Automerk met een F

Automerk met een F

Automerk met een F

De oprichters benaderen de naamkeuze voor hun bedrijven en merken op totaal verschillende manieren. Sommige vertrouwen op belangrijke kenmerken en kenmerken van het product. Anderen gebruiken iets persoonlijks dat ze overal willen weerspiegelen, zelfs in hun professionele activiteiten. Maar dit alles drukt zijn stempel op de manier waarop het systeem voor het organiseren van informatie over een bepaald automerk of bedrijf dat zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de auto-industrie, wordt gevormd. Dankzij een dergelijk systeem wordt het niet alleen handig en snel om de informatie die u nodig hebt te vinden, maar ook op te slaan en effectief toe te passen. De noodzaak van dergelijke acties wordt door veel factoren bepaald. Allereerst het feit dat de moderniteit wordt gekenmerkt door hoge snelheden op alle gebieden van het menselijk leven. Dit vereist op zijn beurt snelle en gemakkelijke toegang tot alle informatie, die alleen wordt verstrekt als er een bestelling is.

Welke automerken beginnen met een F?

De letter F is meer «succesvol» van de letters waarmee de namen van automerken beginnen. In deze categorie zijn er zowel bedrijven die net zijn opgericht als veel die niet meer bestaan. Ook ondernemingen die aan de wieg stonden van de werktuigbouwkunde zijn met deze brief vertegenwoordigd. Onder hen zijn Fabcar en Fioravanti, Ford en Fiat, beide algemeen bekend en alleen bekend bij een kleine kring van specialisten.

Hierdoor wordt snel gereageerd op opkomende problemen, wordt het zoeken naar oplossingen versneld, wat nieuwe kansen en perspectieven opent. Met toegang tot de verzamelde, opgeslagen en overzichtelijke informatie voor gebruik, kan iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de auto-industrie deze informatie snel en efficiënt gebruiken. In dit geval is het heel eenvoudig om de namen van automerken te vinden die met de letter F beginnen, de ontvangen informatie te gebruiken om de automarkt te analyseren, de informatie toe te passen bij het kiezen van een auto en alle vragen over merken die met deze letter beginnen te beantwoorden . Dit alles stelt u in staat om de juiste keuze te maken bij het kopen van een auto, fouten te voorkomen bij het plannen van marketingonderzoek en de enige juiste stap te zetten in uw acties met betrekking tot auto’s waarvan de naam begint met de letter F.

1. FRP

FRP Logo

Het New Yorkse automerk FRP stond aan de wieg van de vorming van de Amerikaanse auto-industrie. Het bedrijf, opgericht in 1912 door Finley Robertson in New York, staat bekend om het produceren van een paar unieke Series B FRP’s op basis van de krachtige Mercer Type 35 Raceabout die Robertson rechtstreeks ontwierp. Hun productie werd gestart in 1914, maar een jaar later werd het bedrijf gesloten.

2. Facel

Facel Logo

Het Franse automerk Facel — Forges et Ateliers de Construction d’Eure et Loire werd in 1938 opgericht door Jean Danino om matrijzen te maken voor de luchtvaart en zwaar materieel. De eerste carrosserieën werden gemaakt voor Panhard-, Simca- en Ford-modellen. Sinds 1954 is de eigen automobielproductie gestart. Het eerste model heette Vega. In 1958 werd een bijgewerkte versie van de Facel-Vega HK 500 uitgebracht en in 1961 werd de Vega II uitgebracht. Het einde van de jaren 50 werd gemarkeerd door de introductie van de vierdeurs Excellence sedan. In 1959 lanceerde het merk de Facellia coupé en cabriolet. In 1964 werd het merk geliquideerd.

3. Faraday Future

Faraday Future Logo

Faraday Future, een jong Amerikaans hightechbedrijf, werd in 2014 opgericht door de Chinese ondernemer Jia Yueting in Los Angeles, Californië, aan de Harbour Gateway. Het is gericht op de productie van elektrische voertuigen, elektrische motoren, zoals blijkt uit de naam — ter ere van Faraday’s fundamentele wet van elektromagnetische inductie. Het eerste project was een volledig elektrische auto, waarvan de seriële lancering was gepland voor 2017. In 2016 begonnen de tests met onbemande modellen en een jaar later werd de seriële crossover FF91 geïntroduceerd. Financiële moeilijkheden hebben de ontwikkeling van de productie tijdelijk stilgelegd.

