Automerk met een E

Automerk met een E

Automerk met een E

Het is onmogelijk om een ​​volledig beeld te krijgen van de geschiedenis van de menselijke ontwikkeling zonder haar prestaties op verschillende gebieden te bespreken. Dit geldt met name voor zo’n belangrijk element dat een kardinale en alomvattende invloed heeft op een persoon als geheel, zoals een auto, met zijn geschiedenis van creatie en ontwikkeling, vorming en rol in het leven van elk van de mensen. Moderne technologieën, ongeacht de periode waarin ze verschijnen en het tijdstip van toepassing, bieden de vereiste richting voor de ontwikkeling van de menselijke samenleving. Van bijzondere invloed zijn technische ontwikkelingen die bijdragen aan het vermogen om de mensheid snel vooruit te helpen in zelfontplooiing. In slechts anderhalve eeuw is de mens erin geslaagd zichzelf en zijn toekomst zo radicaal te veranderen dat hij dit gedurende vele eeuwen van het bestaan ​​van de mensheid niet heeft kunnen doen. En dit werd in de eerste plaats mogelijk gemaakt door de auto en zijn technologieën, die het proces versnelden.

Welke automerken beginnen met een E?

De letter E wordt vrij vaak gevonden als de eerste letter van de naam van een automerk. Er zijn veel moderne autofabrikanten in deze groep. En ook degenen die hun activiteiten al hebben voltooid. De namen van merken als Egy-Tech (1997), Electra Meccanica (2015), Electric Raceabout (2009), Electrum (1998), Elfin (1957), Elio (2009), Englon (2010), Esemka (2007) en vele anderen.

Tegenwoordig is de auto een veelvoorkomend huishoudartikel dat verantwoordelijk is voor het creëren van een aantal voorzieningen. Het biedt de mogelijkheid om tijd te besparen, beweging in de ruimte te versnellen en het transport van omvangrijke en zware ladingen te vergemakkelijken. De machine is stevig in ons leven gekomen en is een van de noodzakelijke elementen ervan geworden. Maar tegelijkertijd slaagde de auto erin een niche te bezetten die verband hield met de vorming en het onderhoud van het vereiste imago, waardoor de juiste status werd gegarandeerd.

1. Eicher Motors

Eicher Motors Logo

Indiaas multinationaal autobedrijf — Eicher Motors Limited heeft een rijke geschiedenis. Het merk werd opgericht in 1948. Op dit moment werd de Goodearth Company georganiseerd, die zich bezighield met de verkoop van tractoren. Eicher Tractor Corporation of India Private Ltd. werd op zijn basis opgericht in 1959. Sinds 1965 is het merk volledig eigendom van Indiase veilingmeesters. Het merk Eicher Motors Ltd verkoopt het bedrijf in 2005. Sinds 2008 wordt VE Commercial Vehicles (VECV) gevormd, een joint venture tussen EML en de Volvo Group. De productie wordt uitgebreid met bussen, vrachtwagens en auto-onderdelen.

2. Elemental Motor

Elemental Motor Logo

Gevormd in 2016, heeft een effectieve strategische alliantie tussen Elemental Cars en Apex Motors gezorgd voor de succesvolle ontwikkeling van een elektrische supercar. Het nieuwe Elemental RP1-model heeft al het meest veelbelovende en innovatieve voor het hele bestaan ​​van de auto verwerkt. Als basis biedt de ultralichte supercar-architectuur met verbeterde geïntegreerde aerodynamica volledig nieuwe mogelijkheden voor dit soort moderne technologie. Dit model heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Rp1 EV, die nog betere prestaties biedt voor een intuïtieve en leuke rijervaring.

3. ERF Trucks

ERF Trucks Logo

In 1933 richtte Edwin Richard Foden een bedrijf voor bedrijfsvoertuigen op in Middlewich. Deze periode bleek voor de automobielindustrie de moeilijkste in de geschiedenis van het land, maar de toekomst van de vrachtwagenindustrie bleek in dieselmotoren te liggen. In hetzelfde jaar werd de eerste ERF-truck geproduceerd. Het bedrijf heeft zijn producten met succes verkocht. In 1981 werden er meer dan duizend voertuigen per jaar verkocht. Er werden aangepaste vrachtwagenmodellen ontwikkeld en geproduceerd voor speciale taken — brandweer, reddingsteams, enz. De faciliteit in Middlewich werd in 2002 gesloten.

