Automerk met een G

Automerk met een G

Automerk met een G

De naam van de auto heeft, net als de naam van een persoon, veel meer dan alleen een merk- of modelnummer. Nadenkend over de naam, welke naam zijn nageslacht zal dragen, stopte elke oprichter van een automerk er vaak, zonder aarzeling, een stukje van zijn ziel in. Dit gold vooral voor degenen die aan de basis stonden van de creatie van de auto. De wens om een ​​uniek verschil te maken met vergelijkbare opties, om je te onderscheiden van anderen, om de aandacht op jezelf te vestigen, werd in de eerste plaats weerspiegeld in de vorming van de namen van handelsmerken en merken. Deze aanpak heeft er echter toe bijgedragen dat de mogelijkheid is ontstaan ​​om ongelijksoortige ondernemingen en bedrijven in de auto-industrie te stroomlijnen en te groeperen in één systeem. Dankzij deze aanpak werd het mogelijk om in de toekomst alle informatie met betrekking tot de auto-industrie, haar geschiedenis en ontwikkeling op te slaan en te gebruiken.

Welke automerken beginnen met een G?

Onder de automerken met de G-naam bevinden zich veel wereldberoemde fabrikanten. Automotive meters zoals GM en GAZ zijn opgenomen in deze categorie. Minder bekend en relatief “jong” zijn Genesis Motor en Gumpert. Ook beginnen veel bedrijven die de auto-industrie in oostelijke landen vertegenwoordigen met deze brief. De verzamelde informatie in deze sectie wordt verder aangevuld en verfijnd.

Systematisering in de auto-industrie is een effectieve manier om informatie te verzamelen en op te slaan met minimaal verlies en gebruiksgemak. In de loop der jaren van het bestaan ​​van de auto is een enorme hoeveelheid informatie onomkeerbaar verloren gegaan door het lange tijd negeren van de noodzaak om een ​​systeem op te zetten voor het opslaan van informatie uit deze belangrijke richting in de ontwikkeling van de mensheid. vorming van ongevulde «gaten» in het bestaande historische erfgoed. Als gevolg hiervan kunnen fouten en onnauwkeurigheden optreden bij het analyseren van het verleden, het maken van toekomstvoorspellingen en grote economische verliezen in verband met «het wiel opnieuw uitvinden», het volgen van de verkeerde of verkeerde paden.

Dankzij de mogelijkheid om te wenden tot geordende, gesystematiseerde informatiebronnen die zijn gebouwd op basis van alfabetisch zoeken, wordt tijd bespaard om de benodigde informatie te vinden. Tegelijkertijd biedt een dergelijk systeem gemak en eenvoud van onderhoud, tracking en praktisch gebruik. Als u in de zoekmachine van dergelijke systemen de eerste letter van de naam van een groep automerken of modellen invoert — G, F, A of een ander van het Latijnse alfabet dat wordt gebruikt in de namen van auto’s en merken, kunt u onmiddellijk een lijst krijgen van modellen die in de database staan ​​en beginnen met een specifieke letter. Dergelijke bronnen zijn vooral vandaag nodig, nu de hoeveelheid informatie exponentieel groeit en met een enorme snelheid verandert.

1. G-power

G-power Logo

Het Duitse productiebedrijf G-power begon in 1968 in de auto-industrie in Arezing, Duitsland. De oprichters waren Joseph Grommish en zijn zoon. Tegenwoordig is het hoofdkantoor van het merk gevestigd in Autenzele, Beieren. De productierichting van de onderneming is autotuning, voornamelijk voor BMW-modellen. Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van zijn eigen productie van verschillende aanvullende technische componenten voor het uitrusten van nieuwe en eerder uitgebrachte modellen van het Duitse merk. Begonnen met een klein tankstation al in 1971, werd het merk de vertegenwoordiger van Alpina en opende in 1983 zijn vertegenwoordigingskantoor in Neu-Isenburg.

2. Galpin Auto Sports

Galpin Auto Sports Logo

De modernisering van auto’s is sinds het begin van de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw een van de meest aantrekkelijke gebieden in de auto-industrie geworden. Een van de bekende vertegenwoordigers van de industrie van modernisering en tuning van auto’s was de Amerikaanse werkplaats uit Van Nuys, VS, opgericht door Frank Galpin in 1946. Het was een werkplaats die op verzoek van zijn chauffeurs zijn eigen autogarage verbeterde en opknapte. Na de verkoop van het merk Bert Boeckmann nam het bedrijf deel aan het MTV-programma Pimp My Ride. Tegenwoordig maakt het merk deel uit van Galpin Motors, Inc, de grootste dealer van het merk Ford.