4. Faralli & Mazzanti

Faralli & Mazzanti Logo

Faralli & Mazzanti, ook wel Mazzanti Automobili genoemd, is een Italiaanse autofabrikant. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Luca Mazzanti en Walter Faralli. Hun producten waren van hoge kwaliteit. Merkmodellen werden, ondanks hun categorie supercars, alleen met de hand geassembleerd. Het assortiment omvatte zowel absoluut nieuwe als gerestaureerde verschillende merken, wat bijdroeg aan de ontwikkeling van ontwerpvaardigheden. Deze groep werd vertegenwoordigd door het bekende model F&M Antas. In 2011 werd het Evantra-project gepresenteerd. Voor de productie werd het bedrijf gereorganiseerd.

5. Farbio Sports Cars

Farbio Sports Cars Logo

In 2004 richtte Christopher George Marsh in Leeds in West Yorkshire een productiebedrijf op, dat in 2007 met de autoproductie begon. Geproduceerde auto’s werden gebrandmerkt Farbio. Vóór de liquidatie in 2013 ontwikkelde en produceerde het bedrijf één enkel model — de Farbio GTS 400. De sportwagen had hoge prestatiekenmerken. In verband met de sluiting van het merk werd het model verkocht en werd vervolgens verkocht als de Ginetta F 400.

6. Farman Aviation Works

Farman Aviation Work Logo

Op basis van het Franse vliegtuigbouwbedrijf — Farman Aviation Works, werd een onderneming voor de bouw van auto’s opgericht. De oprichters zijn de gebroeders Farman. De eerste auto was de Farman 12 CV, gemaakt in 1902. De periode van autoproductie bleek kort te zijn. Het laatste model Farman HF 2 werd uitgebracht in 1929 en werd gedurende twee jaar geproduceerd, tot de productie werd stopgezet. In totaal heeft het merk vijf modellen uitgebracht, met in totaal zo’n 500 auto’s. Het Farman A 6-model, uitgebracht in 1919, kreeg bijzondere bekendheid.

7. Farboud

Farboud Logo

Farboud werd in 1999 opgericht door onmiddellijk een eigen automodel te introduceren, de Farboud GT. De auto werd in 2001 gepresenteerd in het Birmingham National Exhibition Centre. Het volgende model was een modificatie van deze auto onder het merk Farboud GTS. In volgende releases werden cosmetische wijzigingen aangebracht in verschillende structurele elementen — deuren, ramen, interieur. Om met de tijd mee te gaan, ontwikkelden de ontwerpers een biobrandstofmodel, waardoor het merk radicaal kon worden hertekend. De auto kreeg de naam Farbio, waarvan de aandelen werden verkocht aan een bedrijf dat zijn naam veranderde in Arash Motor Co. Later kreeg het model een nieuwe naam Ginetta F400.

8. Ferrari

Ferrari Logo

Ferrari NV is een van de bekendste Italiaanse autobedrijven. Het werd in 1947 opgericht door de Italiaanse ontwerper, ondernemer en coureur Enzo Ferrari. De hoofdactiviteit was de productie van raceauto’s, voltooid in 1947. Sindsdien heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in sportmodellen die zijn goedgekeurd voor gebruik op gewone wegen. Modellen werden geproduceerd onder het merk Ferrari S.p.A. Sinds 1969 is een deel van het bedrijf in handen van Fiat SpA. In de daaropvolgende jaren werd het merk gereorganiseerd en bleef het deelnemen aan de internationale automarkt.

9. Fiat Automobiles

Fiat Automobiles Logo

Sinds 1899 begon het Italiaanse bedrijf Fiat zijn leidende rol te spelen in de wereldwijde auto-industrie. Opgericht door een groep investeerders waaronder Giovanni Agnelli. Het was in de Fiat-fabrieken dat de eerste autoassemblagelijn in Europa werd geïnstalleerd. Al in de jaren 20 begon het productassortiment van het merk met succes uit te breiden — van de productie van tractoren, auto’s, gepantserde voertuigen, maar ook militaire en luchtvaartuitrusting en wapens. Aan het einde van de jaren vijftig bood het bedrijf grote hulp bij de productie van de VAZ-2101 in de USSR. Sinds 1969 beheert het merk de productie met Lancia. In de verdere periode van zijn bestaan ​​richt het merk zich op de productie van bedrijfsvoertuigen en krijgt het de controle over Chrysler. Tegenwoordig is het de grootste Europese fabrikant.

10. Fisker Automotive

Fisker Automotive Logo

Een van de eerste Amerikaanse fabrikanten van dergelijke voertuigen was Fisker Automotive. Het bedrijf is opgericht door Henrik Fisker samen met Bernhard Keller en Quantum Technologies. Hun producten zijn premium — Aston Martin DB9 en V8 Vantage, Artega GT en BMW Z8. Een van de hoogtepunten van het merk was zijn poging om de kunst van het bouwen van aangepaste auto’s nieuw leven in te blazen. In 2009 verscheen een plug-in hybride autoproject. De lopende juridische procedures leidden tot een stopzetting van de productie. Sinds 2014 is het merk van naam veranderd en overgedragen aan een andere eigenaar.

