Automerk met een C

Automerk met een C

Automerk met een C

De geschiedenis van de ontwikkeling van de auto is direct gerelateerd aan de geschiedenis van de mensheid. Een interessant punt hierbij is dat zodra iemand de eerste stappen in de auto-industrie begon te zetten, hij meteen een doorbraak maakte in zijn eigen ontwikkeling. Deze relatie is heel duidelijk getraceerd in de afgelopen anderhalve eeuw, waarin een auto uit een zelfrijdende stoomwagen veranderde in absoluut milieuvriendelijke apparaten van het nieuwe tijdperk op nieuwe soorten milieuvriendelijke soorten energie. Aanvankelijk trok de kwestie van het maken van een auto de aandacht van een groot aantal ingenieurs, geavanceerde mensen, gewoon liefhebbers van alles wat nieuw en perfect was. Dit leidde ertoe dat in de loop van de tijd, vooral aan het begin van de 20e eeuw, een groot aantal ondernemingen over de hele wereld al geïnteresseerd was in dit onderwerp, wat leidde tot de opkomst van een groot aantal automerken die hun producten onder vele vergelijkbare.

Welke automerken beginnen met een C?

In de geschiedenis van de auto-industrie zijn er een groot aantal automerken die beginnen met de letter «C». Het is praktisch onmogelijk om alles in het kader van één vraag kort op te sommen. U kunt meer over hen te weten komen op de pagina’s van speciale internetbronnen. Er zijn hier maar een paar bijzonder populaire — Cadillac, Chrysler, Chevrolet, Citroën. Onder de namen op C zijn er veel toonaangevende fabrikanten die vandaag actief zijn, evenals beroemde merken uit het verleden, die vandaag al mijlpalen in de geschiedenis zijn.

Het belangrijkste criterium was natuurlijk beter dan andere kenmerken, dan comfort en natuurlijk design, dat in de moderne wereld het belangrijkst was. Als gevolg hiervan waren in de loop van de jaren van ontwikkeling van de autoproductie, veel merken niet bestand tegen concurrentie of moeilijke economische en politieke omstandigheden en hielden op te bestaan, andere werden onderdeel van meer succesvolle, terwijl anderen, op deze golf van vrije plaatsen, alleen besloten om hun geluk op dit gebied te gaan beproeven. Dit alles heeft ertoe geleid dat niet honderden, maar zelfs enkele duizenden automerken hun sporen hebben achtergelaten of nog steeds achterlaten in de geschiedenis van de wereldwijde auto-industrie, waarvan er vele verloren zijn gegaan in de «wildernis» van de geschiedenis.

Vandaag is er een belangrijke taak om beetje bij beetje alle beschikbare informatie te verzamelen, te groeperen, netjes te sorteren op jaar van oprichting, land van oprichting, belang in de ontwikkeling van de wereldwijde auto-industrie, het alfabet van de merknaam voor zoek- en gebruiksgemak. Dit is belangrijk voor zowel degenen die zich bezighouden met de geschiedenis van de auto-industrie als de mensheid, specialisten die nieuwe technologieën ontwikkelen, automobilisten, professionals en amateurs, verzamelaars en gewoon degenen die gewoon hun intellectuele niveau willen verhogen. En vooral voor degenen die een auto gaan kopen. In het laatste geval wordt de keuze vooral beïnvloed door het merk, dat helpt bij het kiezen, inclusief informatie over de geschiedenis en technologie, gerangschikt in alfabetische volgorde. Dus als u kiest voor de letter «C», dan is er een groot aantal merken die historisch bekend staan ​​om hun kwaliteit en esthetiek, waaronder «meesters» als Cadillac en Citroën, Chrysler en Chevrolet. En het blijft alleen om het volume van uw eigen portemonnee te meten met de werkelijke kosten van de auto om uw hele leven de juiste keuze te maken.

1. Cadillac

Cadillac Logo

Een van de eerste autofabrikanten ter wereld was Cadillac. Opgericht in 1902 door Leland Henry en Henry Ford in Detroit, Michigan, VS, is het de tweede alleen voor de Amerikaanse GM Buick. Het merk koos meteen voor premium auto’s als productierichting. In 1909 richtte General Motors zijn aandacht op een succesvol bedrijf en deed een voordelig aanbod aan de oprichters door het over te nemen. Het merk behield zijn naam en bleef zich richten op de rijke consument door de productie van luxe, dure, maar hoogwaardige auto’s.

