Auto-logo’s met Vogel

Alle auto-logo's met vogel

Automakers laten zich bij het ontwerpen van logo’s vaak inspireren door afbeeldingen van dieren en vogels. In de onderstaande selectie zullen we voorbeelden bekijken van logo’s die een vogel bevatten. Maar eerst iets over de symboliek van zo’n afbeelding. Een vogel op een auto-logo kan staan ​​voor:

  • Vrijheid. En dat is erg handig, want het hebben van een eigen hoogwaardige auto maakt een mens vrijer en zelfstandiger, biedt hem meer mogelijkheden.
  • Vrede. Het lijkt erop dat deze boodschap niets te maken heeft met de auto-industrie, omdat het meer wordt geassocieerd met de humanitaire sfeer. Maar om met vertrouwen op de weg te kunnen reizen, moet u de regels kennen en andere weggebruikers respecteren. En al vanuit deze positie wordt de boodschap van rust heel begrijpelijk.
  • Geluk en leven. Zo’n breed associatief veld is heel toepasselijk in het auto-thema. Niet voor niets zeggen ze vaak: beweging is leven! Een goede auto kan deze beweging meer mogelijkheden bieden — en ook nieuwe wegen openen naar geluk en avontuur.

Zo ziet de vogel op het autologo er overtuigend en passend uit. En elk bedrijf kiest al in welk formaat dit beeld wordt gestileerd.

Rossion

Rossion Logo

Velen geloven dat het een Amerikaanse supercarfabrikant is. Maar bij dit merk is niet alles zo eenvoudig. In feite ligt de oorsprong van het bedrijf in Engeland. Toevallig hebben Amerikanen een nogal koele houding ten opzichte van Europese auto’s. Bovendien zijn er daar genoeg van hun fabrikanten. Het is om deze reden dat het Britse bedrijf Noble Automotive zijn auto’s begon te verkopen als uit de «achterdeur». Er werden papieren ondertekend met 1G Racing om het recht te verkrijgen om de Noble M12-coupé met middenmotor in de Verenigde Staten te produceren. Volgens de overeenkomst assembleren en verkopen de Amerikanen de auto onder een andere naam — Rossion Q1.

Voor beide bedrijven is deze samenwerking gunstig geworden. Een onderneming uit de Verenigde Staten nam gemakkelijk de technische documentatie van de auto en het afgewerkte chassis in bezit en kreeg ook nog eens besparingen op douanerechten. De Britten trokken ondertussen extra investeringen aan, waardoor het mogelijk werd om aan een nieuw geesteskind te werken — het Noble M15-model.

Het Rossion-embleem heeft een beetje de vorm van een schild. Het logo gebruikt zwart als basis voor de compositie, evenals de metaalkleur, die de belangrijkste elementen van het logo erin weergeeft.

Het centrale element van het logo is een landende vogel. Ze staat al stevig op haar pootjes, maar houdt tegelijkertijd haar vleugels gespreid. Deze positie is zeer symbolisch en kan weerspiegelen hoe het bedrijf zichzelf in de markt ziet — met een prioriteit in de praktijk, maar met grote ambities.

Boven de vogel staat cursief de merknaam. De dubbele letter «s» is op een zeer interessante manier gestileerd. Het onderste element van de eerste letter «s» is horizontaal langwerpig en dient als basis voor het eerste deel van het woord. En in de tweede letter «s» wordt het bovenste deel verlengd, alsof het het tweede deel van het woord bedekt. Dit kan tot op zekere hoogte duiden op degelijkheid en betrouwbaarheid.

Arash

Arash Logo

Dit Britse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van sportwagens. De oprichter van het bedrijf is Arash Farboud. Hij richtte zijn geesteskind op in 1999 en gaf het bedrijf aanvankelijk de naam «Farboud Limited». In 2006 waren er wijzigingen in de naamgeving en kreeg het bedrijf zijn huidige naam.

Het embleem is gemaakt in zwart en geel. Een krachtige vogel met een gespreide staart ziet er zelfverzekerd uit. In de context van de semantische betekenis van het logo kan dit worden geïnterpreteerd als de grote ambities van het bedrijf, het vertrouwen en het vermogen om dergelijke auto’s te produceren die echt voldoen aan de behoeften en eisen van de doelgroep.

Inderdaad, de betekenis van het logo en het werk van de onderneming zijn in harmonie. De automodellen Farboud GT en Farboud GTS, die in 2006-2011 werden geproduceerd, kregen veel positieve recensies. De auto’s die door het bedrijf werden geproduceerd, namen deel aan races, op basis waarvan de technologen konden begrijpen wat er aan verbeterd en gemoderniseerd moest worden. Als gevolg hiervan werden hun ontwikkelingen geïmplementeerd in het automodel Arash AF-10.

