lang gespecialiseerd in de productie van personenauto’s, waarbij het in 1935 zijn eerste prototype maakte. De eerste productie HRG woog nog geen 450 kg en was meerdere malen goedkoper dan de toen populaire Aston Martin. Vooral de HRG Aerodynamic uit 1947 was populair.

13. HSV

HSV Logo

Het Australische bedrijf Holden pionierde in 1987 met de oprichting van de Holden Special Vehicles (HSV)-divisie in Clayton, Victoria, Australië, waarvan Tom Walkinshaw de oprichter was. Haar taak was om de ontwikkeling, modificatie en productie van high-performance auto’s over te nemen. Onder de modificaties zijn vooral de modellen Commodore, Caprice, Statesman en Ute — commerciële auto’s en verschillende varianten van de modellijnen die General Motors gemeen heeft — beroemd. In 2020 is de afdeling gesloten.

14. Hudson

Hudson Logo

Tussen 1909 en 1954 bestond het automerk Hudson Motor Car Company in Detroit, Michigan, VS. Het bedrijf ontleent zijn naam aan Joseph L. Hudson, die de oprichting ervan financierde. Een van de oprichters was Roy D. Chapin, Sr. De eerste auto — Twenty werd geproduceerd in het jaar van oprichting en werd de goedkoopste in de VS. Naast de brede massaproductie van betaalbare auto’s staat het merk ook bekend om het ontwikkelen van innovatieve innovaties voor auto’s, evenals een 6-cilinder motor. In 1919 creëerde het merk een gezamenlijke productie met Essex, waarmee het in 1932 eindigt.

15. Hulme Supercars

Hulme Supercars Logo

De Nieuw-Zeelandse ondernemer Jock Fremantle en ontwerper Tony Parker richtten in 2003 het autobedrijf Hulme Supercars Limited op in Nieuw-Zeeland. Hierdoor kon Tony Parker zijn hobby in echte auto’s realiseren. Het gevestigde bedrijf was opgedragen aan de enige Nieuw-Zeelandse Formule 1-wereldkampioen, Denny Hulme. Het merk kreeg bekendheid door het ontwerpen en bouwen van twee sportwagens, de Hulme F1-racewagen en het Hulme CanAm-model met middenmotor voor op de weg.

16. Hyundai

Hyundai Logo

De Koreaanse auto-industrie loopt vandaag voorop. Onder de toonaangevende Zuid-Koreaanse merken is Hyundai Motor Company de derde ter wereld. Het merk werd in 1967 opgericht door Chon Zhu-yon. Het merk kreeg in 1972 toestemming om zijn eigen auto’s te produceren van de overheid bij 4 bedrijven. De eerste was de Hyundai Pony-subcompact. In de jaren tachtig produceerde het concern 50.000 stuks per jaar. Het meest populaire model, de Sonata sedan, werd uitgebracht in 1988. In 1996 verscheen het eerste sportcoupémodel. In 1998 nam het merk het bekende merk Kia Motors over.

17. Hino

Hino Logo

De grootste Japanse fabrikant van dieselbussen en vrachtwagens, Hino Motors, Ltd uit Hino-shi, Tokyo, Japan, werd in 1942 opgericht als een dochteronderneming van de Toyota Group. Het begin werd gelegd door Tokyo Gas Industry in 1913, dat onderdeel werd van een gecombineerde divisie met Kyodo Kokusan K.K. in 1937, veranderde de naam in Diesel Motor Industry Co., Ltd, en vervolgens in Isuzu Motors Limited. In 1942 werd Hino Heavy Industry Co., Ltd afgesplitst en produceerde scheepsdieselmotoren. Na de oorlog verhuisde het merk naar auto’s en bussen, veranderde de naam in Hino Industry en in 1948 in Hino Diesel Industry Co., Ltd. In 1961 begon de productie van de gelicentieerde Contessa 900.

18. Haval

Haval Logo

Het Chinese automerk Great Wall Motors heeft in 2013 een divisie opgericht met de naam Haval om crossovers en SUV’s te produceren. De naam is gemaakt op basis van het Engelse gezegde I Have All. Zo laat het merk zien voor wie zijn producten bedoeld zijn. Terwijl het bedrijf dure comfortabele auto’s uitbracht, vertrouwde het op een welgestelde categorie kopers. Elk model had een rijke uitrusting. In 2005 werd de Haval H3-crossover uitgebracht, die de eerste in China gemaakte SUV werd. In 2011 verscheen de Haval H6. Tegenwoordig wordt Haval over de hele wereld verkocht.

19. Hindustan Motors

Hindustan Motors Logo

Een van de oudste Indiase autofabrikanten, het merk opgericht door B.M. Birla in 1942, Hindustan Motors uit Kolkata, West-Bengalen, India. Het merk maakt deel uit van het conglomeraat Birla Technical Services. Het merk was lange tijd de leider van de auto-industrie van het land, totdat het het kampioenschap verloor aan Maruti Udyog. Ze verwierf bekendheid door haar modellijnen Ambassador en Landmaster. De laatste was gebaseerd op de Morris Oxford van de derde serie, uitgebracht in 1956. In 2017 verkocht het bedrijf het merk Ambassador aan Peugeot SA.