3. Geely

Geely Logo

Onder moderne Chinese fabrikanten is Geely Holding Group, opgericht in 1986, een gediversifieerde groep gevestigd in Hangzhou in de provincie Zhejiang. De geschiedenis begint in 1984, toen Lee Shufu Zhejiang Huangvan Shiqu Fridge Company oprichtte. Sinds 1992 is het merk omgedoopt tot Geely, dat begint met de productie van motorfietsen en onderdelen. Het merk lanceert zijn eerste auto in 1998 — de Haoqing SRV hatchback. Nadat het bedrijf in 2001 een licentie voor autoproductie kreeg, verkrijgt het merk Geely een officiële status. Sinds 2003 worden merkauto’s naar het buitenland geëxporteerd.

4. Gemballa

Gemballa Logo

Leonberg bij Stuttgart, Duitsland, werd opgericht door het autobedrijf Gemballa voor de productie van onderdelen voor Porsche. De oprichter Uwe Gembally werd in 2010 dood aangetroffen en de rechten op het bedrijf werden gekocht door Andreas Schwarz en Steffen Korbach. De eerste bekende auto van het merk was het Avalanche-model dat in de jaren 80 werd gecreëerd op basis van de Porsche 911/930. Cyrrus (cabrio) en Mirage volgden. In 2005 verscheen de witte Gemballa 911 RS America als merkleider. Onder de bekende modellen van het merk zijn Avalanche GTR800 EVO-R, GT 750 Aero 3, MIG-U1. Evenals de Mistrale- en Racing-modellen uit 2011.

5. General Motors

General Motors Logo

General Motors of GM is het grootste Amerikaanse automerk met een wereldwijde reputatie, opgericht in 1908 door Durant, William Crapo en Charles Stuart Mott in Detroit, Michigan, VS als resultaat van de fusie van verschillende bedrijven. De oudste hiervan was de Olds Motor Vehicle Company. De General Motors Corporation werd opgericht in 1903 en bleef kleinere organisaties opnemen. De automodellen van het merk onderscheidden zich door de constante introductie van innovaties. Aan het begin van de jaren 2000 ontstond er een crisis die leidde tot een naamswijziging van het merk, gevolgd door de verkoop van een meerderheidsbelang aan het Groupe PSA-concern in 2017.

6. Genesis Motor

Genesis Motor Logo

Het automerk Genesis Motor werd in 2015 opgericht door het Koreaanse bedrijf Hyundai Moto in Seoul, Korea. De oprichting van de onderneming was te wijten aan de noodzaak om de productie van premium auto’s te scheiden. De verschijning in 2015 van een coupé voor vier zitplaatsen met een tweedeurs carrosserie — Vision G was het begin van de creatie van een lijn auto’s in de LUX-categorie. Tegelijkertijd krijgt het merk een status en een alfanumerieke aanduiding. Hierna werd de executive sedan G90 uitgebracht, die de eerste officiële auto van het nieuwe merk werd. Het nieuwste model, een aangepaste versie van de G90, werd in 2019 geïntroduceerd.

7. Gillet

Gillet Logo

De Belgische sport- en racewagenfabrikant Gillet werd in 1992 opgericht in Gembloux, België door autocoureur Tony Gillet. Het belangrijkste product van het merk is de Vertigo sportcoupé. De auto heeft het kleinste gewicht onder de sportwagens. Elk gepresenteerd model wordt met de hand geassembleerd. Het bedrijf koos voor een originele slogan — Supercar en kunstwerk Pure Pleasure! De eerste auto zag het licht in 1991. De rest van de modellen onderging een grondige modernisering. In 2008 werd de Vertigo.5 geïntroduceerd. Op basis hiervan werd Zagato Maserati Mostro in 2015 geassembleerd.

8. Ginetta Cars

Ginetta Cars Logo

In Leeds, West Yorkshire, Engeland, werd in 1958 een fabrikant van Britse race- en sportwagens opgericht. De oprichters waren de gebroeders Walklett, racers en ingenieurs. De eerste auto van het merk was de Fairlight, waarvan de carrosserie was gemaakt van glasvezel. Elk van de broers onderscheidde zich door de aanwezigheid van kennis uit verschillende gebieden van de werktuigbouwkunde. Douglas was een werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ingenieur, de rest was een ontwerper, een stylist. Bob leidde het bedrijf. In de loop van het bestaan ​​is het bedrijf meerdere malen van locatie veranderd. Onder zijn producten zijn de Ginetta G20 en G33. In 2005 werd het merk overgenomen door LNT Automotive, met behoud van het logo en de merknaam.