11. Flajole-Kehrig

Het in Amerika geboren autobedrijf Flajole-Kehrig liet een belangrijke erfenis na in de vorm van het Nash NXI-sportprototype met twee zitplaatsen. In 1939 opgericht door Bill Flajole en John Kreig als een ontwerp- en constructiewerkplaats, zal het 16 jaar later een legendarisch model creëren dat zal dienen als het prototype voor de beroemde Flajole Forerunner uit 1955. Haar Nash NXI was een mijlpaal in de moderne autogeschiedenis. Het is interessant dat de creatie van zo’n eminente auto vooraf werd bepaald door het uiterlijk van de Fiat 500 Topolino.

12. Ford Motor Company

Ford Motor Company Logo

De vierde autofabrikant ter wereld, het Amerikaanse bedrijf Ford Motor Company, staat vandaag op de 27e plaats in de lijst van ‘s werelds grootste bedrijven volgens de Global 500. Opgericht in 1903 door de beroemde autofabrikant, ontwerper en zakenman Henry Ford, werd het merk beroemd na de release van de eerste universeel erkende Ford Model T. In de jaren 1920 zorgde het bedrijf voor de in licentie gegeven productie van de eerste Sovjet-auto’s, GAZ genaamd. In de jaren ’30 diende het merk militaire orders. In 2006 werd het merk geherstructureerd.

13. Frazer Nash

Frazer Nash Logo

Frazer Nash Limited, een van de oudste sportwagenbouwers van Groot-Brittannië, werd in 1922 opgericht door Archibald Fraser Nash in Kingstone upon Thames, Surrey. Het begon allemaal met fietsen in 1909, maar de auto is een aantrekkelijker en winstgevender bedrijf geworden. De onderneming creëerde een nieuw lichaam, verwierf extra GN-componenten. In 1924 werd een volwaardige Nash uitgebracht. In 1938 verschijnt een tweede afgebroken woord in de merknaam. In de periode van 1924 tot 1939 produceerde het merk 350 modellen. Sinds 1934 is het merk omgedoopt tot AFN Ltd, waardoor de productie van auto’s wordt voortgezet.

14. Freightliner Trucks

Freightliner Trucks Logo

Van de Amerikaanse fabrikanten is Freightliner Trucks de grootste fabrikant van zware vrachtwagens en tractoren. Het bedrijf, opgericht in 1942, maakt tegenwoordig deel uit van de bekende onderneming Daimler AG — Daimler Trucks Group. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Portland, Oregon. Ze staat bekend om haar krachtige modellen Century class, FLB, Argos, M2 Business Class en anderen, vooral populair in de VS en daarbuiten. Haar auto’s werden algemeen bekend dankzij de films — The Terminator, Resident Evil, Brother-2.

15. FAW

FAW Logo

Het oudste Chinese automerk werd in 1953 opgericht in samenwerking met de VS. Sinds het begin van zijn oprichting heeft het merk een Jiefang-modeltruck geproduceerd, een complete kopie van de Sovjet ZIS-150. Sinds 1958 begon de productie van Jiefang CA-30 (ZIL-157). In 1959 begon het merk met de productie van een overheidslimousine — Hongqi. In 1989 begon de productie van de Audi-100 sedan. De eerste auto’s kwamen uit onder het oude merk. Vervolgens wordt het merk de basis voor de eenwording van automotive-achtige ondernemingen in één cluster. Tegenwoordig heeft het een groot aantal vestigingen, distributeurs en kantoren in 80 landen over de hele wereld.

16. Foton Motor Co.

Foton Motor Co Logo

De Chinese autofabrikant Foton Motor, wiens volledige naam Beiqi Foton Motor Co., Ltd is, werd opgericht in 1996. Het vormingsproces omvatte de samensmelting van meer dan 100 Chinese merken uit 13 regio’s. De ondernemingen hadden verschillende productieprofielen die nauw verwant waren aan de auto-industrie. Als gevolg van een dergelijke fusie begon de resulterende onderneming auto’s en vrachtwagens, SUV’s en minibussen, stadsbussen en landbouwmachines, aandrijfsystemen en nog veel meer te produceren. Door in 2003 een overeenkomst met Daimler te ondertekenen, heeft het bedrijf zijn capaciteiten aanzienlijk uitgebreid.

17. FSO

FSO Logo

FSO is een Pools automerk dat werd opgericht direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De afkorting staat voor Fabryka Samochodów Osobowych S.A. Een van de eerste auto’s van dit merk was een kopie van de Sovjet Pobeda — GAZ-M-20, die werd geproduceerd van 1951 tot 1973. In 1957 verscheen de voorwielaangedreven Syrena. Na aanschaf van een licentie sinds 1967 is het Polski Fiat 125p-model geproduceerd. In 2004 krijgt het bedrijf weer een eigen stempel en in 2005 verwerft UkrAVTO de zeggenschap. Sinds 2008 is er een hatchback gelanceerd.