2. Callaway

Callaway Logo

Amerikaans autofabrikant en engineeringbedrijf Callaway Cars Inc, opgericht door Reeves Callaway in 1977 en gevestigd in Old Lyme, Connecticut, VS. Het bedrijf ontwikkelt en creëert projecten en pakketten voor verschillende soorten auto’s, pick-ups, SUV’s. Het merk is gespecialiseerd in Corvettes en GM. Pakketten en componenten worden direct in de fabriek op kant-en-klare nieuwe GM’s geïnstalleerd. De modellen worden te koop aangeboden onder de Callaway TM. Vandaag wordt het merk vertegenwoordigd door 4 organisaties — Callaway Cars, Callaway Engineering, Callaway Carbon en Callaway Competition.

3. Calcott Brothers

Calcott Brothers Logo

Calcott, een kleine Engelse autofabrikant, begon in 1886 als fietsfabrikant. Opgericht in Coventry door de gebroeders Calcott, die de merknaam gaven, begon het bedrijf met de productie van fietsen, in 1904 ging het over op motorfietsen en in 1913 op auto’s. Tot de sluiting en verkoop aan Singer in 1926, voorafgegaan door de dood van James Calcott in 1924, produceerde het bedrijf 2.500 auto’s, waarvan de bekendste een 1921 cabriolet met een 10 pk-motor is.

4. Caparo Vehicle Technologies (CVT)

Caparo Vehicle Technologies (CVT) Logo

In 2006 ontstond Caparo Vehicle Technologies (CVT) in Britannia uit Freestream, een geavanceerd auto- en ruimtevaarttechnologiebedrijf. De primaire organisatie werd opgericht door Graham Halstead en Ben Scott-Geddes — McLaren F1-ingenieurs. In 2006 werd het gekocht door Caparo, waardoor het zijn huidige naam kreeg. De deal werd gefinancierd door Sean Butcher. In hetzelfde jaar introduceerde het merk de Caparo T1 sportwagen. In 215 werd het bestuurd en al in 2019 ontbonden.

5. Carbon Motors Corporation

Carbon Motors Corporation Logo

Carbon Motors Corporation is een automerk dat in 2003 is opgericht door Stacy Dean Stephens en William Santana Li in Los Angeles, Californië om een ​​speciale politieauto te ontwerpen en te produceren. Pogingen om financiering van overheidsdiensten te krijgen om de ontwikkeling voort te zetten met het gebruik van moderne technologieën leidden tot vertraging in de besluitvorming en het onvermogen om door te werken. In het voorjaar van 2013 begon de ontmanteling van de fabriek en kwam de productie volledig stil te liggen. In mei 2013 hield het merk praktisch op te bestaan.

6. Carlsson Autotechnik

Carlsson Autotechnik Logo

Carlsson Autotechnik is ‘s werelds toonaangevende auto-tuning en styling bedrijf voor Mercedes-Benz, opgericht in 1989 door Rolf Hartge en Andreas Hartge en vandaag de dag gevestigd in Merzig, Duitsland. Het bedrijf verhuisde in 1994 naar de laatste plaats na de aankoop van het landgoed Guth Weisehoff. Het merk creëert jaarlijks zijn nieuwe producten. Hij presenteert regelmatig supercars op de Frankfurt Motor Show en de Essen Motor Show. Tot de toonaangevende innovaties van het merk behoren de Carlsson SL 65 AMG Roadster, Carlsson CK63 RS en Carlsson CGL. Het bedrijf heeft een ontwikkeld dealernetwerk en produceert tot 120 voertuigen per jaar.

7. Carrozzeria Castagna

Carrozzeria Castagna Logo

Italiaanse carrosseriefabrikant — Carrozzeria Castagna werd in 1849 opgericht door Carlo Castagna in Milaan, Lombardije — Venetia. De oprichter nam het carrosseriebedrijf Ferrari over en bouwde een toerwagen — de Benz ATV. In 1954 werd het merk gesloten, maar in de jaren 90 van de vorige eeuw werden er 2 pogingen ondernomen om het nieuw leven in te blazen. In 1994 kochten Uberto Petra en Gioacchino Acampora de naam. Recente werken omvatten subcompacte modellen en een auto die opnieuw is ontworpen met de Fiat 500 en Mini. Tegenwoordig worden de luxe sportwagens Castagna Imperial Landaulet en Castagna Aznom geproduceerd.