9. Glasspar

Glasspar Logo

In 1947 creëerde Bill Tritt zijn eerste motorboot van glasvezel en richtte hij een bedrijf op genaamd Glasspar in Costa Mesa, Californië, VS. Tegen het einde van de oorlog had hij verschillende catamarans en een racezeilboot gemaakt. Tegelijkertijd begon hij plannen uit te voeren om personenauto’s te maken met hetzelfde carrosseriemateriaal. Glasspar heeft de Sears and Roebuck-auto, Superlight, subcompact Marathon, Lido Series, Citation gemaakt. En ook — G2, Woodill Wildfire, Ascot. Het bedrijf is verkocht.

10. G.M.C.

GMC Logo

De Amerikaanse autofabrikant GMC is ontstaan ​​uit de fusie in 2010 van twee divisies van General Motors — GM Truck and Coach en GMC Truck. Zijn taak omvatte de productie van vrachtwagens, SUV’s, pick-ups en bestelwagens. Max Grabowski, die zijn geschiedenis terugvoert tot 1901, creëerde de Rapid Motor Vehicle Company, het nieuwe merk heeft alle kenmerken en kenmerken van zijn historische voorganger opgenomen. Alleen al in 2010 werden meer dan 400 duizend auto’s geproduceerd onder TM GMC.

11. Gumpert

Gumpert Logo

In 2004 richtte Roland Gumpert het bedrijf op in Denkendorfe, Duitsland om zijn sportwagenprojecten uit te voeren. Als directeur van Audi Sport zorgde hij ervoor dat het team 25 kampioenschappen won. Op dat moment kwam hij op het idee om een ​​sportwagen van de nieuwe generatie te maken die zowel in de racerij als in het gewone straatverkeer kan worden gebruikt. In 2004 werd GMG Sportwagenmanufaktur Altenburg GmbH opgericht. Het eerste model heette Apollo en ging in 2005 in productie. In 2008 is Apollo Sport te zien op Top Gear. In 2013 ging het bedrijf failliet. In 2016 werd het gekocht door Ideal Team Venture, die het bedrijf omdoopte tot Apollo Automobil GmbH.

12. Great Wall Motors

Great Wall Motors Logo

De Chinese autoproductie onderscheidt zich door de verscheidenheid aan merken die in dit gebied aanwezig zijn. Onder hen is een grote particuliere onderneming Great Wall Motor Ltd, opgericht in 1984 in Baoding, Hebei, China. Het merk bestaat uit vier ondernemingen en 20 dochterondernemingen. De productiestructuur is zo gebouwd dat de interne productie van componenten en componenten voor hun auto’s mogelijk is. De belangrijkste productie van het merk is de productie van pick-ups, cross-overs, SUV’s, minibussen, limousines en auto’s.

13. GAZ

GAZ Logo

De Gorky Automobile Plant (GAZ) is de beroemdste Sovjet-Russische auto-onderneming, opgericht in 1932 in de stad Gorki, nu Nizjni Novgorod. Het staat bekend om de productie van auto’s onder het merk GAZ — auto’s, minibussen, lichte vrachtwagens, defensieapparatuur. In 1990 werd de Sovjet-onderneming omgevormd tot OAO GAZ. Bekende modellen van het merk zijn de GAZ-03-30-bus, de GAZ-A-truck, ‘s werelds eerste comfortabele SUV GAZ-61-73, het legendarische leger GAZ-64 en de GAZ-MM-vrachtwagen, zelfs de T -60 lichte tank. De GAZ-21P VOLGA, de wereldberoemde Pobeda en vele anderen kwamen uit de voorraad. De onderneming werkt succesvol.

14. Grinnall

Grinnall Logo

In 1991 richtte Mark Grinnall een autobedrijf op in het Verenigd Koninkrijk, genaamd Grinnall Specialist Cars Ltd. Het onderscheidde zich door de productie van motorfietsen en auto’s op een driewielige basis. Aanvankelijk was het bedrijf bezig met de aanpassing van de Triumph TR7, waarbij 350 eenheden per jaar werden uitgebracht. Het volgende model was de Grinnall TR8 op basis van de Triumph TR8. Sinds 1991 produceert het bedrijf driewielige personenauto’s — Trikes. In 1992 komt Scorpion III in ontwikkeling en 6 jaar later — Scorpion IV.

