Auto met Drietand-logo

Auto met drietand-logo

Een embleem voor een auto is als een achternaam voor een persoon. Het geeft hem individualiteit en erkenning tussen een eindeloze verscheidenheid aan merken en modellen. Dit heeft op zijn beurt geleid tot de opkomst van een ontelbaar aantal logo’s, emblemen en tekens die identificatie vergemakkelijken en de producten van autofabrikanten van elkaar scheiden. Een van deze soorten markeringen is een drietand — een teken dat universeel en bijzonder aantrekkelijk is, wat heeft bijgedragen aan het gebruik ervan in een grote verscheidenheid aan culturen en beschavingen. Dit element is van oudsher een formidabel scherp wapen geweest, dat vooral gevaarlijk wordt in de handen van getrainde jagers. Het was een van de elementen van de uitrusting van Romeinse gladiatoren. De eigenschappen en betrouwbaarheid ervan zijn die kenmerken geworden die mensen hebben beoordeeld als de belangrijkste bij het waarborgen van veiligheid, door hun goden van dergelijke wapens te voorzien. In de Griekse (Romeinse) mythologie behoort de drietand toe aan de god van water, zeeën en oceanen, Neptunus (Poseidon). Het is een symbool van kracht en kracht met een diep verborgen betekenis in elke mythologie. Tegelijkertijd biedt het de eigenaar meerdere mogelijkheden en vergroot het zijn kracht, waardoor hij effectiever is dan een mes met één snijkant. Dit werd vooral effectief gebruikt in de parafernalia van autoproducten van de wereldwijde auto-industrie, als een symbool dat het prestige en de betekenis van het eigen merk verhoogt. Tegelijkertijd is de drietand een weerspiegeling van moed en mannelijkheid, een demonstratie van echt mannelijke eigenschappen die traditioneel inherent zijn aan automobilisten.

Tegenwoordig is dit symbool te vinden op auto’s van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten. De logo’s worden gepresenteerd in verschillende versies, die afbeeldingen van een drietand vertegenwoordigen, zowel in de buurt van het origineel als in gestileerde versies. Deze laatste vertonen meestal zeldzame interpretaties of grafische bewerkingen die het meest overeenkomen met de essentie van het merk zelf. Gezien de eigenaardigheden en het belang van een dergelijk symbool, dat de eigenaar een serieuze verantwoordelijkheid oplegt, is het aantal merken dat de drietand gebruikt niet zo groot. Degenen die een dergelijke verantwoordelijkheid op zich hebben genomen, zijn echter volledig in overeenstemming met de kwalitatieve kenmerken van dit symbool.

Maserati

Maserati Logo

Het Italiaanse automerk Maserati, in 1914 opgericht door Alfieri Maserati in Bologna, was een van de eerste autofabrikanten die het drietandsymbool in zijn parafernalia gebruikte. Het hoofdkantoor van het bedrijf is momenteel gevestigd in Modena. Het logo is ontworpen door de broer van de oprichter, Mario, op voorstel van een familievriend, de markies Diego de Sterlich. Hij vertrouwde niet alleen op de mythologische kenmerken van het embleem, zijn kracht en op de kenmerken van echte wapens. De fontein, een symbool van de geboortestad, met in het midden de figuur van Neptunus, met een drietand in zijn handen, speelde een grote rol bij de keuze van het logo. Tegenwoordig heeft dit logo wereldwijde bekendheid gekregen en is het een symbool geworden van Italiaanse schoonheid en elegantie in de auto-industrie.

Tesla

Tesla Logo

Onder de moderne vertegenwoordigers van de wereldwijde auto-industrie wordt het logo van een gestileerde drietand gebruikt door het Amerikaanse bedrijf Tesla, een Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen, opgericht in 2003. De makers zijn Martin Eberhard, Mark Tarpenning en Ilona Maska. Het kantoor van het bedrijf is gevestigd in Palo Alto, Santa Clara, Californië, VS. Het gebruikte drietandbeeld heeft te korte linker- en rechterranden, wat enige moeilijkheden veroorzaakt bij de visuele waarneming van het grafische element als drietand. Het symbool heeft een unieke eigenschap — de mogelijkheid van zijn visuele waarneming en, als gestileerde afbeelding van de letter T — de eerste letter van de merknaam. Ook lijkt het grafische ontwerp op een schematische weergave van de elektromotorsector.

W Motors

W Motors Logo

Het relatief jonge Arabisch-Libanese autobedrijf W Motors werd in 2012 opgericht in Dubai, VAE. De oprichter, Ralph Debbas, probeerde zijn ideeën voor hoogwaardige luxe sportwagens te realiseren. Het merk werd de eerste ontwikkelaar van auto’s in deze klasse in het land. Om de speciale eigenschappen en kenmerken van zijn eigen producten weer te geven, heeft het merk gekozen voor een origineel en aantrekkelijk embleem, dat een weergave is van het drietandsymbool in zijn fantasierijke grafische ontwerp. Technisch gezien boden grafische afbeeldingen een abstracte weergave van het symbool. De rechter- en linkerrand zijn puntig en de middelste is afgerond. Deze uitvoering is ontworpen om een ​​unieke merkvisualisatie te vormen, de aantrekkelijkheid en het gemak van onthouden.

Brilliance Auto Group

Brilliance Auto Group Logo

De originele uitvoering van het drietandsymbool werd gedemonstreerd door het grootste Chinese bedrijf Brilliance Auto Group, opgericht in 1992 in China: Shenyang, Liaoning. Als verenigde holding voor de productie van minibussen, sedans voor passagiers en verschillende soorten speciale uitrustingen, neemt het merk een leidende positie in in dit soort industrie in het land. Hij drukte zijn ambities en producteigenschappen uit door het gebruik van een gestileerde afbeelding van een drietand in combinatie met een lierteken als logo. Een dergelijke interpretatie van de klassieke symboliek zorgde voor een nieuwe kijk op de semantische betekenis van het logo.