8. Casalini

Casalini Logo

Het automerk, opgericht door de Italiaan Giovanni Casalini in 1939 onder zijn eigen naam — Casalini in Piacenza, Italië, is de oudste microcar-fabrikant van het land. Voert de productie van bromfietsen en brommobielen uit op drie- en vierwielige onderstellen. Moderne modellen onderscheiden zich door het gebruik van een modern, zeer sterk polymeer op basis van versterkt glasvezel bij de productie van het lichaam. De eerste driewielige brommobiel, de Sulky, werd uitgebracht in 1969. Bestemd voor beheer zonder rechten. In 1994 werd de eerste Kore 500 ATV uitgebracht.De Sulkycar-truck en de Casalini M10 Daytona driedeurs microcar uit 2011 zijn populair.

9. Caterham

Caterham Logo

Het Britse sportwagen- en kitsbedrijf Caterham Cars werd in 1963 opgericht in Keytereme (Surrey, Engeland), opgericht door Graham Nairn. Tot 1973 was het bedrijf dealer van Lotus Cars, sinds 1967 de exclusieve vertegenwoordiger van Lotus Seven. In 1973 koopt het merk de rechten op het model. Zijn eerste auto was een exacte kopie van de derde serie genaamd Caterham 7. Sinds 1987 is de productie verplaatst naar Dartford (Kent, Engeland). In 2011 wordt het een dochteronderneming van de Caterham Group.

10. Chadwick Engineering Works

Chadwick Engineering Works Logo

In 1904 werd de Fairmount Engineering Company opgericht in Philadelphia, Pennsylvania door ontwerper Lee Sherman Chadwick van Searchmont Motor om carrosserie te ontwikkelen. In 1907 verhuisde hij naar Pottstown en hernoemde hij het merk Chadwick Engineering Works. Van 1904 tot 1916 was Sherman Chadwick actief in de auto-industrie en had hij ongeveer 300 auto’s gebouwd. Het bedrijf sloot in 1924. In 1960 werd een poging gedaan om het merk nieuw leven in te blazen en creëerde een tweezits roadster met een deurloze carrosserie op basis van een zeer sterk modern composietpolymeer gemaakt van glasvezelversterkt.

11. Chalmers Motor Company

Chalmers Motor Company Logo

Het Amerikaanse automerk Chalmers Motor Company, opgericht door Hugh Chalmers in 1908, is gevestigd in Detroit, Michigan, VS. Het product was de dure luxe auto’s die onder dit merk werden geproduceerd tot de fusie met Chrysler in 1923. In het jaar dat het merk werd opgericht, werd op basis van de Chalmers-Detroit Motor Company het eerste model van het merk uitgebracht, de Chalmers 30. De auto bleek succesvol en zorgde in het eerste jaar voor de verkoop van 3.047 auto’s. In 1911 stond het bedrijf op de 8e plaats van de Amerikaanse autofabrikanten. In 1915 werd het bedrijf omgedoopt tot Chalmers Motor Car Corporation. Begin jaren twintig fuseerde het bedrijf met Maxwell Motor Company.

12. Chevrolet

Chevrolet Logo

Een van de meest bekende en populaire Amerikaanse autofabrikanten is het bedrijf Chevrolet, opgericht in 1911 door Louis Chevrolet — een ingenieur en autocoureur, en de eigenaar van General Motors — William Durant. De oprichters waren onder meer investeerders William Little en Edwin Campbell. Tegenwoordig is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming van General Motors en heeft het hoofdkantoor in Detroit, VS. Het merk verscheen officieel in Europa in 2005. Daewoo wordt verkocht onder zijn merknaam. Na 2015 wordt de marketing van het merk in Europa geleidelijk afgebouwd.

13. Chrysler

Chrysler Logo

De Amerikaanse fabrikant van luxe en luxe auto’s, het merk Chrysler, werd in 1924 opgericht door Walter Percy Chrysler, die 3 bedrijven reorganiseerde. Chalmers Motor, Maxwell Motor en Willis-Overland werden de basis van Chrysler en in hetzelfde jaar werd de eerste auto van het merk gelanceerd. De aankoop van Dodge in 1928 maakte het merk een leider in de Amerikaanse auto-industrie. Sinds 2014 is het merk in handen van het Italiaanse Fiat. Tegenwoordig bevindt het hoofdkantoor van het merk zich in het VK, de VS, Nederland, waar het hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf Fiat Chrysler Automobiles is gevestigd.