4. Eagle Automotive Information

Eagle Automotive Information Logo

In 1988, in de stad Auburn Hills, Michigan, werd het bedrijf Eagle opgericht, een divisie van het Amerikaanse concern Chrysler. De oprichting ervan droeg bij aan de uitvoering van plannen voor het automerk Chrysler, dat in 1988 de automaker AMC van Renault overneemt. Als gevolg van de transactie kreeg het bedrijf een nieuwe naam — Jeep-Eagle Division. Alle uitgebrachte modellen van dit merk waren een gezamenlijk geesteskind met het Japanse Mitsubish. Deze fusie hielp om de bekendheid van het nieuwe merk te vergroten en het een handelsbasis te geven die het merk tijdens de recessie ondersteunde. In 1999 werd de productielijn gesloten en hield het merk op te bestaan.

5. EDAG Engineering GmbH

EDAG Engineering Gmb Logo

EDAG Engineering Gm is een internationale ondernemingsgroep opgericht in 1969 in Wiesbaden, Duitsland. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het merk verschillende modellijnen van complete voertuigen gepresenteerd, waaronder conceptcars en prototypes van de EDAG-serie. Deze groep omvat modellen gebaseerd op slimme mechanica — Show Car nummer 8, Pontiac Solstice Hardtop en Biwak. Verdere ontwikkelingen op dit gebied hebben het mogelijk gemaakt om moderne voertuigen te creëren met behulp van de nieuwste technologieën die voldoen aan de nieuwste eisen in de auto-industrie.

6. Elfin Sports Cars Pty Ltd

Elfin Sports Cars Pty Ltd. Logo

Elfin Sports Cars, opgericht door de Australische coureur Harry Cooper in 1957, is gevestigd in Melbourne, Australië. In 1993 leidde het overlijden van de oprichter tot de verkoop van het merk. Tijdens de bestaansperiode van het merk zijn er verschillende hoofdmodellen uit het Elfin-assortiment uitgebracht, waaronder drie hoofdmodellen die opvallen — Elfin MS8 Streamliner, Elfin MS8 Clubman en Elfin T5. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het bedrijf 248 race- en sportwagens gemaakt van meer dan 27 verschillende modellijnen. In de jaren 80 creëerde het merk twee auto’s voor de Formule 1 en Formule 2 — respectievelijk MR9, GE Two-25.

7. Eterniti Motors

Eterniti Motors Logo

Een van de kortstondige autofabrikanten is het Britse merk Eterniti Motors, opgericht in 2010 in Londen, VK. Het bedrijf is opgericht om luxe personenauto’s te vervaardigen. Het merk maakt gebruik van investeringen van een groep internationale contribuanten voor zijn financiering, waaronder de voormalige XJ220-ontwikkelaar Alastair McQueen. Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​heeft het merk één enkele auto gecreëerd — Hemera, die werd hernoemd op de Beijing Auto Show 2012 in Artemis. Deze auto werd uitgeroepen tot ‘s werelds eerste super-SUV. In 2014 werd het bedrijf ingediend voor sluiting.

8. Elva

Elva Logo

In 1945 werd het race- en sportwagentankstation Frank Nichols opgericht. In 1955 werd Elva Engineering opgericht voor de productie van supercars. De eerste auto’s waren succesvol in de competitie. Maar in 1958 veranderde de oprichter de productie radicaal en creëerde een wegsportwagen — Courier MG. De volgende ontwikkeling waren racewagens met één zitplaats, gemaakt volgens de «Junior» -formule. Sinds 1964 heeft Frank Nichols een deel van het bedrijf verkocht. Zijn laatste werk is het unieke model 160XS. Het is gemaakt in een hoeveelheid van 3 stuks. Het merk is gesloten en opent een nieuwe richting die tot 1968 tot één enkel model heeft geleid.