20. Hongyan

Hongyan Logo

Hongyan is het automerk waaronder SAIC Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co Ltd. Het is een Chinese joint venture uit Chongqing, China, opgericht in 2003 vanuit de Sichuan Automotive Manufacturing Plant. Het merk is een samensmelting van drie fabrikanten: SAIC, Iveco en Chongqing Hongyan. De zware vrachtwagens die hij vervaardigt zijn gebaseerd op de Iveco-modellen, waarmee in het jaar van oprichting van het merk een overeenkomst werd gesloten. De truckmodellijnen van het merk worden vertegenwoordigd door Genlyon (gebaseerd op Iveco Stralis AS), Kingkan, Genpaw en Gentruck.

21. Higer

Higer Logo

Fabrikant van stads- en toeristenbussen — Het Chinese bedrijf HIGER Bus werd in 1998 in de stad Suzhou opgericht als Suzhou King Long. De oprichter was King Long United Automobile. Vandaag de dag is HIGER Bus de toonaangevende fabrikant in zijn land en staat op de tweede plaats in de wereld. Het bedrijf werkt nauw samen met Scania, een merk uit Zweden, dat zorgt voor kwaliteitscontrole van de uitgaande producten. Het merk heeft al meer dan 50 series personenauto’s ontwikkeld en geproduceerd, waardoor ongeveer 30 unieke modellen zijn ontstaan. In 2006 is een gezamenlijk Scania-Higer-project uitgevoerd.

22. Haima

Haima Logo

In 1992 werd Hainan Mazda Motor opgericht in Haikou, Hainan, China, een gezamenlijke formatie van de provinciale overheid van Hainan en het automerk Mazda. Haar taak was het ontwikkelen van onderdelen voor Mazda die op de Chinese markt werden verkocht. In 2006 verkocht Mazda zijn belang aan de FAW Group, waardoor het merk een dochteronderneming van laatstgenoemde werd. Ondanks de voltooiing van het contract met het Japanse bedrijf gaat de overdracht van technologie door, maar zonder het recht om het merk te gebruiken. De naam van het merk is het resultaat van de fusie van twee delen van de naam — de provincie en het automerk.

23. Hawtai

Hawtai Logo

Het Chinese autobedrijf Hawtai Motor Group, gevestigd in Peking, China, werd opgericht in 2002 en specialiseerde zich voornamelijk in terreinwagens. De samenwerking met Hyundai heeft het merk toegang gegeven tot hun technologie. Sinds 2011 is het bedrijf eigendom van Zhang Xiugen. Het bedrijf heeft een afdeling voor de ontwikkeling en productie van eigen dieselmotoren. In 2010 omvat de productielijn sedans van volledig eigen productie van ontwikkeling tot productie.

24. Hillman

Hillman Logo

Het Britse automerk Hillman, bekend in het begin van de 20e eeuw, behoort tot de Hillman-Coatalen Company uit 1907, opgericht door William Hillman en Louis Coatalen in Ryton-on-Dunsmore, Engeland. Het bedrijf werd 3 jaar later omgedoopt tot Hillman Motor Car Company. In 1928 wordt het merk overgenomen door Humber, dat het handelsmerk gebruikt voor zijn kleinere Humber Limited, die sinds 1931 in productie is. Het merk Hillman bleef echter tot 1937 in gebruik, terwijl de grote voertuigen van het voormalige merk werden verkocht. Na verschillende wederverkoop van de nieuwe eigenaar, zal Hillman tot 1967 door de laatste Chrysler-koper worden gebruikt.

25. Hupp Motor Car Company

Hupp Motor Car Company Logo

In 1909 richtten Bobby Hupp en Charles Hastings de Hupp Motor Car Company op in Detroit, Michigan, Verenigde Staten. De eerste auto was de subcompacte Hupp 20. Eind 1909 produceerde het merk 500 auto’s. Maar het volgende jaar zal de productie 10 keer toenemen. In 1911 werd een open volledig stalen Hupmobile geproduceerd. In 1912 werd de RCH runabout geproduceerd, en in 1913 de Model 32 Touring Car. In 1933 veranderden de Model K «cyclefender» en in 1934 de Model J Aero-Dynamic enigszins van positie. Maar Graham Hollywood, uitgebracht in 1941, zal de laatste zijn.

FAQ

Welke auto begint met een H?

Veel automerken beginnen met de letter H in de geschiedenis van de autobouw, waaronder bij iedereen bekend, zoals Honda of Horch. En ook minder bekend - Hennessey of Hulme uit Nieuw-Zeeland. Deze letter vertegenwoordigt merken auto's van auto's, vrachtwagens, sport, budget en luxe categorieën.

Welke dure auto's beginnen met de letter H?

In de groep van de duurste auto's onder de merken met de letter H loopt Honda met zijn Lux-categorie aan kop. Een bijzonder duur model is de Honda HSC Concept uit 2003. De luxe Chinese Hongqi staan hoog aangeschreven op de internationale markt. Maar ook antiek kan worden toegeschreven aan de groep van de duurste - auto's uit het begin van het midden van de 20e eeuw, collectietype, die vaak meer kosten dan moderne modellen. Zo komt de Horch 855 Special Roadster uit 1935 en dat is bijna onbetaalbaar.