14. Cisitalia

Cisitalia Logo

De naam van het automerk — Cisitalia spreekt meteen van zijn nationaliteit. Het Italiaanse bedrijf werd in 1946 opgericht door Piero Dusio in Turijn, Italië op basis van het conglomeraat Compagnia Industriale Sportiva Italia. Het merk staat bekend als fabrikant van race- en sportwagens. Het eerste model was de D46 op basis van de stedelijke Fiat. Een bijzonder beroemd product van het bedrijf was de Cisitalia 202 GT uit 1946, die de populaire bijnaam kreeg: rollende sculptuur. Na meer dan 22 modellen te hebben gemaakt, waaronder veel racewinnaars, ging het merk in 1963 failliet.

15. Citroen

Citroën Logo

Het automerk Citroën is een bekende vertegenwoordiger van de Franse auto-industrie. Het werd in 1919 opgericht door Andre Citroen om betaalbare auto’s te produceren die voor de meesten beschikbaar waren. Vandaag, na de oprichting van het PSA Peugeot Citroën-concern in 1976, heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in Parijs aan de rue Fructidor. Het revolutionaire model van het merk was de Traction Avan uit 1934. Als eerste vierwielaandrijving werd hij erg populair en werd hij 23 jaar lang geproduceerd. Maar de dure productie leidde tot het faillissement van het bedrijf, dat werd opgekocht door Michelin, met behoud van zijn handelsmerk.

16. Cizeta

Cizeta Logo

De Italianen Claudio Zampolli en discovader Giorgio Moroder richtten in 1988 Modena, Italië op. De merknaam was gebaseerd op de initialen CZ van Claudio Zampolli. Het enige product van hun joint venture was de Cizeta-Moroder V16T met een 16-cilinder dwarsgeplaatste motor. De carrosserie van Marcello Gandini deed denken aan de latere edities van de Lamborghini Diablo. Moroder verliet het bedrijf in 1990. In 1994 werd het merk gesloten, na het uitbrengen van 8 auto’s en in 1999 en 2003 werden er nog 3 uitgebracht onder het handelsmerk van het merk. Na het faillissement verhuisde Zampolli naar de VS en richtte Cizeta Automobili USA op in Fountain Valley, Californië.

17. Continental

Continental Logo

In 1955 richtte de Lincoln-divisie de Continental-divisie op om premiumproducten te creëren die zowel luxueus als duur waren. De naam was een eerbetoon aan de Lincoln Continental van de jaren dertig. Gedurende 2 jaar werd de Continental Mark II met de hand geassembleerd, wat de duurste Amerikaanse auto van die tijd werd. In 1956 werd het merk op voet van gelijkheid onderdeel van de Ford Motor Company en bleef daar een jaar. In 1961 werd het merk gesloten. De dure Continental Mark II bracht telkens $ 1000 aan verliezen op, maar verhoogde het imago van Ford sterk.

18. Cooper Car Company

Cooper Car Company Logo

Het Britse automerk Cooper Car Company, geregistreerd in 1947, begon een jaar eerder met zijn activiteiten. De oprichters, vader en zoon Charles en John Cooper, begonnen in 1946 met het assembleren van auto’s in een garage in Surbiton. Ze hebben een nieuwe vorm van Formule 1 ontwikkeld. Vooral de auto met de achterin gemonteerde motor is populair geworden. Dit model is eind jaren 50 en 60 gebouwd. Het hoogtepunt van de populariteit van het merk was in 1959-60. Gedurende deze tijd hebben Bruce McLaren en Jack Brabem twee Formula 1 Constructors’ Cups veiliggesteld. Laatste deelname in 1969.

19. Cord

Cord Logo

Het handelsmerk Cord werd in de jaren dertig door het merk Auburn Automobile Company gebruikt op premium auto’s van Amerikaanse makelij. Het merk was actief van 1929 tot 32 en van 1936 tot 37 toen het werd stopgezet. De Cord Corporation-holding heeft Errett Lobban Cord opgericht om de productie van niet alleen auto’s, maar ook voertuigen in het algemeen onder de knie te krijgen. Luxe design, innovatieve technische verbeteringen onderscheiden alle modellen van het merk. Maar de hoop van de oprichter dat deze kenmerken het voortbestaan ​​van het bedrijf op lange termijn zouden verzekeren, kwam niet uit.