18. Force Motors

Force Motors Logo

De Indiase fabrikant van vrachtwagens, bussen en landbouwmachines werd in 1958 opgericht op basis van twee ondernemingen — Firodia Tempo Ltd en Bajaj Tempo Ltd. Het bedrijf is gevestigd in Pune, Maharashtra, India. Het merk vertegenwoordigt de autofabrikanten van het land, zoals Trax en Traveller. Vanwege hun lage prijs en hoge vermogensprestaties is er veel vraag naar deze modellen in India. Een kenmerk van het merk is de focus op het gebruik van de eigen componenten — de motor, het chassis, de versnellingsbakken, enzovoort.

19. Foden Trucks

Foden Trucks Logo

Een Britse autofabrikant met een rijke professionele geschiedenis die teruggaat tot 1856 in Sandbach, East Cheshire, Engeland. Het merk begon zijn professionele activiteit met de productie van landbouwmachines en locomotieven. 1901 werd gekenmerkt door het verschijnen van de eerste drie-tons vrachtwagen. Het succesvolle ontwerp werd de basis voor de modellen van het merk voor de komende drie decennia. In de jaren ’30 van de vorige eeuw werden verschillende modellen bussen geproduceerd, waaronder dubbeldekkers. In de jaren 50 ging de productie van bussen door en kwamen er ook twee modellen vrachtwagens, FE en FG. Wijzigingen in de Britse wetgeving in 1964 maakten de productie van gelede vrachtwagens mogelijk. Het bedrijf sloot in 2006.

20. Franklin Automobile Company

Franklin Automobile Company Logo

Sinds 1902 heeft de VS de Franklin Automobile Company in Syracuse, New York, opgericht door Herbert H. Franklin als een gieterijbedrijf. Na de aankoop van producten van HH Franklin Manufacturing Company, begon de oprichter van het merk de gekochte auto’s aan te passen om hun gemak en reactievermogen in controle te verzekeren, wat deze modellen gunstig onderscheidde van andere voorbeelden van de luxe categorie. Vanaf het 28e jaar werd besloten om zwaardere auto’s te produceren met een gestempeld stalen frame. In 1934 werd het merk failliet verklaard.

21. Fenix Automotive

Fenix Automotive Logo

Lee Noble richtte in 2009 zijn eigen sportwagenbedrijf op in Leicestershire, VK. De basis was de noodzaak om de ontwikkelingen te implementeren die de afgelopen 10 jaar zijn verzameld nadat de oprichter zijn vorige bedrijf had gesloten. Het eerste project is oorspronkelijk ontwikkeld zonder naam. Het publiek ontmoette hem pas in 2009. De ontwerpoptie omvatte het gebruik van een V8-krachtcentrale van de Corvette ZR1. De laatste informatie over deze auto werd in 2010 in de pers geplaatst als voorbereiding op de start van de productie. In 2012 werd het merk gesloten.

FAQ

Welke supercar begint met F?

Onder de supercarfabrikanten in deze categorie autofabrikanten zijn vooral modellen van het Britse Fenix Automotive populair. Zijn verklaarde Fenix Supercar beloofde een van de leidende te worden, maar de serie kwam niet uit. Een groep moderne modellen is hier ook erg beroemd - Ford GT, Ferrari 488 Pista 2019, Ford Mustang Foxbody 1990, Ferrari F40 1988 Supercar. Meer gedetailleerde informatie over dit type auto kan worden verkregen op een speciale bron.

Wat is de auto met het F-logo?

Onder autofabrikanten in de categorie met namen die beginnen met F, wordt deze letter gebruikt als een onafhankelijk logo door het Indiase bedrijf Force Motors, dat SUV's, vrachtwagens en bussen produceert. Voor meer gedetailleerde informatie over bedrijven die de letter F gebruiken, los van andere elementen, als logo, zie een speciale bron.

Welke dure auto's beginnen met de letter F?

Uit de categorie dure auto's in deze groep kunnen Faralli & Mazzanti Vulca S 2009 en Ferrari 458 Italia Mansory Siracusa 2011 worden onderscheiden. Ze bezetten respectievelijk 98 en 94 plaatsen in de ranglijst van de 100 duurste auto's ter wereld. In oplopende volgorde volgen de Ferrari 599 GTO 2010, Ferrari 599XX 6 liter V12 RWD 2009, Ferrari 599 GTO Novitec Rosso 2011, Ford GT40 1967, Ferrari F50 1995, Ferrari Enzo 2002. De duurste in deze groep is de 30e - 1986 Ferrari 288 GTO Evoluzione.