Vandaag blijft het bedrijf actief werken en produceert het auto’s van hoge kwaliteit waar zijn klanten veel vraag naar hebben.

Simca

Logo Simca

Deze Franse autofabrikant heeft een behoorlijk solide geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht door zo’n industriële gigant als Fiat. Het gebeurde in de herfst van 1934. Van juli 1935 tot mei 1963 werd het bedrijf geleid door de Italiaan Henri Theodore Pigozzi.

Het bedrijfslogo is horizontaal verdeeld in 2 delen. Het grote onderste gedeelte bevat de merknaam in lichte romptype op een rode achtergrond. Hierboven is op een blauwe achtergrond een vogel in horizontale positie afgebeeld. Het uiterlijk lijkt enigszins op afbeeldingen van vogels uit oude rotstekeningen, evenals soortgelijke afbeeldingen op huishoudelijke artikelen die soms worden gevonden tijdens archeologische opgravingen.

Trouwens, de betekenis van dit symbool kan behoorlijk multidimensionaal zijn. Dit is geen typische, maar een gestileerde vogel, die ook nog eens vaag lijkt op een vis in het water (als je bedenkt dat hij op een blauwe achtergrond is afgebeeld). In de context van het thema automotive kan een dergelijke compositie worden geïnterpreteerd als de veelzijdigheid en functionaliteit van een auto, waarbij de bestuurder zich «als een vogel in de lucht» of «als een vis in het water» voelt. Hoewel het bedrijf al lang niet meer bestaat, is dit logo een interessant voorbeeld van de visuele identiteit van het merk.

Bizzarrini SpA

Bizzarrini SpA Logo

Deze Italiaanse autofabrikant was in de jaren 60 van de vorige eeuw beroemd. Het bedrijf is opgericht door Giotto Bizziarrini, die verantwoordelijke technische functies heeft gehad bij Ferrari, Alfa Romeo en Iso.

Ondanks de mislukking in 1969 zijn er tijdens het bestaan ​​van het bedrijf een aantal goede race- en sportwagens geproduceerd.

In het logo, dat de kleuren rood en metallic combineert, is ook een vogel te zien. Het logo zelf ziet eruit als een wiel met spikes. De stilering van de vogel ziet er erg interessant uit. De gespreide vleugels, scherpe hoeken en duidelijke contouren zien er zelfverzekerd en zelfs enigszins uitdagend uit, aangezien deze vogel op een rode achtergrond is afgebeeld. Dit is niet vreemd, want zo’n ervaren ingenieur Bizziarrini vertrouwde op zijn kennis, die hij aan de basis van de productie legde. Jammer dat het bedrijf nog maar zo kort bestaat.

Packard

Packard Logo

Deze Amerikaanse auto’s staan ​​synoniem voor luxe en hoge kwaliteit. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Detroit (Michigan). De geschiedenis van de onderneming is behoorlijk solide. Het bedrijf produceerde de eerste auto’s in 1899. De laatste auto werd in 1956 in Detroit geproduceerd. Het was de beroemde Packard Predictor-conceptauto.

Als embleem koos het bedrijf de figuur van een sierlijke zwaan met opstaande vleugels. De vogel ziet er erg mooi en elegant uit. De uiterlijke chic van deze zwaan geeft perfect het marktsegment weer waarin de autofabrikant werkte. Je hoeft alleen maar naar het design te kijken en het wordt meteen duidelijk dat het bedrijf auto’s produceerde in het luxe segment.

In de context van de collectie van vandaag zal dit logo ongetwijfeld een van de meest elegante zijn.

Duesenberg Motors

Duesenberg Motors Logo

Het Amerikaanse bedrijf produceerde raceauto’s en luxe auto’s. Het bedrijf werd in 1913 opgericht door de broers Frederick en August Dusenberg in Minnesota. Ondanks eerdere successen moest het bedrijf in 1937 sluiten. De reden was de impact op de productie van macro-economische processen. De Grote Depressie trof destijds het luxegoederensegment hard en het bedrijf kon de verleiding niet weerstaan.

Het bedrijfslogo is stijlvol en mooi. Het ziet er erg indrukwekkend uit. We kunnen dat zelfs «uit de tijd» zeggen. Een prachtige steenarend met gespreide vleugels geeft een grote schaal van het bedrijf aan, evenals zijn ambitie in de gekozen productierichting. De gouden tint wordt succesvol gecombineerd met het donkerblauw, dat is gekozen om de naam van de fabrikant aan te duiden.

Samenvattend is het vermeldenswaard dat ondanks het feit dat sommige van de beursgenoteerde bedrijven al lang niet meer bestaan, hun bijdrage niet onopgemerkt is gebleven in de auto-industrie. En de logo’s van deze bedrijven geven tot op zekere hoogte inzicht in het semantische veld waarin ze werkten en dat ze wilden overbrengen op hun publiek.