20. Courage

Courage Compétition Logo

Courage Compétition is opgericht door de Fransman Yves Courage, die in 1981 in Le Mans, Frankrijk aan vele autoraces heeft deelgenomen. Ook de vliegploeg droeg deze naam. In 1981 won Courage’s Lola-BMW met Jean-Philippe Grand. Het bedrijf werd officieel geregistreerd in 1982, toen het Courage C01-prototype werd voltooid. De lancering van het volgende model, de C02, waarin het team meedeed, leidde tot de sponsors Primagaz, die een andere naam voor de sportmodellen eisten — Cougar. De oprichter zal in 1985 een contract sluiten met Porsche om de motoren te vervangen. In 2007 wordt het merk eigendom van Oreca.

21. Chunlan

Chunlan Logo

Chunlan Auto Company uit Taizhou, Jiangsu werd in 1997 opgericht als een dochteronderneming van de Chunlan Group. Zo werd de droom van het hoofd van het moederbedrijf Tao Jianxing om een ​​merk te creëren voor de productie van zware vrachtwagens gerealiseerd. In slechts 2 jaar — van 2002 tot 2004, werd het bedrijf enorm populair, waarvan de apparatuur in de top vijf stond. Brede plannen om uit te breiden naar de wereldmarkt werden verstoord door de wereldwijde crisis en zware verliezen. Dit leidde in 2008 tot de verkoop van het merk aan Xugong Technology, gevolgd door het verlaten van de autoproductie.

22. Canoo

Canoo Logo

Canoo Inc is een Amerikaanse autofabrikant, opgericht in 2017 door Stefan Krause, Ulrich Kranz, gevestigd in Evelozcity in Torrance, Californië, VS. Het belangrijkste doel van het creëren van het merk was het organiseren van de productie van betaalbare goedkope voertuigen voor de meeste elektrische voertuigen — minibusjes, bedrijfsvoertuigen, bestelwagens. Een van de richtingen van het gebruik van eigen vervoer, het merk ziet gezamenlijk gebruik, leasen. Het bedrijf wordt gefinancierd door de Chinese zakenman Li «David» Pak-Tam / Botan en de Duitse ondernemer David Stern.

23. Changan

Changan Logo

Changan Automobile (Group) Co Ltd is een vertegenwoordiger van de Chinese auto-industrie met een rijke geschiedenis. Het merk werd in 1862 opgericht in Chongqing, China als een particuliere machinefabriek. Na 1949 werd de fabriek genationaliseerd. In 1958 begon het werk aan de defensiesector — het eerste offroad-voertuig van het leger kwam uit. In 1984 begon de productie van personenauto’s. Suzuki richtte in 1993 de joint venture Changan Automobile Group op met het bedrijf. Het fuseerde met Ford Motor, Mazda en Citroën. Tegenwoordig is het merk het op twee na grootste bedrijf van het land.

24. Chery

Chery Logo

Een van de wereldberoemde Chinese autofabrikanten is Chery Automobile Co., Ltd. Zijn populariteit werd verzekerd door de massaproductie van auto’s in het lage en middenprijssegment. Het merk werd in 1997 opgericht door het stadhuis van Wuhu, China. De actieve productie werd verzekerd door Seat’s Toledo-chassislicentie in 1999. Aanvankelijk produceerde het bedrijf administratieve taxi’s. In 2001 werd een deel van het aandeel overgenomen door Shanghai SAIC, dat de toegang van het merk tot de Chinese markt en buiten het land opende en daarmee de eerste Chinese exporteur werd.

25. CAMC

CAMC Logo

CAMC is de naam van het Chinese automerk Hualing Xingma Automobile (Group) Co., Ltd buiten het land. Het merk, opgericht in 1999 en met het hoofdkantoor in Ma’anshan, China, bouwt voort op een in 1970 opgerichte onderneming voor bouwmachines en produceert vrachtwagens voor een verscheidenheid aan toepassingen. Inclusief speciale doeleinden. Begonnen met de productie van betonmixers en cementwagens, na het sluiten van een overeenkomst met Mitsubishi Fuso in 2003, begon de productie van zware vrachtwagens. In 2005 voert het bedrijf de eerste export van zijn producten uit. In 2012 heeft er een reorganisatie plaatsgevonden en is de huidige naam overgenomen.