15. Golden Dragon

Golden Dragon Logo

De Chinese fabrikant van bussen, categorie LUX — het automerk Golden Dragon (Xiamen Golden Dragon Bus Co., Ltd), bestaat sinds 1992 in Xiamen, provincie Fujian, China. Merkproducten worden gekenmerkt door meer comfort en een origineel ontwerp. Behorend tot de categorie van luxe en dure, merkbussen zijn tegenwoordig over de hele wereld in trek. Bovendien wordt het bereik van het bedrijf vertegenwoordigd door verschillende modellijnen van bestelwagens in een groep met lengtes van 5 tot 18 meter. Dit merk behoort tot de top 10 van Chinese busfabrikanten.

16. Gardner Douglas

Gardner Douglas Logo

Gardner Douglas is een Britse autofabrikant die in 1990 van start ging in Grantham, Lincolnshire, Engeland. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van met de hand geassembleerde sportwagens en kleine series. Een van de belangrijkste producten zijn modificaties van de legendarische AC Cobra en Lola T70, gemaakt met behulp van moderne hightech ontwikkelingen en de nieuwste prestaties op het gebied van design, die een onbeschrijfelijke charme geven aan de gemaakte modellen. Het merk staat bekend om zijn GD Mk3 en GD Mk4, GD T70 Spyder en Moda, en GD 350.

17. Gilbern

Gilbern Logo

De originele producten van het bedrijf, van oorsprong uit Wales — Gilbern Sports Cars (Components) Ltd, opgericht in 1959 door Giles Smith en Bernard Friese, hebben altijd autoliefhebbers aangetrokken. Het merk was gevestigd in Llantwit Fardre, Pontypridd, Glamorgan, Wales. De naam van het bedrijf was een combinatie van de initialen van de oprichter en de vier letters van de mede-oprichter. De eerste auto van het merk werd gebouwd op basis van een door Bernard Friese gemaakt model voor persoonlijk gebruik. Aanvankelijk werden producten geproduceerd in de vorm van kits. Van de afgewerkte modellen is vooral de GT1800 beroemd. De productie werd in 1968 gesloten.

18. Gonow

Gonow Logo

Het Chinese automerk Gonow (Zhejiang Gonow Auto Co., Ltd) werd in 2003 opgericht in Taizhou, Zhejiang, China door GAC Group. De producten waren bedrijfsvoertuigen, SUV’s en andere vervoerswijzen. Op het grondgebied verkocht het bedrijf producten onder de merknaam GAC Gonow. De eerste auto van het merk was Gonow AGE, voor een bedrag van 60 duizend. Sinds 2006 zijn er samen met het Italiaanse bedrijf DR Motor Company SpA twee SUV-modellen geproduceerd — Katay Gonow. In 2010 werd het meerderheidsbelang in het merk overgenomen door Guangzhou Automobile Group Co. In 2016 ontstonden er financiële problemen.

FAQ

Welke supercar begint met G?

Op zoek naar supercars beginnend met G, kreeg ik te maken met de afwezigheid van deze categorie auto's in deze groep. Maar het werk op dit gebied is nog niet helemaal afgerond, misschien komen er binnenkort veranderingen. Voor degenen die meer willen weten over automerken op G, zal de hier verzamelde informatie echter zeer nuttig zijn.

Wat is de auto met het G-logo?

Tegenwoordig zijn auto's te vinden op de wegen, waarvan het embleem wordt weergegeven door de Latijnse letter G. Meestal kan een dergelijke ontmoeting plaatsvinden met het product van het Amerikaanse automerk General Motors, dat een rijke geschiedenis en wereldwijde faam heeft. Meer over het merk - op de bijbehorende pagina van deze informatiebron.

Welke dure auto's beginnen met de letter G?

In bijna elke lettercategorie van lettermerken vind je merken en modellen die zich onderscheiden door een bijzonder hoge prijs in hun groep. Dus in de categorie van de duurste auto's waarvan de naam begint met de letter G, staat de Koreaanse automaker Genesis aan de leiding. Een prominente vertegenwoordiger van deze groep is het 2015 Vision G-model. Latere modellen van het merk doen er niet onder voor wat betreft prijs en kwaliteit.