9. Edwards America

Edwards America Logo

De beroemde Amerikaanse autocoureur Sterling Edwards raakte in 1948 gefascineerd door de Cisitalia. Om dit te creëren richtte de atleet een bedrijf op in San Francisco om auto’s te bouwen en te ontwikkelen, waarbij hij specialisten uitnodigde die betrokken waren bij de creatie van de Edwards Special-cabriolet. In 1953 ging deze auto in productie als Edwards America met een krachtigere energiecentrale dan het origineel. De prijs bleek echter vrij hoog te zijn en al zijn technische voordelen konden massaproductie niet garanderen. De auto werd uitgebracht in een hoeveelheid van vijf exemplaren, twee modificaties, en werd de eerste Amerikaanse sportwagen.

10. Ermini

Ermini Logo

Pasquale Ermini, een bekende autocoureur en monteur, richtte in 1932 zijn eigen bedrijf op voor de productie van raceauto’s, die aan verschillende wedstrijden deelnam. Na de Tweede Wereldoorlog werden de belangrijkste werkplaatsen van het merk verplaatst naar de Viale Matteotti. Na de verhuizing begon het automerk de naam van de oprichter te dragen. Het merk produceerde auto’s tot 1958. Dat jaar overleed de oprichter, maar de medewerkers van het bedrijf werkten tot 1962 nog aan de resterende projecten.

11. Evans Automobiles

Evans Automobiles Logo

In de geschiedenis van de auto-industrie hebben liefhebbers vaak een belangrijke rol gespeeld. Dus in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw realiseerde de Amerikaanse ontwerpingenieur John Evans, geïnspireerd door de raceseries Group C en GT1, in zijn projecten de droom van zijn eigen sportwagen. Hij ontwierp en creëerde twee modellen die fundamenteel nieuw waren in hun technische parameters — de Evans 386LM en 486LM, maar de auto’s waren niet voorbestemd om in serie te gaan. Hoge productiekosten sloten de weg naar serieproductie. De auto’s bleven prototypes.

12. Exagon Motors

Exagon Motors Logo

Exagon Motors werd in 2009 opgericht door het Franse motorraceteam Exagon Engineering om voertuigen voor massaproductie op de weg te ontwikkelen en te produceren. Zijn eerste auto was de Exagon Furtive-GT, onthuld op de 2012 Paris Motor Show. Dit model onderscheidt zich door het gebruik van een elektromotor en is een milieuvriendelijke unit. In 2015 werd een gemoderniseerd model gemaakt, met een krachtigere elektromotor en meer middelen.

FAQ

Welke supercar begint met een E?

In de categorie auto's, waarvan de naam begint met de letter E, zijn er nogal wat auto's die tot de supercars-groep behoren. Ze worden onder meer vertegenwoordigd door de auto's van het Amerikaanse merk Evans - 386LM en 486LM. Ook in deze categorie zijn er verschillende mogelijkheden die voor zo'n titel gelden. Het is de oudste vertegenwoordiger van de Australische raceauto-industrie, het merk Elfin Sports Cars en het Britse Elemental RP1. En ook verschillende modellen, waarvan de titel begint met E - E53, 63, 55, maar behoren tot het merk Mercedes-AMG.

Wat is de auto met het E-logo?

Het Koreaanse automerk Kia besloot deze letter als embleem te gebruiken. Alleen op de Koreaanse markt worden KIA-voertuigen verkocht met een E-embleem.

Welke dure auto's beginnen met de letter E?

Gedurende het hele bestaan van auto's met een naam beginnend met de letter E, werden in deze groep zowel goedkope modellen als met een vrij hoge prijs gepresenteerd. Vooral dure supercars waren er niet. Onder hen - Elemental, Eunos en anderen, die niet alleen zorgden voor auto's van hoge kwaliteit, waarvan de namen beginnen met de letter E, maar ook voor hun plaats in de groep van dure auto's.