26. Changfeng

Changfeng Logo

In 1950 richtte het Chinese merk Guangzhou Automobile Group (GAC) in Changsha, Hunan, China een dochteronderneming voor autoproductie op, Hunan Changfeng Motor Co. Wijziging van de planning in 2012 — het bedrijf fuseert met de GAC Group en verandert in 2009 van naam en type en wordt GAC Changfeng Motor Co Ltd. De belangrijkste producten van het merk zijn lichte vrachtwagens, voornamelijk voor de Chinese markt. Tegenwoordig is het assortiment uitgebreid, inclusief exemplaren van Mitsubishi Pajero en modificaties, Mitsubishi pickups: Fine and Flying, Kylin hatchback in combinatie met Bird Technology.

27. Cole Motor

Cole Motor Logo

De Cole Motor Car Company was een van de toonaangevende autofabrikanten in Indianapolis, Indiana van 1908 tot 1925. Opgericht door Joseph J. Cole. Elite luxe auto’s werden geproduceerd. De eerste poging om een ​​auto te maken werd door de oprichter in 1903 uitgevoerd. In 1904 werd de Gates-Osborne Carriage Company gekocht, omgedoopt tot Cole Carriage Company. In die tijd werd er een motorbuggy met hoge wielen gebouwd. In 1909 kreeg het merk de naam Cole Motor Car Company, waarmee de eerste Cole Model 30 werd geproduceerd. Het bedrijf werd in 1925 geliquideerd en verkocht de laatste 607 auto’s onmiddellijk na de dood van Joseph J. Cole.

28. Corre La Licorne

Corre La Licorne Logo

Corre La Licorne is een autofabrikant opgericht in 1901 door Jean-Marie Corre in Levallois-Perret, Frankrijk. Geproduceerde auto’s met TM Corre. De edelman Waldemar Lestienne werd de leider in racen in de auto van het merk en beïnvloedde de verandering in het logo en de merknaam. In 1907 nam het bedrijf zijn eenhoorn op in zijn identificatie en veranderde de naam in Corre La Licorne. Tegelijkertijd verkocht de oprichter het bedrijf aan Lestienne Firmin. De ontwikkeling van een elektrische auto werd uitgevoerd, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1 exemplaar werd uitgebracht. Auto’s werden verkocht tot 1947. Het merk werd in 1949 gesloten.

29. Chevrolet Corvette

Corvette Logo

De Chevrolet Corvette is een van de paradepaardjes van General Motors voor sportwagens, die in 1953 in de VS werd gelanceerd. Het werd de eerste Amerikaanse sportwagen. Het is een tweezitter en achterwielaangedreven model. Tot op de dag van vandaag verzameld in de VS — Flint, St. Louis, Bowling Green onder verschillende benamingen — Sting Ray C1 van de eerste generatie en C2 van 1963 tot 1967, C3 van 1968 tot 1982, C6 van 2005 tot 2013. Nu wordt het volgende model C8 uitgebracht. Sinds 1960 worden de raceversies van de Corvette geproduceerd: de Cx-R, de nieuwste momenteel de C8.R

FAQ

Welke dure auto's beginnen met de letter C?

De duurste auto's van merken die beginnen met de letter C, zowel onder moderne als onder auto's uit het verleden, kunnen gerust verschillende modellen van het merk Cadillac worden genoemd. Hun onovertroffen luxe in het interieur en het unieke, originele ontwerp hebben het merk gedurende de hele productietijd onderscheiden van premium voertuigen. Zelfs vandaag toont de aanwezigheid van de TM Cadillac-auto de hoge status van de eigenaar en zijn speciale esthetische smaak.

Wat is een C-type voertuig?

Er zijn verschillende typen, waarin alle geproduceerde auto's ter wereld zijn onderverdeeld. Ze hebben letteraanduidingen - A, B, C en verschillen van elkaar in kenmerken en andere parameters. Voertuigen van het type C zijn voertuigen die tot 16 personen, gevaarlijke stoffen (HAZMAT) kunnen vervoeren. Dit zijn personenbusjes, kleine vrachtwagens en vrachtwagens met aanhanger. Alle andere categorieën, waaronder vrachtwagens, bussen, etc. vallen niet onder dit type voertuig.